👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Eeej wiecie co mi się śniło w nocy 🤣
Śniło mi się że tu na forum była jakaś awantura, wszyscy się wyzywali. I ja jechałam jakimś tramwajem i czytałam to forum i coś tam odpisywałam i w tym tramwaju usiadła jakaś babka z długimi czarnymi włosami obok mnie, wyciągnęła telefon i zauważyłam że ona jest tu na forum i zaczyna pisać ale nie widziałam na jej telefonie z jakiego nicku. No i widzę że dodała, odświeżam a to post od @anilorak i w tym poście mnie wyzywa 🤣🤣 niestety nie wiem czy miałyśmy w tym tramwaju jakąś konfrontację bo się obudziłam…
psaj91, izzou97, Bećka, kalinok, Ilka96, Foxy96, Zumi lubią tę wiadomość
-
U nas jest pobudka co 2 godziny w nocy na jedzenie, smoczkami pluje a pierś robi za smoczek więc usypia w łóżku przy piersi i śpi obok mnie. Jak się obudzi to cyc do buzi i jakoś sobie radzimy. Wczoraj zasnął u taty na rękach odłożony do dostawki pospał w niej pół godziny, pierd go wybudził i nara stara tyle było spania samej 😅
Czytałam wczoraj artykuł że babka z Krakowa pojechała do matki z 2 miesięcznym dzieckiem i dziecko zamarzło... Jprdl. Ale potem pisali ze nie koniecznie zamarzło bo było grubo ubrane i prawdopodobnie inna przyczyna śmierci ale nie wyobrażam sobie tego. O 3 karmiła dziecko a jak wstała o 6 żeby nakarmić to już nie żyło 😭😭👧 - 1991
PCOS
Mutacja MTHFR C677T T/T homo
Mutacja 675 (4G/5G) w PAI-1 4G/5G hetero
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Stasiu - 40+0, 53 cm, 3040 g -
Paulivv 🤣🤣🤣 daleko mi do długich czarnych włosów 😋 do wyzywania ludzi raczej też 😋🥰
Też mi się wydaje wcześnie na zęby ale z drugiej strony Internet podaje, ze juz od 2 miesiąca mogą się pojawić.
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Anilorak88 wrote:Paulivv 🤣🤣🤣 daleko mi do długich czarnych włosów 😋 do wyzywania ludzi raczej też 😋🥰
Też mi się wydaje wcześnie na zęby ale z drugiej strony Internet podaje, ze juz od 2 miesiąca mogą się pojawić.
W tym śnie była tak gorąca atmosfera na forum, że jakby trwał dalej to doszłoby chyba do jakiś ustawek 🤣 -
Ustawkę to my mamy 30.05 🤪
Tak idą idą, bo ma spuchnięte i takie kreski mu się zrobiły podłużne. Niestety .
Ja dziś mam czas dla siebie bo idę na paznokcie a i dziś chodzi ksiądz po kolędzie mam nadzieję że będzie jak ja będę na mani. 🤭
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś byłam że Stasiem u neurologopedy, wszystko w dobrym kierunku u nas jeszcze trochę trzeba popracować nad żuchwą. I ten zabek jest 😂 ale to jest Ząbek mutant bo to jest kawałek trójki aaaalbo jakaś pozostałość nie wiadomo czego 😂😅 generalnie pewnie czeka nas dentysta ale kurde dla 2 miesieczniaka? 🙈 pani niby poleciła mi już jakąś lekarkę, ale z drugiej strony powiedziała też że to do obserwacji więc ja jeszcze poczekam chwilkę. Jakoś mam stracha przecież nie będą mu tego operować czy coś. Meeeega dziwne.
Dziś na obiadek Dal z soczewicy czerwonej, z ziemniaczkami i ryżem, zdrowo i smacznie. Za to wg Waszego ulubionego towarzysza życia mego „co to za rzygi? To nie wygląda w ogóle a wiesz że ja jem oczami…” - powiedziałam że jeść nie musi, więcej dobrego dla mnie 😂 nawet mnie to już śmieszy, serio 😅
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Lavend nie krępuj się pisać nam o swoim spokojnym macierzyństwie, cieszę się że Ty masz lżej ale wiadomo że też zazdroszczę ale tak pozytywnie ♥️
Kropka nie wiem co to ale podaj adres przyjadę i to zjem 😆 i gratulacje I ząbka?
Ignaś się zbudził z drzemki 2,5h( pewnie odsypiał ciężką nockę) ja też próbowałam zasnąć ale nie umiem w dzień 🤦♀️ i rzucił się na cyca niczym tygrys 🤪 uff
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 16:15
Kasiek7, Klekotka, Kropka89, Lavenda, Zumi lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj jadę na szmacie od samego rana. Takie uroki mieszkania z teściową 🤦 przyszłam po porodzie do domu a na drugi dzień musiałam obiad gotować i sprzątać. Ciągle mówię, że jak się jej kiedyś noga powinie to spędzi resztę życia w przytułku. Szklanki wody ode mnie nie dostanie a na pewno się nią nie będę zajmować. To taki typ człowieka co w niebie jej nie chcą a w piekle nie potrzebują to siedzi na ziemi na złość wszystkim👧 - 1991
PCOS
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Capricorni współczuję znam temat
Moja blizna podobno bardzo ładna Mam tylko dwie wizyty u urofizjo,brzuch ponoć jakbym w ciąży nie była
Też dziś mam odhamienie podobnie jak Paulivv psiapsi do nas przychodzi a chłop ma drugie zmiany
Lavenda pisz ,mam wtedy wiarę że nastąpią lepsze czasyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 15:00
Fabregasowa, Lavenda lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was zauważyła u maluszka zaostrzenie problemów brzuszkowych? Nasz synek 6.02 skończy 3 miesiące, a od paru dni ma chyba kolki… Od południa do wieczora płacze, pręży się… widzę że nie może zrobić kupki, jak mu masuje brzuszek i nóżkami dociskam to wychodzą mu gazy… Bierzemy delicol i było dobrze, szczepienie 2 tygodnie temu, więc to raczej nie to… czekaliśmy z utęsknieniem na te 3 miesiące, bo podobno wtedy znika wiele brzuszkowych problemów, a teraz już sama nie wiem, czy jest na co czekać- skoro w wieku 2,5 miesiąca pogorszyło mu się. 🫣
W nocy zasypia ok. 23 na sen nocny i śpi ładnie, ale wieczory to masakra …
Probowałam go odgazować rurką, ale chyba za płytko wkładam, a boję się że coś mu uszkodzę i nie próbuję głębiej 😔 -
Daj szmatę teściowej niech się wykaże 💪Capricorni wrote:Ja dzisiaj jadę na szmacie od samego rana. Takie uroki mieszkania z teściową 🤦 przyszłam po porodzie do domu a na drugi dzień musiałam obiad gotować i sprzątać. Ciągle mówię, że jak się jej kiedyś noga powinie to spędzi resztę życia w przytułku. Szklanki wody ode mnie nie dostanie a na pewno się nią nie będę zajmować. To taki typ człowieka co w niebie jej nie chcą a w piekle nie potrzebują to siedzi na ziemi na złość wszystkim
Capricorni, Jjkm97, Kropka89, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Capricorni współczuję, najgorsze zło Ciebie spotkało 😑
U nas w nocy też częste wcinanie, tłumaczę sobie, że to kolejny tydzień życia bobasa.
Asia no to super z blizną itd. Zielone światło na kolejną ciążę brzmi komicznie.
Ja właśnie z jednej strony chciałabym drugie dziecko, dziewczynkę najchętniej, ciążę dobrze wspominam (pomijając końcówke w szpitalu), a z drugiej myślę, że z jednym dzieckiem jest wygodnie, bo dwójka rodziców 😆
A co do wizyty, to ja po porodzie w październiku miałam dopiero w styczniu i u mnie było widać jeszcze szwy na macicy ☹️ No i muszę zebrać się do fizjo, brzuch nie wrócił do stanu sprzed ciąży, tylko kiedy ja będę ćwiczyć...
Paulivvv dobry sen 🤣 bedziemy przeżywać to spotkanie ☺️
-
Asia091 nie muszę jej dawać szmaty, ma zawsze przy sobie, jak tylko w lustro spojrzy 😅
Bećka cóż począć. Głupia byłam i młoda 😆 dałam się nabrać staremu chytremu lisowi na krokodyle łzy. Dobrze, że mąż jej tak samo nie lubi jak ja 😆👧 - 1991
PCOS
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Ja tez sie melduje po wizycie u fizjo, nie ma tragedii ale troxhe ćwiczeń dostałam. Bardziej mnie wkurza wewnętrzny hemoroid ...
Mi 30.05 niestety nie pasuje raczej, mam jakis event rodzinny 🙁
Kropka, dawaj jakies propozycje szybkich obiadów, chętnie sie zainspiruje🙂🙂
U mnie jest kilka dni teściowa wiec mam okazję wyjść z domu i sie odgruzowac. Pomaga uśpić mala i czasem ja pozabawiac no i zostaje do 2-3h z nia sama na butli. Niby pomaga ale ja mam wokół niej wiecej roboty- herbatką, kawka,śniadanie, obiad itd... dodatkowo ta od14 włącza tv i wszystkie durne seriale przez co nie mozemy nawet wejść do salonu bo nie chce mlodej świecić ekranem. Mam wrażenie ze przyjechała tu na wakajki bo jedzenie podstawione pod nos, sprzątać nie trzeba tylko można siedzieć przed tv pol dnia 🙃🙃🙃 no ale moze za duzo wymagam, bo ja jak nie mam córki na rękach to zapitalam jak robocik
Capricorni lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja z takim "niedzieciowym" tematem - czy, któraś z was ma i korzysta z suszarki Dyson Airwrap? Myślę nad zakupem czegoś dobrego w związku z tym, że moje włosy są już prawie do tyłka i schną po myciu 10lat, a przy dziecku nie mam na to czasu. Chciałabym jakoś wyglądać, a szczotka i suszarka to nawet bez dziecka nie był mój konik. Nie wiem czy to warte tego miliona monet i chciałam szczerą recenzję.12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Fabregasowa wrote:Ja tez sie melduje po wizycie u fizjo, nie ma tragedii ale troxhe ćwiczeń dostałam. Bardziej mnie wkurza wewnętrzny hemoroid ...
Mi 30.05 niestety nie pasuje raczej, mam jakis event rodzinny 🙁
Kropka, dawaj jakies propozycje szybkich obiadów, chętnie sie zainspiruje🙂🙂
U mnie jest kilka dni teściowa wiec mam okazję wyjść z domu i sie odgruzowac. Pomaga uśpić mala i czasem ja pozabawiac no i zostaje do 2-3h z nia sama na butli. Niby pomaga ale ja mam wokół niej wiecej roboty- herbatką, kawka,śniadanie, obiad itd... dodatkowo ta od14 włącza tv i wszystkie durne seriale przez co nie mozemy nawet wejść do salonu bo nie chce mlodej świecić ekranem. Mam wrażenie ze przyjechała tu na wakajki bo jedzenie podstawione pod nos, sprzątać nie trzeba tylko można siedzieć przed tv pol dnia 🙃🙃🙃 no ale moze za duzo wymagam, bo ja jak nie mam córki na rękach to zapitalam jak robocik
Nie ma to jak się zwalić na chatę ludziom z małym dzieckiem pod pretekstem pomocy 😆 lepiej mieć brduno niż taką pomoc uwierz mi wiem co mówię. Moja potrafi chodzić z oceniającym wzrokiem, kiwać głową i ciągle mówic pod nosem "masakra" i "jak ja miałam dzieci to do czegoś takiego nie dopuszczałam" 😆 tylko ze ona nawet gotować nie umie bo jej mąż gotował a ona tylko sprzątała a to jej sprzątanie to wygląda tak że wszystko upycha po szafach, komórkach i szafkach i tylko rynek sprząta a gdzie nie popatrzysz to syf 😆👧 - 1991
PCOS
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Ja mam dyson supersonic, bardzo polecam. Super robi tafle.Domisiek wrote:Dziewczyny, a ja z takim "niedzieciowym" tematem - czy, któraś z was ma i korzysta z suszarki Dyson Airwrap? Myślę nad zakupem czegoś dobrego w związku z tym, że moje włosy są już prawie do tyłka i schną po myciu 10lat, a przy dziecku nie mam na to czasu. Chciałabym jakoś wyglądać, a szczotka i suszarka to nawet bez dziecka nie był mój konik. Nie wiem czy to warte tego miliona monet i chciałam szczerą recenzję.
-
Jjkm97 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was zauważyła u maluszka zaostrzenie problemów brzuszkowych? Nasz synek 6.02 skończy 3 miesiące, a od paru dni ma chyba kolki… Od południa do wieczora płacze, pręży się… widzę że nie może zrobić kupki, jak mu masuje brzuszek i nóżkami dociskam to wychodzą mu gazy… Bierzemy delicol i było dobrze, szczepienie 2 tygodnie temu, więc to raczej nie to… czekaliśmy z utęsknieniem na te 3 miesiące, bo podobno wtedy znika wiele brzuszkowych problemów, a teraz już sama nie wiem, czy jest na co czekać- skoro w wieku 2,5 miesiąca pogorszyło mu się. 🫣
W nocy zasypia ok. 23 na sen nocny i śpi ładnie, ale wieczory to masakra …
Probowałam go odgazować rurką, ale chyba za płytko wkładam, a boję się że coś mu uszkodzę i nie próbuję głębiej 😔
Ja zauważyłam od dwóch dni, ale jesteśmy młodsze: 2 miesiace mamy i od dwóch dni ok 4 w nocy jest stekanie, podkurczanie nóżek, prostowanie, wicie się jak wąż po materacu. Jak połoze rękę na brzuchu lub masuje, albo robię jej rowerek to jest lepiej, uspokaja się. Espumisan słabo działa, myślę nad BioGaia jeśli dzisiaj się powtórzy w nocy.
Zresztą przed chwilą, wpadła w nagły płacz marudzenie i w pewnej chwili wjechała na taki mocny krzyko płacz bólowy, jak na szczepieniu. No nie wiedziałam co się dzieje bo nigdy jej do takiego nie doprowadzamy. Naczytałam się o wglobieniu jelit i mam już czarne myśli przed oczami. Mąż ponosił, walnęła duże, prawilne 💩 musztardowe i jak ręką odjął .. i ja i ona się uspokoiliśmy.
Wiem że wiele dziewczyn miało problem z brzuszkami jakoś na początku, teraz padło na nas. Mam nadzieję że szybko minie jak szybko przyszło ...
Jjkm97 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że dziś sama sobie daję medal za ogarnięcie, ale padam na pysk dosłownie. Na 13:15 miałyśmy to echo w Kato, więc musiałam dojechać, mąż w pracy, więc musiałam sama wszystko ogarnąć po tej nocce kiedy Tosia zasnęła dopiero o 1:30 🥴 i o dziwo zdążyłam nawet wyjść z psem, mając Tosię w nosidle 😅 u lekarza też byłyśmy na czas i pierwszy raz użyłam adapterów do wózka, żeby wpiąć fotelik i to jest mega wygoda. Potem pojechałyśmy do mojej mamy na chwilę, bo to było niedaleko, przynajmniej mamy z głowy na jakiś czas 😅 I o 19 jeszcze na manicure japoński szłam, bo w piątek mamy sesję i dobrze byłoby mieć ładne dłonie, ale jestem tak zmęczona, że gdyby nie ta sesja to bym to olała. Marzę o śnie
W echo wyszło PFO czyli to co miałam ja, ale to pozostałość życia płodowego i dużo dzieci to ma w tym wieku, do 1 roku powinno zarosnąć. Mamy kontrolę za 3 miesiące i lekarka powiedziała, że nas do siebie na nfz już weźmie, także bardzo miło z jej strony, bo jak szukałam to nigdzie terminów nie było, a dziś zapłaciłam 430zł 🙈 To sinienie to fizjologia i mam się tym w ogóle nie przejmować, wszystko jest dobrze. Kamień z serca, bo to sinienie wokół ust nie dawało mi spokoju i wierzę w to, że PFO się zamknie u Tosi, bo podobno jest bardzo malutkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 20:07
Capricorni, Klekotka, Paulivvv, psaj91, Domisiek, Lavenda, Jjkm97, kalinok, Asia091, nick nieaktualny, Foxy96, Zumi, nnaciaa lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc