X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Antoś wgl nie chce spać inaczej niż na plecach, głową sobie tam macha gdzie popadnie ale śpi na plecach. Na brzuchu nie ma wgl opcji że zaśnie, bo na brzuchu on ma jakieś turbo doładowanie i musi widzieć wszystko wokoło.
    Teraz jak sobie wkręcił ćwiczenie obrotów to przed zaśnięciem leży m.in. na boku, ale jak już się zmęczy i zacznie zasypiać to się i tak układa na plecach.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 15:00

• Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja przykro mi, ze znowu mialas problem z ciśnieniem. Jak to czytam to sobie myślę rany ile ta kobita przeszła i znowu coś. Bardzo dzielna jesteś w tym wszystkim. Ja z reguły też mam jiskie tętno ale i cisnienie niskie. Wojtuś dziś marudny jak nie wiem, teraz na mnie zasnął to się nie ruszam. Mąż mnie zirytował jak wrócił z pracy tekstem, ze kazdy ma czasem gorszy humor. Myślę, ze kazdy ojciec powinien spędzić jeden cały dzień z niemowlakiem bez matki za rogiem to by zobaczyli jak to jest. W ogóle nastrój dzisiaj taki, że najchętniej to siąść i płakać.
    Mamasita moja waga mnie dobija bo nadal stoi w miejscu. Mam wrażenie, ze chocbym pila wode i żyła powietrzem to bym nie chudła. 😟😔
    Wilga między 18 a 19:30 mniej więcej robimy kąpiel i pielęgnacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 17:51

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ćwiczeń to Ja wróciłam na siłownię. 2 razy w tygodniu po godzince bo na karmię muszę zdążyć wrócić 😆 no i pomalutku tuptam z 2.5 km z 3 razy w tygodniu:) ale Melusia to grzeczne dziecko i są chętni podjąć się opieki pod moją nieobecność:) a głowa też odpoczywa :)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    event.png

MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Mamasitta Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowery nie mam pojęcia. Moja ma policzek czerwony i jakby trądzik jak śpi na boku a szczególnie gdy śpi u mnie na rękach, ale po chwili to znika nie drapie nie swędzi

flowery lubi tę wiadomość

• Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę wam zdrówka 😁ja oszaleje u mnie maluch grypa gorączka a młodszy zapalenie gardła 🙈 od 3tygodni nie byłam na dworze po za szybkimi zakupami wszyscy chorzy na zmianę 🫠marzę żeby ta zima się skończyła

flowery lubi tę wiadomość

• Belma Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowery wrote:
    Czy od spania na boku nie robi się nic na policzkach? U nas jakaś dziwna ''wysypka'' a nawet coś co przypomina rumień pojawiło się na obu policzkach przy uchu, swędzi to i mała rozdrapuje do krwi. Kremy nie pomagają, pediatra dał coś ze sterydem ale chyba też nie pomoże... Pranie w płatkach mydlanych, spanie na bawełnie i cholera wie co to jest, czy to przez częste leżenie na bokach czy co :(

U nas też się to pojawiło, szorstkie na policzkach obok uszu, pod uszami i trochę za.. karmisz piersią? Ja się zastanawiam czy to nie jest jakaś alergia na bmk czy coś podobnego 🫣
    Chyba będziemy musiały się wybrać z tym do lekarza, bo nie wygląda to dobrze, ale chyba nie swędzi bo nie jest rozdrapane

• Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem zauważyłam plamę na policzku ale Julek robi drzemkę na brzuchu i jak się osłoni i później wierci to rani skórę takie nam wrażenie

• flowery Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Belma Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowery o kurczę to u nas też się to zaczyna a mamy dwa miesiące 😔 nie mam pojęcia kiedy ta alergia wychodzi i też jesteśmy kp/kpi. Mam nadzieję że to nie AZS ani żadne inne

• Kanola Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test, bo chyba nie chce puścić mojego tekstu, może za długi :o

Ja chciałam się pochwalić, dzisiaj SAME, bez niczyjej pomocy, jak dwie najlepsze przyjaciółki pojechalysmy do galerii handlowej ( spacer po galerii bo zimno).
    Organizacja wymagała nielada logistyki, nie mogę nosić jeszcze skorupki z dzieckiem bo ona ma ponad 6kg (GrubSon) plus skorupka, niby nie mogę po CC jeszcze, ale osobno już tak xD nawet czuje że lżej osobno.
    W aucie nie spała, oglądała świat, ja też 🤣🤣
    Kupiliśmy parę ciuszkow po promocji i w sumie to się szwendalysmy gadając :D nakarmilam ja, pochodziłysmy na ramieniu, a w Bricomarche usiadlysmy na wystawcę altanek ogrodowych by poczuć jakby było lato. O dziwo nie miałam tego co kiedyś się pojawiało "o nie, nie będę siedzieć na wystawie bo co ludzie pomyskla".. razem siedzialysmy, rozprostowalam dziecko żeby w tej skorupce tak długo nie siedziała i bawiłyśmy się na tych meblach 🥰
    Wracaliśmy to była chwila płaczu bo korki i godziny szczytu ale udało się modulacja głosu, muzyczka i śpiewaniem przetrwać ta podróż.

Konsensus?

Dziewczyny jak dobrze wpłynęło to na moją głowę, poczułam się uwolniona, samodzielna, szczęśliwa i zadowolona ze pokazałam młodej trochę świata (galeria handlowa pfff 🤔 na naturę przyjdzie czas) miałyśmy swoje małe przygody jak dwie przyjaciółki. Naprawdę, tak jak czasem czuję się jak robot na programie karm przewijaj bujaj, tak teraz aż cudownie było wrócić na tą kanapę i nakarmić w domu. Młoda zasnęła od razu😃 zmęczona wrażeniami więc uciekam zrobić chociaż toaletę 🤣🤣

P.s. mam nadzieję że uda mi się z tym zdjęciem, robię to pierwszy raz, ale jedna z naszych przygód to mama siku, gdzie nie było toalety dla niepełnosprawnych ani dla mamy z dzieckiem WTF??? Ciasnawo i fujka...

https://zapodaj.net/plik-HpNK7FxUFA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 19:22

flowery, Anilorak88, Anilorak88, Anilorak88, Nadzieja32, Asia091, Kasiek7, izzou97, kalinok, wellwellwell, Kropka89, Klekotka, Fabregasowa, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość

Weronika vel wiercik 👶🏼🥰 24.11.2025

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Klarara Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanola wrote:
    Test, bo chyba nie chce puścić mojego tekstu, może za długi :o

Ja chciałam się pochwalić, dzisiaj SAME, bez niczyjej pomocy, jak dwie najlepsze przyjaciółki pojechalysmy do galerii handlowej ( spacer po galerii bo zimno).
    Organizacja wymagała nielada logistyki, nie mogę nosić jeszcze skorupki z dzieckiem bo ona ma ponad 6kg (GrubSon) plus skorupka, niby nie mogę po CC jeszcze, ale osobno już tak xD nawet czuje że lżej osobno.
    W aucie nie spała, oglądała świat, ja też 🤣🤣
    Kupiliśmy parę ciuszkow po promocji i w sumie to się szwendalysmy gadając :D nakarmilam ja, pochodziłysmy na ramieniu, a w Bricomarche usiadlysmy na wystawcę altanek ogrodowych by poczuć jakby było lato. O dziwo nie miałam tego co kiedyś się pojawiało "o nie, nie będę siedzieć na wystawie bo co ludzie pomyskla".. razem siedzialysmy, rozprostowalam dziecko żeby w tej skorupce tak długo nie siedziała i bawiłyśmy się na tych meblach 🥰
    Wracaliśmy to była chwila płaczu bo korki i godziny szczytu ale udało się modulacja głosu, muzyczka i śpiewaniem przetrwać ta podróż.

Konsensus?

Dziewczyny jak dobrze wpłynęło to na moją głowę, poczułam się uwolniona, samodzielna, szczęśliwa i zadowolona ze pokazałam młodej trochę świata (galeria handlowa pfff 🤔 na naturę przyjdzie czas) miałyśmy swoje małe przygody jak dwie przyjaciółki. Naprawdę, tak jak czasem czuję się jak robot na programie karm przewijaj bujaj, tak teraz aż cudownie było wrócić na tą kanapę i nakarmić w domu. Młoda zasnęła od razu😃 zmęczona wrażeniami więc uciekam zrobić chociaż toaletę 🤣🤣

P.s. mam nadzieję że uda mi się z tym zdjęciem, robię to pierwszy raz, ale jedna z naszych przygód to mama siku, gdzie nie było toalety dla niepełnosprawnych ani dla mamy z dzieckiem WTF??? Ciasnawo i fujka...

https://zapodaj.net/plik-HpNK7FxUFA
    2,5 miesiąca po cc nie możesz nosić? 😅 nieźle 🤣
    A co to za wyczyn, że pojechałaś SAMA z dzieckiem gdziekolwiek? 🫠

1;20716;93
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia chyba rebus był za trudny 😋

Kanola jejuuu jak to się fajnie czytało aż wyobraziłam sobie Was w tej altance ♥️

Dziewczyny współczuję tych zmian skórnych. Jak rozwikłacie zagadkę cóż to, to się podzielcie. Oczywiście trzymam kciuki żeby szybko zniknęły.

flowery, Paulivvv, Asia091, Kasiek7, izzou97, Belma, Kanola, wellwellwell, Klekotka, nick nieaktualny, Fabregasowa lubią tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:

Ohoo wróciła 😅 czyli rebus Asi był jednak za trudny…

Kasiek7, flowery, Kanola, Klekotka, Domisiek, nick nieaktualny, Fabregasowa, Asia091 lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak, jestem pewna, że 90% facetów nie dałoby rady tak być z dzieckiem całe dnie i w ogóle przetrwać ciąży, porodu i wszystkiego co z tym związane 😅 albo ludzkość by wymarła albo już dawno byłaby stworzona sztuczna macica na zasadzie inkubatorów 😆

Kanola, super że udało Ci się rozerwać :) taka zmiana otoczenia dobrze robi na głowę 😀

Flowery, to może być ŁZS, a wtedy natłuszczanie pogarsza zmiany. Przy ŁZS nie powinno się mocno natłuszczać, bardziej wysuszać i kąpiele krótkie i w nie bardzo ciepłej wodzie. Podobno puder Hasco dobrze działa, żeby nałożyć na zmiany, a do smarowania ciała jak trzeba to Bioderma Atoderm intensive baume, tak czytałam na różnych grupach, bo nam się na ciele zaczęła łuszczyć skóra. I faktycznie na zdjęciach była widoczna duża poprawa

Kanola, Anilorak88 lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:

Cytując klasyka: ZASADZIŁ CI KTOŚ KIEDYŚ KOPA W DUPE?

Paulivvv, Anilorak88, Klekotka, psaj91, nick nieaktualny, TBK lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:

Tak, wiemy, że jesteś super zorganizowana, wszystko ogarniasz sama bez problemu, masz czas dla dzieci, siebie, męża, na mani, pedi, mycie, gotowanie, pranie, sprzątanie i wszystkie inne chuje muje dzikie węże. Do tego możesz dźwigać ciężary i w ogóle my wszystkie nie dorastamy Ci do pięt. A teraz już sobie idź, tak idealnej osobie nie przystoi zadawać się z takimi nieogarami jak my 🤪🤪

Paulivvv, Mmagda389, kalinok, Asia091, wellwellwell, Anilorak88, Klekotka, Domisiek, nick nieaktualny, TBK, Zumi lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Kanola Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:

Kochanie, rebus był za trudny? Masz rację, jechać z taką jak Ty to byłby wyczyn!! 😻
    Trzymam kciuki byś znalazła sobie normalne hobby a nie skakanie po wątkach, może zajmij się swoimi dziećmi o ile je w ogóle masz...

Sory dziewczyny, miałyśmy ją zlewać...

Asia091, Anilorak88, Klekotka, Paulivvv lubią tę wiadomość

Weronika vel wiercik 👶🏼🥰 24.11.2025

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanola myślałam o Was dzisiaj. Super że się udało odgruzować z domu i wyluzować:) dzień spędzony na
    " ploteczkach " to dzień udany. 🥰🥰

U mnie dziś na odwrót. Aż szkoda pisać bo brakuje mi słów.
    Aniolak zgadzam się z Nadzieją że nawet 99 % facetów będzie miała dość po 3 godzinach pobytu z dzieckiem. I może choć trochę doceniłoby pracę kobiet z dziećmi.

Anilorak88, Nadzieja32 lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ