👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mani, pedi akurat nie potrzebuję. Ale serio trzeba potrzebować obstawy żeby wyjść z domu? Mamusia czy mąż musi wyjąć stelaż z bagażnika czy fotelik z auta? Asekurować w każdej sytuacji? Nie czaje.Nadzieja32 wrote:Tak, wiemy, że jesteś super zorganizowana, wszystko ogarniasz sama bez problemu, masz czas dla dzieci, siebie, męża, na mani, pedi, mycie, gotowanie, pranie, sprzątanie i wszystkie inne chuje muje dzikie węże. Do tego możesz dźwigać ciężary i w ogóle my wszystkie nie dorastamy Ci do pięt. A teraz już sobie idź, tak idealnej osobie nie przystoi zadawać się z takimi nieogarami jak my 🤪🤪
I masz rację. Ogarniam życie codzienne a Ty dalej dzwoń po mamusie i pytaj czy pojedzie z Tobą do przychodni, bo masz szczepienie 😅1;20716;93 -
Flowery czerwone poliki u dzieci mi sie kojarza z AZS, moja starsza ma takie zmiany w sumie zima tylko sie to zaostrza i taka egzema jej wychodzi. Ale jesli to LZS to tak jak pisze Nadzieja, zupelnie inaczej sie te zmiany traktuje.
Najlepiej sie wybrac z tym do dermatologa, nie sadze, ze takie cos od lezenia. I jak cos to niestety alergia tez moze wyjsc dopiero po czasie, nie musi od razu.
Ale podejrzewam, ze to po prostu problem skorny.
flowery, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
-
Mój Mąż uważa, że to żaden wyczyn dla nas kobiet zajmować sie dziećmi, bo jesteśmy do tego przystosowane nawet hormonalnie zeby dawać radę. I że tak samo jakby trzeba było komuś przyłożyć to dla faceta to zsden problem a dla kobiet już tak bo oni są przystosowani do tego. Myślę, że to prawda. Ale to nie zmienia faktu, że nie maja pojecia z czym to się je i ile my dajemy z siebie🙂
Dzis czytałam o Halle Berry, że założyła fundacje szerzącą temat menopauzy wśród ludzi i przeglądnęłam pare slajdów i bylo o oksytocynie, że kobiety są naturalnie hormonalnie przystosowane do poświęcania sie rodzinie i wiecznych wyrzutów sumienia a to wszystko przez hormony m.in. oksy (że ona tak działa, aby fobrze troszczyć sie o dzieci)i że po menopauzie te hormony zmniejszaja się i kobiety odkrywają, że mogą robić coś w pierwszej kolejności dla siebie nie czując sie przy tym winne, bo już te hormony nie każą im się tak czuć się -
Klarara wrote:Mani, pedi akurat nie potrzebuję. Ale serio trzeba potrzebować obstawy żeby wyjść z domu? Mamusia czy mąż musi wyjąć stelaż z bagażnika czy fotelik z auta? Asekurować w każdej sytuacji? Nie czaje.
I masz rację. Ogarniam życie codzienne a Ty dalej dzwoń po mamusie i pytaj czy pojedzie z Tobą do przychodni, bo masz szczepienie 😅
Mimo wszystko chyba masz smutne życie, skoro plucie jadem na randomowe laski z forum internetowego w weekend to twoja najlepsza rozrywka.
Żyj i daj żyć innym po swojemu.
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-
Klarara wrote:Mani, pedi akurat nie potrzebuję. Ale serio trzeba potrzebować obstawy żeby wyjść z domu? Mamusia czy mąż musi wyjąć stelaż z bagażnika czy fotelik z auta? Asekurować w każdej sytuacji? Nie czaje.
I masz rację. Ogarniam życie codzienne a Ty dalej dzwoń po mamusie i pytaj czy pojedzie z Tobą do przychodni, bo masz szczepienie 😅
Myślałam, że rebus od Asi już rozwiązany 😅👌
Gratulujemy ogarniania swojego własnego życia. Na wolny wieczór proponuję Netflixa. -
Klarara, nie czaisz i nie musisz, to nie Twoj poziom.
Asia091, każdy dzień który wydaje się być stracony i beznadziejny przynosi nowa naukę. A zobacz jest wieczór, poradzilaś sobie z tym dniem!
Super by było jakbyśmy za np. 2/3 lata nadal były na forum i wymieniamy się doświadczeniami i.. wspominały te wpisy z teraz, z uśmiechem, bo będziemy miały inne problemy 😵💫
Mężczyźni do opieki mam wrażenie podchodzą zadaniowo.
Nakarmic- zaliczone
Przewinac- zaliczone
Zainteresowac- zaliczone
Uspic- zaliczone
Płacze - "chodzi zobaczymy gdzie jest mamusia? " 🤣
Myślę że eksperyment jednego pełnego dnia z dzieckiem skończyłby się na wycieczce do teściowej ;p
Anilorak88, Asia091, Paulivvv, Nadzieja32, izzou97, kalinok lubią tę wiadomość
-
Mamasitta wrote:Mój Mąż uważa, że to żaden wyczyn dla nas kobiet zajmować sie dziećmi, bo jesteśmy do tego przystosowane nawet hormonalnie zeby dawać radę. I że tak samo jakby trzeba było komuś przyłożyć to dla faceta to zsden problem a dla kobiet już tak bo oni są przystosowani do tego.
Oooo, ooo, nie zgodzę się z tym! Ja nie mam problemu żeby komuś przyłożyć 😂😂😂❤️
Asia091, Paulivvv, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
Kanola wrote:Klarara, nie czaisz i nie musisz, to nie Twoj poziom.
Asia091, każdy dzień który wydaje się być stracony i beznadziejny przynosi nowa naukę. A zobacz jest wieczór, poradzilaś sobie z tym dniem!
Super by było jakbyśmy za np. 2/3 lata nadal były na forum i wymieniamy się doświadczeniami i.. wspominały te wpisy z teraz, z uśmiechem, bo będziemy miały inne problemy 😵💫
Mężczyźni do opieki mam wrażenie podchodzą zadaniowo.
Nakarmic- zaliczone
Przewinac- zaliczone
Zainteresowac- zaliczone
Uspic- zaliczone
Płacze - "chodzi zobaczymy gdzie jest mamusia? " 🤣
Myślę że eksperyment jednego pełnego dnia z dzieckiem skończyłby się na wycieczce do teściowej ;p
Albo z przymrużeniem oka w oknie życia. Aleee oj tak uwielbiam zobaczymy co robi mamusia albo ooo stęskniłes się za mamą 😋 i nie powiem mąż pomaga ale te wieczne pytania mam go jeszcze karmić, mam go poklepać, ponosić go itp. ja też nie wiem co akurat chce Wojtek lub co mu pomoże ale słyszę no tak ale Ty jesteś matką i spędzasz z Nim więcej czasu. -
Ja też ♥️😅psaj91 wrote:Oooo, ooo, nie zgodzę się z tym! Ja nie mam problemu żeby komuś przyłożyć 😂😂😂❤️
-
Anilorak88 wrote:Mamasita może coś w tym jest ale chyba dzisiaj mam jakieś przesilenie. Jeszcze zrobiła mi się na powiekach taka sucha i okropnie swędząca skóra, że najchętniej wydrapałabym je sobie.
Jeju, ja od tygodni mam taki problem z oczami, co przejdzie to nawraca. Albo cała powieka wzdłuż linii rzęs jest sucha i swędzi, potem schodzi skóra albo robi mi się swędząca krostka na brzegu górnej lub dolnej powieki i też potem to się łuszczy. Jak kropię kroplami nawilżającymi to jest trochę lepiej👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-