👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u nas wczoraj koszmarny dzień.. wizyta w poradni neonatologicznej (mała miała torbielek po urodzeniu który już zniknął). Doktorka do mnie że mała mną rządzi ,że co to ma być że 3 msc dziecko dyryguje ,jak ja żyję ,czy nic nie robię z nią ,nauczyłam ją nosić ,jak sobie to dalej wyobrażam ,jak chodzę z nią na spacer.....
No jak? No właśnie tak moje życie wygląda.
Ale i tak byłam w szoku jej zachowaniem.. chyba wkurzyła się że jej metody na uspokojenie jej do badania nie zadziałały. Chciała jej zrobić USG brzucha gdy je ,USG główki . Zrobiła ale co mała się nawrzeszczała ... Dajcie spokój. Chodziło o to ulewanie. Czy którejś z was dziecko dalej ulewa albo nawet bardziej niż wcześniej ? Nie wiem czy to zasługa że się więcej rusza macha nogami czy więcej śliny czy że od trzech dni jem wszystko jak leci (w uj słodyczy) . Dziś już bełtła z 6 razy ,ma na sobie 3 body. Leci woda albo ser. Zaś zaczynam myśleć że to to bmk...no ale już 3 razy robiłam kupę na krew i ujemny...eh..
Asia dobrze że małemu przeszło
Zumi takie te chłopy..
Moja wczoraj zaważyła 5700 a w domu 6000. ( 22 styczeń ważyła 4700) -
Kasia, pisałam przed chwilą, u nas nawrót okropnego refluksu i ulewania razem z bólami brzuszka. Od 2 tygodni wróciłam do jedzenia nabiału. Od wczoraj znowu już nie jem i nie zjem przez cały okres kp. Nie mogę patrzeć jak się męczy 🥺 jak nie jadłam nabiału to była uśmiechnięta od rana do wieczora👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Nadzieja dopiero teraz przeczytałam. U nas ogólnie cały czas były ulewania i bełty na podłogę szczególnie jak się ją trzymało plecami do siebie. Mamy odparzone troszkę pod paszkami i dziwnie grudkowata suche miejsce na czole ale myślałam że to od ciemieniuchy przeszło poza włosy? Pupka niekiedy troszkę czerwona w zgięciach ale takto ok. Ale najgorsze jest to że Kaja jest takim szczęśliwym dzieckiem teraz oprócz czasu do usypiania,że jak nie jadłam nabiału to wtedy była gorsza . Help co robić ?
Oczywiście ta doktorka stwierdziła po raz trzeci alergie na BMK po tym że powiedziałam że ulewa nawet nie chciało jej się zajrzeć że już ostatnio przepisała Nutramigen xd tyle że ja od 22 stycznia cały czas jem nabiał ,tylko właśnie od trzech dni mam jakiś napad na słodyczeWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:27
-
Hmmm to może nie nabiał, a coś innego Jej ją podrażnia? Może jajka, albo ryby, albo orzeczy, albo soja? Tak tylko gdybam, nie znam się na tym jakoś bardzo. U nas ewidentnie ABMK, zobaczymy co powie dziś lekarka👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
A co do małych dyktatorów to ja chyba dzisiaj wyjdę z siebie i stanę obok 🥲 Cezary ma dziś swój świat, swoje kredki… Bawi się, naraz ryk. Chce jeść, to podczas karmienia butelką zaraz jeszcze trochę to się na brzuch obróci bo czemu by nie? W akompaniamencie darcia się jak stare prześcieradło - bo przecież to genialny pomysł, a ja mu nie daje. W pewnym momencie okazało się, że łaskawie zje, ale mam go prawie że posadzić, żeby książę wziął jakiś łyk bo na leżąco ble 🤡 Śpiący jak cholera to bujałam jak Asia ostatnio pół godziny, żeby spał 5min i wstał z rykiem 🤡 Ratunku
A dziś jak zawsze śpi 19:30-3:00 + 3-7 trochę śpi trochę leży obok i mnie kopie w łóżku, sporadycznie 21:30 na dojedzonko i dalej kima
Tak dziś 22, 00:30, 00:50, 2:30, 5:25: 5:40 i już totalnie dzień dobry świecie 🤷🏻♀️
Przeżyć jeszcze 7h w tym cyrku i chociaż odetchnę na chwilę 😫🙏🏻 -
Kasiek7 wrote:Nadzieja dopiero teraz przeczytałam. U nas ogólnie cały czas były ulewania i bełty na podłogę szczególnie jak się ją trzymało plecami do siebie. Mamy odparzone troszkę pod paszkami i dziwnie grudkowata suche miejsce na czole ale myślałam że to od ciemieniuchy przeszło poza włosy? Pupka niekiedy troszkę czerwona w zgięciach ale takto ok. Ale najgorsze jest to że Kaja jest takim szczęśliwym dzieckiem teraz oprócz czasu do usypiania,że jak nie jadłam nabiału to wtedy była gorsza . Help co robić ?
Oczywiście ta doktorka stwierdziła po raz trzeci alergie na BMK po tym że powiedziałam że ulewa nawet nie chciało jej się zajrzeć że już ostatnio przepisała Nutramigen xd tyle że ja od 22 stycznia cały czas jem nabiał ,tylko właśnie od trzech dni mam jakiś napad na słodycze
Rozwazalas wizyte u osteopaty? Wzmozone napiecie/asymetrie tez moga nasilac refluks. Skoro bez bmk nie bylo poprawy to raczej nie alergia na bialkoWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:53
-
Co za niedoruch@#e babsko z tej lekarki. Ciekawe czy bym miała na tyle siły by jej powiedzieć że to komentarze może zostawić dla siebie i swojej rodziny.
Powiem Wam ze od kiedy jestem matką, jak lwica reaguje na jakiekolwiek tematy w dziecka stronę. No jestem aż czasem nieuprzejma i powiem Wam.. nie jest mi z tym źle 😈 nie zawsze są to górnolotne riposty 🫣 ale nie przejmuje się już tak innymi ludźmi, a zawsze miałam syndrom ratownika - nie dbać o siebie pomagać pomagać innym.
Też miałyśmy tak 2/3 dni gdzie ulewanie zwiększyło się okropnie nagle, aż tak że jak leciało to się odchylalam żeby leciało bezpośrednio na podłogę a nie mi po ciuchach... I takie placki były na podłodze bo z dzieckiem na rękach ciężko się schylić posprzątać od razu. Minęło tak o. Teraz jest standardowe przy nacisku lub pozycji ale ilości też mniejsze
Dzisiaj byłyśmy "na szczepieniu" i okazało się że musi być przerwa min.8 tygodni od poprzednich dawek, o czym nie wiedziałam a Pani w rejestracji też nie miała pewnie takich danych ale no... Zapisała nas.. więc lekarza mamy akurat super, naprawdę, pan doktor najpierw śmiał się "ooo po policzkach widzę że z karmieniem nie ma problemu" a potem bawił się z nią i jej odciskiem na policzkach od smoka
straszy człowiek ale powiem Wam no... Ma wiedzę, chęć i podejście, zważył ja i ma 7,2kg.
Także moje nie spanie że stresu przekładam na za 3 tyg ;p
Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
Kasiek my mieliśmy nawrót ulewania po 2 szczepieniu na rota, ale lekarz twierdzi że to fizjologiczne i związane z tym, że właśnie częściej leży na brzuszku (praktycznie ciągle xd) i ciągle jest ten nacisk, dlatego się wszystko cofa
-
Kasiek moja ulewa cały czas, zwalam na niedojrzały układ trawienny. Syn rok ulewał. Akurat u nas bez alergii.
Tę babę powinni się zwolnić. Serio, lekarze powinni aktualizować wiedzę medyczną i nie wychodzić poza swoją działkę. To tak jakby Nadzieja mówiła rodzicom czym mają szczepić, bo jest fizjo, a Zumi jak mają ubierać dziecko, bo jest po farmacji, a Anilorak88 jak mają myć zęby, bo jest nauczycielką.
A co do slodyczy, to przez to ostanie niespanie i zmęczenie zachowuję jak ćpun na głodzie. Żyje kawą i słodyczami. Tak, waga w górę...
-