Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już potwierdzona u lekarza alergia na bmk :( teraz 6 miesięcy ścisłej diety i później wprowadzanie stopniowo według drabiny mlecznej, najpierw ja, a potem Tosia

Asia091 lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    U nas już potwierdzona u lekarza alergia na bmk :( teraz 6 miesięcy ścisłej diety i później wprowadzanie stopniowo według drabiny mlecznej, najpierw ja, a potem Tosia
    Polubiłam bo przynajmniej wiesz na czym stoisz. Trudny czas diety ale dla Tosi to najlepsze rozwiązanie, masz ułoży plan od lekarza/dietetyka?

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze a Nadzieja robiłaś krew utajoną w kale?ja robiłam już trzy razy w tym raz po zjedzeniu przeze mnie pierogów ze szpinakiem mała miała kupę z czarnymi nitkami byłam pewna że to krew a jednak nie. Ale ty przynajmniej wiesz że bóle brzuszka kolki, nasza jest teraz najlepsza do tej pory śmieje się bawi guga. No ta lekarka to jebnieta wiadomo że się darła tam w nieboglosy jak jej jeździła USG. Znalazłam jeszcze dwa małe suche placki koło łokcia . Kurde masakra spokoju nie ma z tymi dzieciaki . Współczuję diety ja przez cały styczen ją stosując czułam się masakrycznie słabo . Dlatego myślę że jakby wyszło że mała ma ta alergie to ja chyba popieprze Kp . Nie wyrobię.

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Hmmm to może nie nabiał, a coś innego Jej ją podrażnia? Może jajka, albo ryby, albo orzeczy, albo soja? Tak tylko gdybam, nie znam się na tym jakoś bardzo. U nas ewidentnie ABMK, zobaczymy co powie dziś lekarka

Właśnie rozkminiam te jajka! Przed wczoraj zjadłam aż trzy 🙈do żurku 🙈(wiem jak chłop xd) i wczoraj jadłam torta więc tam też na bank jajka są hmm

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, dietę sama ogarnę, muszę jedynie pamiętać o suplementacji wapnia lub jedzenia/picia zamienników mleka wzbogaconych o wapń. A przy powrocie do nabiału, trzeba się trzymać drabiny mlecznej.

Kasia, badania na krew w kale nie robiłam, ale nasze objawy to potwierdzają. Zniknęły jak byłam na diecie i wróciły jak zaczęłam jeść nabiał. Nie mogę się nadziwić, że refluksu już nie było, ulewanie tylko raz na jakiś czas, ale totanie bezbolesne dla Tosi, a teraz znowu refluks taki, że ją wybudza z drzemek, pręży się, wygina, ma krtaniowy głos, kaszle (nie z infekcji). Do tego bóle brzuszka po każdym karmieniu, wieczorem kolki. No i zmiana skórna na policzku, na rękach też jej się zrobiły takie zmiany podobne do AZS, odparzyła się szyjka i to mam wrażenie, że nagle, bo przecież codzienni tam przemywam i nie widziałam żadnych zmian, jeszcze ta pupka czerwona :( dupa blada, ale tak mi zależy na kp, że choćbym miała jeść suchy chleb to będę

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik 🦊 wrote:
    Opowiesz o co chodzi z tym języczkiem i co lekarz powiedział? Bo jestem ciekawa o co chodzi o mam pewne wątpliwości względem Czarka

Dziecko powinno spać z zamknięta buzia by sprawnie oddychać nosem, u nas byly epizody ze spala z otwarta a języczek był na dole - poprawnie powinien leżeć na podniebieniu. To wszystko ma wpływ na dotlenienie organizmu, poprawny zgryz i rozwój mowy.

U nas to sie zdarzyło kilka razy, babeczka powiedziała ze nie widzi większego problemu plus całościowo oceniła rozwoj Bąbla - ruchy, karmienie,.przyrosty, głużenie itd

Na języczek dostaliśmy jedno ćwiczenie ale nie wymagamy nawet ponownej konsultacji

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś psaj się dawno nie odzywała. Mam nadzieję, że na tej kontroli w szpitalu wszystko wyszło dobrze

izzou97, wellwellwell lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Dziecko powinno spać z zamknięta buzia by sprawnie oddychać nosem, u nas byly epizody ze spala z otwarta a języczek był na dole - poprawnie powinien leżeć na podniebieniu. To wszystko ma wpływ na dotlenienie organizmu, poprawny zgryz i rozwój mowy.

U nas to sie zdarzyło kilka razy, babeczka powiedziała ze nie widzi większego problemu plus całościowo oceniła rozwoj Bąbla - ruchy, karmienie,.przyrosty, głużenie itd

Na języczek dostaliśmy jedno ćwiczenie ale nie wymagamy nawet ponownej konsultacji

Tez dzis bylysmy u neurologopedy, bo mialysmy wrocic 2 miesiace po podcieciu wedzidelka na kontrole. Wlasnie tez pytalam o otwarta buzie podczas spania, bo u nas tez sie zdarza. Powedziala, ze jak nie ma caly czas otwartej tylko czasami sie zdarza to to normalne, bo podczas snu miesnie sie rozluzniaja. Grunt zeby nie byla ciagle otwarta ta buzia.
    To u was pewnie taka sama sytuacja. 😁

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ