👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mel 456 wrote:TBK, ja kupuję z Colorstories.
U nas chyba (odpukać!) chwilowo minęły bezsenne noce. Dzisiaj były trzy pobudki, ale takie na pół godziny, więc do przeżycia. Mój maluszek dzisiaj ma 3 miesiące 🥹
Dzięki.
Moja teściowa zawsze mówi, że najgorsze 3 miesiące. Oby u Ciebie tak było! I u nas ogólnie 🙂
Człowiek inaczej patrzy na świat, jak dłużej pośpi.
flowery lubi tę wiadomość
-
TBK wrote:Polećcie proszę śpiworki 🙂
Moja najpierw spała w różku, potem pod naszą kołdrą, ale teraz się rozkopuje i szukam czegoś, ale nic mi się nie podoba.
Ja też kupiłam z Colorstories ale u nas narazie bobas dostaje wścieklizny jak dotyka go śpiworek 😅 -
Ja mam z colorstories też, ale ten 0-6 miesięcy jest już na nas za mały, ten niby 6-18 miesięcy jest powoli na styk 🤡 nie wiem kto tam wyliczał te rozmiary👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
TBK wrote:Widzę, że dziś dzień fizjo 😅 my na 12.15, całe szczęście w czwartek na 8.00.
To mój mąż mówi, że woli chodzić do pracy, że na pewno by nie dał rady karmić piersią i być 24/7 z dzieckiem i że podziwia kobiety. A na pytanie "co jej jest?" zawsze odpowiadam "mi nie mówiła, a tobie?" Za to ja często mówię "chodź, zobaczymy co robi tatuś" 😅
Zauważyłam, że małej lepiej jeść w nocy, potrafi nawet oproznić pierś, stąd pewnie te częste pobudki. W dzień kp to masakra, nie potrafi się najeść. Nie wiem z czego to wynika. Teraz młoda odsypia nockę, oczywiście na rękach, a ja tylko blikam 🙈 oj będzie jeżdżone do paczkomatu 😅
Dziewczyny, jeszcze kiedyś się wyśpimy 🙂
Polubiłam blikanie bo też właśnie podtrzymuje ciepła pupę na swojej zgniecionej klatce piersiowej, i muszę zapamiętać co ja w ogóle pozamawialam 🥹
Kiedy to kiedyś 🤣🤣 też dzisiaj dała mi popalić w nocy, a teraz księżna odsypia a ja lecę kolejne seriale.
Muszę sobie kindla podładować bo książkę nad nią trudno by było trzymać
-
Ja dziś noc bez słów, od 3 do 5:40 bajlando, tańce wygibańce tyle co On zjadł to szok. Wzięłam go do siebie to też płacz nie pasuje, dałam smoczka zaczął gadać z obrazem na ścianie, w końcu się zmęczył i chciał coś zjeść (znów)i podszedł spać, odwrócił się w moją stronę i poszedł w kimono, potem coś koło 7 cyc i koło 8 też finalnie spaliśmy do 9:50. Pytacie czy jestem zmęczona? padam na twarz. 🤡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 15:02
-
wellwellwell wrote:Ja tez tylko ciagle blikuje 🙃 i zamawiam ubrania, ktorych pewnie nigdy nie zaloze, bo nigdzie nie wychodze 😆
Ostatnio mój mąż mi tak mówi „weź sobie coś zamów, ciągle tylko dla Antosia paczki przychodzą” to pozamawiałam w Reserved na promocji całe pudło ubrań i przymierzyłam no i leżą sobie w szafie 🫣 nie wiem kiedy doczekają się swojej premiery na mnie 😅
wellwellwell, Asia091 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Colorstories najlepsze!
Są super, ale kurcze malutkie, ja się zastanawiam jaki mam zamówić na późniejszą wiosnę, bo ten 6-18 miesięcy na bank będzie za mały, a specjalnie nie wsadzam śpiworków do suszarki👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Nadzieja32 wrote:Są super, ale kurcze malutkie, ja się zastanawiam jaki mam zamówić na późniejszą wiosnę, bo ten 6-18 miesięcy na bank będzie za mały, a specjalnie nie wsadzam śpiworków do suszarki
Ej jak to mozliwe? 🙈 ile Tosia ma?
U nas 66cm i nie powiem zeby byl jakis ogromy, ale nogi
ma swobodnie w tym 0-6miesiaca. Wieksze niz te 6-18 juz sa chyba tylko z nogami dla starszakow? -
wellwellwell wrote:Ej jak to mozliwe? 🙈 ile Tosia ma?
U nas 66cm i nie powiem zeby byl jakis ogromy, ale nogi
ma swobodnie w tym 0-6miesiaca. Wieksze niz te 6-18 juz sa chyba tylko z nogami dla starszakow?
Nie wiem ile ma cm, ale jak wyprostuje nogi to już niewiele ma zapasu, a w tym 0-6 miesięcy to już w ogóle nie ma zapasu w 2,5 tog. Śpi z nogami na żabkę, więc póki co ten 6-18 miesięcy jest ok, ale zastanawiam się kto to wyliczał, nie wyobrażam sobie w nim nawet roczniaka, chyba że wcześniaczka lub hipotorofika 😅 w 1,5 tog jest trochę lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 14:23
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
A wasi pediatrzy mierzą długość? Bo nam dzisiaj powiedziała ze bedzie dluga i chuda ale w sumie nie wiemy ile, tylko glowke i brzuszek mierzyła 🙂
U nas dzisiaj szczepienie dpt i rotareq, póki co wszystko ok. Przeczytałam ulotkę rotareq i sie wściekam, jak byk pisze ze biegunka jest przeciwskazaniem do szczepienia - a tak nam wciskali 2tyg temu, dziękuję sobie ze sie nie dałam i poczekałam az sie kupy unormuja.
Ja wczoraj wyszłam w to słonko na 30min spacer - jejuuuu, to jest inna jakosc życia, od razu energia level up 😀
"Chodz zobaczymy co robi mamusia" - kuźwa zrobię staremu taka koszulkę i wręczę na dzień ojca chyba 🤡🤡🤡
Asia091, Anilorak88 lubią tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:A wasi pediatrzy mierzą długość? Bo nam dzisiaj powiedziała ze bedzie dluga i chuda ale w sumie nie wiemy ile, tylko glowke i brzuszek mierzyła 🙂
U nas dzisiaj szczepienie dpt i rotareq, póki co wszystko ok. Przeczytałam ulotkę rotareq i sie wściekam, jak byk pisze ze biegunka jest przeciwskazaniem do szczepienia - a tak nam wciskali 2tyg temu, dziękuję sobie ze sie nie dałam i poczekałam az sie kupy unormuja.
Ja wczoraj wyszłam w to słonko na 30min spacer - jejuuuu, to jest inna jakosc życia, od razu energia level up 😀
"Chodz zobaczymy co robi mamusia" - kuźwa zrobię staremu taka koszulkę i wręczę na dzień ojca chyba 🤡🤡🤡
U nas przed wizytą w gabinecie pediatry idzie się najpierw do pielęgniarki i ona waży i mierzy wszystko, łącznie ze wzrostem.
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Na pewno nie są mniejsze niż innych firm, które oglądałam w sklepie na żywo 🤔Nadzieja32 wrote:Są super, ale kurcze malutkie, ja się zastanawiam jaki mam zamówić na późniejszą wiosnę, bo ten 6-18 miesięcy na bank będzie za mały, a specjalnie nie wsadzam śpiworków do suszarki
Ja mam widać jakieś małe dziecko 🤔 w sumie wychodzimy ok. 40 centyla. -
Paulivv ja myślę że na Nasz zjazd ten karton rozpakujesz 😎 z resztą nie tylko Ty, każda z Nas wyciągnie najlepsze ciuchy i wystroi się jak Beyonce 🤭
Fergabasowa ŚWIETNY POMYSŁ Z KOSZULKĄ, mogę podkraść ? Takk mierzą głowa klatka i długość.
Też mam nową umiejętność 🤡 oj zgubi mnie to bkikowanie a przeważnie w nocy wychodzi mi to świetnie, zamówiłam pajacyk z nexta za 8 zł rewelacyjny stan i koszule/katanę jeansowa z gap baby za 4 zł, czuję się jak rekin biznesu i jeszcze zadbane i wygląda jak ze sklepu.
To może któraś z Was sprzedawała?
Aaa ii u mnie dziś była teściowa w odwiedzinach(6 pączków swoje roboty przywiozła, mega smaczne) i coś wspomniała o drugim dziecku że będzie mi lepiej bo będę wiedziała co i jak czego się spodziewać, poinformowałam, że Ignaś będzie jedynakiem chyba że wygramy w lotka i będzie niańka na stałe to wtedy tak. 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 15:04
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Asia, ja tak ostatnio upolowałam nowy z metką, kombinezon z Engela za 270zł, niby sporo, ale ludzie za tyle używane sprzedają, a mimo wszystko prawie 100zl taniej niż na stronie. Ten 50-56 już jest u nas za mały i nie udało mi się dorwać takiej okazji tym razem, bo kupowałam go za 100zł i jest puchaty, bez przetarć. Ostatnio kupiłam używany w większym rozmiarze, ale skurczony, musiał być prany i ta wełna w dotyku była taka, że już na bank nie spełniała swojej funkcji. Na szczęście mogłam zwrócić, bo znacząco odbiegał od opisu, był wymiarowo rozmiar mniejszy. Tak więc jak ktoś wrzucił tej nowy z metką i udało się jeszcze trochę cenę stargować to wzięłam. Tym bardziej, że planujemy rodzeństwo to nie jest to wydatek na chwilę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 15:30
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
https://www.instagram.com/reel/DTYAJnhiEKh/?igsh=MTV6aThwM3QxNmw=
AnaPyza lubi tę wiadomość
-
To faktycznie tanio, czasem można trafić na bardzo dobre okazje. To widzę że to przyszłościowe zakupyNadzieja32 wrote:Asia, ja tak ostatnio upolowałam nowy z metką, kombinezon z Engela za 270zł, niby sporo, ale ludzie za tyle używane sprzedają, a mimo wszystko prawie 100zl taniej niż na stronie. Ten 50-56 już jest u nas za mały i nie udało mi się dorwać takiej okazji tym razem, bo kupowałam go za 100zł i jest puchaty, bez przetarć. Ostatnio kupiłam używany w większym rozmiarze, ale skurczony, musiał być prany i ta wełna w dotyku była taka, że już na bank nie spełniała swojej funkcji. Na szczęście mogłam zwrócić, bo znacząco odbiegał od opisu, był wymiarowo rozmiar mniejszy. Tak więc jak ktoś wrzucił tej nowy z metką i udało się jeszcze trochę cenę stargować to wzięłam. Tym bardziej, że planujemy rodzeństwo to nie jest to wydatek na chwilę

ja mam ten motulinka i w niczym nie odbiega od engela, teraz wypuścili wiosenne kombinezony i już wiem że przepadłam, jakość i wykonanie naprawdę świetna.