👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jest wątek na październik 2026 😯 jeszcze chwila i będzie na listopad! A przecież my tyle co sikałyśmy na patyki 😊 jak dla mnie abstrakcja.
Jestem strasznie ciekawa, czy kiedyś jeszcze się spotkamy na jakimś ciążowym wątku 🤔
Anilorak88, psaj91, flowery, kalinok, Jjkm97, AnaPyza lubią tę wiadomość
-
A ja wracam z wieściami, że u nas na kontrolnym usg czysto!! Lekarze uśmiechnięci od ucha do ucha na wyniki 🥹 Ale co się poryczałam podczas badania z nerwów to moje...
Kanola, TBK, Nadzieja32, flowery, Anilorak88, Ilka96, Lavenda, anna.90, Mel 456, kalinok, Jjkm97, AnaPyza lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
TBK no właśnie pierwsze co zobaczyłam po wejściu na forum to ten wątek. Zaraz będziemy wspominać i świętować pierwsze rocznice 😋
Kalinok kuruj się tam i zdrówka życzę ♥️
kalinok lubi tę wiadomość
-
Chciałabym mieć dwoje dzieci ale... Jak sobie przypomnę pół roku tych mdłości w ciąży, jak okropnie niewygodnie się spało, to latanie po laboratoriach na pobieranie krwi (nienawidzę), zastrzyki w brzuch z heparyny, dwa pobyty w szpitalu po 7 dni - jeden w ciąży i jeden po porodzie i nieodkładalne dziecko to się aż odechciewaTBK wrote:Dziewczyny, jest wątek na październik 2026 😯 jeszcze chwila i będzie na listopad! A przecież my tyle co sikałyśmy na patyki 😊 jak dla mnie abstrakcja.
Jestem strasznie ciekawa, czy kiedyś jeszcze się spotkamy na jakimś ciążowym wątku 🤔
Jeszcze na NFZ mi się trafił w miarę spoko poród i boję się, że drugi się już taki nie trafi
-
psaj91 wrote:A ja wracam z wieściami, że u nas na kontrolnym usg czysto!! Lekarze uśmiechnięci od ucha do ucha na wyniki 🥹 Ale co się poryczałam podczas badania z nerwów to moje...
Gratuluję dobrych wieści 🎉
Flowery rozumiem doskonale. Pierwszy syn z 2011 roku, dłuuugo nie chciałam kolejnego, drugi syn 2017 i miał być ostatni, bo HNB od uroczenia do tej pory. Obydwie ciążę zagrożone, w obydwóch dłuższe pobyty w szpitalu od 4 miesiąca ciąży. Ale zaryzykowaliśmy rok temu i nie żałuję. Wtedy też podjęliśmy decyzję, że nie chcemy trzeciego jedynaka i w tym roku zaczynamy ostatnie już starania. Chyba nas rozum opuścił 🙈
Anilorak88, flowery, psaj91, kalinok lubią tę wiadomość
-
Podziwiam te z Was co tak szybko się będą starać o rodzeństwo. My też chcemy, ale póki co zasoby fizyczne i psychiczne mam tak małe, że sobie tego nie wyobrażam w najbliższych miesiącach 😅 na takim zmęczeniu tworzyć nowego człowieka to chyba bym padła 😅 a jakby tak znowu się rozwinęło nadciśnienie ciążowe to już całkiem mogłabym sobie dołek kopać 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:54
flowery lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Psaj cudowne wieści. Super 🥰
Flowery mam podobne dylematy. Ta ciąża była dla mnie bardzo łaskawa, właściwie żadnych dolegliwości. Poród espresowy i też bez hardkoru jakiegoś. I trochę się boję kusić losu, że druga ciąża mnie dojedzie a poród zmasakruje. Dodatkowo utknełam finansowo średnio bo zrobiłam awans w lipcu 2025 ale póki nie wrócę do pracy to nie dostanę podwyżki. Aleee tak sobie myślę, ze my z mężem już jesteśmy starzy jesli chodzi o dzieci i fajnie żeby Wojtek kiedys nie był sam na świecie. Wiec pewnie się pokusimy o rodzeństwo a jak wyjdzie to i tak życie zdecyduje.
flowery, psaj91, Kanola lubią tę wiadomość
-
Psaj, cudowne wieści 😍
Co do rodzeństwa to ja bym bardzo chciała drugie dziecko, a nasz Jasiu to chyba takie dziecko-przynęta, odpukać, wszystko co złe nas omija, no może stał się lekko nieodkładalny chwilami, ale dużo śpi to czego chcieć więcej od takiego niemowlaczka.
Moj mąż za to kompletnie tego nie kuma, że to dzieciątko jest naprawdę praktycznie bezproblemowe, co nie znaczy że leżymy i pachniemy, bo wiadomo, jest wstawanie, jest lulanie, czasami trzeba utrafić w to dlaczego płacze, borykamy się z ulewaniem, ja jestem niedospana przez nocne karmienia i fizycznie jest ciężej, wiadomka. Natomiast ja mam wrażenie że on jako bezproblemowe dziecko to traktowałby tylko takie co faktycznie samo zasypia i budzi się tylko na jedzenie i zmianę pieluchy, po czym zasypia z błogim uśmieszkiem.
Jakby nam się trafił jakiś egzemplarz z kolką, albo nieśpiący, albo z alergią to on by chyba padł na zawał 🙈
Ciągle mu tłumaczę jakie dzieci potrafią być wymagające, ale mam wrażenie że nie dociera.
Ja bym chciała drugie bardzo, wiadomo, że jeszcze nie teraz, ale ogólnie w życiu to tak.
A propos samotności, ktoś napisał że mu nie pasuje 30.05, przepraszam nie pamiętam kto to był. Zależy mi żeby spróbować chociaż ustalić datę możliwą dla wszystkich, żeby z tej samotności każdy mógł się wyrwać choć na chwilę
kolejny weekend to jest po bożym ciele, więc też ryzyko że ktoś ma plany na długi weekend . Kolejny to 13.06, wiec czy w tej dacie komuś nie pasuje?
psaj91 lubi tę wiadomość
-
Kurczę, Dziewczyny, zazdroszczę każdej, której dziecko śpi po kilka godzin ciągiem i z jakąś regularnością.
Ja już padam na twarz ze zmęczenia. Młody w dzień zasypia tylko na rękach, czasem da się odłożyć do łóżeczka, a czasem śpi 2 godziny na moim brzuchu. Czasem drzemki ma prawie cały dzień z krótkimi przerwami, czasem są trzy po 8 minut. W nocy zdarza się, że się budzi co 5 godzin, a czasem ma taką noc, że co 1,5 h albo ci 40 minut. Czasami zaśnie o 21, a czasami o 01:30.... I to wszystko jest losowe i niezależne od tego, co z nim robię. A jak on akurat na dzień, że śpi 6 godzin ciągiem, to ja nie śpię, bo sprawdzam, czy żyje 🫣
Idziemy jutro do fizjo, zagadam, jakie nosidło i kiedy mogę kupić dla młodego, bo jak na razie to rzadko kiedy jestem w stanie zrobić sobie choćby kanapki.
-
psaj91 wrote:A ja wracam z wieściami, że u nas na kontrolnym usg czysto!! Lekarze uśmiechnięci od ucha do ucha na wyniki 🥹 Ale co się poryczałam podczas badania z nerwów to moje...
Cudownie to czytać, bardzo, bardzo, bardzo się cieszę ❤️
I nic dziwnego, że lekarze tacy uśmiechnięci. Gdyby nie to, że robią przesiewowe usg to strach pomyśleć co by było. Anioły w ludzkiej skórzeWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:28
Ilka96, psaj91 lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-