👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka89 a nie zakładasz ataków paniki? Miałam tak i dotąd mam uporczywe myśli tylko i przede wszystkim w trakcie jazdy ,raz zdarzyło mi się mieć atak paniki(swoją drogą jadąc do pracy i po czasie łącze to ze sobą-mobingujacy kierownik,ciężka praca fizyczna na 4-bryg, krzyczący po mnie współpracownik do tego mialam problemy w tym finansowe ) od tego czasu zawsze gdy wsiadałam w auto coś mi się działo szybkie bicie serca musiałam szybko gdzieś stanąć mroczki no jedna wielka panika ,posiedzialam parę minut i przechodziło,okropieństwo... Dlatego tak mi się to skojarzyło ,co prawda później zaczęło mi się tak dziać w kościele , na różnych wydarzeniach gdzie musiałam siedzieć bez ruchu. Oczywiście robiłam badania ,wszystko ok rodzinna pow że lęki ale żebym to sprawdziła u kardiologa. I powiem wam że mimo że minęło 4 lata dalej na końcu głowy mam to utrwalone wsiadając za kierownicę
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Iga Kwietniowa wrote:Obrzydliwe, ale może nie miała innego wyjścia? Moja znajoma miała kota, którego żaden weterynarz nie chciał uśpić, a po wypadku nie wypróżniał się sam tylko trzeba było z niego wyciągać albo wypychać kał 🤢
Możliwe, ale to chodziło też, że normalnie na sali to tobiła, toaleta była nawet na sali, nie trzeba było wychodzić.
A tak w temacie, to nie wiem jak u Was, ale albo po dawkowaniu żelaza, albo to normalne w tym czasie, ale wizyta w toalecie, właśnie na 💩 trwa dłużej. Czasami to muszę się nazmieniać pozycję, aż mąż pyta, czy ok.Kasiek7 lubi tę wiadomość
86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy
17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊 -
Bećka wrote:Możliwe, ale to chodziło też, że normalnie na sali to tobiła, toaleta była nawet na sali, nie trzeba było wychodzić.
A tak w temacie, to nie wiem jak u Was, ale albo po dawkowaniu żelaza, albo to normalne w tym czasie, ale wizyta w toalecie, właśnie na 💩 trwa dłużej. Czasami to muszę się nazmieniać pozycję, aż mąż pyta, czy ok.
Tak jest bećka i dodatkowo bardziej śmierdząca sprawa niż zawsze 🙈Bećka lubi tę wiadomość
-
A jeszcze dodatkowo dodam co do tego postu do Kropki że później łączyłam to też z tą moja ferrytyna 5. Niby miałam hemoglobinę 12,2 ale czy podczas okresu ona nie spadała bardziej ? Pewnie tak. Więc generalnie pieron wie czemu tak mi się działo ,może wszystkie rzeczy sie skumulowały ,jednak powiem wam że w głowie to zostaje.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, nie odzywalam sie bo sporo ostatnio u mnie sie dzialo, ale nadrobilam i po wpisach widze ze nie tylko u mnie w ostatnim czasie stresowo 🙈 wspolczuje przezyc i nieprzyjemnych akcji.
W weekend myslalam, ze nabilam sobie guza przy kosci ogonowej, smarowałam masciami i dawalam zimne oklady jednak z dnia na dzien bylo coraz gorzej. Podejrzewalam nawet jakiegos hemoroida zewnętrznego 😩 Akurat mialam wizyte we wtorek w medicoverze u nowego ginekologa i mogl na to popatrzec, jednak zaden hemoroid i wyslal mnie na konsultacje do chirurga 🙈 udalo mi sie pojsc w ten sam dzien, weszlam doslownie na 3 min zeby dowiedziec sie ze to jakis giga ropien od torbieli i jest zbyt duzy zeby ten chirurg w medi mi go ogarnal, wiec wyslal mnie na sor 🙃. Na szczescie w miare szybko mnie przyjeli bo juz na tylku nie moglam siedziec. Znieczulili mnie miejscowo i czyscili rane, ale miałam wrazenie ze nie mialam żadnego znieczulenia 😭 pan chirurg byl bardzo fajny, ale w pewnym momencie zapytal czy chce rodzic naturalnie 🙄. Mam opatrunek i antybiotyk w razie w przed infekcja. Jutro ide na kolejna kontrole, ale zmiana opatrunku to tez masakra bo mnie kluja tam igla 😞.
Na tej kontroli u ginekologa w medicoverze bylam u nowego lekarza, prawdopodobnie swiezak bo tak niepewnie wystawial skierowania w systemie, nawet mi usg nie zrobil tylko sprawdzil tetno dzidzi detektorem 😆 a jak zapytalam czy bedziemy ogladac dzidzie to powiedzial ze 15min na wizycie to za malo i ze trzeba umawiac sie do pracowni usg 😂 (a obok kozetka ekran i sprzet do usg). W medi chyba nic mnie juz nie zaskoczy.
Wstawiam Wam link do mojej wyprawki w excelu, odrazu mowie ze nie wszystko bede kupowac, mam swiadomosc ze jest tego sporo ale bralam info z roznych zrodel, moze komus sie przyda 🤪
https://docs.google.com/spreadsheets/d/13HUOlAPsrX_lQPu4E7t-xyXbuc0Hiktm/edit?usp=sharing&ouid=115865772844224830175&rtpof=true&sd=true
Ps. Wybaczcie ze takie dokladne szczegoly, ale okropne przezycie 😖Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 16:28
-
Kropka89 wrote:Nadzieja32,
Mam: 77, 111, 134. Z tego co na szybko zrozumiałam to nie „zrobiła się krzywa” bo ta druga wartość powinna być wyższa niż trzecia.
Siedzę właśnie po obiedzie i ustalamy jak mnie odwieźć do tego diabetologa żebym zawsze była z kimś. Uciążliwe. Całe życie samodzielna byłam i nie akceptuję takiego obrotu, że nagle mi się coś dzieje czego nie ogarniam.
Będę chyba zapisywać posiłki i reakcje, może to mi da jakiś obraz.
Ciekawy z Ciebie przypadek. Daj znać co powiedział diabetolog, z ciekawościbo te wyniki to też nie jest typowa hipoglikemia reaktywna
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Bećka wrote:Możliwe, ale to chodziło też, że normalnie na sali to tobiła, toaleta była nawet na sali, nie trzeba było wychodzić.
A tak w temacie, to nie wiem jak u Was, ale albo po dawkowaniu żelaza, albo to normalne w tym czasie, ale wizyta w toalecie, właśnie na 💩 trwa dłużej. Czasami to muszę się nazmieniać pozycję, aż mąż pyta, czy ok.
U mnie z kolei nie ma zaparć po żelazie ale te 💩 to jakaś tragedia, muszę się czasem aż podmyć bo nie jestem w stanie się wytrzeć papierem... wszystko się klei. Albo mam rozwolnienie...Jelita mi totalnie wysiadają przy Sorbiferze. Chociaż tyle, że wątroba pracuje bez zarzutu bo już przez te kupy myślałam, że wysiada powoli. Nie lubię tego leku, nie wiem na co zmienić, może Feroplex w ampułkach? Może któraś z Was brała i powie mi jaki ma smak, bo jak piłam raz Floradix to prawie zwymiotowałam 😢Bećka lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
U mnie po żelazie w suplach tylko kolor jest bardziej "brązowy" hahah 😂
Dziś zaszalałam i wypiłam dwie mleczne kawy 😅🫣 Pogoda dramat - cały dzień leje i ledwie 17 stopni. Wilgoć taka, że nie idzie oddychać. Beznadziejne to lato.
P.S. Widzę, że powstał już wątek na marzec 2026... Jak ten czas leci, mam wrażenie, że dopiero co się tu poznawałyśmy 😂 -
Nadzieja32 wrote:Co do ruchów to ja czuję dopiero od tygodnia, wczoraj i dziś dość słabo i trochę mnie to stresuje, ale też zauważyłam, że jak czuję kopniaki w okolicach pępka, to wtedy jest ich więcej i bardziej wyraźne, a jak czuję je niżej lub po bokach to wtedy są rzadsze i delikatniejsze, podejrzewam, że i ustawienie Tosi i łożysko przodujące mają na to wpływ
-
Klekotka, brzmi bardzo boleśnie. Zdrowia 🤕
Bećka, u mnie przez pierwszych parę dni występowały zaparcia, teraz jest ok. Pilnuję się, żeby pić więcej płynów, zażywać żelazo o tej samej porze codziennie i wszystko działa jak należy.
Zumi, ja piję to. Hemoglobina podniosła mi się po miesiącu stosowania na 11,2. Wcześniej było 10,7.
https://zapodaj.net/plik-ACnuRzCbh2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 17:18
Zumi, Klekotka, Bećka lubią tę wiadomość
-
@Foxy a jaki jest w smaku ten Chelaplex? U mnie Floradix odpadł bo smakował jak krew z rdzą i do tego słodka. To było coś przeokropnego 🤢👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Klekotka wrote:Hej dziewczyny, nie odzywalam sie bo sporo ostatnio u mnie sie dzialo, ale nadrobilam i po wpisach widze ze nie tylko u mnie w ostatnim czasie stresowo 🙈 wspolczuje przezyc i nieprzyjemnych akcji.
W weekend myslalam, ze nabilam sobie guza przy kosci ogonowej, smarowałam masciami i dawalam zimne oklady jednak z dnia na dzien bylo coraz gorzej. Podejrzewalam nawet jakiegos hemoroida zewnętrznego 😩 Akurat mialam wizyte we wtorek w medicoverze u nowego ginekologa i mogl na to popatrzec, jednak zaden hemoroid i wyslal mnie na konsultacje do chirurga 🙈 udalo mi sie pojsc w ten sam dzien, weszlam doslownie na 3 min zeby dowiedziec sie ze to jakis giga ropien od torbieli i jest zbyt duzy zeby ten chirurg w medi mi go ogarnal, wiec wyslal mnie na sor 🙃. Na szczescie w miare szybko mnie przyjeli bo juz na tylku nie moglam siedziec. Znieczulili mnie miejscowo i czyscili rane, ale miałam wrazenie ze nie mialam żadnego znieczulenia 😭 pan chirurg byl bardzo fajny, ale w pewnym momencie zapytal czy chce rodzic naturalnie 🙄. Mam opatrunek i antybiotyk w razie w przed infekcja. Jutro ide na kolejna kontrole, ale zmiana opatrunku to tez masakra bo mnie kluja tam igla 😞.
Klekotka nie chce cie straszyć ale czy to był ropień okoloodbytniczy? Moj maz to miał, trzeba uważać bo moze sie zrobić przetoka i te ropnie mogą nawracać. Jeżeli to to, to pytanie czy nie musisz sie skonsultować też z proktologiem
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
30 07 -> wizyta
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan
-
@Klekotka ale nieprzyjemna sprawa z tym ropniem... dobrze, że już po ❤️🩹
@Kropka daj znać koniecznie co diabetolog powiedział. Też nigdy nie słyszałam o takich wynikach, nie wiem co to może oznaczać 🥺 najlepiej jakbyś miała założony sensor to pewnie więcej informacji byś miała jaki jest cukier w takiej sytuacji jak miałaś w samochodzie. Możesz sobie w aptece kupić glukozę w saszetkach taką do spożycia od razu i najlepiej miej przy sobie wodę zawsze. Ten napad z auta wyglądał mi na hipoglikemię. Ja miałam taką sytuację raz w pierwszym trymestrze, szykowałam sobie śniadanie, zmywałam naczynia i nagle zrobiło mi się niedobrze (mdłości), wszystko zaczęło być takie falujące i gwiazdki mrygały mi przed oczami, zrobiło mi się duszno, oblał pot, ledwo dałam radę usiąść. Pomógł mi wtedy sok pomarańczowy bo tylko to miałam wtedy w zasięgu ręki. Po tej sytuacji miałam co rano nalany sok ale taka sytuacja się nie powtórzyła już.Kropka89 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
-
Kurcze dziewczyny ale przeżycia.... Masakra.
Ja na sikanie w nocy wstaje nawet rzadziej niż miesiąc temu bo max 2 razy. Wstaje o 6 niezależnie od tego o której się położe i muszę jeszcze drzemkę w ciągu dnia zrobić. Za to w dzień strasznie dużo chodzę siku, prawie co chwilę jak stoję.
Ruchy czuje bardzo, jak mnie kopię w brzuch to na tyle mocno że to widać przez skórę (a łożysko mam z przodu), więc mąż może też już Roberta poczuć i to nawet od 2 tygodni. Najgorzej jak kopię po pęcherzu i po szyjce. W przypadku tego drugiego takie dziwne tępe uczucie w całej pochwie mam. Niezbyt to przyjemne.
Przytyłam już 9.5 kg, jestem przerażona 🙈 Nie wiem jak sobie z tym poradzić żeby tak szybko nie tyć.
Dzisiaj babka która mnie kojarzy spojrzała na mnie i mówi "dziewczyna będzie". Ja że chłopak, a ona "Niemożliwe na twarzy się spuchnięta i okragła zrobiłaś to będzie dziewczyna". Trochę mnie wkurzyła tym, że wyglądam grubo 😅
Aż mi się przykro zrobiło i chyba zacznę jednak liczyć te kalorie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 18:32
🚶🏼♀️29l 🚶🏼31l
10.24 - luźne starania
10.24 - ⏸️
11.24 - 8td puste jajo 💔
02.25 - starania
02.25 - ⏸️🎉
28.03 - 🫘8 tydzien jest ❤️
18.04 - 🍋🟩11 tydzień 4.45 cm
24.04 - 🥝12 tydzien 5.12 cm chłopca 💙
12.05 - 🍎15 tydzień 8.65 cm
09.06 - 🫑19 tydzień 248g
02.07 -🍌 22 tydzień II prenatalne PRAWIDŁOWE
07.07 - 🍆 23 tydzień 475g
07.08 - kontrola 🩺
04.02 - 74 kg ➡️ 83.5kg - 17.07
-
Klekotka wrote:Hej dziewczyny, nie odzywalam sie bo sporo ostatnio u mnie sie dzialo, ale nadrobilam i po wpisach widze ze nie tylko u mnie w ostatnim czasie stresowo 🙈 wspolczuje przezyc i nieprzyjemnych akcji.
Na tej kontroli u ginekologa w medicoverze bylam u nowego lekarza, prawdopodobnie swiezak bo tak niepewnie wystawial skierowania w systemie, nawet mi usg nie zrobil tylko sprawdzil tetno dzidzi detektorem 😆 a jak zapytalam czy bedziemy ogladac dzidzie to powiedzial ze 15min na wizycie to za malo i ze trzeba umawiac sie do pracowni usg 😂 (a obok kozetka ekran i sprzet do usg). W medi chyba nic mnie juz nie zaskoczy.
Wstawiam Wam link do mojej wyprawki w excelu, odrazu mowie ze nie wszystko bede kupowac, mam swiadomosc ze jest tego sporo ale bralam info z roznych zrodel, moze komus sie przyda 🤪
https://docs.google.com/spreadsheets/d/13HUOlAPsrX_lQPu4E7t-xyXbuc0Hiktm/edit?usp=sharing&ouid=115865772844224830175&rtpof=true&sd=true
Ps. Wybaczcie ze takie dokladne szczegoly, ale okropne przezycie 😖
Współczuje . To co tak z dnia na dzień wyskoczyło czy sobie rosło powoli? -
Dziękuję dziewczyny, jestem już po wizytach. Diabetolog: prawdopodobnie może się rozwijać hipoglikemia reaktywna ale zaleca również sprawdzić elektrolity ze względu na tezyczke moja która mogła się nasilić i dawać podobne objawy. Dostałam glukometr, zostałam przeszkolona jak używać, dostałam książeczki i duzo linków do poczytania. Kupiłam paski i mam mierzyć cukier raz na jakiś czas na czczo i w trakcie takich ataków. Jeśli będzie poniżej 70 to przyjść. Ale z tych wszystkich tabel i po rozmowie to jadłam bardzo źle, więc mam dużo do poprawy. A i mam nawet na 7-8 posiłków wszystko rozłożyć! Mega dużo. Mam zrobić USG brzucha witaminę d, te elektrolity i mocz badać regularnie. USG brzucha bo mówiła że rzadko ale czasami takie objawy są ze strony żołądka. Wzięłam od razu po wizycie magnez i zjadłam niedojrzałego banana w ramach nauki
Za to kardiolog zmniejszyła Dopegyt do jednej tabletki dziennie bo wartości ciśnienia za bardzo spadły. Najwyżej potem w 3 trym wrócimy do 2 tabletek.
Jeszcze dużo testowania przede mną, aaaale coś do przodu.
Kasiek, nie podejrzewam paniki w ogóle bo akurat teraz mam taki mega wyluzowany czas i nawet nie było się czym stresować. Ale takie podobne właśnie do paniki jest uczucie przy napadach tezyczkowych. A i ta diabetolog mówiła żebym woziła ze soba w torebce zawsze torebkę papierową i przez nią oddychać jak będę miała takie kołatania i stres (tak się też robi przy ataku tezyczki bo wtedy się hiperwentylujesz)
W sumie to zapomniałam o tej tezyczce zupełnie bo ładnie ją wyciszyłam przed ciążą a nie wiedziałam że tak może w ciąży wrócić.
Kasiek7, Bećka, Foxy96, Zumi lubią tę wiadomość
-
Kropka89 wrote:Dziękuję dziewczyny, jestem już po wizytach. Diabetolog: prawdopodobnie może się rozwijać hipoglikemia reaktywna ale zaleca również sprawdzić elektrolity ze względu na tezyczke moja która mogła się nasilić i dawać podobne objawy. Dostałam glukometr, zostałam przeszkolona jak używać, dostałam książeczki i duzo linków do poczytania. Kupiłam paski i mam mierzyć cukier raz na jakiś czas na czczo i w trakcie takich ataków. Jeśli będzie poniżej 70 to przyjść. Ale z tych wszystkich tabel i po rozmowie to jadłam bardzo źle, więc mam dużo do poprawy. A i mam nawet na 7-8 posiłków wszystko rozłożyć! Mega dużo. Mam zrobić USG brzucha witaminę d, te elektrolity i mocz badać regularnie. USG brzucha bo mówiła że rzadko ale czasami takie objawy są ze strony żołądka. Wzięłam od razu po wizycie magnez i zjadłam niedojrzałego banana w ramach nauki
Za to kardiolog zmniejszyła Dopegyt do jednej tabletki dziennie bo wartości ciśnienia za bardzo spadły. Najwyżej potem w 3 trym wrócimy do 2 tabletek.
Jeszcze dużo testowania przede mną, aaaale coś do przodu.
Kasiek, nie podejrzewam paniki w ogóle bo akurat teraz mam taki mega wyluzowany czas i nawet nie było się czym stresować. Ale takie podobne właśnie do paniki jest uczucie przy napadach tezyczkowych. A i ta diabetolog mówiła żebym woziła ze soba w torebce zawsze torebkę papierową i przez nią oddychać jak będę miała takie kołatania i stres (tak się też robi przy ataku tezyczki bo wtedy się hiperwentylujesz)
W sumie to zapomniałam o tej tezyczce zupełnie bo ładnie ją wyciszyłam przed ciążą a nie wiedziałam że tak może w ciąży wrócić.
Koło mnie w aptece mierzą ciśnienie i cukier, ale nie wiem czy to jest standard we wszystkich aptekach - w każdym bądź razie byłam kilka razy świadkiem jak ktoś przychodził żeby mu zmierzyli i mu mierzyli, ale oni też szczepią.