👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulivvv wrote:OLX w sumie nie przeglądałam, nie wpadłam na to. Muszę poprzeglądać też tam. Dzięki za podpowiedź 🫶🏻
Ja polecam olx też na później, sama ostatnio zamówiłam dla starszaka pakę ubrań i wczoraj przyszła i czułam się jak na Święta rozpakowując paczkę 🤣 taka dumna że za 25zl takie łowy! 😅
Anilorak88, Fabregasowa, Paulivvv, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Zumi wrote:Mój mąż to taka nasza @Kropka wersja 2.0 męska xD. Od rana ogarnia wszystko z mieszkaniem, zawiózł pierwsze rzeczy, musi pojechac do zarządcy ze stanem liczników, przyjąć cesję z taurona, wymienić zamki, a my wisimy na cycku od rana 🤡 jeszcze mąż od rana ma wyższe ciśnienie, bo szedł na badania z krwi i pewno się zestresował. Na razie lekarz nie dał mu leków, zapisuje w dzienniczku wyniki, poszedł oddać krew, miał ekg (coś tam nie wyszło idealnie), musi iść do kardiologa. Pisałam to o 11 a jest 14:51 i jedziemy sprzątać nowe mieszkanie, nie widzę tej przeprowadzki...Jeszcze w głowie mi się kręci na zmianę pogody.
Namów męża na Holtera, szybka akcja 24h a będziecie mieć pełen obraz sytuacji ciśnienia. Mi prowadzenie dzienniczka nie wyszło jakoś nie wcisnęłam w tym bieganiu 😂😂😂
I mega mi głupio dziewczyny że Was aż męczę czytaniem samym postaram się pisać trochę więcej o gotowaniu np 😂😂😂
-
My chrzcimy 14 marca tez sobota i to bez całej mszy tylko będzie liturgia słowa. Mamy zaprzyjaznionego księdza i sam zaproponował takie rozwiązanie. Miał byc chrzest normalnie w niedzielę na mszy u Nas w parafii ale tak mnie proboszcz wkurzył. Łaskę robią, że dziecko ochrzczą. Dajcie spokój, niektórzy to się nie nadają. Wojtek taką typową kolkę miał odpukać raz i wg mnie tego płaczu nie można pomylić. Określenie nieutulony płacz jest jak najbardziej adekwatne.
Kropka apetytu narobisz i tyle z tego będzie ♥️
Paulivv u mnie też mąż słyszy każde jęknięcie Wojtka i tez zasypia w dwie minuty. Z nocnym ogarnianiem staramy się jakos wymieniać ale że mąż w pracy ma dni w których musi być na pełnym skupieniu to różnie z tym bywa.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Kropka, ja po prostu chciałabym mieć cho 1/3 Twojego ogarnięcia, energii i chęci 😅
Tosia 4 dzień nie robi kupy, nawet kleksa nie ma za to bąki puszcza raz za razem. Jutro jedziemy na echo serca i mam nadzieję, że nie zrobi tam albo w drodze, bo to przecież nie będzie zwykłą kupa tylko taka co uszami wyjdzie 🙈
Kropka89, Asia091 lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
A mój syn od wczoraj tzn od 2 w nocy odrzuca pierś, pociągnie chwilę i w płacz aż pojawiają się łzy, a pokarm mam bo słyszę jak połyka.. co jest?!
A kolki to ma ten sam płacz co wcześniej, takie marudzenie bardziej niż płacz. -
Haha, sama byłam zaskoczona, że tak się uśmiechnęła. Ale potem okazało się, skąd tak śmieszkuje...Akurat w tym czasie ładowała w pieluchę 💩 i taką jej to radość sprawiło 🤦 Całe szczęście nie wybrudziła siebie i wujka 😄Kropka89 wrote:Ale piękna suknia i niesamowity ten uśmiech i że uchwyciliście to!!!
Anilorak88, Zumi, Asia091, Bećka, Kropka89, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Asia091 wrote:A mój syn od wczoraj tzn od 2 w nocy odrzuca pierś, pociągnie chwilę i w płacz aż pojawiają się łzy, a pokarm mam bo słyszę jak połyka.. co jest?!
A kolki to ma ten sam płacz co wcześniej, takie marudzenie bardziej niż płacz.
Mi Jasiu odrzucił w weekend cyca jak było mu za gorąco. Byliśmy u prababć, a tam sauna. To zdjęcie co wstawiałam akurat robiliśmy jak byliśmy u prababci. Miałam pełne piersi a musiałam mu dać MM bo byłam przegrzana jak piec, Jasia już miałam w samym body na ramiączkach a i tak płakał jak tylko go przystawiłam do cyca. Butlę pił z trudem, dyszał i sapał, ale zjadł i się troszkę uspokoił. Byliśmy u dwóch prababć i obie robią saunę, myślałam, że pomrzemy tam. A babcie miały zimne ręce i w swetrach po szyję siedziały, ale nogi gołe bo spódnica xD. Jedna z nich jest od wczoraj chora, mam nadzieję, że nie zaraziła Jasia. Przystawiam go bardzo często do piersi. Dziś w nocy jadł 3 razy, więc może jednak małe piersi coś tam produkują.
Kasiek7, Asia091 lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Ja zauwazylam ze Blanka robi kupy co pare dni niezaleznie od mleka 🫣
U nas był intensywny weekend, bylismy u tesciow a w niedziele na imieninach w lokalu. Spala przez caly obiad, pozniej sie obudzila i byla chwile noszona przez ciotki🫠 zaraz po tym byl ryk nie z tej ziemi, nie dalo sie jej uspokoić dopiero jak poszlismy do lazienki gdzie byla cisza i spokoj.. Po tym znowu poszla spac i spala w wozku do samego konca. Juz jestesmy u siebie ale widac ze strasznie przebodzcowana byla i odreagowywuje
Oczywiscie kazdy twierdzi ze jest nieprzyzwyczajona do tylu ludzi bo my z mężem jesteśmy sami na mieszkaniu 😂. -
Chciałabym Wam powiedzieć koleżanki, że zdobyłam na Vinted 3 pak bodów z Next za 30zł!
Czuję że w końcu nadchodzi moja dobra passa zakupowa 🤩
Kasiek7, Anilorak88, nick nieaktualny, Asia091, izzou97, Fabregasowa, Zumi, Bećka, Tusia88, psaj91, Klekotka, Kropka89, kalinok, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
A u nas z ubranek to 62 z hm jest dobre, 62 pajacyki z nexta jeszcze ok, 68 z sinsay robi sie ciasnawe ale to chyba przez pampersy 3, 68 pajacyki z pepco, i prawie 68 ze smyka jest ok bo podwijamy rekawy ☺️
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Paulivv brawo Ty !!
W niedziele bylismy u brata męża w Krakowie, pierwsza taka dłuzsza podróż Wojtka bo mamy do nich jakies 60km. 10 minut od domu się obudził i tak płakał, że masakra. Myśleliśmy, że głodny. W domu się okazało, że było mu za gorąco.
To my siedzimy w 62. W ciągu dnia bodziak, spodnie i skarpetki a na noc pajacyki.
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:A propo ubranek, zostawiacie sobie jakieś pojedyncze ubranka sentymentalnie? Nie mówię o zostawianiu dla rodzeństwa 🙂
Tez z ciekawości, wolicie pajace czy jednak zestaw body+spodenki?
Macie po czasie do polecenia staniki do karmienia? Ten z babydream ma kiepskie zapięcie, hm ok ale mam wrażenie ze cycki mi po nich opadną po kolana... polecicie jakis konkrentny model może z tego bonprix?
Jestem team body+spodenki 😂
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Moj Julasek też szybko rośnie niektóre 68 też juz malawe się robią i rozważam zakupienie pampersów 4🙈 3 odciskają mu się na nogach 🤣
https://zapodaj.net/plik-oDmLuStRYe
Tak bez głowy bo nie dodaje dzieci do internetu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 12:57
Asia091, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Asiu Ja jednej nocy tak miałam z Melusią. Jak zawsze ładnie w nocy ssa cyca to nagle głupotka pełną parą była. Na szczęście kolejnej nocy już było jak zwykle:) a Ja mam problem bo Melusia za mało przybiera na piersi i nie wiem czym to spowodowane. Ogólnie Ona z tych co krótko ssaja intensywnie. Potem sobie traktuje cyca jak smoczek. Jak nie chce to ni diabła więcej nie wciśniesz cyca
potrafi aż mieć odruch wymiotny:( staram się teraz dłużej Ja trzymać na cycach nawet jak już słabo ssie. Kurde oby ruszyła ta waga .
-
Jeszcze do niedawna w te mrozy sprawdzały mi się te pluszowe kombinezony a teraz u nas jest tak ciepło, że na dwór idzie w welurowym cienkim pajacu (druga warstwa) + cienka czapka i grubsze skarpetki. Na fotelik narzucam cienki kocyk i starcza. Boję się co to będzie latem bo chyba Jasiu zrobił się zimnolubny. Dziś spał w body z długim rękawem i w skarpetkach, bez spodenek i na to cienki kocyk z Jukki👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Asia091 wrote:A mój syn od wczoraj tzn od 2 w nocy odrzuca pierś, pociągnie chwilę i w płacz aż pojawiają się łzy, a pokarm mam bo słyszę jak połyka.. co jest?!
A kolki to ma ten sam płacz co wcześniej, takie marudzenie bardziej niż płacz.
Miałam wczoraj i parę dni wcześniej to samo, co przystawiłam do cyca był ryk…. Dopiero po umyciu cycków i wlania siła mleka moja Lilka zaczęła ssać… o co jej chodziło to do te pory nie wiem… aaaa wcześniej ją jeszcze wybekałam… bo jak je to się nachapie jak głupia powietrza09.2021 Angelius - GM
12.2021 laparoskopia - endometrioza II stopnia
2022 - 3 X IUI - ❌️
1. IVF
04.2023 - punkcja - mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
1 transfer - beta 0
2 transfer - coś drgnęło - brak rozwoju...
3 transfer - beta 0
4 transfer - beta 0
5 transfer - 8 tydz. - puste jajo płodowe.
2. IVF
09.2024 - mamy ❄️❄️
6 transfer - beta 0
7 transfer - beta 0
3. IVF - badanie PGT
01.2025 - punkcja - ❄️❄️❄️ zdrowe na zimowisku🥹
Natural 🫣- Cudzie trwaj ❤️❤️❤️
🩷🩷🩷 zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
Termin: 3 listopad 2025 ❤️❤️ jest

-
Ja dziś pomogłam Tosi z kupką, bo bałam się, że zrobi mi jutro w drodze na echo serca albo na miejscu, a po tylu dniach to byłby zapewne nawet fotelik do prania i dobrze zrobiłam, bo wyszło z niej od groma 💩. Tylko już oczywiście trochę się zastanawiam czy wszystko ok, bo takie to gęste bardziej niż zwykle, taki kisiel jakby 😅 wybaczcie opis 😅 czat gpt twierdzi, że niby taka może być na piersi
Asia091 lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Asia i jak z cycem, poprawiło się, a te kolki?
Ania może spróbuj częściej przystawiać- na żądanie mamy 😉
Flowery z czasem bobas wolniej przybiera, a mleko z piersi może być mniej tłuste itp. Porównaj np ile Ci spała dzidzia w nocy po mm a ile po samej piersi, jest różnica?
U mnie różnie z ciuszkami, w pajacach nie trzeba podnosić pupki jak do spodni, ale dużo napów w nocy też jest takie sobie 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 15:00