👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka, bardzo Ci współczuję, może jednak pracownik socjalny pomoże ogarnąć cokolwiek

Asia, już od rana o Tobie myślałam, czekam na fotki obiadu 😁
Ja też miałam przeboje ze szczepieniem na RSV w zeszłym tygodniu. Sama lekarka super, bez problemu dała mi kwalifikację. I czekam pod zabiegowym już z wykupioną receptą (w aptece też wszystko elegancko), wchodzę, kładę kartę ciąży, żeby wpisać adnotację o szczepieniu tak jak ostatnio, i szczepionkę i ta pielęgniarka patrzy na mnie, na szczepionkę, na kartę ciąży i tak przez jakieś pół minuty po kolei, po czym pyta „A Pani jest w ciąży?” 😅 i jeszcze wypytywała czy na pewno mam pozwolenie od lekarza, czy ktoś mnie zakwalifikował (dałam też takie zaświadczenie z gabinetu o kwalifikacji), czy lekarz wie w którym trymestrze jestem xd po czym stwierdziła że ona to mnie nie zaszczepi i mogę czekać nie wiadomo ile na inną pielęgniarkę albo wrócić jutro 😅 czekałam niecałą godzinę i się doczekałam, okazało się że tamta pielęgniarka nie wiedziała jak przygotować tą szczepionkę (a w instrukcji było rozpisane i rozrysowane wszytsko)…
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Kropka przykro mi z powodu mamy, co do pomocy mops niestety pewnie umyją ręce. Współczuję stresów😒
Schabowy i krupnik zamiast ogórkowej. Ale pyszne było, zjadłam wszystko😎
https://zapodaj.net/plik-rRkZ7MQRrG
Kropka89, Klekotka, Foxy96, Zumi, izzou97, Kiki2025, Rudka lubią tę wiadomość
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙 -
Kropka89 życzę jak najbardziej życzliwych ludzi, oby wszystko udało się ogarnąć bez problemów. Współczuję 🫂 ja mam teściową w wieku moich dziadków, oby zdrowie jak najdłużej dopisysywało.
Asia091 smacznego obiadu 😁 Trzymaj się i pisz co u Ciebie. Udało się kupić wszystko co potrzebne?
Omg, co za beznadzieja z tymi szczepieniami...Ja mam już 3 za sobą. W mojej przychodni są w większości młodsi lekarze, a ostatnio trafiła mi się w trakcie specjalizacji, to się naczekałam, bo wzywała pacjentów i jeszcze miałam stresa czy zdążę do zabiegowego ze szczepionkami w plecaku (miałam ten worek do transportu)🤦🏼♀️
Macie wszystkie tą położną środowiskową? Do mnie miała dzwonić i cisza.
-
Dziękuję dziewczyny. Jutro się wszystkiego dowiem. W sumie to cieszę się że pani ordynator postawiła sprawę tak jasno. Przynajmniej nie będzie już się bujać dom-szpital-dom, tylko w końcu potwierdzili ze opieka 24/h jest konieczna. Jestem jedyną córką, rodziny tez brak, więc wszystko na mnie. A zusu ani Mopsu nie obchodzi absolutnie ile mam dzieci, jaki mam kredyt itp. Z emerytury biorą maksymalnie 70% a resztę dopłacasz Ty. Takie mamy państwo. Ale może jutro się zdziwię że są jakieś inne opcje. Ona ma brata ale on ma głębokiego Alzheimera i nie odzywał się przez 20 lat…
Teraz leżę bo tak mnie brzuch rozbolał z boku ze masakra.
O dziwo pomagają mi i odzywają się ludzie którzy są bardzo dalekimi znajomymi albo ledwo co się znamy nawet. A jak dzwoniłam np do teściów to jeszcze usłyszałam że oni to nie mają czasu na przyjechanie bo jakby przyjechali i mieli sobie coś wybierać do domu swojego np talerze czy coś to muszą mieć czas żeby pooglądać sobie na spokojnie. Ręce mi opadły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2025, 14:37
-
Napewno o czymś zapomniałam ale jeszcze nie wiem o czym. 🫣Bećka wrote:Kropka89 życzę jak najbardziej życzliwych ludzi, oby wszystko udało się ogarnąć bez problemów. Współczuję 🫂 ja mam teściową w wieku moich dziadków, oby zdrowie jak najdłużej dopisysywało.
Asia091 smacznego obiadu 😁 Trzymaj się i pisz co u Ciebie. Udało się kupić wszystko co potrzebne?
Omg, co za beznadzieja z tymi szczepieniami...Ja mam już 3 za sobą. W mojej przychodni są w większości młodsi lekarze, a ostatnio trafiła mi się w trakcie specjalizacji, to się naczekałam, bo wzywała pacjentów i jeszcze miałam stresa czy zdążę do zabiegowego ze szczepionkami w plecaku (miałam ten worek do transportu)🤦🏼♀️
Macie wszystkie tą położną środowiskową? Do mnie miała dzwonić i cisza.15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙 -
Bećka - ja nie mam żadnej położnej i z żadną nie gadałam. Dalej nie wiem skąd mam ją wziąć i co od niej chcieć, więc nie chce od niej nic 🤣 potem są te obowiązkowe wizyty patronażowe po porodzie, to niech do mnie przyjdzie kto tam chce i sprawdzi co tam uważa za słuszne i tyle.
Lavenda lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Kropka wspolczuje, trzymaj sie 🥺
Bećka ja mam wybrana polozna ze szpitala w ktorym rodze i ktora jako jedyna dojezdza na moje osiedle stamtąd. Mialm wczoraj sie spotkac z polozna ale nie mamy podlogi w domu wiec przełożylysmy na 13.10, w sumie nie wiem o czym bedziemy rozmawiac ani co bedziemy robic 😂
-
Paulivvv wrote:Bećka - ja nie mam żadnej położnej i z żadną nie gadałam. Dalej nie wiem skąd mam ją wziąć i co od niej chcieć, więc nie chce od niej nic 🤣 potem są te obowiązkowe wizyty patronażowe po porodzie, to niech do mnie przyjdzie kto tam chce i sprawdzi co tam uważa za słuszne i tyle.
Sprawdź sobie w IKP kogo masz wpisanego za położną, bo na pewno kogoś masz i jak nie jest w miesjcu Twojego zamieszkania to musisz złożyć deklarację do którejś. Z reguły w przychodniach POZ są też położne środowiskowe. Przy porodzie musisz znać dane położnej, nieraz nie chcą bez tego wypisać ze szpitala, jest to obowiązkowe
Paulivvv, Domisiek lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Jak się należy ta położna przed porodem, to fajnie byłoby skorzystać, bo wszystko na razie mam prywatnie/płatne, oprócz szczepień. Dziewczyny pisały, że mają spoko edukację, jakby coś opowiedziała o pielęgnacji maluszka, laktacji, czy czymś takim, to byłoby spoko.
Asia to jeszcze możesz sobie teraz pozamawiać, zresztą założą ten szew i wrócisz do domu.
Wyprasowałam na siedząco pół prania z wczoraj i już czułam plecy, jednak trzeba rękę ciut wyżej trzymać i lipa 🫤 teraz obiad i później padnę na kanapę 🙈 -
Nadzieja32 wrote:Sprawdź sobie w IKP kogo masz wpisanego za położną, bo na pewno kogoś masz i jak nie jest w miesjcu Twojego zamieszkania to musisz złożyć deklarację do którejś. Z reguły w przychodniach POZ są też położne środowiskowe. Przy porodzie musisz znać dane położnej, nieraz nie chcą bez tego wypisać ze szpitala, jest to obowiązkowe
Właśnie sprawdzałam teraz i jest tam pusto - informacja tylko że mogę złożyć deklarację online.
Aa zaraz tu kogoś wyszukam z okolicy.12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Paulivvv wrote:Właśnie sprawdzałam teraz i jest tam pusto - informacja tylko że mogę złożyć deklarację online.
Aa zaraz tu kogoś wyszukam z okolicy.
Polecam jednak sie zorientowac, do ktorej przychodni POZ bedziesz chciala zapisac dziecko i wybrac jakas polozna stamtad. Wiem, ze niektorzy mieli problem z tymi patronazami, ze polozne nie chcialy do nich przychodzic itp. a jak dla mnie to mega wygoda, zeby to polozna przyszla do ciebie, zamiast jezdzic po przychodniach w tych piwrwszych tygodniach. Ja jestem zapisana do tej samej przychodni i do tej samej poloznej co dziecko i przy okazji na patronazach ona sprawdzala mi blizny i sciagala szwy, ktore sie nie rozpuscily, wiec dla mnie to super wygoda, ze nie musialam sie martwic i nigdzie jezdzic. Do tego na te pierwsze szczepienia i bilans sama mi umawiala terminy, wiec dla mnie to bylo z poczqtku fajne ulatwienie.
Moze masz w okolicy kogos kto jest polecany to warto sie zorientowac.
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Paulivvv wrote:Właśnie sprawdzałam teraz i jest tam pusto - informacja tylko że mogę złożyć deklarację online.
Aa zaraz tu kogoś wyszukam z okolicy.
O kurcze, serio? Aż dziwne, z reguły z automatu przypisują jak zmieniamy lekarza z pediatry na internistę, ale może w międzyczasie ta położna przestała pracować i dlatego masz pustoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2025, 17:10
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
wellwellwell wrote:Polecam jednak sie zorientowac, do ktorej przychodni POZ bedziesz chciala zapisac dziecko i wybrac jakas polozna stamtad. Wiem, ze niektorzy mieli problem z tymi patronazami, ze polozne nie chcialy do nich przychodzic itp. a jak dla mnie to mega wygoda, zeby to polozna przyszla do ciebie, zamiast jezdzic po przychodniach w tych piwrwszych tygodniach. Ja jestem zapisana do tej samej przychodni i do tej samej poloznej co dziecko i przy okazji na patronazach ona sprawdzala mi blizny i sciagala szwy, ktore sie nie rozpuscily, wiec dla mnie to super wygoda, ze nie musialam sie martwic i nigdzie jezdzic. Do tego na te pierwsze szczepienia i bilans sama mi umawiala terminy, wiec dla mnie to bylo z poczqtku fajne ulatwienie.
Moze masz w okolicy kogos kto jest polecany to warto sie zorientowac.
Zerkam właśnie na jakieś okoliczne grupy, jakie tam nazwiska padają. Ale jutro zapytam u mnie w przychodni jeszcze - wiem że oni tam żadnej „swojej” położnej nie mają, ale domyślam się że z jakąś położną i tak muszą współpracować.12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Nadzieja32 wrote:O kurcze, serio? Aż dziwne, z reguły z automatu przypisują jak zmieniamy z pediatry na internistę, ale może w międzyczasie ta położna przestała pracować i dlatego masz pusto
Możliwe, ja parę lat temu ogólnie zmieniałam przychodnie ale wtedy został mi tylko zmieniony lekarz i tyle. Położna nie przypisana żadna, a pielęgniarka środowiskowa jakaś jeszcze z tej poprzedniej przychodni widnieje tam.12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵