LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Nopek, tak bardzo mi przykro... Nie wiem co powiedzieć...👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Nopek wrote:Ja się żegnam. Niestety brak akcji serca, a przy 8+4 powinna być. Jadę wieczorem do szpitala, osoba z rodziny przyspieszy mi przyjęcie tak żebym przed świętami miała załatwioną sprawę.
Czuje okropne rozczarowanie. Nie życzę nikomu.
Życzę Wam udanych i zdrowych dzieci.
😭😭😭 -
Nopek wrote:Ja się żegnam. Niestety brak akcji serca, a przy 8+4 powinna być. Jadę wieczorem do szpitala, osoba z rodziny przyspieszy mi przyjęcie tak żebym przed świętami miała załatwioną sprawę.
😔😔 Bardzo mi przykro 😔🫂🫂 -
Bardzo mi przykro, trzymaj się! 😭😭😭 -
Nopek bardzo mi przykro
Ja też nie mam dobrych wieści w USG nic nie było widać - czekam na wyniki Beta, ale lekarz powiedział, że prawdopodobnie zaszłam w ciążę miesiąc temu, ale się nie udało.
Wszystko zależy od wyniku bety, a jak na złość chyba laboratorium ma opóźnienie, bo do 16.00 normalnie wyniki były
Jeżeli będzie ok to za tydzień powinniśmy coś na USG zobaczyć. Ale chyba nie mam na to nadziei.🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty -
Emfanka wrote:Nopek bardzo mi przykro
Ja też nie mam dobrych wieści w USG nic nie było widać - czekam na wyniki Beta, ale lekarz powiedział, że prawdopodobnie zaszłam w ciążę miesiąc temu, ale się nie udało.
Wszystko zależy od wyniku bety, a jak na złość chyba laboratorium ma opóźnienie, bo do 16.00 normalnie wyniki były
Jeżeli będzie ok to za tydzień powinniśmy coś na USG zobaczyć. Ale chyba nie mam na to nadziei. -
Czekam już na wizytę, zaraz chyba jajko tu zniosę... 👏👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
Jasminum wrote:Czekam już na wizytę, zaraz chyba jajko tu zniosę... 👏
Jasminum lubi tę wiadomość
-
U mnie i maleństwa wszystko w porządku ❤️ Jaka ulga... Kosmówka już prawie się przyczepiła 🥰 Serduszko ładnie biło. Nadal mam jednak leżeć i nie przejmować się brązowymi plamieniami. Lekarz powiedzial, że przez chwilę mu się wydawało, że to ciąża bliźniacza 😂 A nie jest to lekarz najwyższych lotów i ma dosc słaby sprzęt, więc narobił mi teraz kolejnych powodów do rozmyślania 😂
Takaja12, Pati2804, Elasure, Niaha, Gusta Blu, zulka, MaggLbn, Sparky, Evey, Sisska, juss92 lubią tę wiadomość
👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
Jasminum wrote:U mnie i maleństwa wszystko w porządku ❤️ Jaka ulga... Kosmówka już prawie się przyczepiła 🥰 Serduszko ładnie biło. Nadal mam jednak leżeć i nie przejmować się brązowymi plamieniami. Lekarz powiedzial, że przez chwilę mu się wydawało, że to ciąża bliźniacza 😂 A nie jest to lekarz najwyższych lotów i ma dosc słaby sprzęt, więc narobił mi teraz kolejnych powodów do rozmyślania 😂
-
Dziewczyny wpadam na szybko po wizycie, nadrobię wieczorem 😘 Jest dzidzia 0,42cm z bijącym serduszkiem, z USG wychodzi 6+1, czyli w sumie nie pomyliłam się za wiele w szacowaniu wieku ciąży 😅
Takaja12, Elasure, miska122, Pati2804, Niaha, Gusta Blu, Jasminum, zulka, MaggLbn, Sisska, juss92 lubią tę wiadomość
-
No i pięknie 😍 gratulacje 😊
Sparky lubi tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:A mi właśnie wyświetliło się powiadomienie o wizycie przypominającej u ginekologa w Scanmedzie na jutro. Nigdy u niego nie byłam, wizytę umawiałam dawno, dawno temu w sprawie jednego leku. I teraz się zastanawiam - iść? Nie iść? W poniedziałek mój gin jeszcze zarodka nie widział. Jest szansa, że jutro zobaczy?
Ponadto, powiedzcie mi, proszę - jak to jest z USG (zawsze chodzę prywatnie)? Potrzebuję skierowania, czy zrobi mi je w razie czego od ręki?
Tak, myślę, że jest na to szansa.
Ja do tej pory nigdy nie potrzebowałam mieć osobnego skierowania na USG, a to badanie było wykonywane przy każdej wizycie, czy to NFZ czy też prywatnie.
Takaja12 wrote:Czy czujecie, że cały czas chce Wam się siku?
Ja mam tak od kilku dni, głównie w pozycji stojącej, że takie parcie na pęcherz
Tak, praktycznie od samego początku muszę częściej chodzić na siku.
Ogromnie mi przykro 💔 poświęć teraz czas sobie i partnerowi. Trzymajcie się kochani 😔
Emfanka wrote:Nopek bardzo mi przykro
Jeżeli będzie ok to za tydzień powinniśmy coś na USG zobaczyć. Ale chyba nie mam na to nadziei.
Trzymam kciuki za betę 🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Jasminum wrote:U mnie i maleństwa wszystko w porządku ❤️ Jaka ulga... Kosmówka już prawie się przyczepiła 🥰 Serduszko ładnie biło. Nadal mam jednak leżeć i nie przejmować się brązowymi plamieniami. Lekarz powiedzial, że przez chwilę mu się wydawało, że to ciąża bliźniacza 😂 A nie jest to lekarz najwyższych lotów i ma dosc słaby sprzęt, więc narobił mi teraz kolejnych powodów do rozmyślania 😂
Cudowne wieści ❤️ odpoczywajcie ❤️
Sparky wrote:
❤️❤️❤️Gratulacje❤️❤️❤️Sparky lubi tę wiadomość
-
Jasminum/Sparky gratulacje!!!!!
U nas beta nie spada ale przyrost mały 12% - czekam na wiadomość od Gina co dalej…
Niby się tli płomyk nadziei… zobaczymy pewnie za 2-3 dni znów badanie. Trzymam się tego, że nie spada jeszcze.🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty -
Evey wrote:A prowadzisz ciąże u gina w luxmedzie?
Kurcze, ja mam swojego - na pewno nie zmienię 🙈 ale badania chciałabym wykorzystać z pakietu 😉 dzwoniłam na ingolinie. Muszę mieć założoną kartę ciąży, a jrszcze nie mam. Na wszelki wypadek umowilam się do gina z luxmedu za tydzień 😊 ale to było szukania 🤦♀️ aż znalazłam kogoś, kto mi się wydawał w miarę kompetentny po opiniach, ale.. Jest z innego miasta 🤷♀️ -
Życzę Wam udanych i zdrowych dzieci. -