X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Tak, wiemy, że jesteś super zorganizowana, wszystko ogarniasz sama bez problemu, masz czas dla dzieci, siebie, męża, na mani, pedi, mycie, gotowanie, pranie, sprzątanie i wszystkie inne chuje muje dzikie węże. Do tego możesz dźwigać ciężary i w ogóle my wszystkie nie dorastamy Ci do pięt. A teraz już sobie idź, tak idealnej osobie nie przystoi zadawać się z takimi nieogarami jak my 🤪🤪
    Mani, pedi akurat nie potrzebuję. Ale serio trzeba potrzebować obstawy żeby wyjść z domu? Mamusia czy mąż musi wyjąć stelaż z bagażnika czy fotelik z auta? Asekurować w każdej sytuacji? Nie czaje.
    I masz rację. Ogarniam życie codzienne a Ty dalej dzwoń po mamusie i pytaj czy pojedzie z Tobą do przychodni, bo masz szczepienie 😅

1;20716;93
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowery czerwone poliki u dzieci mi sie kojarza z AZS, moja starsza ma takie zmiany w sumie zima tylko sie to zaostrza i taka egzema jej wychodzi. Ale jesli to LZS to tak jak pisze Nadzieja, zupelnie inaczej sie te zmiany traktuje.
    Najlepiej sie wybrac z tym do dermatologa, nie sadze, ze takie cos od lezenia. I jak cos to niestety alergia tez moze wyjsc dopiero po czasie, nie musi od razu. :(
    Ale podejrzewam, ze to po prostu problem skorny.

flowery, Nadzieja32 lubią tę wiadomość

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Mamasitta Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż uważa, że to żaden wyczyn dla nas kobiet zajmować sie dziećmi, bo jesteśmy do tego przystosowane nawet hormonalnie zeby dawać radę. I że tak samo jakby trzeba było komuś przyłożyć to dla faceta to zsden problem a dla kobiet już tak bo oni są przystosowani do tego. Myślę, że to prawda. Ale to nie zmienia faktu, że nie maja pojecia z czym to się je i ile my dajemy z siebie🙂
    Dzis czytałam o Halle Berry, że założyła fundacje szerzącą temat menopauzy wśród ludzi i przeglądnęłam pare slajdów i bylo o oksytocynie, że kobiety są naturalnie hormonalnie przystosowane do poświęcania sie rodzinie i wiecznych wyrzutów sumienia a to wszystko przez hormony m.in. oksy (że ona tak działa, aby fobrze troszczyć sie o dzieci)i że po menopauzie te hormony zmniejszaja się i kobiety odkrywają, że mogą robić coś w pierwszej kolejności dla siebie nie czując sie przy tym winne, bo już te hormony nie każą im się tak czuć się

Fabregasowa lubi tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Mani, pedi akurat nie potrzebuję. Ale serio trzeba potrzebować obstawy żeby wyjść z domu? Mamusia czy mąż musi wyjąć stelaż z bagażnika czy fotelik z auta? Asekurować w każdej sytuacji? Nie czaje.
    I masz rację. Ogarniam życie codzienne a Ty dalej dzwoń po mamusie i pytaj czy pojedzie z Tobą do przychodni, bo masz szczepienie 😅

Mimo wszystko chyba masz smutne życie, skoro plucie jadem na randomowe laski z forum internetowego w weekend to twoja najlepsza rozrywka.

Żyj i daj żyć innym po swojemu.

Nadzieja32, AnaPyza, TBK, Fabregasowa lubią tę wiadomość

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasita może coś w tym jest ale chyba dzisiaj mam jakieś przesilenie. Jeszcze zrobiła mi się na powiekach taka sucha i okropnie swędząca skóra, że najchętniej wydrapałabym je sobie.

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
  • Lavenda Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:

Myślałam, że rebus od Asi już rozwiązany 😅👌
    Gratulujemy ogarniania swojego własnego życia. Na wolny wieczór proponuję Netflixa.

TBK lubi tę wiadomość

age.png

👩28 👨30

12.05.2017 - 🤱 Lila
    07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
    25.01.2025 - cb 💔

24.02.2025 - ⏸️
    9 dpo - beta 19,1
    11 dpo - beta 53,4
    13 dpo - beta 142,4
    15dpo - beta 349,8
    17dpo - beta 712,3
    19dpo - beta 1459,3
    22dpo - beta 5509,5

20.03 - mamy ❤️
    05.11.2025 - Ada 🩷 4140g 53cm
  • Kanola Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara, nie czaisz i nie musisz, to nie Twoj poziom.

Asia091, każdy dzień który wydaje się być stracony i beznadziejny przynosi nowa naukę. A zobacz jest wieczór, poradzilaś sobie z tym dniem!

Super by było jakbyśmy za np. 2/3 lata nadal były na forum i wymieniamy się doświadczeniami i.. wspominały te wpisy z teraz, z uśmiechem, bo będziemy miały inne problemy 😵‍💫

Mężczyźni do opieki mam wrażenie podchodzą zadaniowo.
    Nakarmic- zaliczone
    Przewinac- zaliczone
    Zainteresowac- zaliczone
    Uspic- zaliczone
    Płacze - "chodzi zobaczymy gdzie jest mamusia? " 🤣

Myślę że eksperyment jednego pełnego dnia z dzieckiem skończyłby się na wycieczce do teściowej ;p

Anilorak88, Asia091, Paulivvv, Nadzieja32, izzou97, kalinok, AnaPyza lubią tę wiadomość

Weronika vel wiercik 👶🏼🥰 24.11.2025

age.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasitta wrote:
    Mój Mąż uważa, że to żaden wyczyn dla nas kobiet zajmować sie dziećmi, bo jesteśmy do tego przystosowane nawet hormonalnie zeby dawać radę. I że tak samo jakby trzeba było komuś przyłożyć to dla faceta to zsden problem a dla kobiet już tak bo oni są przystosowani do tego.

Oooo, ooo, nie zgodzę się z tym! Ja nie mam problemu żeby komuś przyłożyć 😂😂😂❤️

Asia091, Paulivvv, Nadzieja32, TBK lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰
    11/25 - witaj na świecie 🩷😍
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanola wrote:
    Klarara, nie czaisz i nie musisz, to nie Twoj poziom.

Asia091, każdy dzień który wydaje się być stracony i beznadziejny przynosi nowa naukę. A zobacz jest wieczór, poradzilaś sobie z tym dniem!

Super by było jakbyśmy za np. 2/3 lata nadal były na forum i wymieniamy się doświadczeniami i.. wspominały te wpisy z teraz, z uśmiechem, bo będziemy miały inne problemy 😵‍💫

Mężczyźni do opieki mam wrażenie podchodzą zadaniowo.
    Nakarmic- zaliczone
    Przewinac- zaliczone
    Zainteresowac- zaliczone
    Uspic- zaliczone
    Płacze - "chodzi zobaczymy gdzie jest mamusia? " 🤣

Myślę że eksperyment jednego pełnego dnia z dzieckiem skończyłby się na wycieczce do teściowej ;p

Albo z przymrużeniem oka w oknie życia. Aleee oj tak uwielbiam zobaczymy co robi mamusia albo ooo stęskniłes się za mamą 😋 i nie powiem mąż pomaga ale te wieczne pytania mam go jeszcze karmić, mam go poklepać, ponosić go itp. ja też nie wiem co akurat chce Wojtek lub co mu pomoże ale słyszę no tak ale Ty jesteś matką i spędzasz z Nim więcej czasu.

Kanola, psaj91 lubią tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

event.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Oooo, ooo, nie zgodzę się z tym! Ja nie mam problemu żeby komuś przyłożyć 😂😂😂❤️
    Ja też ♥️😅

psaj91, TBK lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    Mamasita może coś w tym jest ale chyba dzisiaj mam jakieś przesilenie. Jeszcze zrobiła mi się na powiekach taka sucha i okropnie swędząca skóra, że najchętniej wydrapałabym je sobie.

Jeju, ja od tygodni mam taki problem z oczami, co przejdzie to nawraca. Albo cała powieka wzdłuż linii rzęs jest sucha i swędzi, potem schodzi skóra albo robi mi się swędząca krostka na brzegu górnej lub dolnej powieki i też potem to się łuszczy. Jak kropię kroplami nawilżającymi to jest trochę lepiej

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie oczy swędzą! Oprócz kropli nawilżających (bez konserwantów oczywiście, najlepiej żelowe), polecam chusteczki do higieny brzegów powiek. Takie zaczerwienione, łuszczące się i swędzące powieki to może być właśnie zapalenie brzegów powiek. 🤗

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰
    11/25 - witaj na świecie 🩷😍
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Kupię sobie te chusteczki i zobaczymy. Smaruje tez bepanthen sensiderm i tez trochę pomaga.

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

event.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dziś nie spał od 4:40 do teraz? 🥴 A kto dziś spał łącznie całe 3h 45minut? 🥴🥴🥴 A akurat dzisiaj nie mam jak odespać, bo na 12 mamy fizjo 🙈
    Mel podziwiam, brak snu to dla mnie najtrudniejsza część macierzyństwa, a ja i tak nie mam co narzekać, bo u nas takie nocki nie są jedna po drugiej tylko co ileś dni

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • kalinok Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, 4h snu, bajlando całą noc i pobudki co 2h na jedzenie 😵‍💫

👩🏻‍❤️‍👨🏼 👶🏻 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zdecydowanie z tym snem to najgorsza część macierzyństwa 🫠 ale dziś szaro buro i ponuro 😑

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    event.png

MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się przebija jakieś słońce dziś, ja jadę zaraz do fizjo a bobas zostaje z moją mamą, może zanim wrócę to pogoda się jakoś rozkręci i polecimy na spacer.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • TBK Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś dzień fizjo 😅 my na 12.15, całe szczęście w czwartek na 8.00.

To mój mąż mówi, że woli chodzić do pracy, że na pewno by nie dał rady karmić piersią i być 24/7 z dzieckiem i że podziwia kobiety. A na pytanie "co jej jest?" zawsze odpowiadam "mi nie mówiła, a tobie?" Za to ja często mówię "chodź, zobaczymy co robi tatuś" 😅

Zauważyłam, że małej lepiej jeść w nocy, potrafi nawet oproznić pierś, stąd pewnie te częste pobudki. W dzień kp to masakra, nie potrafi się najeść. Nie wiem z czego to wynika. Teraz młoda odsypia nockę, oczywiście na rękach, a ja tylko blikam 🙈 oj będzie jeżdżone do paczkomatu 😅

Dziewczyny, jeszcze kiedyś się wyśpimy 🙂

Kanola, kalinok, Domisiek lubią tę wiadomość

• TBK Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polećcie proszę śpiworki 🙂
    Moja najpierw spała w różku, potem pod naszą kołdrą, ale teraz się rozkopuje i szukam czegoś, ale nic mi się nie podoba.

• Mel 456 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK, ja kupuję z Colorstories.
    U nas chyba (odpukać!) chwilowo minęły bezsenne noce. Dzisiaj były trzy pobudki, ale takie na pół godziny, więc do przeżycia. Mój maluszek dzisiaj ma 3 miesiące 🥹

TBK, Nadzieja32, kalinok, wellwellwell, Anilorak88, psaj91, Fabregasowa, Asia091, Kropka89, izzou97, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość

💙 10.11.2025

age.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ