👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Fabregasowa wrote:Co ile wstają wasze bąble w nocy na kp?
Zastanawiam sie czy jest to realne więcej w nia wcisnąć w dzień by rzadziej wstawała w nocy 😅
Ja chciałam Was dzisiaj pytać o to samo- ale z innego powodu, mam wrażenie że mój na kp wstaje za rzadko…
Dzisiaj po 7 godzinach prawie i już go sama budziłam na jedzenie… ok 23 je ostatni raz i wtedy zazwyczaj do 5-6 śpi… dzisiaj po 6 nadal spał więc go sama wzięłam na cyca, ale chwilę pociumkał i dalej w kimę…
Kojarzycie od jakiego wieku dzieciom nie grozi ten spadek cukru, przy długim niejedzeniu? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:42
-
Z tym zbieraniem i wyrzucaniem to ja mam w sobie dwie Pauliny 🤣 tak na codzień to jestem sentymentalna do przedmiotów i każdy wydaje mi się potrzebny albo z czymś związany ALEEE tak 2/3 razy w roku dostaje jakiegoś przypływu odgruzowania i wywalam wszystko co napotkam na swojej drodze 🤣 wtedy mi niczego nie szkoda, nawet jak się potem okazuje - potrafię wywalić potrzebne rzeczy… no ale przynajmniej co jakiś czas mam okazję dokupić coś nowego, skoro się pozbędę połowy domu.
izzou97, Kanola, Anilorak88 lubią tę wiadomość
-
Moja jeszcze niedawno jadła w nocy tylko raz lub dwa, a teraz mam wrażenie, że co godzinę. Tak się wierci chyba przez ząbkowanie, że co chwila musi brać cyca bo inaczej ryk na cały blok. Chyba nie da się wcisnąć więcej w dzień żeby w nocy rzadziej wstawała. Moja w dzień je co godzinę i w nocy też ostatnio cały czas, niedługo pęknieFabregasowa wrote:Co ile wstają wasze bąble w nocy na kp?
Zastanawiam sie czy jest to realne więcej w nia wcisnąć w dzień by rzadziej wstawała w nocy 😅
@Bećka - 16.10Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:29
-
Nigdy nie zgadniesz jaka będzie kolejna noc 🤣 potrafi przespać i ponad 7h, ale tak najczęściej co 4h powiedzmy, czasem 3. Mamy w nocy 1-2 karmieniaFabregasowa wrote:Co ile wstają wasze bąble w nocy na kp?
U nas jest tak, że rzeczywiście on przed spaniem je więcej, tak od 18-19 do 21-22 lubi wisieć na cycku, więc jest porządnie pojedzony. Lubię te „wiszenie”, trochę possie, trochę się poprzytula 🥰i na tej piersi zasypia na sen nocny. nawet wczoraj myślałam o tym, że przy kolejnym dziecku może być już ciężej z takimi karmieniami, bo będzie trzeba poświęcić czas starszakowi
U nas też dziś „kwartalnica”, kiedy to zleciało 😅🥺 i cyk, 1/4 macierzyńskiego za mną
Też jestem team Paulivv i nie mogę narzekać na męża, naprawdę się stara i angażuje
Asia, dla mnie kubek zaczyna się od 350ml, uwielbiam takie wiaderka 😅
Zumi gratulacje! Ja się popłakałam, jak dostaliśmy klucze do naszego mieszkania, piękne uczucie ☺️ -
Jejku aż mi się przypomniało, jak na początku w pierwszym miesiącu nasze suwaczki się aktualizowały codziennie i odliczały te pierwsze dni 🥰 z jednej strony chcę zatrzymać ten moment, który jest teraz, z drugiej cofnąć do tych pierwszych dni, a z trzeciej nie mogę się doczekać, jak on będzie się rozwijał i jakim będzie człowiekiem, to już nawet nie rozdwojenie, a roztrojenie jaźni 🤣
Co do pozbywania się rzeczy uwielbiam sprzedawać na vinted, potem jak coś kupuje i mam pieniądze w portfelu, to mam poczucie jakbym dostawała to za darmo 😅💸
flowery, Bećka lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie pilnuje w dzien, zeby nie bylo dluzszej przerwy niz 3h zeby potem nie nadrabiac w nocy.
O 18.30 je ostatni raz przed spaniem i potem wstaje tak ~23:00, 2:00, 5:00. Pozniej juz 7 zaczynamy dzien i juz pilnuje zeby nie miala dlugich przerw.
Jjkm z tego co mi wiadomo, to jezeli dziecko prawidlowo przybiera, robi kupy, siku, to moze przespac i cala noc, jesli tak potrafi. Takze ciesz sie i korzystaj, bo zaraz sie moze odmienic jak przyjda regresy snu, zabkowanie itd. 😅
-
Paulivvv wrote:Z tym zbieraniem i wyrzucaniem to ja mam w sobie dwie Pauliny 🤣 tak na codzień to jestem sentymentalna do przedmiotów i każdy wydaje mi się potrzebny albo z czymś związany ALEEE tak 2/3 razy w roku dostaje jakiegoś przypływu odgruzowania i wywalam wszystko co napotkam na swojej drodze 🤣 wtedy mi niczego nie szkoda, nawet jak się potem okazuje - potrafię wywalić potrzebne rzeczy… no ale przynajmniej co jakiś czas mam okazję dokupić coś nowego, skoro się pozbędę połowy domu.
Taaak też tak mam, takie skoki ... Rozwojowe 😂😂
Anilorak88 lubi tę wiadomość
-
My w nocy jakoś co 2,5 godziny średnio jak jest 3 to już szok! Ale bardzo mało śpi w dzień, trzeba ją przymuszać, nosić, bujać, tańczyć - przynajmniej ja się trochę ruszam ;p choć nogi w dup@ mi wchodziły wczoraj już.
Teoretycznie raz wieczorem ja "zalalismy" 150ml z butli odciągnięte go, wypiła sama chętnie .. ale spala i tak tylko 4h -