Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś ulewania, takie serkowate - więc domyślam się, że ma to związek z doustnym podaniem szczepionki na rotawirusy, bo Antosiek od urodzenia praktycznie nie ulewa, a już napewno nie zdarza mu się ulewać po kilka razy dziennie.

Tak poza tym to wszystko git, więc już chyba nie powinny nas zaszczycić żadne powikłania, skoro mija już 2 dzień.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie dziś załamał. Poprosiłam go żeby chwile poleżał z Jasiem bo musze mu zrobić mleko (targał cyce a tam pustka i się wkurzył i ryczał). Poszłam do kuchni i słysze jak płacz w sypialni narasta. Mąż się wkurzył, zostawił go i poszedł czytać książkę do drugiego pokoju bo stwierdził "gorzej nie będzie". Nie było mnie raptem 3 minuty. Po mleku się uspokoił. Teraz jeszcze ssie cyca i fajnie niech stymuluje i się usypia na nim. Udało mi się go uśpić przed 20 ale obudził się głodny. U nas tak jest, że do 22 to on chce cycać co 1,5 h i dziś mi też zrobił aferę na spacerze. Mój tato niósł go na rękach a ja pchałam wózek. Nie chciałam karmić na dworze bo zerwał się zimny wiatr, więc otulony kocem szedł na rękach i nie płakał przynajmniej. W domu dostał dwa cyce. Nikt nie mówił, że będzie łatwo przy dzieciach. Ja to już w miare cierpliwie znoszę, chyba się przyzwyczajam, a mój mąż to chyba myślał, że dziecko samo się sobą zajmie albo ja wszystko zrobię. Dobrze, że chociaż go kąpie jeszcze...

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

narodziny Jasia 6.11.2025

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Boszzz, to zależy od Ciebie. Pytasz się na forum kiedy możesz opuścić budkę w wózku? Jest ciepło, piękne słońce to opuszczaj. Niech łapie witaminę D.

Cytując klasyka- nie zesraj się.

Lavenda lubi tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gash, takie zamieszanie z tym daszkiem 🫣 teraz wiadomo nie opuszczam bo jessxze chłodno i wieje ale zadając pytanie miałam na myśli słońce- bo skóra takiego bobasa jest ultra delikatna. Czy bobas taki może byc wpgole wystawiony na słońce bez spf? W lecie wiadomo ale takie wiosenne słońce?

TBK, ale twoja mloda je efektywnie czy tylko chce mieć suta w dziobie jak moja? Jestem świadoma ze jako mama trojga doskonale rozpoznajesz znaki głodu, ze mną moze byc inaczej 🤣

Asia, zgłos nop koniecznie. Polozna opowiadała mi jak jej dziecko mialo po 5w1 nieutulony płacz 16h, skonczylo sie na indywidualnym kalendarzu szczepien i powrót do szczepionek na NFZ ale rozdzielanych. Dla twojego pocieszenia, z dzieckiem jwst wszystko w porządku 🙂 ale moja tak jak jej ma mthfr i to mnie jeszxze bardziej przekonało by rozdzielać i iść nfz, bo ja też takie miałam i dobrze znosiłam szczepienia.

Zumi, u nas rutynę zaczynamy ok 19, myszka zasypia ok 20-21. Karmie na oba cyce przy lampce solnej, jak już przysypia to wyjmuje cyca (no chyba ze sama wyplula), odczekuje 20min I odkładam do dostawki obok. Akurat nocne usypianie nam wychodzi bez provlemu w przeciwieństwie do nocek - no ale to zawsze jestem ja i godzinę kisne w sypialni lekka reka. Az sie boje myśleć jak nas regres snu dobije i nawet to nie wypali.

Tylko dzisiaj mloda nie spala od 15 wiec wieczorem byly wiski- obudzila sie po 15min po nocnym usnieciu 🙄 wysłałam meza by ja dolulał, wpadam po 30min a tam oboje śpią trzymając sie za łapki. Rozczulilo mnie to🥺

Anilorak88, Zumi lubią tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ