Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 23:29

Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość

• izzou97 Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, bardzo Ci współczuję, może jednak pracownik socjalny pomoże ogarnąć cokolwiek :(

Asia, już od rana o Tobie myślałam, czekam na fotki obiadu 😁

Ja też miałam przeboje ze szczepieniem na RSV w zeszłym tygodniu. Sama lekarka super, bez problemu dała mi kwalifikację. I czekam pod zabiegowym już z wykupioną receptą (w aptece też wszystko elegancko), wchodzę, kładę kartę ciąży, żeby wpisać adnotację o szczepieniu tak jak ostatnio, i szczepionkę i ta pielęgniarka patrzy na mnie, na szczepionkę, na kartę ciąży i tak przez jakieś pół minuty po kolei, po czym pyta „A Pani jest w ciąży?” 😅 i jeszcze wypytywała czy na pewno mam pozwolenie od lekarza, czy ktoś mnie zakwalifikował (dałam też takie zaświadczenie z gabinetu o kwalifikacji), czy lekarz wie w którym trymestrze jestem xd po czym stwierdziła że ona to mnie nie zaszczepi i mogę czekać nie wiadomo ile na inną pielęgniarkę albo wrócić jutro 😅 czekałam niecałą godzinę i się doczekałam, okazało się że tamta pielęgniarka nie wiedziała jak przygotować tą szczepionkę (a w instrukcji było rozpisane i rozrysowane wszytsko)…

Kropka89 lubi tę wiadomość

10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka przykro mi z powodu mamy, co do pomocy mops niestety pewnie umyją ręce. Współczuję stresów😒

Schabowy i krupnik zamiast ogórkowej. Ale pyszne było, zjadłam wszystko😎
    634b82fcff1b5.jpghttps://zapodaj.net/plik-rRkZ7MQRrG

Kropka89, Klekotka, Foxy96, Zumi, izzou97, Kiki2025, Rudka lubią tę wiadomość

15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
  • Bećka Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 życzę jak najbardziej życzliwych ludzi, oby wszystko udało się ogarnąć bez problemów. Współczuję 🫂 ja mam teściową w wieku moich dziadków, oby zdrowie jak najdłużej dopisysywało.

Asia091 smacznego obiadu 😁 Trzymaj się i pisz co u Ciebie. Udało się kupić wszystko co potrzebne?

Omg, co za beznadzieja z tymi szczepieniami...Ja mam już 3 za sobą. W mojej przychodni są w większości młodsi lekarze, a ostatnio trafiła mi się w trakcie specjalizacji, to się naczekałam, bo wzywała pacjentów i jeszcze miałam stresa czy zdążę do zabiegowego ze szczepionkami w plecaku (miałam ten worek do transportu)🤦🏼‍♀️

Macie wszystkie tą położną środowiskową? Do mnie miała dzwonić i cisza.

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Jutro się wszystkiego dowiem. W sumie to cieszę się że pani ordynator postawiła sprawę tak jasno. Przynajmniej nie będzie już się bujać dom-szpital-dom, tylko w końcu potwierdzili ze opieka 24/h jest konieczna. Jestem jedyną córką, rodziny tez brak, więc wszystko na mnie. A zusu ani Mopsu nie obchodzi absolutnie ile mam dzieci, jaki mam kredyt itp. Z emerytury biorą maksymalnie 70% a resztę dopłacasz Ty. Takie mamy państwo. Ale może jutro się zdziwię że są jakieś inne opcje. Ona ma brata ale on ma głębokiego Alzheimera i nie odzywał się przez 20 lat…

Teraz leżę bo tak mnie brzuch rozbolał z boku ze masakra.

O dziwo pomagają mi i odzywają się ludzie którzy są bardzo dalekimi znajomymi albo ledwo co się znamy nawet. A jak dzwoniłam np do teściów to jeszcze usłyszałam że oni to nie mają czasu na przyjechanie bo jakby przyjechali i mieli sobie coś wybierać do domu swojego np talerze czy coś to muszą mieć czas żeby pooglądać sobie na spokojnie. Ręce mi opadły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2025, 14:37

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, bardzo współczuję 🫤🫂

2025 🤱
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bećka wrote:
    Kropka89 życzę jak najbardziej życzliwych ludzi, oby wszystko udało się ogarnąć bez problemów. Współczuję 🫂 ja mam teściową w wieku moich dziadków, oby zdrowie jak najdłużej dopisysywało.

Asia091 smacznego obiadu 😁 Trzymaj się i pisz co u Ciebie. Udało się kupić wszystko co potrzebne?

Omg, co za beznadzieja z tymi szczepieniami...Ja mam już 3 za sobą. W mojej przychodni są w większości młodsi lekarze, a ostatnio trafiła mi się w trakcie specjalizacji, to się naczekałam, bo wzywała pacjentów i jeszcze miałam stresa czy zdążę do zabiegowego ze szczepionkami w plecaku (miałam ten worek do transportu)🤦🏼‍♀️

Macie wszystkie tą położną środowiskową? Do mnie miała dzwonić i cisza.
    Napewno o czymś zapomniałam ale jeszcze nie wiem o czym. 🫣

15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bećka - ja nie mam żadnej położnej i z żadną nie gadałam. Dalej nie wiem skąd mam ją wziąć i co od niej chcieć, więc nie chce od niej nic 🤣 potem są te obowiązkowe wizyty patronażowe po porodzie, to niech do mnie przyjdzie kto tam chce i sprawdzi co tam uważa za słuszne i tyle.

Lavenda lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • 30latka995 Znajoma

Wysłany: 23 września 2025, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Dziewczyny proszę pilnie o polecajke termometra nie za miliony monet

Ja kupiłam termometr Controly Infrascan do ucha i czoła

• Klekotka Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wspolczuje, trzymaj sie 🥺

Bećka ja mam wybrana polozna ze szpitala w ktorym rodze i ktora jako jedyna dojezdza na moje osiedle stamtąd. Mialm wczoraj sie spotkac z polozna ale nie mamy podlogi w domu wiec przełożylysmy na 13.10, w sumie nie wiem o czym bedziemy rozmawiac ani co bedziemy robic 😂

⏸️25.02.2025
    ❤️21.03.2025
    🩷25.05 it’s a girl!
    🎂01.11.2025 g.19:40 3640g 55cm CC

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Bećka - ja nie mam żadnej położnej i z żadną nie gadałam. Dalej nie wiem skąd mam ją wziąć i co od niej chcieć, więc nie chce od niej nic 🤣 potem są te obowiązkowe wizyty patronażowe po porodzie, to niech do mnie przyjdzie kto tam chce i sprawdzi co tam uważa za słuszne i tyle.

Sprawdź sobie w IKP kogo masz wpisanego za położną, bo na pewno kogoś masz i jak nie jest w miesjcu Twojego zamieszkania to musisz złożyć deklarację do którejś. Z reguły w przychodniach POZ są też położne środowiskowe. Przy porodzie musisz znać dane położnej, nieraz nie chcą bez tego wypisać ze szpitala, jest to obowiązkowe

Paulivvv, Domisiek lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka naprawdę to tak działa ? A jeśli mama miałaby emerytury 800 zł ? To ty naprawdę musisz resztę dopłacać ? Matko...

• Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ,ja na IKP mam wpisane że mam co tydzień szkole rodzenia na NFZ za którą położna dostaje 40 zł a byłam 4 razy od 20tygodnia bo tak odwołuje co tydzień... Noł koment

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2025, 17:14

• Bećka Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się należy ta położna przed porodem, to fajnie byłoby skorzystać, bo wszystko na razie mam prywatnie/płatne, oprócz szczepień. Dziewczyny pisały, że mają spoko edukację, jakby coś opowiedziała o pielęgnacji maluszka, laktacji, czy czymś takim, to byłoby spoko.

Asia to jeszcze możesz sobie teraz pozamawiać, zresztą założą ten szew i wrócisz do domu.

Wyprasowałam na siedząco pół prania z wczoraj i już czułam plecy, jednak trzeba rękę ciut wyżej trzymać i lipa 🫤 teraz obiad i później padnę na kanapę 🙈

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Sprawdź sobie w IKP kogo masz wpisanego za położną, bo na pewno kogoś masz i jak nie jest w miesjcu Twojego zamieszkania to musisz złożyć deklarację do którejś. Z reguły w przychodniach POZ są też położne środowiskowe. Przy porodzie musisz znać dane położnej, nieraz nie chcą bez tego wypisać ze szpitala, jest to obowiązkowe

Właśnie sprawdzałam teraz i jest tam pusto - informacja tylko że mogę złożyć deklarację online.
    Aa zaraz tu kogoś wyszukam z okolicy.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 23:29

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Właśnie sprawdzałam teraz i jest tam pusto - informacja tylko że mogę złożyć deklarację online.

Polecam jednak sie zorientowac, do ktorej przychodni POZ bedziesz chciala zapisac dziecko i wybrac jakas polozna stamtad. Wiem, ze niektorzy mieli problem z tymi patronazami, ze polozne nie chcialy do nich przychodzic itp. a jak dla mnie to mega wygoda, zeby to polozna przyszla do ciebie, zamiast jezdzic po przychodniach w tych piwrwszych tygodniach. Ja jestem zapisana do tej samej przychodni i do tej samej poloznej co dziecko i przy okazji na patronazach ona sprawdzala mi blizny i sciagala szwy, ktore sie nie rozpuscily, wiec dla mnie to super wygoda, ze nie musialam sie martwic i nigdzie jezdzic. Do tego na te pierwsze szczepienia i bilans sama mi umawiala terminy, wiec dla mnie to bylo z poczqtku fajne ulatwienie.
    Moze masz w okolicy kogos kto jest polecany to warto sie zorientowac. :)

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:

O kurcze, serio? Aż dziwne, z reguły z automatu przypisują jak zmieniamy lekarza z pediatry na internistę, ale może w międzyczasie ta położna przestała pracować i dlatego masz pusto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2025, 17:10

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Polecam jednak sie zorientowac, do ktorej przychodni POZ bedziesz chciala zapisac dziecko i wybrac jakas polozna stamtad. Wiem, ze niektorzy mieli problem z tymi patronazami, ze polozne nie chcialy do nich przychodzic itp. a jak dla mnie to mega wygoda, zeby to polozna przyszla do ciebie, zamiast jezdzic po przychodniach w tych piwrwszych tygodniach. Ja jestem zapisana do tej samej przychodni i do tej samej poloznej co dziecko i przy okazji na patronazach ona sprawdzala mi blizny i sciagala szwy, ktore sie nie rozpuscily, wiec dla mnie to super wygoda, ze nie musialam sie martwic i nigdzie jezdzic. Do tego na te pierwsze szczepienia i bilans sama mi umawiala terminy, wiec dla mnie to bylo z poczqtku fajne ulatwienie.
    Moze masz w okolicy kogos kto jest polecany to warto sie zorientowac. :)

Zerkam właśnie na jakieś okoliczne grupy, jakie tam nazwiska padają. Ale jutro zapytam u mnie w przychodni jeszcze - wiem że oni tam żadnej „swojej” położnej nie mają, ale domyślam się że z jakąś położną i tak muszą współpracować.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    O kurcze, serio? Aż dziwne, z reguły z automatu przypisują jak zmieniamy z pediatry na internistę, ale może w międzyczasie ta położna przestała pracować i dlatego masz pusto

Możliwe, ja parę lat temu ogólnie zmieniałam przychodnie ale wtedy został mi tylko zmieniony lekarz i tyle. Położna nie przypisana żadna, a pielęgniarka środowiskowa jakaś jeszcze z tej poprzedniej przychodni widnieje tam.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ