👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja czyli w ogólnym rozrachunku dobre wieści ☺️ my młode matki jesteśmy mistrzyniami logiki i ogarniania!
A właśnie odnośnie probiotyku. Czytałam, ze powinno się po 3 miesiacach stosowania zrobić miesiąc przerwy i potem ewentualnie znowu podawać. Macie jakąś wiedzę na ten temat ?
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-
Anilorak88 wrote:Nadzieja czyli w ogólnym rozrachunku dobre wieści ☺️ my młode matki jesteśmy mistrzyniami logiki i ogarniania!
A właśnie odnośnie probiotyku. Czytałam, ze powinno się po 3 miesiacach stosowania zrobić miesiąc przerwy i potem ewentualnie znowu podawać. Macie jakąś wiedzę na ten temat ?
Ja słyszałam też o takiej wersji, żeby podawać 3msc i potem miesiąc przerwy, ale np moja położna przy BioGai nam zalecała stosować ją 3 tygodnie/miesiąc i potem przerwa nawet 2msc.
U nas faktycznie w pewnym momencie to miałam wrażenie że z tą BioGaią mu jest gorzej niż bez niej i dostosowałam się do tej jej rady - przerwałam wtedy podawanie tego gdzieś po 3/4 tygodniach i zrobiłam prawie 2msc przerwy i tak nam się super unormowały kupy - że była ciągle 1 dziennie, w mniej więcej podobnej porze i bobas się nie spinał do niej ani nic. No i ze 2 tygodnie temu znowu te kupy nam się rozregulowały - raz było 4 dziennie, potem 0 przez 3 dni, potem jakieś dziwaczne konsystencje, więc teraz znowu od 1,5 tyg mu podajemy BioGaie. No i aktualnie te kupy znowu nam się normują a bobas nie spina się przy nich i nie denerwuje. Planujemy tym razem też podawać przez +/- miesiąc i zrobić potem 2 msc przerwy.
Anilorak88, Jjkm97 lubią tę wiadomość
-
U nas znowu zapowiada się długie usypianie, a ja już dziś naprawdę ledwo żyję. Zaraz zasnę na siedząco na kanapie 😭
Edit: Tosia nadal nie śpi 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 00:47
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
To ja dziś robiłam research po psychiatrach i jak zobaczyłam ceny ok. 500zł (niektórzy liczą sobie nawet 700zł....) za pierwszą wizytę, to stwierdziłam, że poczekam do wiosny i pójdę posiedzieć sobie kilka godzin w lesie jako forma terapii 🙃 Na NFZ nie ma co liczyć. Serio, to jest chore. Potem się dziwią, że ludzie samobójstwa popełniają jak znikąd pomocy.
Asia091, nick nieaktualny, Domisiek, Foxy96, Zumi lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰
11/25 - witaj na świecie 🩷😍 -
Przepraszam że polubiłam ale znam temat tylko że ja poszłam i jak wyszłam to stwierdziłam że lepiej pojechać do lasu 🤪psaj91 wrote:To ja dziś robiłam research po psychiatrach i jak zobaczyłam ceny ok. 500zł (niektórzy liczą sobie nawet 700zł....) za pierwszą wizytę, to stwierdziłam, że poczekam do wiosny i pójdę posiedzieć sobie kilka godzin w lesie jako forma terapii 🙃 Na NFZ nie ma co liczyć. Serio, to jest chore. Potem się dziwią, że ludzie samobójstwa popełniają jak znikąd pomocy.
Zumi lubi tę wiadomość
-
Psaj zobacz sobie Maria Stachoń - Wójcik. Prowadzi też spotkania online a 4 lata temu brała 200zł to może teraz też nie będzie tragedii.
No i ja bardzo polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 07:49
-
Paulivvv wrote:Ja słyszałam też o takiej wersji, żeby podawać 3msc i potem miesiąc przerwy, ale np moja położna przy BioGai nam zalecała stosować ją 3 tygodnie/miesiąc i potem przerwa nawet 2msc.
U nas faktycznie w pewnym momencie to miałam wrażenie że z tą BioGaią mu jest gorzej niż bez niej i dostosowałam się do tej jej rady - przerwałam wtedy podawanie tego gdzieś po 3/4 tygodniach i zrobiłam prawie 2msc przerwy i tak nam się super unormowały kupy - że była ciągle 1 dziennie, w mniej więcej podobnej porze i bobas się nie spinał do niej ani nic. No i ze 2 tygodnie temu znowu te kupy nam się rozregulowały - raz było 4 dziennie, potem 0 przez 3 dni, potem jakieś dziwaczne konsystencje, więc teraz znowu od 1,5 tyg mu podajemy BioGaie. No i aktualnie te kupy znowu nam się normują a bobas nie spina się przy nich i nie denerwuje. Planujemy tym razem też podawać przez +/- miesiąc i zrobić potem 2 msc przerwy.
To Antosiowi się pogorszyło w podobnym wieku co naszemu synkowi, mimo podawania biogai. Mam nadzieję, że może to fizjologiczne i za tydzień wróci do normy 😩 -
flowery wrote:Próbowałaś podawać probiotyk? U nas nie było wypróżnień po 14 dni nawet i wtedy mała miała problemy, a po 4-5 dniach brania probiotyku (symbiosys bifibaby - na łyżeczce) zaczęła się normalnie wypróżniać i na brzuszku było o niebo lepiej. Bez tego to w nocy wyginała się jak opętana i miała twardy brzuszek.
Właśnie podajemy, ale biogaję.. Może czas zrobić przerwę, albo spróbować zmienić na inny szczep -
psaj91 wrote:To ja dziś robiłam research po psychiatrach i jak zobaczyłam ceny ok. 500zł (niektórzy liczą sobie nawet 700zł....) za pierwszą wizytę, to stwierdziłam, że poczekam do wiosny i pójdę posiedzieć sobie kilka godzin w lesie jako forma terapii 🙃 Na NFZ nie ma co liczyć. Serio, to jest chore. Potem się dziwią, że ludzie samobójstwa popełniają jak znikąd pomocy.
Czasem jakies fundacje maja programy darmowej pomocy psychologa online, zawsze cos, moze spróbuj chociaż tak.
https://twarzedepresji.pl/pomoc-dla-kobiet/
-
Wpadłam tu tylko na chwilę! Chciałam Ci pogratulować ♥️ byłyśmy razem na lutowym wątku, cieszę się że możesz przytulić swoje dzieciątko ♥️Fabregasowa wrote:Ja polecam psych Irmine Sadowska, ma również konsultacje online, koszt 330 chyba
Domisiek, Asia091, Fabregasowa, Zumi lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Przyszły nam nowe zabawki wczoraj - zamówiłam całe pudło ze Smyka bo jak i tak muszę tymi zabawkami ciągle operować to przynajmniej sobie jakieś fajne wzięłam, żeby mi się nie znudziło. 😆
Antosiek ma 150 zmysłów na minute, wszystko podoba mu się przez chwilę + znowu mniej go interesuje spanie w dzień to czasu na zabawy u nas dużo, także musiałam sobie kupić trochę rzeczy do rotowania tym całymi dniami 😂
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Jjkm97 wrote:To Antosiowi się pogorszyło w podobnym wieku co naszemu synkowi, mimo podawania biogai. Mam nadzieję, że może to fizjologiczne i za tydzień wróci do normy 😩
Kurcze, to może to jakoś tak fizjologicznie właśnie skoro czy podawane czy nie to wychodzi na to samo… u nas jest już całkiem ok, chociaż czasem zrobi taką dziwną kupę, jak kawałek plasteliny - ale to malutkie ilości i wgl nie wykazuje przy tym jakiegoś wysiłku czy boleści, więc może to tak ma być.
Ja już nie wiem, życie z tymi dziećmi to się toczy wokół kupy 😆
Jjkm97 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wy też dostajecie uwagi nie mówione do was tylko do dziecka i szlak was trafia?
Teściówa do mojego syna: "rośnij rośnij zaraz będą ci dawać jedzonko, zaraz skończysz 4 miesiące i będziesz już jadł normalnie".
Mówię jej, że dziecko będzie rozszerzało dietę jak będzie stabilnie siedzieć, nie będzie wypychać języka i jak będzie gotowe na to żeby jeść i karmie piersią i to jest normalne jedzenie dla niego.
Na co ona "ale Xxxx (czyli jej pierwszy wnuk) to już dostawał jedzenie jak miał 4 miesiące".
Mowie jej: "ale Xxxx ma 18 lat i wtedy były inne zalecenia, poza tym miał inną matkę. I żeby Ci nie przyszło do głowy dać małemu miodu bo cie pokusi bo słodkie żeby spróbował ale miód jest toksyczny dla dzieci i może się mu coś stać "
"A nie nie nie, myśmy smoczki w cukrze moczył żeby dzieci ssały" 🤦
Jedno jest pewne - teściowa nie zostanie z nim sama👧 - 1991
PCOS
Mutacja MTHFR C677T T/T homo
Mutacja 675 (4G/5G) w PAI-1 4G/5G hetero
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Stasiu - 40+0, 53 cm, 3040 g -
Capricorni wrote:Dziewczyny czy wy też dostajecie uwagi nie mówione do was tylko do dziecka i szlak was trafia?
Teściówa do mojego syna: "rośnij rośnij zaraz będą ci dawać jedzonko, zaraz skończysz 4 miesiące i będziesz już jadł normalnie".
Mówię jej, że dziecko będzie rozszerzało dietę jak będzie stabilnie siedzieć, nie będzie wypychać języka i jak będzie gotowe na to żeby jeść i karmie piersią i to jest normalne jedzenie dla niego.
Na co ona "ale Xxxx (czyli jej pierwszy wnuk) to już dostawał jedzenie jak miał 4 miesiące".
Mowie jej: "ale Xxxx ma 18 lat i wtedy były inne zalecenia, poza tym miał inną matkę. I żeby Ci nie przyszło do głowy dać małemu miodu bo cie pokusi bo słodkie żeby spróbował ale miód jest toksyczny dla dzieci i może się mu coś stać "
"A nie nie nie, myśmy smoczki w cukrze moczył żeby dzieci ssały" 🤦
Jedno jest pewne - teściowa nie zostanie z nim sama
U nas narazie nie było tego typu uwag, ale moja mama czasem się mnie pyta „aa teraz jedzenie to nie będziesz mu w 4msc dawać? A czemu nie? Ja widziałam kaszki i takie deserki z napisem że od 4msc” albo „a teraz to takie dziecko kiedy może się napić jakiejś herbatki?” 😂 ale to ona bardziej się pyta o to bo nie jest na bieżąco w tymi nowymi zaleceniami, ale nie wciska nam żadnych swoich dawnych metod i innych takich.
Teściowa w sumie też nic, była tylko zdziwiona wcześniej, że teraz dzieci od urodzenia się normalnie bierze na ręce, kładzie na brzuszku itd bo wcześniej to kazano, żeby tylko leżały sztywno i jak najmniej je ruszać. Ale tak to narazie bez żadnych nieproszonych porad. 😃
Capricorni, Jjkm97 lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się, że życie obecnie toczy się wokół 💩 ostatnio nie robiła te 4 dni i jej pomogłam, żeby mi w aucie nie zrobiła jak będziemy na echo serca jechać, a teraz zrobiła o 24 i teraz rano dwie z czego jedna tak ogromna, że nie wiedziałam jak to ogarnąć 🙈 wieczorem podałam biogaię, bo teraz przez jakieś 1,5 tygodnia nie podawałam regularnie probiotyku i może ona tak podziałała. Jutro mamy sesję, więc w sumie niech dziś wyciśnie wszystko co tam ma, żeby jutro wpadki nie było 😂
Oczywiście na tym przewijaku dziś to jak leżała na brzuszku bez pampersa to musiała się wtedy wysikać, a później jak ją ogarniałam to jeszcze rzuciła rzygiem 🤡🤡 tak więc było całe menu na raz 😂😂👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
My ostatnio byliśmy w odwiedzinach u teściowej, to powiem Wam że nie zauważyłam takich rzeczy, widać że teściowa jest zauroczona wnukiem, jedynie głaszcze i mówi że "tak tak jesteś jeszcze malutki i nie powiesz nam co Cię boli " (akurat idą te cholerne zęby), jestem średnio zadowolona jak ktoś go obcy dotyka i zaczepia najlepiej to tylko z daleka tak z 3 km 🤪 no ZAZDROSNA JESTEM mega... .
My mamy wieczory tragiczne, Ignaś zmęczony i ze zmęczenia nie może zasnąć(wczoraj zasną o 22), mam wrażenie że jak byliśmy razem we 2 to było lżej a mąż to się czasem plącze i robi raban ale niedługo znowu jedzie, potem znowu i znowu.. także tak to.
Często czuję się samotna a Wy? I to wcale nie przez wyjazdy męża. Niby ludzie chcą przyjść zobaczyć wszyscy gratulują, a ja mam wrażenie że nikt nie rozumie co do niego mówię, jakbym była w innym świecie, ciało mi odmawia posłuszeństwa, nawet dziś narzuty na łóżko nie mogłam ułożyć, często mówię do męża że jestem zmęczona i tak naprawdę On słyszy ode mnie tylko to plus opierdol co jakiś czas. I takie to żyćko. -
Asia, ja sie czuje samotna z moimi myslami. Jak przyjaciolki z troski napisza co u mnie, jak sie czuje to nie chce mi sie nawet odpisywac, bo mam poczucie, ze mimo dobrych checi nie zrozumieja naprawde co mi jest. Maz nawet nie zapyta jak sie czuje, chyba wydaje mu sie, ze jestem po prostu zmeczona i tyle, a on tez jest zmeczony, wiec trzeba to przetrwac i tyle.
-
Nadzieja32 wrote:Zgadzam się, że życie obecnie toczy się wokół 💩 ostatnio nie robiła te 4 dni i jej pomogłam, żeby mi w aucie nie zrobiła jak będziemy na echo serca jechać, a teraz zrobiła o 24 i teraz rano dwie z czego jedna tak ogromna, że nie wiedziałam jak to ogarnąć 🙈 wieczorem podałam biogaię, bo teraz przez jakieś 1,5 tygodnia nie podawałam regularnie probiotyku i może ona tak podziałała. Jutro mamy sesję, więc w sumie niech dziś wyciśnie wszystko co tam ma, żeby jutro wpadki nie było 😂
Oczywiście na tym przewijaku dziś to jak leżała na brzuszku bez pampersa to musiała się wtedy wysikać, a później jak ją ogarniałam to jeszcze rzuciła rzygiem 🤡🤡 tak więc było całe menu na raz 😂😂
O matko, to Ci Tosia zafundowała dziś pakiet premium 🤣
Nadzieja32, Asia091 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Asia, ja sie czuje samotna z moimi myslami. Jak przyjaciolki z troski napisza co u mnie, jak sie czuje to nie chce mi sie nawet odpisywac, bo mam poczucie, ze mimo dobrych checi nie zrozumieja naprawde co mi jest. Maz nawet nie zapyta jak sie czuje, chyba wydaje mu sie, ze jestem po prostu zmeczona i tyle, a on tez jest zmeczony, wiec trzeba to przetrwac i tyle.
Ojej, a co się dzieje? Nie chcesz skorzystać z pomocy psychologa? Dużo masz na głowie, bobas i starsza córeczka w wieku, który jest trudny 🫂👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹