👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. U nas w planach grill, zamiast obiadu. Z objawów mi nawet przeszła już bolesność piersi, ale są powiększone o widać dużo żyłek. Mój mąż też uważa że widać mi już trochę brzuch, jestem szczupła a teraz jak leżę mam już wypukły brzuch 😆 dzisiaj użyłam detektora, nie musiałam specjalnie szukać tętna, pokazywało 153. Już się nie mogę doczekać środy jak zobaczymy malucha 🥰
-
Hej! My już po dzisiejszej wizycie. Groszek ma się dobrze, ma obecnie 4,56 cm. Dodatkowo na chwilę obecną jest starszy niż myśleliśmy, data porodu przesunęła się na 18.11.2025, dzisiaj 11+3.
Na 70% będzie dziewczynka 👧
Najważniejsze jest dla mnie to, że wygląda wszystko dobrze i dziecko rośnie. Pierwszy raz też słyszałam serce dziecka, stanęły mi łzy w oczach.
Dzisiaj mówimy o dziecku najbliższym znajomym, wszystko robi się bardziej realne. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🥺♥️
Teraz czekamy na prenatalne.Paulivvv, Foxy96, Bećka, a_aandzela, izzou97, edka85, psaj91, Karolina835, anna.90, kalinok, Apatheia, Zumi, Agni97, nnaciaa lubią tę wiadomość
-
anna.90 wrote:Hej. U nas w planach grill, zamiast obiadu. Z objawów mi nawet przeszła już bolesność piersi, ale są powiększone o widać dużo żyłek. Mój mąż też uważa że widać mi już trochę brzuch, jestem szczupła a teraz jak leżę mam już wypukły brzuch 😆 dzisiaj użyłam detektora, nie musiałam specjalnie szukać tętna, pokazywało 153. Już się nie mogę doczekać środy jak zobaczymy malucha 🥰
Jaki masz detektor tętna? Zastanawiam się czy nie kupić, ale nie wiem czy one się czymś różnią w sumie i czy jest jakieś kryterium wyboru detektora 🤣
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g chłopaczka ✨
07.08. następna wizyta 🩺
-
🐻 wrote:Hej! My już po dzisiejszej wizycie. Groszek ma się dobrze, ma obecnie 4,56 cm. Dodatkowo na chwilę obecną jest starszy niż myśleliśmy, data porodu przesunęła się na 18.11.2025, dzisiaj 11+3.
Na 70% będzie dziewczynka 👧
Najważniejsze jest dla mnie to, że wygląda wszystko dobrze i dziecko rośnie. Pierwszy raz też słyszałam serce dziecka, stanęły mi łzy w oczach.
Dzisiaj mówimy o dziecku najbliższym znajomym, wszystko robi się bardziej realne. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🥺♥️
Teraz czekamy na prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 14:41
-
Paulivvv ja dziś byłam u fryzjera, niedaleko galerii. Masakra ile ludzi, jaki ruch na drogach.
Dobrze, że na początku tygodnia zrobiliśmy duże zakupy 🙂 dziś mam wolne, więc powoli robię pulpety na 2 dni, może wieczorkiem grill 🙂
Wizytę mam w nastepny piątek, ciekawe czy już płeć będzie widać, to będzie 12+0. Jak nie, to cierpliwie będę czekać do czerwca. -
hejka dziewczyny, ja dzisiaj bylam na wizycie u mojej gin prywatnie. Czy ktoras tez ma tak jak ja syndrom bialego fartucha jesli chodzi o mierzenie cisnienia? W domu zawsze normalne, przed wizytami i w trakcie zawsze podwyzszone az za bardzo bo dzis 160/90. Za każdym razem przez to musze siedziec i odczekiwac bo nie chca mnie puscic ☹️
Dzisiaj przez to przepisala mi acard i dala skierowanie do poradni kardiologicznej, prawdopodobnie zaloza mi holter zeby sprawdzic czy wszystko ok z ciśnieniem.
-
Ja dziś byłam u rodzinnej po skierowanie do diabetologa, dziś na czczo znowu 94 🫣 a po posiłkach nadal wszystko ok, nawet jak wypijam do śniadania herbatę posłodzonej cukrem to godzinę po jest dobry pomiar. W poniedziałek mam prywatną wizytę u diabetologa, zobaczymy co powie. Później już na nfz będę chodzić, akurat ta lekarka pracuje też w szpitalu, w którym jest poradnia diabetologiczna do której się zapiszę
Ostatnio pomyślałam i powiedziałam głośno, że mdłości już są mniejsze to od dwóch dni żałuję tych słów 😆😆
Do tego jakaś taka dziś płaczliwa jestem 🫣
Poza tym nie mamy planów na majówkę, jutro pojedziemy na spacer do parkuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 16:03
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
-
Klekotka wrote:hejka dziewczyny, ja dzisiaj bylam na wizycie u mojej gin prywatnie. Czy ktoras tez ma tak jak ja syndrom bialego fartucha jesli chodzi o mierzenie cisnienia? W domu zawsze normalne, przed wizytami i w trakcie zawsze podwyzszone az za bardzo bo dzis 160/90. Za każdym razem przez to musze siedziec i odczekiwac bo nie chca mnie puscic ☹️
Dzisiaj przez to przepisala mi acard i dala skierowanie do poradni kardiologicznej, prawdopodobnie zaloza mi holter zeby sprawdzic czy wszystko ok z ciśnieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 16:06
Klekotka lubi tę wiadomość
-
Klekotka, mimo wszystko dobrze, że chcą to profilaktycznie sprawdzić, wysyłając Cię do poradni na badania. Głowa do góry
Klekotka lubi tę wiadomość
-
U nas na prenatalnych wszystko ok 😍
Dziewczynka, lekarz szukał i szukał ale między nogami nic, a mąż nastawiał się na Ryśka 🤣Paulivvv, edka85, psaj91, Mel 456, Karolina835, Klekotka, anna.90, kalinok, Apatheia, Zumi, Agni97, Dahlia, nnaciaa, Fabregasowa lubią tę wiadomość
-
Aguskka wrote:U nas na prenatalnych wszystko ok 😍
Dziewczynka, lekarz szukał i szukał ale między nogami nic, a mąż nastawiał się na Ryśka 🤣
Super wieści! Dobrze, że wszystko jest w porządku 🥰Aguskka lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g chłopaczka ✨
07.08. następna wizyta 🩺
-
My w sumie bez konkretnych planów na majówkę, jutro widzimy się ze znajomymi, a tak to chill 😃 ja mam dziś jakiś regres objawowy, strasznie mnie mdli i pojawiła mi się pierwszy raz wrażliwość na zapachy - nie wiem o co chodzi, przecież w drugim trymestrze miało być już lepiej 😅👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne ✅
📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
📆 12.08 - kolejna wizyta 🍀
-
Klekotka wrote:hejka dziewczyny, ja dzisiaj bylam na wizycie u mojej gin prywatnie. Czy ktoras tez ma tak jak ja syndrom bialego fartucha jesli chodzi o mierzenie cisnienia? W domu zawsze normalne, przed wizytami i w trakcie zawsze podwyzszone az za bardzo bo dzis 160/90. Za każdym razem przez to musze siedziec i odczekiwac bo nie chca mnie puscic ☹️
Dzisiaj przez to przepisala mi acard i dala skierowanie do poradni kardiologicznej, prawdopodobnie zaloza mi holter zeby sprawdzic czy wszystko ok z ciśnieniem.
Ja biorę od starań acard więc tu się nie martw że zaszkodzi dziecku. Mój ginekolog twierdzi że zapobiega mikroskrzepom i ze względu że w historii miałam ciążę zatrzymaną to powiedział że będę go bardzo długo brała.
Też mam syndrom białego fartucha ale ja mam bardzo niskie ciśnienia w domu a u lekarza skacze mi do 140-145/90.Klekotka lubi tę wiadomość
-
Paulivvv wrote:Jaki masz detektor tętna? Zastanawiam się czy nie kupić, ale nie wiem czy one się czymś różnią w sumie i czy jest jakieś kryterium wyboru detektora 🤣
Mam jakiś starszy model, kupiłam używany na vinted Jumper JPD-100S6.
Z tym że temat detektora był poruszany na wątku, nie raz może przysporzyć stresu, bo niektórym ciężko znaleźć, lub dziecko ułoży się w taki sposób. Nie używam też go codziennie, ale póki co uspokajam się jak mogę sprawdzić czy słychać serduszko, może jak zacznę czuć ruchy to będzie łatwiej -
A ja nie wiem co myśleć. Pojawił mi się żółty śluz, bez zapachu czy innych rzeczy. Z jednej strony internet podaje , ze to moze byc normalne z drugiej piszą o infekcjach intymnych. Prócz żółtego śluzu nic więcej nie zaobserwowałam. Macie moze jakieś doświadczenia w tym temacie ?
-
Jak tylko mnie coś niepokoi ze śluzem to od razu wlatuje Lactovaginal, zanim cokolwiek ma szansę się rozkręcić, ale ja kiedyś bardzo męczyłam się z nawracającymi infekcjami, więc wolę dmuchać na zimne 🫢 plus doustnie od początku ciąży biorę Provag, bo teraz rzeczywiście ryzyko infekcji różnych jest większe, a konsekwencje z nimi związane to nie ma żartów👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne ✅
📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
📆 12.08 - kolejna wizyta 🍀
-
Ja też mam żółty śluz, od początku ciąży. Bez innych objawów. Pytałam lekarki, oglądała go na wzierniku i mówiła że to normalny śluz i może mieć taki kolor👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
-