Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że dziś sama sobie daję medal za ogarnięcie, ale padam na pysk dosłownie. Na 13:15 miałyśmy to echo w Kato, więc musiałam dojechać, mąż w pracy, więc musiałam sama wszystko ogarnąć po tej nocce kiedy Tosia zasnęła dopiero o 1:30 🥴 i o dziwo zdążyłam nawet wyjść z psem, mając Tosię w nosidle 😅 u lekarza też byłyśmy na czas i pierwszy raz użyłam adapterów do wózka, żeby wpiąć fotelik i to jest mega wygoda. Potem pojechałyśmy do mojej mamy na chwilę, bo to było niedaleko, przynajmniej mamy z głowy na jakiś czas 😅 I o 19 jeszcze na manicure japoński szłam, bo w piątek mamy sesję i dobrze byłoby mieć ładne dłonie, ale jestem tak zmęczona, że gdyby nie ta sesja to bym to olała. Marzę o śnie

W echo wyszło PFO czyli to co miałam ja, ale to pozostałość życia płodowego i dużo dzieci to ma w tym wieku, do 1 roku powinno zarosnąć. Mamy kontrolę za 3 miesiące i lekarka powiedziała, że nas do siebie na nfz już weźmie, także bardzo miło z jej strony, bo jak szukałam to nigdzie terminów nie było, a dziś zapłaciłam 430zł 🙈 To sinienie to fizjologia i mam się tym w ogóle nie przejmować, wszystko jest dobrze. Kamień z serca, bo to sinienie wokół ust nie dawało mi spokoju i wierzę w to, że PFO się zamknie u Tosi, bo podobno jest bardzo malutkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:07

Capricorni, Klekotka lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • flowery Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjkm97 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was zauważyła u maluszka zaostrzenie problemów brzuszkowych? Nasz synek 6.02 skończy 3 miesiące, a od paru dni ma chyba kolki… Od południa do wieczora płacze, pręży się… widzę że nie może zrobić kupki, jak mu masuje brzuszek i nóżkami dociskam to wychodzą mu gazy… Bierzemy delicol i było dobrze, szczepienie 2 tygodnie temu, więc to raczej nie to… czekaliśmy z utęsknieniem na te 3 miesiące, bo podobno wtedy znika wiele brzuszkowych problemów, a teraz już sama nie wiem, czy jest na co czekać- skoro w wieku 2,5 miesiąca pogorszyło mu się. 🫣🫩
    W nocy zasypia ok. 23 na sen nocny i śpi ładnie, ale wieczory to masakra …

Probowałam go odgazować rurką, ale chyba za płytko wkładam, a boję się że coś mu uszkodzę i nie próbuję głębiej 😔

Próbowałaś podawać probiotyk? U nas nie było wypróżnień po 14 dni nawet i wtedy mała miała problemy, a po 4-5 dniach brania probiotyku (symbiosys bifibaby - na łyżeczce) zaczęła się normalnie wypróżniać i na brzuszku było o niebo lepiej. Bez tego to w nocy wyginała się jak opętana i miała twardy brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:17

• Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja czyli w ogólnym rozrachunku dobre wieści ☺️ my młode matki jesteśmy mistrzyniami logiki i ogarniania!

A właśnie odnośnie probiotyku. Czytałam, ze powinno się po 3 miesiacach stosowania zrobić miesiąc przerwy i potem ewentualnie znowu podawać. Macie jakąś wiedzę na ten temat ?

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ