👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
A my mamy kolkę, schowałam się z łazience bo nie daję rady dzisiaj.
-
Ale muszę pochwalić męża.
Wczoraj nad ranem mały się rozbudził, to mój go wziął do salonu i sobie siedzieli, a ja odsypiałam, tylko na cyca przyszli.
Paulivvv, kalinok, Fabregasowa, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
kalinok wrote:Well, a czy ten biustonosz ma jakąś gąbkę albo miejsce żeby sobie wsadzić swoją? Ja mam mega wrażliwe sutki i nie mogę mieć tylko jednej warstwy materiału i ciężko mi znaleźć coś sensownego do karmienia
Niestety nie, tylko cienka warstwa bez zadnych wkladek ani mozliwosci dolozenia -
edka85 wrote:@Asia, mega stresujące. Te maluchy często nie potrafią sobie poradzić z wydzieliną, która im spływa do dróg oddechowych. Stąd bezdechy, duszności i oczywiście ryzyko zadławienia. Dlatego bardzo ważna jest znajomość zasad pierwszej pomocy w takich sytuacjach. I o zgrozo - spokój i opanowanie. Najgorsze to wpaść w panikę i nie działać.
@psaj, za dużo internetu. Weź głęboki oddech i pomyśl - guz został wycięty w całości, w pierwszym stadium. Badania po operacji wyszły dobre. Rokowania są bardzo pomyślne. Będziesz mieć zdrowe dziecko, a tamta operacja zostanie tylko dalekim wspomnieniem.
@kropka, pauliv, ależ przystojniaki z tych waszych chłopów 😁 jakby co, to moja Tośka jest wolna i poleca się na przyszłość 😛 To i ja wrzucę fotkę z jej chrztu. Wprawdzie to sprzed miesiąca, ale przynajmniej zaprezentuje swoją suknię 😉
https://zapodaj.net/plik-spwUhYSHem
Ale piękna suknia i niesamowity ten uśmiech i że uchwyciliście to!!!
-
izzou97 wrote:Taki boom z tymi chrztami zrobił się na wątku, że i ja zaczęłam ogarniać temat 😂 wstępnie mamy wybrany lokal, a jeśli chodzi o datę, to chcielibyśmy chyba pierwszy dzień wiosny 🌷ale najpierw musimy ogarnąć formalności, bo chrzcić chcemy tam gdzie braliśmy ślub, a nie w naszej parafii
W okresie wielkiego postu i adwentu zwyczajowo nie chrzci się dzieci więc zapytajcie czy nie będzie to wielkie fau pax. Myśmy chcieli ochrzcić w drugiej połowie lutego ale właśnie z tego względu albo zrobimy to w ostatki albo dopiero po świętach... My chcemy chrzest w sobotę nie lubię jak się ludzie gapią w niedzielę i robią sensacje👧 - 1991
PCOS
Mutacja MTHFR C677T T/T homo
Mutacja 675 (4G/5G) w PAI-1 4G/5G hetero
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Stasiu - 40+0, 53 cm, 3040 g -
U nas mała krztusi się ślina czasami i też mnie przeraża że mąż nie słyszy jak ona się budzi, krztusi, czy delikatnie płacze nocą. Dlatego też mam obawy żeby zostawić ich samych na dłużej.
I ogólnie to mam wrazenie że mój mąż chciałby aby mała tylko grzecznie leżała w kokonie, albo jak zaczyna marudzić chce na ręce to on najlepiej dałby jej smoczek żeby ją "zatkać".
A już najbardziej rozbraja mnie jak opowiada jak minęła nocka, kiedy on nie słyszy co się dzieje 🫣
Kasiek7, Capricorni, psaj91, Bećka lubią tę wiadomość
-
Psaj, przykro mi bardzo
mam nadzieję, że nowy termin to tylko kwestia dni 🫂
Dahlia, Tosia śpi w swoim łóżeczku, a nie w dostawce, więc niestety nie wiem jak z dostawką.
Co do ubioru to my też na noc pajac, a na dzień body plus spodenki.
Ja dziś weszłam na level pro i wsadziłam Tosię pierwszy raz w nosidło i poszłyśmy na krótki spacer z piesełem. Trochę życie na krawędzi, ale dałam radę 😅 mój pies ma 30kg i adhd 🙈 ale jakby wyczuła, że musi trochę zluzować i nie było źle 😊
Zaliczyliśmy dziś też niestety pierwszą kolkę. Od 3 dni nie było kupy i to chyba dlatego, wyczekuję jej jak jakiegoś prezentu 😅 ale pierwszy raz mieliśmy taki wrzask, nic nie pomagało, ani smoczek, ani tulenie, dopiero jak włączyłam piosenki i zaczęłam śpiewać i tańczyć z Tosinką na rękach to przysnęła. Natomiast mój mąż zachował się jak totalna porażka. Cały wieczór na telefonie, bo kupił jakieś urządzenie do telewizora i ma problem z zaprogramowaniem go i czyta jak to zrobić. Tosia dosłownie wrzeszczała, łzy ciekły po policzkach, ja płakałam z nią, bo pierwszy raz coś takiego miało miejsce, a On siedział z telefonem i coś czytał i zero reakcji. Po chwili tylko się mnie zapytał czy nie chce smoczka, a po 20 minutach jak chodzilam i próbowałam uspokoić Tosię, to zapytał czy może on ją weźmie. To mu powiedziałam, że miło, że zauważył, że jego córka placze...Teraz mu powiedziałam, że dziś bardzo przegiął, a on zdziwiony i pyta mnie dlaczego? 🤦♀️ tak bardzo chciał dziecka, a coraz częściej odnoszę wrażenie, że w ogóle nie dojrzał do tej roli
Kasiek7, Domisiek, AnaPyza, bardzo Wam współczuję i podziwiamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 22:57
Capricorni, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Ponad 3h nie widziałam mojego Jana kochanego i prawie umarłam z tęsknoty. Zamiast cieszyć się, że sprzątam w końcu swoje mieszkanie (no dobra, banku xD) to chlipałam cały czas. Teraz mam go na rękach i tak sobie myślę jakie to cudeńko, moje szczęście największe, mały cud...Jak po niego wróciłam do moich rodziców to tak się cieszył i uśmiechał, a jak zobaczył cyca to już w ogóle radość wielka. W końcu do mnie dotarło, że on też mnie bardzo kocha 🥹
Asia091, izzou97, Kropka89, Bećka, Ilka96, kalinok lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
A ja się teraz pokłóciłam że starym i skończyło się na tym że jebnął drzwiami i poszedł się myć. Uspałam dziecko w łóżku i on też usnął i chrapał to się wymknęłam na dół do kuchni odgrzać sobie zupę, zrobić kolację i doładować białko na noc jakimś jogurtem żeby mleko dobre było. Przyleciał za 10 minut, wypił moją herbatę, zrobił sobie kanapkę, zjadł ją i siedział w najlepsze. Musiałam sobie zrobić drugą, zajść po sok do herbaty na dół, po drodze dołożyłam do pieca, wyciągłam mieso na jutro na obiad, przyniosłam owoce żeby umyć i naszykować na przekąskę na noc jak karmie i słyszę jak się drze dziecko z góry. Musiałam po niego zajść i już nie zdążyłam zjeść. To łaskawie go wziął i trzymał go jak fasolkę a młody się drze w najlepsze. I patrze na niego a on z nie wzruszoną miną patrzy na niego. Skoczyłam na niego że zachowuje się jak doktor mengele i ma mi natychmiast oddać to dziecko. Siedzi, trzymie i patrzy jak ciele na niego zamiast go obrócić brzuchem na dół, wstać, ponosić czy cokolwiek to nie. On siedzi i trzyma 🤦
👧 - 1991
PCOS
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Oj chłopy są jednak z innej planety. Nie wiem czemu się przyjęło że to główny obowiązek kobiet i to bez względu na rodzaj karmienia 😌 kobiety wychowują a facet jak ma ochotę to pomoże. 🙂↕️
-
Chyba wszystkie dzieci ładnie śpią bo cisza na forum 🤪 ja zasnęłam z Jasiem i niedawno wróciłam spod prysznica. Stary chrapie, nic dziwnego, bardzo się dziś narobił. A Jasiu w końcu jest spokojny bo zrobił kupkę przed 19 a trzymał ją od piątku! Od razu inne dziecko. Fajnie by było jakby robił codziennie bo inaczej jest zmierzły, a tak to i drzemki ma w ciągu dnia i sen nocny ma mocniejszy.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Moja dama o północy jak zrobiła kupę ,której nie robiła cały jeden dzień o maj gat ,3maty w kupie ona i ja ,musieliśmy się prysznicować. No i teraz znowu cycu. Asia a skąd poznałaś że to kolka po płaczu charakterystycznym ?podobno chłopcy mają częściej ciekawe ile w tym prawdy
Jeju te chłopy to są ,mój z kolei do szalu mnie doprowadza jak testuje na dziecku coraz to nowe pozycje i ćwiczenia z yT... Dodatkowo wprawia mnie w białą goraczkę jak mówi na pieluszkę SZMATKA "podaj mi SZMATKĘ". I cały czas "i co będzie RZYG?" ALBO " o coś CIŚNIESZ" xD
Nadzieja współczuję jednocześnie zazdroszcząc że dopiero pierwszy raz 🫥Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 04:17
-
Dahlia wrote:
@Fabregasowa, czy masz jakieś tipy jak się udało podać smoczek? Ja mam kupionych już 7 czy 8 różnych, kilka me…. I próbuję w spokojnych okolicznościach też podać i kompletnie nie chce… a czasem by się przydał np. jak się rozbudzi na spacerze i szuka i "poluje" na cycusia, a tu nie ma, no i już nie pośpi… nie mówiąc o sytuacjach typu płacz w foteliku czy u lekarza.
Raczej nie pomogę bo smoka udalo sie tylko babciom🫣 na moj widok je odrzuca. Udało sie poleconym tu luu kids ale mam tez tak jak ty 7 czy 8 innych
Dahlia lubi tę wiadomość
-
U nas to mąż w nocy szybciej reaguje niż ja - mały ledwo chrząknie a on już ma otwarte oczy i głowę w jego dostawce, podczas gdy ja dopiero łapię że był jakiś dźwięk i zaczynam się podnosić.
Dlatego też, dostawka jest od strony mojego męża. Bo po 1. on ma reakcje w sekundach, a po 2. jego nie wybudzają na dłużej jakieś wiercenia itd.
Ja jak się obudzę bo Antosiek się wierci, to nie mogę potem zasnąć przez np 2h, a mój mąż popatrzy na niego czy ok, czasem da mu smoczek jak Antosiek szuka dziubkiem, albo go szybko poprawi jak się zaklinuje w dole dostawki i po 2min zasypia - nie ma problemu żeby wrocić do snu a ja po takim czymś nie zasnę pół nocy. -
Zumi wrote:Chyba wszystkie dzieci ładnie śpią bo cisza na forum 🤪 ja zasnęłam z Jasiem i niedawno wróciłam spod prysznica. Stary chrapie, nic dziwnego, bardzo się dziś narobił. A Jasiu w końcu jest spokojny bo zrobił kupkę przed 19 a trzymał ją od piątku! Od razu inne dziecko. Fajnie by było jakby robił codziennie bo inaczej jest zmierzły, a tak to i drzemki ma w ciągu dnia i sen nocny ma mocniejszy.
Zumi, moja robi po 10kup dziennie i nie jest spokojniejsza 😮💨
Domisiek lubi tę wiadomość
-
Nie będzie z tym problemu ☺️ dopytywaliśmy na kolędzie. I chrzest będzie w sobotę, bo tam jest taki zwyczaj, że sobota na mszy o 12.Capricorni wrote:W okresie wielkiego postu i adwentu zwyczajowo nie chrzci się dzieci więc zapytajcie czy nie będzie to wielkie fau pax. Myśmy chcieli ochrzcić w drugiej połowie lutego ale właśnie z tego względu albo zrobimy to w ostatki albo dopiero po świętach... My chcemy chrzest w sobotę nie lubię jak się ludzie gapią w niedzielę i robią sensacje
Trochę nie rozumiem, czemu niektórzy nie chcą chrzcić w poście, no chyba że wiążą się z tym jakieś dzikie imprezy, ale my chcemy tylko obiad z naszymi rodzicami i chrzestnymi, bez alkoholu czy tańców -
izzou97 wrote:Nie będzie z tym problemu ☺️ dopytywaliśmy na kolędzie. I chrzest będzie w sobotę, bo tam jest taki zwyczaj, że sobota na mszy o 12.
Trochę nie rozumiem, czemu niektórzy nie chcą chrzcić w poście, no chyba że wiążą się z tym jakieś dzikie imprezy, ale my chcemy tylko obiad z naszymi rodzicami i chrzestnymi, bez alkoholu czy tańców
To muszę dopytać u nas czy też nie będzie problemu, u nas jest msza w soboty o 16 i po mszy mogą udzielić chrztu i potem myślałam wypasiony obiad w knajpie i tort z kawą dla najbliższej rodziny. Coś koło 20 osób by było
izzou97 lubi tę wiadomość
👧 - 1991
PCOS
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Capricorni wrote:To muszę dopytać u nas czy też nie będzie problemu, u nas jest msza w soboty o 16 i po mszy mogą udzielić chrztu i potem myślałam wypasiony obiad w knajpie i tort z kawą dla najbliższej rodziny. Coś koło 20 osób by było
Zapytać zawsze warto ☺️ też się nad tym zastanawialiśmy. A właśnie marzec to może już fajna pogoda będzie. Teraz jakbyśmy chcieli się wyrobić przed postem to już nie ma zbyt wiele czasu nawet 😅
Ilka96 lubi tę wiadomość