👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za polecajki. Z psychologami jest ten problem, że nie mogą w razie wu przepisać leków. Ale spróbuję jednak zacząć od psychologa mimo wszystko.
Jako co to na GIS wskoczyło ostrzeżenie o wycofaniu; BEBILON PROfutura DUO BIOTIK 1, 800 g
Data minimalnej trwałości: 2027.08.18
Numer partii: 111540593 😓Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰
11/25 - witaj na świecie 🩷😍 -
Ja też dwa dni temu powiedziałam do męża, że ciągle nie jestem sama a czuje się samotna. Głównie chodzi o to, że czuję się nie rozumiana przez tych dookoła. Mam wrażenie że wszyscy dookoła żyją wokół mnie a ja siedzę z dzieckiem i życie się zatrzymało.
Najchętniej przytuliłabym się do mamy tak jak byłam malutka i mnie przytulała 😅 pamiętam jak się wtedy wyrywałam i nie chciałam już się przytulać a teraz bym chętnie zwinęła się w kłębek i przytulała do niej i żeby mi zrobiła owsiankę albo naleśniki albo pierogi 😅
Jjkm97, Anilorak88, Kasiek7, kalinok, Bećka, Klekotka, Zumi lubią tę wiadomość
👧 - 1991
PCOS
Mutacja MTHFR C677T T/T homo
Mutacja 675 (4G/5G) w PAI-1 4G/5G hetero
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Stasiu - 40+0, 53 cm, 3040 g -
Capricorni wrote:Ja też dwa dni temu powiedziałam do męża, że ciągle nie jestem sama a czuje się samotna. Głównie chodzi o to, że czuję się nie rozumiana przez tych dookoła. Mam wrażenie że wszyscy dookoła żyją wokół mnie a ja siedzę z dzieckiem i życie się zatrzymało
No dokładnie tak. Lepiej bym chyba tego nie ujęła. Aczkolwiek mój mąż pyta czy okej i w ogóle rozmawiamy dużo ale też nie będę chłopu dowalać jak sam ma dużo na głowie i ogarnia mnóstwo rzeczy. Jak wraca z pracy to też stara się zajmować Wojtkiem i wygania mnie z domu. Nawet oferuje żebym poszła na szoping i kupiła sobie coś ładnego a on zaplaci. Ale ja się pytam gdzie ja to ubiore? Na śmietnik czy do warzywniaka bo tylko tam chodzę. Ciężko tez z tym , ze do tej pory dużo rzeczy robiliśmy razem. Zakupy, wizyta na cmentarzu u dziadków, spacery. Brakuje mi tego 🫤 a najgorsze jest jak ma koncert do zagrania, zawsze byłam na publiczności. Zawsze. Jak grał pierwszy koncert od porodu to się popłakałam w domu i czułam się jak matka, która nie poszła na występ ukochanego dziecka.
Wiadomo Wojtusiowe uśmiechy wynagradzają trudy codzienności ale to jest inne życie którego się trzeba nauczyć na nowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 13:43
kalinok lubi tę wiadomość
-
O ja mam dokładnie tak samo jak piszą dziewczyny - taka dziwna samotność w tym macierzyństwie. Ostatnio próbowałam to wytłumaczyć mężowi ale on niezbyt rozumie, powiedział żebym sobie zrobiła coś dla siebie jak mały drzemie, np pograła na konsoli 🙄 super rada, on jak się miał ostatnio zająć dzieckiem bo ja jechałam do lekarza to położył go sobie na kolanach i grał na konsoli właśnie. A potem się dziwi że dziecko tylko do mnie sie uśmiecha i gada, tłumaczę mu że to dlatego że ja go angażuje, zagaduje, przedrzeźniam, zachęcam żeby się rozwijał a siedzenie obok dziecka i granie w grę to żadna interakcja... Mam wrażenie że niby ma się dziecko we dwójkę, a jednak wszystko na głowie kobiety, "a bo ty to lepiej ogarniesz" - no tak, bo czytam i szukam informacji w tych chwilach kiedy mogę, nie urodziłam się tą wiedzą, a jeśli ja nie znajdę informacji/zabaw/lekarza itp to kto to zrobi? Musiałam się wyżalić bo już mnie skręca ostatnio
Nadzieja32, Klekotka, Anilorak88, Fabregasowa, Domisiek, Zumi lubią tę wiadomość
-
Anilorak88 wrote:No dokładnie tak. Lepiej bym chyba tego nie ujęła. Aczkolwiek mój mąż pyta czy okej i w ogóle rozmawiamy dużo ale też nie będę chłopu dowalać jak sam ma dużo na głowie i ogarnia mnóstwo rzeczy. Jak wraca z pracy to też stara się zajmować Wojtkiem i wygania mnie z domu. Nawet oferuje żebym poszła na szoping i kupiła sobie coś ładnego a on zaplaci. Ale ja się pytam gdzie ja to ubiore? Na śmietnik czy do warzywniaka bo tylko tam chodzę. Ciężko tez z tym , ze do tej pory dużo rzeczy robiliśmy razem. Zakupy, wizyta na cmentarzu u dziadków, spacery. Brakuje mi tego 🫤 a najgorsze jest jak ma koncert do zagrania, zawsze byłam na publiczności. Zawsze. Jak grał pierwszy koncert od porodu to się popłakałam w domu i czułam się jak matka, która nie poszła na występ ukochanego dziecka.
Wiadomo Wojtusiowe uśmiechy wynagradzają trudy codzienności ale to jest inne życie którego się trzeba nauczyć na nowo.
Ja tak się czułam z występami synka…i w końcu miesiąc temu zawinęłam wózek i pojechałam na koncert…przy czym to byl mega kameralny występ w szkole i mogłam sobie wyjść na korytarz w razie W. Ale doskonale Cię rozumiem. Mnie dokładnie też to najbardziej dobijało, że już nawet do sklepu nie da się razem wyjść na spokojnie.
Anilorak88 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Ojej, a co się dzieje? Nie chcesz skorzystać z pomocy psychologa? Dużo masz na głowie, bobas i starsza córeczka w wieku, który jest trudny 🫂
Czuje sie ostatnio jak chujowa matka, bo mam wrazenie, ze zaniedbuje moja starsza corke. Ona ma teraz taki czas gdzie mnie mocno potrzebuje, a ja nie umiem tak zorganizowac zycia, zeby moc jej poswiecic efektywnie i wartosciowo czas.
Takze moze czasami sie wydaje, ze ja ogarniam, ale chuja tam ogarniam. Po prostu w opiece nad niemowlakiem nienajgorzej mi idzie, bo wiekszosc rzeczy juz przerabialam. Ale macierzynstwa jako tako nie ogarniam. -
Przytulam wszystkie w naszej samotności 🫂
U nas mąż o 6 wyjechał na spotkanie w firmie, wróci jutro wieczorem. Niestety w nocy nie szło usypianie małego i miałam dość. Pwiedziałam m. że mógłby się bardziej zainteresować - leży przed tv, a ja dwie godziny w półmroku z dzieckiem. Męczy małego to gęste mleko i ostatecznie od 20 do 24 był usypiany, a humory średnie.
Teraz chciałabym coś zjeść, a bobas marudny. -
Ja właśnie wypatruje bardzo dokładnie mojego męża, bo zaraz powinien wrócić z pracy a Antosiek wyssał ze mnie dziś każdy procent energii. Przed chwilą po 10minutach histerii ze zmęczenia poszedł spać na jakieś 5minut i aktualnie jest super wyspany i gotowy do kolejnej zabawy. 🥲 a ja zaraz wyskoczę z okna chyba - energia tego dziecka dziś się nie kończy 🫣
-
kalinok wrote:Anilorak88 dokładnie tak jak napisałaś - trochę smutna piąteczka ✋😂
Paulivvv pochwal się łupami! Ktore zabawki polecasz że są najfajniejsze?😀
Nie wytestowaliśmy jeszcze wszystkiego, ale z nowych nabytków jest największa miłośc z misiem Bogusiem z Bilibazoo oraz taki młyn chyba z B-kids - ten młyn dobry do leżenia na brzuszku, tylko moje dziecko wymaga stałego kręcenia tym młynem a niestety młyn nie kręci się sam, trzeba go kręcić ręcznie… 🤦🏼♀️
kalinok lubi tę wiadomość
-
Co tematu 💩to teraz wróciliśmy ze spaceru i musiałam go umyć w umywalce..bo nie szło ogarnąć. Zauważyłam jakies grudki nie dużo ale trochę i kolor zielono brązowy-WYBACZCIE ZA OPIS ALE SIĘ ZMARTWIŁAM, internety piszą że niby ok ☺️ ja nie daję już 2 tyg biogai tylko sama wit D.
Dokładnie piszecie to samo co ja myślę, dobrze że jesteście i można z Wami o tym porozmawiać.
Co do zaangażowania męża w opiece, tooo różnie to bywa. Najbardziej mnie wkurwia jak ma swój czas z dzieckiem i ja np coś ogarniam w kuchni to słyszę za sekundę" chodź zobaczymy co robi mamusia... " 🤦♀️ nooooo zesz k... , albo jak pyta gdy mały płacze " co mu jest" . A ostatnio mówił że w pracy koledze urodziła się córka to się wymieniali radami ..jak zapytałam jak to radami a mąż "no mówiłem Co u nas się sprawdza.."a co do czego to słyszę magiczne "Ty to lepiej zrobisz" -
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wycofanie jednej partii produktu do żywienia niemowląt - Główny Inspektorat Sanitarny - Portal Gov.pl
https://share.google/EiH3H9FrNDBRxsFv9
Nazwa produktu: BEBILON PROfutura DUO BIOTIK 1, 800 g
Data minimalnej trwałości: 2027.08.18
Numer partii: 111540592
Podrzucam Wam info od GIS -
BuBu90 wrote:Wpadłam tu tylko na chwilę! Chciałam Ci pogratulować ♥️ byłyśmy razem na lutowym wątku, cieszę się że możesz przytulić swoje dzieciątko ♥️
Pamiętam❤️ los mi wynagrodził poprzedni rok, dziękuję 🙂🙂 i Lavenda tez tu jest🥰 jak u was?
Lavenda lubi tę wiadomość
-
flowery wrote:U nas z zabawek żeby mieć na cokolwiek dosłownie kilka minut (tak do 10-15 min.) działa karuzela nad łóżeczkiem, leżenie na brzuchu (tylko muszą być jakieś zabawki dookoła) i muzyczny pingwinek z Fisher Price (macha skrzydełkami), o ten: https://allegro.pl/oferta/fisher-price-muzyczny-pingwinek-kiwaczek-zabawka-dla-niemowlat-hnc10-18281043023
Mamy też Tukana i inną zawieszkę z Balibazoo ale dziecko to szarpie, gryzie i się za chwilę denerwuje i płacze
U nas ten pingwinek został tak zajechany przez Antośka, że mu padly skrzydła i już nie machają 🤣 gra mu tylko muzyczka. No i tukan został też już porzucony narazie…
flowery lubi tę wiadomość
-
Przykro mi czytać wasze komentarze o samotności, ja tego nie czuje totalnie.
Nie wiem czy to kwestia tego forum i wsparcia którego od was dostaje, czy kwestia tego ze mam kolezanki ktore juz maja dzieci czy moze tego ze bobas pojawil sie w momencie, gdy wszystkie "to do" miałam odhaczone. Nawet to siedzenie w domu mi niestraszne, nie tęsknię za wyjazdami, nie martwię sie zmianami w ciele, tylko chłone nawet te trudne momenty z bobasem. No I nie mam tych dylematów ze zaniedbuje starszaki.
Ale co do mezow to zgadzam sie - tez mam poczucie ze wszystko muszę ja, brakuje mi wsparcia od niego, jak mloda placze to kilka min i chce ja oddać. Nawet muszę sie czasem wykłócać by maz położył córkę na brzuszku bo jemu sie nie chce 😬a nic mnie taknie wkurza jak ja usypiam mala i on też idzie spać i potem zostaje sama. Bo to przeciez oczywiste ze nie ma bardziej zmęczonej osoby niż maz matki karmiącej 🤡
Lavenda, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Ja też się tak czuję choć mam kochanego męża i z kolei on mi dużo pomaga i mnie rozumie ( przynajmniej tak mówi,).wiemy że możemy liczyć tylko na siebie i to nas bardzo do siebie zbliżyło
Anilorak88, Lavenda, Foxy96, Bećka, Kropka89, Ilka96, Zumi lubią tę wiadomość
-
Ja to na mojego męża bardzo nie mogę narzekać, kiedyś tu pisałam że jedynie rozwala mnie czasem jego taki „brak zrozumienia” o co może chodzić bobasowi i go bez powodu zaczyna usypiać przy każdym jego jęknięciu 🫣 ale tak to ile tylko może to z nim jest i się nim naprawdę dobrze zajmuje.
Kropka89, izzou97 lubią tę wiadomość