👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas już potwierdzona u lekarza alergia na bmk
teraz 6 miesięcy ścisłej diety i później wprowadzanie stopniowo według drabiny mlecznej, najpierw ja, a potem Tosia
Asia091 lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Polubiłam bo przynajmniej wiesz na czym stoisz. Trudny czas diety ale dla Tosi to najlepsze rozwiązanie, masz ułoży plan od lekarza/dietetyka?Nadzieja32 wrote:U nas już potwierdzona u lekarza alergia na bmk
teraz 6 miesięcy ścisłej diety i później wprowadzanie stopniowo według drabiny mlecznej, najpierw ja, a potem Tosia -
O kurcze a Nadzieja robiłaś krew utajoną w kale?ja robiłam już trzy razy w tym raz po zjedzeniu przeze mnie pierogów ze szpinakiem mała miała kupę z czarnymi nitkami byłam pewna że to krew a jednak nie. Ale ty przynajmniej wiesz że bóle brzuszka kolki, nasza jest teraz najlepsza do tej pory śmieje się bawi guga. No ta lekarka to jebnieta wiadomo że się darła tam w nieboglosy jak jej jeździła USG. Znalazłam jeszcze dwa małe suche placki koło łokcia . Kurde masakra spokoju nie ma z tymi dzieciaki . Współczuję diety ja przez cały styczen ją stosując czułam się masakrycznie słabo . Dlatego myślę że jakby wyszło że mała ma ta alergie to ja chyba popieprze Kp . Nie wyrobię.
-
Nadzieja32 wrote:Hmmm to może nie nabiał, a coś innego Jej ją podrażnia? Może jajka, albo ryby, albo orzeczy, albo soja? Tak tylko gdybam, nie znam się na tym jakoś bardzo. U nas ewidentnie ABMK, zobaczymy co powie dziś lekarka
Właśnie rozkminiam te jajka! Przed wczoraj zjadłam aż trzy 🙈do żurku 🙈(wiem jak chłop xd) i wczoraj jadłam torta więc tam też na bank jajka są hmm -
Asia, dietę sama ogarnę, muszę jedynie pamiętać o suplementacji wapnia lub jedzenia/picia zamienników mleka wzbogaconych o wapń. A przy powrocie do nabiału, trzeba się trzymać drabiny mlecznej.
Kasia, badania na krew w kale nie robiłam, ale nasze objawy to potwierdzają. Zniknęły jak byłam na diecie i wróciły jak zaczęłam jeść nabiał. Nie mogę się nadziwić, że refluksu już nie było, ulewanie tylko raz na jakiś czas, ale totanie bezbolesne dla Tosi, a teraz znowu refluks taki, że ją wybudza z drzemek, pręży się, wygina, ma krtaniowy głos, kaszle (nie z infekcji). Do tego bóle brzuszka po każdym karmieniu, wieczorem kolki. No i zmiana skórna na policzku, na rękach też jej się zrobiły takie zmiany podobne do AZS, odparzyła się szyjka i to mam wrażenie, że nagle, bo przecież codzienni tam przemywam i nie widziałam żadnych zmian, jeszcze ta pupka czerwona
dupa blada, ale tak mi zależy na kp, że choćbym miała jeść suchy chleb to będę
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Foksik 🦊 wrote:Opowiesz o co chodzi z tym języczkiem i co lekarz powiedział? Bo jestem ciekawa o co chodzi o mam pewne wątpliwości względem Czarka
Dziecko powinno spać z zamknięta buzia by sprawnie oddychać nosem, u nas byly epizody ze spala z otwarta a języczek był na dole - poprawnie powinien leżeć na podniebieniu. To wszystko ma wpływ na dotlenienie organizmu, poprawny zgryz i rozwój mowy.
U nas to sie zdarzyło kilka razy, babeczka powiedziała ze nie widzi większego problemu plus całościowo oceniła rozwoj Bąbla - ruchy, karmienie,.przyrosty, głużenie itd
Na języczek dostaliśmy jedno ćwiczenie ale nie wymagamy nawet ponownej konsultacji -
Coś psaj się dawno nie odzywała. Mam nadzieję, że na tej kontroli w szpitalu wszystko wyszło dobrze
izzou97, wellwellwell lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Fabregasowa wrote:Dziecko powinno spać z zamknięta buzia by sprawnie oddychać nosem, u nas byly epizody ze spala z otwarta a języczek był na dole - poprawnie powinien leżeć na podniebieniu. To wszystko ma wpływ na dotlenienie organizmu, poprawny zgryz i rozwój mowy.
U nas to sie zdarzyło kilka razy, babeczka powiedziała ze nie widzi większego problemu plus całościowo oceniła rozwoj Bąbla - ruchy, karmienie,.przyrosty, głużenie itd
Na języczek dostaliśmy jedno ćwiczenie ale nie wymagamy nawet ponownej konsultacji
Tez dzis bylysmy u neurologopedy, bo mialysmy wrocic 2 miesiace po podcieciu wedzidelka na kontrole. Wlasnie tez pytalam o otwarta buzie podczas spania, bo u nas tez sie zdarza. Powedziala, ze jak nie ma caly czas otwartej tylko czasami sie zdarza to to normalne, bo podczas snu miesnie sie rozluzniaja. Grunt zeby nie byla ciagle otwarta ta buzia.
To u was pewnie taka sama sytuacja. 😁 -