👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, byliśmy dzisiaj na szczepieniu na Rota - w przychodni tylko preparat z 3 dawkami. Stasiu waży 5100 i mierzy 63 cm. Więc pomimo tego, że myślę że jest non stop głodny i nie najada się z cyca to jednak rośnie. U mnie też ciągle ssie piąstki i ślini się jak buldog. W drodze do domu się mu ulało, chyba pierwszy raz od bardzo długiego czasu i zrobił super ekstra rzadką kupę. Usnął na trochę, zdarzyłam zrobić i zjeść obiad a teraz wisi na cycu non stop, chyba się uspokaja.
Dziewczyny współczuję wam high need baby. Co jak co ale Stasia mogę odłożyć na jakiś czas i albo na macie albo w łóżku posiedzi albo w wózku jak chce się wysikać czy tam zjeść to się da. Jedyny problem ze jak uśnie to nie idzie odłożyć. Więc karmie na leżąco w łóżku i jak uśnie to się wyślizguje.
Wpadliśmy na super pomysł i kupiłam plastikowe pojemniczki na allegro z przykrywką 500 ml i zrobiliśmy 3 różne zupy w sobotę i zamroziliśmy. Dzięki temu nawet z dzieckiem na ręku idę do zamrażarki , wyciągam pojemnik i rozmrażam w mikrofali. Zawsze sie znajdzie chwilą żeby zjeść zupę. Mam też narobione pierogi. Krokiety polecam mrozić w samym naleśniku, potem tylko wyciągnąć i dać do jajka i bułki i usmazyc - są jak świeżutkie.👧 - 1991
PCOS
Mutacja MTHFR C677T T/T homo
Mutacja 675 (4G/5G) w PAI-1 4G/5G hetero
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Stasiu - 40+0, 53 cm, 3040 g -
Hej. My wczoraj te mieliśmy chrzest. Córka też była grzeczna. Była najbliższą rodzina ale też zebrało się ponad 30 osób. W kościele wpatrywała się w światełka, po Połabiu głowy woda poszła spać. Na sali obudziła się raz na jedzenie. W domku z Panią fotograf też ładnie współpracowała. Dzisiaj radosna od rana więc chyba mocno nie odczuła
chrzest mieliśmy na 11 a wróciliśmy o 18. Cieszę się że mamy to już za sobą
Paulivvv, Anilorak88, edka85, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:A propo ubranek, zostawiacie sobie jakieś pojedyncze ubranka sentymentalnie? Nie mówię o zostawianiu dla rodzeństwa 🙂
Tez z ciekawości, wolicie pajace czy jednak zestaw body+spodenki?
Macie po czasie do polecenia staniki do karmienia? Ten z babydream ma kiepskie zapięcie, hm ok ale mam wrażenie ze cycki mi po nich opadną po kolana... polecicie jakis konkrentny model może z tego bonprix?
Ja też mam pudełko na pamiątki jak paulivvv
zostawiłam tylko body które kupiłam specjalnie dla synka z napisem "born in 2025", resztę ubranek z których wyrasta chowam narazie do kartonu - jak się przyda dla rodzeństwa to super, a jak przyjdzie mi sprzedać to myślę że zostawię jeszcze ze dwa ulubione pajacyki. No i mamy taką czapeczkę którą zawsze mu ubieramy po kąpieli zanim mu włoski wyschną w której wygląda tak zajebiście że na pewno zostanie na pamiątkę jak wyrośnie 😀
Ja jestem fanem pajacyków / spioszków, koniecznie bez stópek. Tyle mam kupionych body, spodni i bluz, a totalnie niewygodnie nam się to nosi 🫠 teraz mu zaczęłam to ubierać z musu, żeby chociaż raz miał na sobie zanim wyrośnie, ale zdecydowanie najbardziej lubię jak go już przebiorę do snu w pajacyk 😂 kto wie, może się przyzwyczaję do body teraz -
Ja głównie body plus spodnie, na noc zostawiam samego bodziaka, super szybko zmienia sie pampersa w nocy ale ostatnio coraz częściej zakładam pajace. Od kiedy Staszek się urodził to nie miał nic ubranego przez głowę bo wszystko miałam zapinane na kopertę a body 68 mamy prawie wszystkie przez głowę zobaczymy jak nam to pójdzie 😬👧 - 1991
PCOS
Mutacja MTHFR C677T T/T homo
Mutacja 675 (4G/5G) w PAI-1 4G/5G hetero
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Stasiu - 40+0, 53 cm, 3040 g -
Kasiek7 wrote:Która mi przed chwilą wykupiła pajace z Nexta takie niebieskie na vinted przyznawać się !!!
Zumi ale przystojniak super !
Annapyza polubiłam bo łącze się z tobą w bólu . Myślałam że tylko ja tak mam ,dobrze że mamy tą grupę jeszcze raz to powiem
… to nie byłam ja, jak wiemy - ja nie potrafiłabym tych pajaców znaleźć 🫣
nick nieaktualny, Asia091 lubią tę wiadomość
-
izzou97 wrote:U nas tak samo z ubieraniem, i pudełko też mamy.
Są jeszcze takie misie, Remembear to się chyba nazywa - wysyła się ubranka i z tych ubranek powstaje miś 🥹 nie wiem czy to byłaby pamiątka bardziej dla niego niż dla mnie 😂
Widziałam te misie kiedyś ale zapomniałam jak to się nazywało! Dzięki za przypomnienie, teraz muszę się powstrzymać żeby tego nie zamówić 😅
izzou97 lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:Czy jesteś ta wkurzająca kupujaca co na wszystko proponuje-40%?😊
Hahah 😆 niee, ja z rozsadkiem, 5-10 zl w zaleznosci od ceny wywolawczej.
jak jest cos za 15 zl to juz nie januszuje, wiadomo. 
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:A propo ubranek, zostawiacie sobie jakieś pojedyncze ubranka sentymentalnie? Nie mówię o zostawianiu dla rodzeństwa 🙂
Tez z ciekawości, wolicie pajace czy jednak zestaw body+spodenki?
Macie po czasie do polecenia staniki do karmienia? Ten z babydream ma kiepskie zapięcie, hm ok ale mam wrażenie ze cycki mi po nich opadną po kolana... polecicie jakis konkrentny model może z tego bonprix?
U nas pajacyki sa tylko na noc do spania, rano zawsze przebieram w swiezy secik - body+legginsy. 😁
Ja uzywam teraz tych:
https://www.bonprix.pl/biustonosz-do-karmienia-bez-fiszbinow-3-szt-bawelna-organiczna/p-20209719/968300/?type=image&category=379&return=ref&sizeId=1323&utm_content=BH%27s&landmark=Entry&typ=PLA&anbieter=googleshopping&aktion=PL_PLA_WOW_NC&version=169681391643_20210031&matchkey=21882565129&gad_source=1&gad_campaignid=21882565129&gbraid=0AAAAADkU8g0hZEJ4MhZBDTVAIzyp6iuy5&gclid=Cj0KCQiAvtzLBhCPARIsALwhxdpa7v4OwH2bESqWIZncg0_TA-ENWegqA_5tvjNNlsAblT36--Zop3saAu18EALw_wcB
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Hej hej, nadrobiłam nieco, ale nie sposób znów odpisać na wszystko, bo aktualnie nie wyrabiam się na zakrętach.
Psaj ściskam!!! 🫶
U nas nie jest najgorzej (oprócz tego że co najmniej 1 giga fontanna dziennie to nasz standard), córeczka trochę bardziej pogodna i kontaktowa. Totalnie się boję o to zatkanie śliną i cofającym mlekiem 😱
Jeśli mogę tak z pytaniami wpaść -
@Nadzieja, czy ten monitor używacie może do dostawki? Bo widziałam, że producent zaleca tylko do wolnostojącego łóżeczka nie-dostawki, ale rozumiem że to ze względu na to, by nie było połączone z innym łóżkiem. U nas dostawka stoi w małym odstępie od łóżka, więc zastanawiam się, czy to dobrze zadziała.
@Fabregasowa, czy masz jakieś tipy jak się udało podać smoczek? Ja mam kupionych już 7 czy 8 różnych, kilka me…. I próbuję w spokojnych okolicznościach też podać i kompletnie nie chce… a czasem by się przydał np. jak się rozbudzi na spacerze i szuka i "poluje" na cycusia, a tu nie ma, no i już nie pośpi… nie mówiąc o sytuacjach typu płacz w foteliku czy u lekarza.
psaj91 lubi tę wiadomość
-
Ja z ubranek zostawiłam pierwszy pajac w który była Mała ubrana po porodzie i drugi taki z pierwszych tygodni. Mamy też "bransoletkę" ze szpitala i pępek, do tego test ciążowy.
Dahlia u nas córka też nie bardzo akceptuje smoczek, jeden jedyny który akceptuje to Luu pozycjonujący 0-3, ale to mała decyduje kiedy go chce. Jak jest moment szału to w życiu smoczka nie weźmie. Z tym że na spacerach śpi pięknie. Nigdy nie miałyśmy jeszcze jakiejś sytuacji awaryjnej. Ostatnio po długim czasie dostała butelkę z mlekiem to się z kolei bardzo krzywiła.
Nie wiem czy był.temat ale jaki rozmiar ubranek używacie? Ja mam wrażenie że ta moja mała dziewczynka się długo zrobiła ostatnio. -
U nas wszedł już na pełnej 68, a bodziaki niektóre 74 nawet. Młody przebił 7kg i ma ok. 70cm długościanna.90 wrote:Nie wiem czy był.temat ale jaki rozmiar ubranek używacie? Ja mam wrażenie że ta moja mała dziewczynka się długo zrobiła ostatnio.
-
Taki boom z tymi chrztami zrobił się na wątku, że i ja zaczęłam ogarniać temat 😂 wstępnie mamy wybrany lokal, a jeśli chodzi o datę, to chcielibyśmy chyba pierwszy dzień wiosny 🌷ale najpierw musimy ogarnąć formalności, bo chrzcić chcemy tam gdzie braliśmy ślub, a nie w naszej parafii
-
Ja się wtrącę z własnego doświadczenia, że nie do każdej dostawki nadaje się monitor oddechu - w naszej dostawce materac jest zespolony z taką jakby deską, tj. dnem dostawki, a pod tym jest już tylko siatka, więc nie mogliśmy zamontować babysense, bo tam oba te czujniki muszą być na materacuDahlia wrote:@Nadzieja, czy ten monitor używacie może do dostawki? Bo widziałam, że producent zaleca tylko do wolnostojącego łóżeczka nie-dostawki, ale rozumiem że to ze względu na to, by nie było połączone z innym łóżkiem. U nas dostawka stoi w małym odstępie od łóżka, więc zastanawiam się, czy to dobrze zadziała.
Dahlia lubi tę wiadomość
-
Dahlia wrote:@Nadzieja, czy ten monitor używacie może do dostawki? Bo widziałam, że producent zaleca tylko do wolnostojącego łóżeczka nie-dostawki, ale rozumiem że to ze względu na to, by nie było połączone z innym łóżkiem. U nas dostawka stoi w małym odstępie od łóżka, więc zastanawiam się, czy to dobrze zadziała.
Ja mam babysense i dostawkę do łóżka Chicco next2magic - dopóki jest odstęp kilku cm od naszego materaca to działa super. Kiedyś nam zadzwonił alarm jak się dostawka dosunęła i po prostu materac synka się jakby przez to "zblokował" i nie ruszał przy jego oddechach. Ja polecam bo normalnie nam działa z dostawką
Dahlia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny straszne są te zakrztuszania/zaflegmienia czy jak to nazwać. Najgorsze jest to, że faceci nie rozpoznają, że coś się dzieje (jeśli coś słychać) i zostaw malucha z ojcem. U nas bardziej coś podchodzi małemu do gardła, nie ulewa (nie zwsze odbija, czasami dopiero po długim czasie) dziecko płacze, a ten go usypia..., już kilka razy mówiłam podnieś to dziecko, nie słyszysz...
Edit Pochwaliłam, to właśnie poszło sporo mleka 🤮 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 21:07
-
Zumi wrote:@Kropka ja nie wiem jak Ty ogarnęłaś to wszystko przy Stasiu. Nie dość, że ogarnęłaś mszę i chrzestnych (jestem pewna, że Ty to robiłaś skoro prowadzisz scholę), to nagotowałaś jak dla plutonu. Jeszcze Staś był wyszykowany i zadbany na uroczystość. No i ten tort. A mąż pewnie ma te gburowate akcje przez "wspaniały" przykład z domu, ale możesz mu powiedzieć, że zbliża się czterdziestka i czas się wziąć w garść żeby dać przykład synom. Jakbym była facetem to chciałabym mieć Cię za żonę, nie wypuściłabym z obięć. Na swojego męża nie narzekam, choć też ma swoje odpały, ale dużo rozmawiamy odkąd się znamy, nie raz płaczemy razem po różnych akcjach i kłótniach. Fajnie by było jakby Twój mąż się ogarnął. Trzymam za Was kciuki, przede wszystkim za rozum męża, bo Ty za dobra partia jesteś dla niego.
Jeju aż się zaczerwieniłam, nikt tak mi nigdy nie powiedział o tych objęciach to takie czułe bardzo! Ty to nadawałabyś się na jakiegoś motywatora, serio. Bardzo bardzo dziękuję 🙏 Wspólne rozmowy i kłótnie są właśnie kluczowe, najgorzej jak zapada cisza i wieczny foch. Ja też trzymam za nas kciuki a chłopakom staram się też pokazywac inne przykłady jak tu nie wychodzi albo przynajmniej tłumaczyć co poszło nie tak.
-
wellwellwell wrote:Ja uzywam teraz tych:
https://www.bonprix.pl/biustonosz-do-karmienia-bez-fiszbinow-3-szt-bawelna-organiczna/p-20209719/968300/?type=image&category=379&return=ref&sizeId=1323&utm_content=BH%27s&landmark=Entry&typ=PLA&anbieter=googleshopping&aktion=PL_PLA_WOW_NC&version=169681391643_20210031&matchkey=21882565129&gad_source=1&gad_campaignid=21882565129&gbraid=0AAAAADkU8g0hZEJ4MhZBDTVAIzyp6iuy5&gclid=Cj0KCQiAvtzLBhCPARIsALwhxdpa7v4OwH2bESqWIZncg0_TA-ENWegqA_5tvjNNlsAblT36--Zop3saAu18EALw_wcB
Well, a czy ten biustonosz ma jakąś gąbkę albo miejsce żeby sobie wsadzić swoją? Ja mam mega wrażliwe sutki i nie mogę mieć tylko jednej warstwy materiału i ciężko mi znaleźć coś sensownego do karmienia