👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mani, pedi akurat nie potrzebuję. Ale serio trzeba potrzebować obstawy żeby wyjść z domu? Mamusia czy mąż musi wyjąć stelaż z bagażnika czy fotelik z auta? Asekurować w każdej sytuacji? Nie czaje.Nadzieja32 wrote:Tak, wiemy, że jesteś super zorganizowana, wszystko ogarniasz sama bez problemu, masz czas dla dzieci, siebie, męża, na mani, pedi, mycie, gotowanie, pranie, sprzątanie i wszystkie inne chuje muje dzikie węże. Do tego możesz dźwigać ciężary i w ogóle my wszystkie nie dorastamy Ci do pięt. A teraz już sobie idź, tak idealnej osobie nie przystoi zadawać się z takimi nieogarami jak my 🤪🤪
I masz rację. Ogarniam życie codzienne a Ty dalej dzwoń po mamusie i pytaj czy pojedzie z Tobą do przychodni, bo masz szczepienie 😅1;20716;93 -
Flowery czerwone poliki u dzieci mi sie kojarza z AZS, moja starsza ma takie zmiany w sumie zima tylko sie to zaostrza i taka egzema jej wychodzi. Ale jesli to LZS to tak jak pisze Nadzieja, zupelnie inaczej sie te zmiany traktuje.
Najlepiej sie wybrac z tym do dermatologa, nie sadze, ze takie cos od lezenia. I jak cos to niestety alergia tez moze wyjsc dopiero po czasie, nie musi od razu.
Ale podejrzewam, ze to po prostu problem skorny.
flowery, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Mój Mąż uważa, że to żaden wyczyn dla nas kobiet zajmować sie dziećmi, bo jesteśmy do tego przystosowane nawet hormonalnie zeby dawać radę. I że tak samo jakby trzeba było komuś przyłożyć to dla faceta to zsden problem a dla kobiet już tak bo oni są przystosowani do tego. Myślę, że to prawda. Ale to nie zmienia faktu, że nie maja pojecia z czym to się je i ile my dajemy z siebie🙂
Dzis czytałam o Halle Berry, że założyła fundacje szerzącą temat menopauzy wśród ludzi i przeglądnęłam pare slajdów i bylo o oksytocynie, że kobiety są naturalnie hormonalnie przystosowane do poświęcania sie rodzinie i wiecznych wyrzutów sumienia a to wszystko przez hormony m.in. oksy (że ona tak działa, aby fobrze troszczyć sie o dzieci)i że po menopauzie te hormony zmniejszaja się i kobiety odkrywają, że mogą robić coś w pierwszej kolejności dla siebie nie czując sie przy tym winne, bo już te hormony nie każą im się tak czuć się
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Klarara wrote:Mani, pedi akurat nie potrzebuję. Ale serio trzeba potrzebować obstawy żeby wyjść z domu? Mamusia czy mąż musi wyjąć stelaż z bagażnika czy fotelik z auta? Asekurować w każdej sytuacji? Nie czaje.
I masz rację. Ogarniam życie codzienne a Ty dalej dzwoń po mamusie i pytaj czy pojedzie z Tobą do przychodni, bo masz szczepienie 😅
Mimo wszystko chyba masz smutne życie, skoro plucie jadem na randomowe laski z forum internetowego w weekend to twoja najlepsza rozrywka.
Żyj i daj żyć innym po swojemu.
Nadzieja32, nick nieaktualny, TBK, Fabregasowa lubią tę wiadomość
2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Klarara wrote:Mani, pedi akurat nie potrzebuję. Ale serio trzeba potrzebować obstawy żeby wyjść z domu? Mamusia czy mąż musi wyjąć stelaż z bagażnika czy fotelik z auta? Asekurować w każdej sytuacji? Nie czaje.
I masz rację. Ogarniam życie codzienne a Ty dalej dzwoń po mamusie i pytaj czy pojedzie z Tobą do przychodni, bo masz szczepienie 😅
Myślałam, że rebus od Asi już rozwiązany 😅👌
Gratulujemy ogarniania swojego własnego życia. Na wolny wieczór proponuję Netflixa.
TBK lubi tę wiadomość
-
Klarara, nie czaisz i nie musisz, to nie Twoj poziom.
Asia091, każdy dzień który wydaje się być stracony i beznadziejny przynosi nowa naukę. A zobacz jest wieczór, poradzilaś sobie z tym dniem!
Super by było jakbyśmy za np. 2/3 lata nadal były na forum i wymieniamy się doświadczeniami i.. wspominały te wpisy z teraz, z uśmiechem, bo będziemy miały inne problemy 😵💫
Mężczyźni do opieki mam wrażenie podchodzą zadaniowo.
Nakarmic- zaliczone
Przewinac- zaliczone
Zainteresowac- zaliczone
Uspic- zaliczone
Płacze - "chodzi zobaczymy gdzie jest mamusia? " 🤣
Myślę że eksperyment jednego pełnego dnia z dzieckiem skończyłby się na wycieczce do teściowej ;p
Anilorak88, Asia091, Paulivvv, Nadzieja32, izzou97, kalinok, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Mamasitta wrote:Mój Mąż uważa, że to żaden wyczyn dla nas kobiet zajmować sie dziećmi, bo jesteśmy do tego przystosowane nawet hormonalnie zeby dawać radę. I że tak samo jakby trzeba było komuś przyłożyć to dla faceta to zsden problem a dla kobiet już tak bo oni są przystosowani do tego.
Oooo, ooo, nie zgodzę się z tym! Ja nie mam problemu żeby komuś przyłożyć 😂😂😂❤️
Asia091, Paulivvv, Nadzieja32, TBK lubią tę wiadomość
-
Ja też ♥️😅psaj91 wrote:Oooo, ooo, nie zgodzę się z tym! Ja nie mam problemu żeby komuś przyłożyć 😂😂😂❤️
psaj91, TBK lubią tę wiadomość
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙 -
Anilorak88 wrote:Mamasita może coś w tym jest ale chyba dzisiaj mam jakieś przesilenie. Jeszcze zrobiła mi się na powiekach taka sucha i okropnie swędząca skóra, że najchętniej wydrapałabym je sobie.
Jeju, ja od tygodni mam taki problem z oczami, co przejdzie to nawraca. Albo cała powieka wzdłuż linii rzęs jest sucha i swędzi, potem schodzi skóra albo robi mi się swędząca krostka na brzegu górnej lub dolnej powieki i też potem to się łuszczy. Jak kropię kroplami nawilżającymi to jest trochę lepiej👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Kto dziś nie spał od 4:40 do teraz? 🥴 A kto dziś spał łącznie całe 3h 45minut? 🥴🥴🥴 A akurat dzisiaj nie mam jak odespać, bo na 12 mamy fizjo 🙈
Mel podziwiam, brak snu to dla mnie najtrudniejsza część macierzyństwa, a ja i tak nie mam co narzekać, bo u nas takie nocki nie są jedna po drugiej tylko co ileś dni👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Oj zdecydowanie z tym snem to najgorsza część macierzyństwa 🫠 ale dziś szaro buro i ponuro 😑
-
Widzę, że dziś dzień fizjo 😅 my na 12.15, całe szczęście w czwartek na 8.00.
To mój mąż mówi, że woli chodzić do pracy, że na pewno by nie dał rady karmić piersią i być 24/7 z dzieckiem i że podziwia kobiety. A na pytanie "co jej jest?" zawsze odpowiadam "mi nie mówiła, a tobie?" Za to ja często mówię "chodź, zobaczymy co robi tatuś" 😅
Zauważyłam, że małej lepiej jeść w nocy, potrafi nawet oproznić pierś, stąd pewnie te częste pobudki. W dzień kp to masakra, nie potrafi się najeść. Nie wiem z czego to wynika. Teraz młoda odsypia nockę, oczywiście na rękach, a ja tylko blikam 🙈 oj będzie jeżdżone do paczkomatu 😅
Dziewczyny, jeszcze kiedyś się wyśpimy 🙂
Kanola, kalinok, Domisiek lubią tę wiadomość
-
TBK, ja kupuję z Colorstories.
U nas chyba (odpukać!) chwilowo minęły bezsenne noce. Dzisiaj były trzy pobudki, ale takie na pół godziny, więc do przeżycia. Mój maluszek dzisiaj ma 3 miesiące 🥹
TBK, Nadzieja32, kalinok, wellwellwell, Anilorak88, psaj91, Fabregasowa, Asia091, Kropka89, izzou97, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość