👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
TBK wrote:Ja mam, ale taką minimalistyczną. Uważam, ,s w razie czego męża wyślę do smyka, rossmana czy apteki. Jak mi się uda, to wrzucę.
Oki wrzuć jak możesz 🤩 -
Hejo, wpadam z pytaniem 👋 czy też zaczyna Wam lecieć z piersi?
W pierwszej ciąży pamiętam, że leciało, ale pod koniec ciąży. Najpierw pojawiały się tylko białe grudki, ale teraz normalnie kropelki 🍼
👩28 👨30
12.05.2017 - 🤱 Lila
07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc
30.12.2024 - cb 💔
25.01.2025 - cb 💔
24.02.2025 - ⏸️
9 dpo - beta 19,1
11 dpo - beta 53,4
13 dpo - beta 142,4
15dpo - beta 349,8
17dpo - beta 712,3
19dpo - beta 1459,3
22dpo - beta 5509,5
20.03 - mamy ❤️
22.05 - 130 gramów zdrowej Ady 🩷
08.07 - 500 gramów dziewczynki 🩷 -
Lavenda wrote:Hejo, wpadam z pytaniem 👋 czy też zaczyna Wam lecieć z piersi?
W pierwszej ciąży pamiętam, że leciało, ale pod koniec ciąży. Najpierw pojawiały się tylko białe grudki, ale teraz normalnie kropelki 🍼
Ja mam wycieki od 17tc 😬 -
Kurcze ja wlasnie nic nie czuje i na piersiach nie widze, ale zobaczylam ostatnio na biustonoszu jakas plame juz zaschnieta. 🤔
W poprzedniej ciazy nic mi sie nie produkowalo przed porodem (a przynajmniej nie wyciekalo). -
TBK wrote:Nadzieja32 to ja też mam takie podejście do L4. Siedzę w domu, wiadomo gdzieś tam na zakupy czy spacer wyjdę.
Też patrzyłam na używane rzeczy, ale w mojej mieścinie dorwanie dobrego asortymentu graniczy z cudem, a boję się w ciemno kupować. A jak coś jest, to lepiej dołożyć i kupić nowe. Np. Roan ivi za 2500... no to lepiej te 500zł dołożyć i mieć nowe. Łóżeczko z materacem 400zł. No albo taki stan, że serio szkoda pieniędzy.
Dziś np. byłam na szmatach, body 8zł, przecież za tyle za sztukę albo te 2zł więcej dodam na promce i mam nowe.
Często na allegro.kozna fajne rzeczy znaleźć nowe w dobrej cenie.
W sklepach internetowych Roana Ivi mozna dorwac w promce za 2500, wiec to dla mnie smieszne, ze ludzie 1-2 letnie wozki probuja opchnac za tyle samo. 😂 jeszcze jakies czarne, khaki to widzialam, ze da sie znalezc tak za 1700, ale oczywiscie super modny cocoa za mniej jak 2000 nie uraczysz. No przeginka. Jak to obserwowalam to tez planowalam juz kupic nowego. Ostatecznie znalezlismy tego Adamexa za 1000zl, mysle, ze jakoscia sie nie umywa do Roana, ale ja potrzebuje tylko gondoli na kilka miesiecy, wiec mysle, ze mi styknie. 😁
TBK lubi tę wiadomość
-
TBK wrote:Nadzieja32 to ja też mam takie podejście do L4. Siedzę w domu, wiadomo gdzieś tam na zakupy czy spacer wyjdę.
Też patrzyłam na używane rzeczy, ale w mojej mieścinie dorwanie dobrego asortymentu graniczy z cudem, a boję się w ciemno kupować. A jak coś jest, to lepiej dołożyć i kupić nowe. Np. Roan ivi za 2500... no to lepiej te 500zł dołożyć i mieć nowe. Łóżeczko z materacem 400zł. No albo taki stan, że serio szkoda pieniędzy.
Dziś np. byłam na szmatach, body 8zł, przecież za tyle za sztukę albo te 2zł więcej dodam na promce i mam nowe.
Często na allegro.kozna fajne rzeczy znaleźć nowe w dobrej cenie.
To sporo jak na body, ja akurat sie obkupilam w lumpie jak byly wyprzedaże po 2 czy 3 zl- sporo pajaców z next, body juicy couture, spiworki no name, sukienkeczka Ralph Lauren czy zara - no opłacało sie 😀 a i tak bralam tylko te rzeczy które mi sie wizualnie podobały i były w idealnym stanie. ale to ewidentnie zależy od miasta i konkretnego sklepu👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
30 07 -> wizyta
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan
-
Wycieków nie mam ale często widze brodawki w Białej mazi, to już od kilku tygodni
Przez was teraz i ja buszuje na jukki😜👩🦰1990🧔1986
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
21.07 2prenatalne 🩷
30 07 -> wizyta
-
wellwellwell wrote:W sklepach internetowych Roana Ivi mozna dorwac w promce za 2500, wiec to dla mnie smieszne, ze ludzie 1-2 letnie wozki probuja opchnac za tyle samo. 😂 jeszcze jakies czarne, khaki to widzialam, ze da sie znalezc tak za 1700, ale oczywiscie super modny cocoa za mniej jak 2000 nie uraczysz. No przeginka. Jak to obserwowalam to tez planowalam juz kupic nowego. Ostatecznie znalezlismy tego Adamexa za 1000zl, mysle, ze jakoscia sie nie umywa do Roana, ale ja potrzebuje tylko gondoli na kilka miesiecy, wiec mysle, ze mi styknie. 😁
Ja sie napaliłam na beżowy upline, w mojej okolicy chodzil po 2.5-3k, nowy 4k. Znaleźliśmy w idealnym stanie, mało używany za 2.5, stwierdziliśmy ze jak zejdzie do 2200 to bierzemy. Ale ledwo wsiedliśmy do auta to pojawiła się ta promka o której pisałam, kolor moonstone nówka za 2200. Pani nam ostatecznie zeszla do 2k (ale wozek bez gwarancji) no ale stwierdziliśmy ze bez sensu skoro nówka za 2200 z gwarancją 😀 ale fakt ze beżowy piekny, ten moonstone to taki szaro-srebrno-czarny, nie moja kolorystyka bo dosc zimna ale nie bede wybrzydzać, jak potem sprzedamy za 1200-1500 to bede happy 😄wellwellwell lubi tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
21.07 2prenatalne 🩷
30 07 -> wizyta
-
Kasiek7 wrote:@Kropka89 jak Ty w ogóle ? Jak się czujesz i jak twoje pomiary cukrów?
Dziękuję! Póki co całkiem ok! ❤️ Ciśnienie niziutkie więc pozwoliłam sobie na więcej kawy dziś. Upiekłam też sobie chleb czysty żytni i czekam na dostawę mąki orkiszowej w poniedziałek ma dojśćŁykam też dużo więcej magnezu w razie jakby to była ta wzmocniona tężyczka a nie hipoglikemia. Dziś już był tylko jeden mini atak, pogorszenie wzroku i ta „panika” ale w miarę szybko przeszło. Cukier wtedy był 93 więc bardzo ok.
Dziekuuuje że pytasz ❤️ psychicznie mi jest póki co ciężko bo rodzinka trochę bagatelizuje albo tylko tak mówią w każdym razie nie jest jakoś super wspierająco 🙈Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
psaj91 wrote:Jukki sprzedaje też na Allegro. Co do jakości to zależy co - z okrycia kąpielowego nie jestem zadowolona, bo po pierwszym praniu w 60 stopniach zrobił się mega szorstki, zarówno ta strona ręcznikowa jaki i polarkowa. Z kolei prześcieradło na przewijak ma słabe wykończenie - mega dużo długich wiszących nitek. Otulacz fajny.
-
wellwellwell wrote:Kupowalam tam pieluchy tetrowe i rożki. Dla mnie jakosciowo wypadaja slabo, ale sa tanie wiec nie bylo mi szkoda wziac do szpitala i pozniej wrzucic na 90*C do pralki.
Jeśli chodzi o tekstylia to ColorStories ma super rzeczy, ale ceny juz inne.
ColorStories mają super śpiworki. Tylko oni mają te gumowe naszywki z nazwą i zawsze jak ktoś chce mi pomóc w prasowaniu to kończy się katastrofą 😑 -
izzou97 wrote:Ja też po części dlatego kupuję dużo rzeczy używanych, bo przy pierwszym dziecku nie mam jeszcze rozeznania, co tak naprawdę będzie przydatne, więc nie będzie szkoda jeśli się czegoś nie użyje albo szybko zniszczy
Ja miałam dziś OGTT i mam już wyniki - cukrzycy brak, więc po prostu to będzie genetycznie duży chłopak 🫶🏻
Co do dużych dzieci, to czytałam kiedyś badania które mówiły że u kobiet które urodziły ponad 5kg dziecku w ciągu kilku następnych lat diagnozowano cukrzycę typu 2, tylko że to były dane sprzed kilku lat, a teraz standardowo się robi test obciążenie glukozą i sprawdza co miesiąc cukier więc chyba też jest większa kontrola i większą profilaktyka. -
Rudka wrote:Dziewczyny czy pierzecie nowy kombinezon Engela?
Ja prałam w płynie i programie do wełny, a potem suszyłam na płasko i nic się z nim nie stało, na początku miałam tylko przewietrzyć, ale przypadkowo się pobrudził, a podobno wełnę lepiej uprać w całości niż zapierać kawałek.Rudka lubi tę wiadomość
-
Kropka89 wrote:Dziękuję! Póki co całkiem ok! ❤️ Ciśnienie niziutkie więc pozwoliłam sobie na więcej kawy dziś. Upiekłam też sobie chleb czysty żytni i czekam na dostawę mąki orkiszowej w poniedziałek ma dojść
Łykam też dużo więcej magnezu w razie jakby to była ta wzmocniona tężyczka a nie hipoglikemia. Dziś już był tylko jeden mini atak, pogorszenie wzroku i ta „panika” ale w miarę szybko przeszło. Cukier wtedy był 93 więc bardzo ok.
Dziekuuuje że pytasz ❤️ psychicznie mi jest póki co ciężko bo rodzinka trochę bagatelizuje albo tylko tak mówią w każdym razie nie jest jakoś super wspierająco 🙈
Może im powiedz że liczysz na więcej wsparcia, bo ja np nie lubię jak się nade mną litują więc o problemach z sercem mojego syna wiecie, wy lekarze i 2 koleżanki, która znają mnie na tyle żeby nie robić z tego wielkiej dramy.Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Iga Kwietniowa wrote:ColorStories mają super śpiworki. Tylko oni mają te gumowe naszywki z nazwą i zawsze jak ktoś chce mi pomóc w prasowaniu to kończy się katastrofą 😑
Wiem, kocham ich śpiworki. ☺️
Testowałam z kilku firm i ColorStories najlepszy po praniach, jako jedyny mi się nie sprał.
Chociaż teraz chyba bede szukac czegos z dopinanymi rekawkami. -
Muszę się wybrać do jakiegoś lumpeksu ale ja nienawidzę tych używanych ciuchów jak są takie powyciągane te gumki przy kołnierzyku rękawach itd i sprane 🤷 ale niekiedy naprawdę się da wyłapać perełki w super stanie
-
Kasiek7 wrote:Muszę się wybrać do jakiegoś lumpeksu ale ja nienawidzę tych używanych ciuchów jak są takie powyciągane te gumki przy kołnierzyku rękawach itd i sprane 🤷 ale niekiedy naprawdę się da wyłapać perełki w super stanie
Ja ostatnio dorwałam za 3zł kilka rzeczy z metkami, więc jak ma sie czas faktycznie to nie zaszkodzi sprawdzic co tam ciekawego. 😁Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
Iga, nie czytając jeszcze Twojego komentarza w sumie dokładnie to zrobiłam. A przynajmniej powiedziałam mężowi co czuje. I mi jest lżej a on powiedział że po prostu tak po swojemu przeżywa, ale ze mogę spokojnie czuć się zaopiekowana i mam się nie przejmować. Trochę mi ulżyło.
-
Kropka to dobrze że mu powiedziałaś ,faceci często nie wiedzą jak się zachować i starają się nas tak wesprzeć że nie pokazują że się przejmują
Kropka89 lubi tę wiadomość