X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nopek, tak bardzo mi przykro... Nie wiem co powiedzieć...

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nopek wrote:
    Ja się żegnam. Niestety brak akcji serca, a przy 8+4 powinna być. Jadę wieczorem do szpitala, osoba z rodziny przyspieszy mi przyjęcie tak żebym przed świętami miała załatwioną sprawę.
    Czuje okropne rozczarowanie. Nie życzę nikomu.

Życzę Wam udanych i zdrowych dzieci.

😭😭😭

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nopek wrote:
    Ja się żegnam. Niestety brak akcji serca, a przy 8+4 powinna być. Jadę wieczorem do szpitala, osoba z rodziny przyspieszy mi przyjęcie tak żebym przed świętami miała załatwioną sprawę.

😔😔 Bardzo mi przykro 😔🫂🫂

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nopek wrote:

Bardzo mi przykro, trzymaj się! 😭😭😭

age.png
  • Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nopek bardzo mi przykro :(

Ja też nie mam dobrych wieści w USG nic nie było widać - czekam na wyniki Beta, ale lekarz powiedział, że prawdopodobnie zaszłam w ciążę miesiąc temu, ale się nie udało.

Wszystko zależy od wyniku bety, a jak na złość chyba laboratorium ma opóźnienie, bo do 16.00 normalnie wyniki były :(

Jeżeli będzie ok to za tydzień powinniśmy coś na USG zobaczyć. Ale chyba nie mam na to nadziei.

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów

04.2025
    ✅ wizyta kontrolna
    ⏳ustalenie daty transferu
    ⏳wyniki biopsji endometrium
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:

Ja też nie mam dobrych wieści w USG nic nie było widać - czekam na wyniki Beta, ale lekarz powiedział, że prawdopodobnie zaszłam w ciążę miesiąc temu, ale się nie udało.

Wszystko zależy od wyniku bety, a jak na złość chyba laboratorium ma opóźnienie, bo do 16.00 normalnie wyniki były :(

Jeżeli będzie ok to za tydzień powinniśmy coś na USG zobaczyć. Ale chyba nie mam na to nadziei.
    Jejku dziewczyny, co to się dzisiaj dzieje... 🥺 przytulam 🫂 i trzymam kciuki mimo wszystko ..✊🍀 daj znać jak będzie wynik bety

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam już na wizytę, zaraz chyba jajko tu zniosę... 👏

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Trzymam kciuki mocno !!✊🍀

Jasminum lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:

✊️✊️💕

age.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nopek.. przykro mi 😥 trzymaj się jakoś.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie i maleństwa wszystko w porządku ❤️ Jaka ulga... Kosmówka już prawie się przyczepiła 🥰 Serduszko ładnie biło. Nadal mam jednak leżeć i nie przejmować się brązowymi plamieniami. Lekarz powiedzial, że przez chwilę mu się wydawało, że to ciąża bliźniacza 😂 A nie jest to lekarz najwyższych lotów i ma dosc słaby sprzęt, więc narobił mi teraz kolejnych powodów do rozmyślania 😂

Takaja12, Pati2804, Elasure, Niaha, Gusta Blu, zulka, MaggLbn, Sparky, Evey, Sisska, juss92 lubią tę wiadomość

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    U mnie i maleństwa wszystko w porządku ❤️ Jaka ulga... Kosmówka już prawie się przyczepiła 🥰 Serduszko ładnie biło. Nadal mam jednak leżeć i nie przejmować się brązowymi plamieniami. Lekarz powiedzial, że przez chwilę mu się wydawało, że to ciąża bliźniacza 😂 A nie jest to lekarz najwyższych lotów i ma dosc słaby sprzęt, więc narobił mi teraz kolejnych powodów do rozmyślania 😂
    Bardzo się cieszę że wszystko dobrze ! 😘 gratulacje 🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Sparky Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam na szybko po wizycie, nadrobię wieczorem 😘 Jest dzidzia 0,42cm z bijącym serduszkiem, z USG wychodzi 6+1, czyli w sumie nie pomyliłam się za wiele w szacowaniu wieku ciąży 😅

IMG-20240327-174053.jpg

Takaja12, Elasure, miska122, Pati2804, Niaha, Gusta Blu, Jasminum, zulka, MaggLbn, Sisska, juss92 lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Dziewczyny wpadam na szybko po wizycie, nadrobię wieczorem 😘 Jest dzidzia 0,42cm z bijącym serduszkiem, z USG wychodzi 6+1, czyli w sumie nie pomyliłam się za wiele w szacowaniu wieku ciąży 😅

IMG-20240327-174053.jpg
    No i pięknie 😍 gratulacje 😊

Sparky lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Niaha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    A mi właśnie wyświetliło się powiadomienie o wizycie przypominającej u ginekologa w Scanmedzie na jutro. Nigdy u niego nie byłam, wizytę umawiałam dawno, dawno temu w sprawie jednego leku. I teraz się zastanawiam - iść? Nie iść? W poniedziałek mój gin jeszcze zarodka nie widział. Jest szansa, że jutro zobaczy?
    Ponadto, powiedzcie mi, proszę - jak to jest z USG (zawsze chodzę prywatnie)? Potrzebuję skierowania, czy zrobi mi je w razie czego od ręki?

Tak, myślę, że jest na to szansa.
    Ja do tej pory nigdy nie potrzebowałam mieć osobnego skierowania na USG, a to badanie było wykonywane przy każdej wizycie, czy to NFZ czy też prywatnie.
    Takaja12 wrote:
    Czy czujecie, że cały czas chce Wam się siku?
    Ja mam tak od kilku dni, głównie w pozycji stojącej, że takie parcie na pęcherz

Tak, praktycznie od samego początku muszę częściej chodzić na siku.

Nopek wrote:

Ogromnie mi przykro 💔 poświęć teraz czas sobie i partnerowi. Trzymajcie się kochani 😔

Emfanka wrote:

Trzymam kciuki za betę 🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    Jasminum wrote:

Cudowne wieści ❤️ odpoczywajcie ❤️
    Sparky wrote:

IMG-20240327-174053.jpg

❤️❤️❤️Gratulacje❤️❤️❤️

Sparky lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum/Sparky gratulacje!!!!!

U nas beta nie spada ale przyrost mały 12% - czekam na wiadomość od Gina co dalej…

Niby się tli płomyk nadziei… zobaczymy pewnie za 2-3 dni znów badanie. Trzymam się tego, że nie spada jeszcze.

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów

04.2025
    ✅ wizyta kontrolna
    ⏳ustalenie daty transferu
    ⏳wyniki biopsji endometrium
  • zulka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evey wrote:
    A prowadzisz ciąże u gina w luxmedzie?
    Kurcze, ja mam swojego - na pewno nie zmienię 🙈 ale badania chciałabym wykorzystać z pakietu 😉 dzwoniłam na ingolinie. Muszę mieć założoną kartę ciąży, a jrszcze nie mam. Na wszelki wypadek umowilam się do gina z luxmedu za tydzień 😊 ale to było szukania 🤦‍♀️ aż znalazłam kogoś, kto mi się wydawał w miarę kompetentny po opiniach, ale.. Jest z innego miasta 🤷‍♀️
    Nie prowadzę tam ciąży. Raz byłam u ginekologa żeby tylko zobaczyć gdzie jest pęcherzyk i tyle. Dzwoniłam na infolinię i powiedzieli mi że jak mam kartę ciąży z innej placówki to poprostu umawiam się na badania które są wymagane w czasie ciąży bez skierowania. Chwilę później weszłam na czat z położną I ta mi założyła elektroniczną kartę ciąży I na tej podstawie wystawiła skierowania na badania bez konieczności wizyty u ginekologa.

• zulka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nopek wrote:

Bardzo mi przykro. 🫂🫂🫂

• zulka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Super wieści ale będziesz mieć niespodziankę jak będą bliźniaki. Najważniejsze, że nie ma powodów do niepokoju.

• zulka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:

IMG-20240327-174053.jpg
    Gratuluje ❤️

Sparky lubi tę wiadomość

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ