X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Anilorak88 Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Skoro tak piszecie to doczekam do środowej wizyty

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️
    22.04 🩺
    7.05 prenatalne

preg.png
  • TBK Znajoma

Wysłany: 3 maja, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    Dzięki. Skoro tak piszecie to doczekam do środowej wizyty

Możesz sobie kupić lactovaginal albo invag. Mi to gin pikeca profilaktycznie, tylko to trzeba trzymać w lodówce.

izzou97 lubi tę wiadomość

• psaj91 Ekspertka

Wysłany: 3 maja, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w sobotni poranek ❤️ Coś chyba mi nerki siadają 😕 Od początku ciąży nie mam parcia na pęcherz. O tym, że chce mi się siusiu dowiaduję się albo po bólu brzucha albo po bólu okolicy lędźwiowej. Zaczęłam pić od kilku dni żurawinę żeby też trochę przeciwdziałać ewentualnemu zapaleniu z tego powodu. Wczoraj przez cały dzień wypiłam prawie 2 litry, a ledwo co wysiusiałam. Co prawda było ciepło i byłam na długim spacerze, no ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że tyle wypociłam. Na ostatniej wizycie ginka sprawdzała czy jest zastój moczu, bo ponoć rosnąca macica może coś tam przyblokować, ale wszystko było ok.

I teraz moje pytanie do Was - czy któraś ma doświadczenie z wbijaniem się do specjalistów (tu do urologa) w tym przepisowym terminie 7 dni? Czy faktycznie rejestracja bierze to pod uwagę? Nie chcę iść do kolejnego specjalisty prywatnie, bo wykończę się finansowo, a składki niemałe na NFZ jednak płacę. 😕 W poniedziałek idę na badanie moczu, ale jednak wolałabym żeby jakiś urolog mnie obejrzał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja, 11:18

Starania od 04/24

👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem

🧑🏻‍🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony

03/25 - II kreski 🥰
    4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    6+6 tc - 1,02 cm 😍
    8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
    9+5 tc - 3,28 cm ruchliwego bobasa 😍
    12+6 tc - I prenatalne
    13+6 tc - 🩺
  • Mylove Koleżanka

Wysłany: 3 maja, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Witam Was w sobotni poranek ❤️ Coś chyba mi nerki siadają 😕 Od początku ciąży nie mam parcia na pęcherz. O tym, że chce mi się siusiu dowiaduję się albo po bólu brzucha albo po bólu okolicy lędźwiowej. Zaczęłam pić od kilku dni żurawinę żeby też trochę przeciwdziałać ewentualnemu zapaleniu z tego powodu. Wczoraj przez cały dzień wypiłam prawie 2 litry, a ledwo co wysiusiałam. Co prawda było ciepło i byłam na długim spacerze, no ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że tyle wypociłam. Na ostatniej wizycie ginka sprawdzała czy jest zastój moczu, bo ponoć rosnąca macica może coś tam przyblokować, ale wszystko było ok.

I teraz moje pytanie do Was - czy któraś ma doświadczenie z wbijaniem się do specjalistów (tu do urologa) w tym przepisowym terminie 7 dni? Czy faktycznie rejestracja bierze to pod uwagę? Nie chcę iść do kolejnego specjalisty prywatnie, bo wykończę się finansowo, a składki niemałe na NFZ jednak płacę. 😕 W poniedziałek idę na badanie moczu, ale jednak wolałabym żeby jakiś urolog mnie obejrzał.
    Muszą Cię wcisnąć w ciągu 7 dni na wizytę na NFZ, załatw sobie tylko skierowanie czy to od ginekologa czy też rodzinnego . Wrazie co do rejestracji zabierz kartę ciąży a jak Ci odmówią to powiedz że chcesz odmowę na piśmie . Ale nie powinni odmówić , nie spotkałam się . Zawsze gdzieś wcisną

Nadzieja32, psaj91 lubią tę wiadomość

🤰34 👨31
    👧 10 👦 6
    🦮🐈
    7.11.24- poronienie samoistne
    6.03.25- ||
    13.03.25- ciąża potwierdzona
    29.04- badania prenatalne
    9.11.25- termin
  • psaj91 Ekspertka

Wysłany: 3 maja, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylove wrote:
    Muszą Cię wcisnąć w ciągu 7 dni na wizytę na NFZ, załatw sobie tylko skierowanie czy to od ginekologa czy też rodzinnego . Wrazie co do rejestracji zabierz kartę ciąży a jak Ci odmówią to powiedz że chcesz odmowę na piśmie . Ale nie powinni odmówić , nie spotkałam się . Zawsze gdzieś wcisną

Super, dzięki 😊 Termin mam na czerwiec niby, ale nie chcę tyle czekać.

Starania od 04/24

👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem

🧑🏻‍🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony

03/25 - II kreski 🥰
    6+6 tc - 1,02 cm 😍
    12+6 tc - I prenatalne
    13+6 tc - 🩺
  • Kiki2025 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotka wrote:
    hejka dziewczyny, ja dzisiaj bylam na wizycie u mojej gin prywatnie. Czy ktoras tez ma tak jak ja syndrom bialego fartucha jesli chodzi o mierzenie cisnienia? W domu zawsze normalne, przed wizytami i w trakcie zawsze podwyzszone az za bardzo bo dzis 160/90. Za każdym razem przez to musze siedziec i odczekiwac bo nie chca mnie puscic ☹️

Dzisiaj przez to przepisala mi acard i dala skierowanie do poradni kardiologicznej, prawdopodobnie zaloza mi holter zeby sprawdzic czy wszystko ok z ciśnieniem.

Ja chodze z kartką do lekarza i zapisuję na niej cisnienia z rana i popołudnia i robie tak tydzien orzed wizyta. Lekarz rozumie przypadłość i trzyma sie kartki a do karty ciazy wpisuje to wysokie ktore mam u niego 🙈

• Kasiek7 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że dość często zatyka mi teraz uszy. Mierzyłam wczoraj ciśnienie miałam 130/76. Dalej budzę się bardzo wcześnie rano dziś o 5

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
    🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
    -wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
    Glukoza /insulina -96 / 6
    - prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
    -tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅
    Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.

🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super )
    Obydwoje USG tarczycy ok.

Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku

-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa )
    21.05- wizyta gin
    15.05-1 prenatalne
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, u mnie od kilku dni glukoza na czczo ciągle powyżej normy. Jutro mam prywatnie diabetologa. Po jedzeniu nigdy nie wzrasta nawet powyżej 130. Wczoraj mąż miał urodziny, zjadłam 1,5 kawałka ciasta, słodkiego bo z piekarni i glukoza po nim 100, więc u mnie to chyba kwestia hormonów przez noc po prostu i zapewne też będę mieć insulinę. Mam nadzieję, że te peny są łatwe w obsłudze, bo nigdy nie musiałam z czegoś podobnego korzystać 🫣

👩31 🧔‍♂️37
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
    22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
    24.03 beta 279, progesteron 27,7
    27.03 beta 1478, progesteron 22,28
    29.03 beta 3649, progesteron 25,13
    31.03 beta 7414
    2.04 beta 15353

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne
    27.05 wizyta
  • Kasiek7 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy z witaminami które bierzecie macie też DHA?_
    Dziwny zbieg okoliczności może ale drugi dzień dzisiaj nie wzięłam i wczoraj już miałam tylko minimalne nudności a dziś narazie nie mam wcale i się zastanawiam czy czasem nie przez to DHA mi tak było

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
    -tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅

-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa )
    21.05- wizyta gin
    15.05-1 prenatalne
    preg.png
  • Wine_Not Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam duże mdłości to w ogóle nie brałam żadnych witamin więc to chyba przypadek. Jutro mam prenatalne i się strasznie stresuje czy w ogóle serduszko bije 😞

4+2 hcg 3097 🤰
    6+2 ♥️140 0,9 cm
    9+4 ♥️ 180, 2,8 cm
    preg.png
  • psaj91 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasiek7 Ja biorę razem z DHA i nie zauważyłam różnicy. Na tym etapie (12 tc) jednego dnia mdłości nie ma, a drugiego potrafią wrócić ze zdwojoną siłą. Najgorzej jest przy pustym żołądku.

@Wine_Not Ja mam za 10 dni i też mam podobne myśli. Wizyty powinny być max co drugi tydzień żeby uspokajać na bieżąco głowę, a nie raz na miesiąc😂

U mnie chyba skończy się na antybiotyku. Od piątku mam problemy z sikaniem - skąpomocz + pieczenie po. Żurawina nic nie daje. Dziś wypite już 1,2 l., a wysiusiane na trzy razy ledwie kubeczek na mocz. Boję się, że jutro rano nie uzbieram wystarczająco dużo "materiału" do badania 😕 Więc chyba coś w ciemno będzie musiało wjechać.

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰
    6+6 tc - 1,02 cm 😍
    12+6 tc - I prenatalne
    13+6 tc - 🩺
  • Foxy96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wine_Not, powodzenia, na pewno wszystko będzie dobrze 🙂

Jak u was z apetytem, normuje się coś? Ja jem ciągle mniej niż przed ciążą, jakieś porcje dla dziecka. Mdłości zelżały, ale doszła okropna zgaga, która często nie daje mi spać w nocy. Nic kompletnie mi nie smakuje :/
    Ostatnio się już poryczałam przez te wieczne bóle żołądka, już mnie to strasznie męczy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:40

28&35 👫👩‍❤️‍👨
    10.03.2025 ⏸️🥹
    11.03 Pęcherzyk ciążowy z echem zarodka 🥰
    19.03 Mamy serduszko! 🫣
    27.03 Wizyta – wszystko dobrze 🍀
    17.04 3,87 cm ruchliwego malucha 🤸‍♂️
    28.04 Badania prenatalne - 6 cm (wstępnie) dziewczynki 🦊
    5.05 Omówienie wyników badań prenatalnych 🧬
    8.05 Wizyta 🩺
    preg.png
  • Kasiek7 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie myśli przed prenatalnymi 15 maja już dziś się z nimi podzieliłam z mama i mężem i jeszcze to lekkie ustąpienie objawów . Ja też już płakałam nie raz przez mdłości i zgagę ,zasypiałam niekiedy przez to ze zmeczenia...

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

-tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅

21.05- wizyta gin
    15.05-1 prenatalne
    preg.png
‹‹ 184 185 186 187 188
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ