👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też byla długa akcja usypiania, jeszcze to "skondensowane" mleko...
-
Kanola, szczerze to nic nie zrobiłam, dopiero będę kleić te plasterki na rozjaśnienie blizny. Lekarzowi chodziło o wygojenie się cięcia w środku.
Kanola lubi tę wiadomość
-
Oczywiście jak napisałam posta to otworzyła oczy 😅 ale chociaż pospała do 6:20.
Kasiek, po karmieniu się nosimy do odbicia i bujamy i czasem zaśnie już przy odbijaniu, czasem jak chwilę pobujam, czasem jak chwilę posiedzę i potulę, ale tym razem nic nie działało 😅 albo się uśmiechała albo spinała brzuszek albo zasypiała i wybudzał ją refluks
My dziś jedziemy na echo serca, stresuję się👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Nie stresuj się Nadzieja, wszystko jest i będzie w najlepszym porządku. 🫶🏼
Ignaś się spał od 5 do teraz, w łóżeczku marudził, wzięłam go do łóżka też leżał i marudził, teraz się obudziłam bo cyce rwą jak głupie to Ignaś nagle zasypia. O co mu chodzi to faktycznie przez zęby?
Ja oka nie zmrużyłam do 2 dopiero od tej 5 do teraz.
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-
Taaak, to normalne :pDomisiek wrote:Czy z tą śliną to jest to jakiś etap rozwoju? U mnie Leoś też dziwne rzeczy wyczynia ostatnio, poza bąbelkami ze śliny, to mam wrażenie, że trzyma ją w buzi, a potem się krztusi, bo zapomina, że ją nazbierał xd
https://zapodaj.net/plik-zO8DIU8gm3
Domisiek lubi tę wiadomość
-
Domisiek, tak to normalny etap, po 2 miesiacu zaczynaja pracowac slinianki, pierwsze przygotowania do RD.
Kanola, niestety jestem na koncu lancucha, nawet jak sie uda odlozyc mala to jeszcze trzeba poswiecic czas starszej. Mam zlecone cwiczenia na miesnie dna miednicy od fizjo, nie robie tego bo nie mam kiedy. Ciesze sie jak wypije kawe i wezme wieczorem prysznic, poki co to szczyt moich przyjemności.
Nadzieja, na pewno bedzie wszystko dobrze. 👍
Nadzieja32, Domisiek lubią tę wiadomość
-
Nadzieja, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Asia, ja usłyszałam od gina, że wszystko wygojone, ale nie zachęcała mnie do kolejnej ciąży, tylko życzyła mi, żebym zapomniała o przykrym doświadczeniu, jakim był poród
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 09:10
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-
Moja lekarka znowu mówiła, że pełną ocenę blizny można zrobić rok po porodzie i do tego czasu najlepiej nie zachodzić w ciążę, bo może być nisza czy jakoś tak i wtedy trzeba ciążę usuwać, plus organizm musi dojść do siebie, a to zajmuje trochę czasu. Ja nawet nie miałam usg na tej wizycie popołogowej, wszystko było ok w badaniu i jak dopytałam to mówiła, że jeśli nic się nie dzieje to usg robi się najwcześniej 8 miesięcy po porodzie. Nie wiem czemu tak, nigdy wcześniej nie spotkałam się z takim podejściem, ale Ona jest dobra i ciągle jeździ na jakieś konferencje, kongresy itp. to posłucham 😅 aczkolwiek i tak nie planowałam zachodzić w ciążę tak szybko, muszę wrócić na chociaż kilka miesięcy do pracy, bo zwariuje 😅
Foxy96 lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Jeeezu te dzieci się chyba umówiły wczoraj na to ciężkie zasypianie. O 19:30 ledwo pił z butelki, tak był zaspany, włożyliśmy go do dostawki, zaczął przysypiać i w sekundzie dostał jakiejś turbo mocy - smoczek wypluty, oczy otwarte na full, szeroki uśmiech i skaka po całej dostawce 🫣 zasnął po 21:00 po ciężkiej walce z nim 😅 ale przynajmniej dospał prawie do 5, zjadł i poszedł jeszcze spać do 8.
-
Domisiek wrote:Czy z tą śliną to jest to jakiś etap rozwoju? U mnie Leoś też dziwne rzeczy wyczynia ostatnio, poza bąbelkami ze śliny, to mam wrażenie, że trzyma ją w buzi, a potem się krztusi, bo zapomina, że ją nazbierał xd
U nas od jakiegoś czasu to samo, albo nabierze sobie tej śliny i naraz ją wypluwa - oczywiście wtedy wszystko mokre… -
Kanola - ja w sumie mam trochę czasu dla siebie bo po pierwsze Antosiek jest dość grzecznym dzieckiem większość czasu, a po drugie wszyscy wokół bardziej pamiętają o tym żebym miała swój czas niż ja - mój mąż mnie namawiał od kilku dni żeby wyszła z przyjaciółką no to dziś popołudniu się z nią widzę, moja mama jak jest to odrazu jest „chodź Antoś my idziemy się bawić a mama sobie odpocznie” i bierze Antośka na drugi koniec domu żebym ich jak najmniej słyszała, moja siostra to samo, więc pod tym względem bardzo nie narzekam, ale to dlatego że mam po prostu pomoc wokół. Gdybyśmy z mężem byli zdani 100% na siebie to też byśmy dali radę ale nie byłoby tak łatwo znaleźć wolną chwilę dla siebie.
-
Domisiek oj tak ślini się na potęgę i jeszcze właśnie bawi się tą śliną. Dodatkowo jak lezy na mnie lub jest na rękach to wymulda wargami skórę ☺️
Nadzieja kciuki zaciśnięte od samego rana bo czytałam juz wcześniej ale nie dalo rady napisać.
Mi ten 30.05 jak cos to pasuje, blisko mam to nie będę wybrzydzać.
Asia, Nadzieja co lekarz to opinia a Ty potem człowieku siedź i się zastanawiaj.
Kanola myślę, że to się musi poukładać, jakiś nowy rytm życia. W ramach czasu dla siebie to czasami uda mi się poczytać książkę jak Wojtek jeszcze śpi a gary i prasowanie leży i czeka 😉
Domisiek lubi tę wiadomość
-
Hejka, co jakiś czas chcę się odezwać, ale jak widzę ciężkie tematy to mi po prostu głupio. U nas wszystko jest w porządku, Ada to dziecko, po którym chcesz mieć kolejne.
Pierdzi, beka, zajada aż miło. Rośnie i praktycznie nie płacze. Owszem, najlepiej na łapkach, ale na noc usypia sama w dostawce, w dzień 2/4 drzemek w wózku. Pozostałe dwie robimy kontaktowe. Śpi od 21:30 do 9:00 z jednym karmieniem o 5:00. Dzięki temu mąż mógł szybciej wyjechać i zająć się swoją firmą, więc od dwóch tygodni jestem sama z dwójką. Raz w tygodniu chodzę do pracy, no i trochę działam zdalnie. Z domem też spoko, bo codziennie puszczam robota sprzątającego, więc nie czuję się aż tak przytłoczona. Dziś idę do dentysty, bo zawsze po ciąży mam coś do zrobienia. Najgorsze są te mrozy i gołoledź. Polecam Wam raki nakładane na buty, wszyscy wpadali w poślizg, a ja zasuwam jak po czarnym asfalcie.
17 lutego mamy drugie szczepienie, pierwsze braliśmy na NFZ i było mega spoko, żadnych objawów, ale liczba wkłuć paskudna. Teraz chyba zmienimy na 5w1 🤔
Powiem Wam, że kolejną rzeczą, która ratuje moją głowę jest monitor oddechu. Mamy od urodzenia i to poczucie spokoju, że coś czuwa jest naprawdę dobre. Nie mieliśmy żadnego fałszywego alarmu, na początku jak braliśmy młodą na karmienie z łóżeczka i zapomnieliśmy wyłączyć to potrafił nas przestarszyć. No i jestem totalnie zakochana w śmiechu na głos, 12 stycznia zaśmiała się tak po raz pierwszy i to rzeczywiście inny poziom słodkości 🥹😂
Paulivvv, Anilorak88, izzou97, Bećka, Fabregasowa, Fabregasowa, kalinok, Foxy96, Zumi lubią tę wiadomość
-
Jeny, moja też wczoraj bailando do 22:00 😅
30.05. - jak najbardziej 🤗
@Nadzieja Musi być dobrze, już wystarczy pecha na Naszym wątku ❤️
@Asia Mi jeszcze nie zeszło wszystko z poprzedniej, a gdzie tu o kolejnej myśleć 😅 Zastanawiam się czy samej nie przeć w kierunku zabiegu, 9 tydzień w podpaskach doprowadza mnie do szaleństwa. I chociaż to chcialabym mieć już z głowy 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 10:24
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰
11/25 - witaj na świecie 🩷😍 -
Lavenda dobrze czytać, ze wszystko okej u Was ☺️
Psaj no to współczuję z tym krwawieniem tyle czasu i nie dziwię się, ze myslisz o zabiegu. Ileż można.
U Nas najgorsza aura jaka wg mnie może byc. Mglisto, wilgotno, resztka topniejącego śniegu, bura trawa i wszechobecne psie kupy.
Lavenda lubi tę wiadomość
-
@Nadzieja czekamy na dobre wieści 🫶🏻🤞🏻
@Asia piszesz o zębach, chyba wcześniej @Kropka pisała, serio już zęby idą? Wydaje mi się to za wcześnie 😱12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙