👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. U nas w planach grill, zamiast obiadu. Z objawów mi nawet przeszła już bolesność piersi, ale są powiększone o widać dużo żyłek. Mój mąż też uważa że widać mi już trochę brzuch, jestem szczupła a teraz jak leżę mam już wypukły brzuch 😆 dzisiaj użyłam detektora, nie musiałam specjalnie szukać tętna, pokazywało 153. Już się nie mogę doczekać środy jak zobaczymy malucha 🥰
-
Hej! My już po dzisiejszej wizycie. Groszek ma się dobrze, ma obecnie 4,56 cm. Dodatkowo na chwilę obecną jest starszy niż myśleliśmy, data porodu przesunęła się na 18.11.2025, dzisiaj 11+3.
Na 70% będzie dziewczynka 👧
Najważniejsze jest dla mnie to, że wygląda wszystko dobrze i dziecko rośnie. Pierwszy raz też słyszałam serce dziecka, stanęły mi łzy w oczach.
Dzisiaj mówimy o dziecku najbliższym znajomym, wszystko robi się bardziej realne. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🥺♥️
Teraz czekamy na prenatalne.Paulivvv, Foxy96, Bećka, a_aandzela, izzou97, edka85, psaj91, Karolina835, anna.90, kalinok, Apatheia, Zumi, Agni97, nnaciaa lubią tę wiadomość
-
anna.90 wrote:Hej. U nas w planach grill, zamiast obiadu. Z objawów mi nawet przeszła już bolesność piersi, ale są powiększone o widać dużo żyłek. Mój mąż też uważa że widać mi już trochę brzuch, jestem szczupła a teraz jak leżę mam już wypukły brzuch 😆 dzisiaj użyłam detektora, nie musiałam specjalnie szukać tętna, pokazywało 153. Już się nie mogę doczekać środy jak zobaczymy malucha 🥰
Jaki masz detektor tętna? Zastanawiam się czy nie kupić, ale nie wiem czy one się czymś różnią w sumie i czy jest jakieś kryterium wyboru detektora 🤣
-
🐻 wrote:Hej! My już po dzisiejszej wizycie. Groszek ma się dobrze, ma obecnie 4,56 cm. Dodatkowo na chwilę obecną jest starszy niż myśleliśmy, data porodu przesunęła się na 18.11.2025, dzisiaj 11+3.
Na 70% będzie dziewczynka 👧
Najważniejsze jest dla mnie to, że wygląda wszystko dobrze i dziecko rośnie. Pierwszy raz też słyszałam serce dziecka, stanęły mi łzy w oczach.
Dzisiaj mówimy o dziecku najbliższym znajomym, wszystko robi się bardziej realne. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🥺♥️
Teraz czekamy na prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 14:41
-
Paulivvv ja dziś byłam u fryzjera, niedaleko galerii. Masakra ile ludzi, jaki ruch na drogach.
Dobrze, że na początku tygodnia zrobiliśmy duże zakupy 🙂 dziś mam wolne, więc powoli robię pulpety na 2 dni, może wieczorkiem grill 🙂
Wizytę mam w nastepny piątek, ciekawe czy już płeć będzie widać, to będzie 12+0. Jak nie, to cierpliwie będę czekać do czerwca. -
hejka dziewczyny, ja dzisiaj bylam na wizycie u mojej gin prywatnie. Czy ktoras tez ma tak jak ja syndrom bialego fartucha jesli chodzi o mierzenie cisnienia? W domu zawsze normalne, przed wizytami i w trakcie zawsze podwyzszone az za bardzo bo dzis 160/90. Za każdym razem przez to musze siedziec i odczekiwac bo nie chca mnie puscic ☹️
Dzisiaj przez to przepisala mi acard i dala skierowanie do poradni kardiologicznej, prawdopodobnie zaloza mi holter zeby sprawdzic czy wszystko ok z ciśnieniem.
-
Ja dziś byłam u rodzinnej po skierowanie do diabetologa, dziś na czczo znowu 94 🫣 a po posiłkach nadal wszystko ok, nawet jak wypijam do śniadania herbatę posłodzonej cukrem to godzinę po jest dobry pomiar. W poniedziałek mam prywatną wizytę u diabetologa, zobaczymy co powie. Później już na nfz będę chodzić, akurat ta lekarka pracuje też w szpitalu, w którym jest poradnia diabetologiczna do której się zapiszę
Ostatnio pomyślałam i powiedziałam głośno, że mdłości już są mniejsze to od dwóch dni żałuję tych słów 😆😆
Do tego jakaś taka dziś płaczliwa jestem 🫣
Poza tym nie mamy planów na majówkę, jutro pojedziemy na spacer do parkuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 16:03
👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne
27.05 wizyta -
Klekotka wrote:hejka dziewczyny, ja dzisiaj bylam na wizycie u mojej gin prywatnie. Czy ktoras tez ma tak jak ja syndrom bialego fartucha jesli chodzi o mierzenie cisnienia? W domu zawsze normalne, przed wizytami i w trakcie zawsze podwyzszone az za bardzo bo dzis 160/90. Za każdym razem przez to musze siedziec i odczekiwac bo nie chca mnie puscic ☹️
Dzisiaj przez to przepisala mi acard i dala skierowanie do poradni kardiologicznej, prawdopodobnie zaloza mi holter zeby sprawdzic czy wszystko ok z ciśnieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 16:06
Klekotka lubi tę wiadomość
-
Klekotka, mimo wszystko dobrze, że chcą to profilaktycznie sprawdzić, wysyłając Cię do poradni na badania. Głowa do góry
Klekotka lubi tę wiadomość
-
U nas na prenatalnych wszystko ok 😍
Dziewczynka, lekarz szukał i szukał ale między nogami nic, a mąż nastawiał się na Ryśka 🤣Paulivvv, edka85, psaj91, Mel 456, Karolina835, Klekotka, anna.90, kalinok, Apatheia, Zumi, Agni97, Dahlia, nnaciaa, Fabregasowa lubią tę wiadomość
-
Aguskka wrote:U nas na prenatalnych wszystko ok 😍
Dziewczynka, lekarz szukał i szukał ale między nogami nic, a mąż nastawiał się na Ryśka 🤣
Super wieści! Dobrze, że wszystko jest w porządku 🥰Aguskka lubi tę wiadomość
-
My w sumie bez konkretnych planów na majówkę, jutro widzimy się ze znajomymi, a tak to chill 😃 ja mam dziś jakiś regres objawowy, strasznie mnie mdli i pojawiła mi się pierwszy raz wrażliwość na zapachy - nie wiem o co chodzi, przecież w drugim trymestrze miało być już lepiej 😅
-
Klekotka wrote:hejka dziewczyny, ja dzisiaj bylam na wizycie u mojej gin prywatnie. Czy ktoras tez ma tak jak ja syndrom bialego fartucha jesli chodzi o mierzenie cisnienia? W domu zawsze normalne, przed wizytami i w trakcie zawsze podwyzszone az za bardzo bo dzis 160/90. Za każdym razem przez to musze siedziec i odczekiwac bo nie chca mnie puscic ☹️
Dzisiaj przez to przepisala mi acard i dala skierowanie do poradni kardiologicznej, prawdopodobnie zaloza mi holter zeby sprawdzic czy wszystko ok z ciśnieniem.
Ja biorę od starań acard więc tu się nie martw że zaszkodzi dziecku. Mój ginekolog twierdzi że zapobiega mikroskrzepom i ze względu że w historii miałam ciążę zatrzymaną to powiedział że będę go bardzo długo brała.
Też mam syndrom białego fartucha ale ja mam bardzo niskie ciśnienia w domu a u lekarza skacze mi do 140-145/90.Klekotka lubi tę wiadomość
-
Paulivvv wrote:Jaki masz detektor tętna? Zastanawiam się czy nie kupić, ale nie wiem czy one się czymś różnią w sumie i czy jest jakieś kryterium wyboru detektora 🤣
Mam jakiś starszy model, kupiłam używany na vinted Jumper JPD-100S6.
Z tym że temat detektora był poruszany na wątku, nie raz może przysporzyć stresu, bo niektórym ciężko znaleźć, lub dziecko ułoży się w taki sposób. Nie używam też go codziennie, ale póki co uspokajam się jak mogę sprawdzić czy słychać serduszko, może jak zacznę czuć ruchy to będzie łatwiej -
A ja nie wiem co myśleć. Pojawił mi się żółty śluz, bez zapachu czy innych rzeczy. Z jednej strony internet podaje , ze to moze byc normalne z drugiej piszą o infekcjach intymnych. Prócz żółtego śluzu nic więcej nie zaobserwowałam. Macie moze jakieś doświadczenia w tym temacie ?
-
Jak tylko mnie coś niepokoi ze śluzem to od razu wlatuje Lactovaginal, zanim cokolwiek ma szansę się rozkręcić, ale ja kiedyś bardzo męczyłam się z nawracającymi infekcjami, więc wolę dmuchać na zimne 🫢 plus doustnie od początku ciąży biorę Provag, bo teraz rzeczywiście ryzyko infekcji różnych jest większe, a konsekwencje z nimi związane to nie ma żartów
-
Ja też mam żółty śluz, od początku ciąży. Bez innych objawów. Pytałam lekarki, oglądała go na wzierniku i mówiła że to normalny śluz i może mieć taki kolor👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne
27.05 wizyta -
Ja obecnie również mam żółty albo kremowyStarania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
9+5 tc - 3,28 cm ruchliwego bobasa 😍
12+6 tc - I prenatalne
13+6 tc - 🩺