👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Bećka u mnie położna robi taką edukację przedporodowa, jak udaje mi się wstać (jest na 8:00 🙈) to chodzę, ale sporo rzeczy się powtarza ze szkoły rodzenia. Chociaż fajnie wyjaśniła różnicę między szczepieniami tymi refundowanymi, a 5w1 i 6w1, a dziś też mówiła o formalnościach jakie trzeba załatwić po porodzie w urzędach, ubezpieczalniach itp.
niby człowiek wie, ale fajnie jak tak wymieniła wszystko po kolei
Kasiek7 lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny jakie kocyki kupilyscie ? Polećcie coś 🤷
Ja mam z firmy MyMemi, jeden bawelniany i jeden bambusowy.
Jeśli chodzi o tekstylia to polecam sklep 7niebo.pl Tam sa produkty od roznych producentow, ale czesto w nizszych cenach, bo sa jakies promki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 17:34
Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
Dobra, jednak sprawa z moją położną to była najszybciej załatwiona sprawa z życiu 😅
Zadzwoniłam do pierwszej babki, którą poleciła mi siostra męża, swoją drogą ta położna super miła i konkretna, bez problemu mnie przyjmie do siebie i jeszcze mi miejsce w swojej szkole rodzenia zarezerwowała, jakbym chciała przyjść.
Od czwartku są zajęcia, wybiorę się to może mi się spodoba - muszę sobie to zapisać wielkimi literami bo z moją pamięcią ostatnio jest tak, że mogę sobie o czwartkowych zajęciach przypomnieć w okolicach niedzieli.Domisiek, wellwellwell, Nadzieja32, Foxy96, psaj91, Kropka89, Rudka lubią tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g ✨
07.08. 929g ✨
27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
04.09. 1465g ✨
02.10. kolejna wizyta 🩺
-
Meldujemy się po wizycie
Ala waży 2200 gramów ♥️ Podczas usg widziałam, jak śmiesznie ruszała paluszkami i nóżkami, ma coraz mniej miejsca. Lekarz pobrał mi też już wymaz na gbs. Szyjkę mam długą.
Oczywiście na początkujących wizyty miałam za wysokie ciśnienie (ponad 160). Położna kazała mi się rozluźnić, oddychać i udało się zbić do 142.
Aaa i mam obowiązkowości iść po zaświadczenie do mojego psychiatry, żeby ocenił moją zdolność do porodu snSpotkał się ktoś z takimi praktykami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 17:48
Paulivvv, Domisiek, Asia091, edka85, anna.90, wellwellwell, psaj91, Klekotka, Zumi, nnaciaa, Bećka, kalinok, Kropka89, Rudka lubią tę wiadomość
-
Ja mam bambusowy z ColorStories i z wełny merino Yosoy i polecam 🙂Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
Z takich co kupiłam to mam 2 z Lionelo, jeden taki trochę grubszy a drugi typowo cienki, taki bardziej w formie bambusowego otulacza. Oba są spoko, ale ten grubszy sprawia wrażenie lepszej jakości.
Oprócz tego dostałam 4 kocyki na baby shower, ale z nimi to nie mam pojęcia z jakiej są firmy. Jeden jest chyba z Sinsaya (doszłam do tego w drodze dedukcji) i on mi się akurat jakościowo wydaje taki jakiś plastikowy, bardziej jako dekoracja niż jako kocyk taki na codzień.12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g ✨
07.08. 929g ✨
27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
04.09. 1465g ✨
02.10. kolejna wizyta 🩺
-
Foxy, nie bardzo rozumiem po co masz załatwiać zaświadczenie od psychiatry, skoro u nas zasadą jest rodzenie sn, a jedynie w uzasadnionych przypadkach lekarze decydują o CC. No i właśnie m.in.wtedy można załatwić kartkę od psychiatry, że kobieta powinna rodzic CC, bo przy sn może nie dać rady psychicznie 😉
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Meldujemy się po wizycie
Ala waży 2200 gramów ♥️ Podczas usg widziałam, jak śmiesznie ruszała paluszkami i nóżkami, ma coraz mniej miejsca. Lekarz pobrał mi też już wymaz na gbs. Szyjkę mam długą.
Oczywiście na początkujących wizyty miałam za wysokie ciśnienie (ponad 160). Położna kazała mi się rozluźnić, oddychać i udało się zbić do 142.
Aaa i mam obowiązkowości iść po zaświadczenie do mojego psychiatry, żeby ocenił moją zdolność do porodu snSpotkał się ktoś z takimi praktykami?
Mi ginekolog nakazał iść do psychiatry, gdy zapytał czy się czegoś boję, a ja wymieniłam kilka bardzo drastycznych rzeczy. I chyba mnie tym trochę uratował, bo na pierwszej wizycie dostałam zaświadczenie o tokofobii wtórnej i stanach depresyjnych, a w zaleceniach rozwiązanie ciąży poprzez CC. Sama nie wiedziałam co we mnie siedzi i dopiero ktoś się mną faktycznie zainteresował i nade mną pochylił widząc, że mam problem po stracie.
Ale żeby to była standardowa praktyka to pierwsze słyszę Foxy 🤔Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Edka, jeżeli dobrze kojarzę to na samym początku wątku listopadowego Foxy pisała, że leczyła nerwice/napady lękowe, coś w tym stylu ale mogło mi się pomylić. W takim przypadku wydaje mi się uzasadniona prośba lekarza - w trakcie aktywnego porodu napad lękowy to nie coś co jest obojętne i dla matki i dla dziecka, przynajmniej tak mi się wydaje.
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Ja mam 3 kocyki zrobione przez mamę z wełny merino, jeden bawełniany wafelek z Szalone Nitki i dwa z mikrofibry z Pepco. U nas w mieszkaniu jest ciepło więc liczę że wystarczy.
A czy któraś z Was ma takie odczucia kłucia jakby w szyjce macicy? Mam tak od około tygodnia. Tak jakby mała mi wkładała rączkę albo szpilka dźgała , wizyta w przyszłym piątek więc napewno o to zapytam.
Foxy96 jak u Ciebie wyglądało pobranie wymazu? -
Domisiek wrote:Edka, jeżeli dobrze kojarzę to na samym początku wątku listopadowego Foxy pisała, że leczyła nerwice/napady lękowe, coś w tym stylu ale mogło mi się pomylić. W takim przypadku wydaje mi się uzasadniona prośba lekarza - w trakcie aktywnego porodu napad lękowy to nie coś co jest obojętne i dla matki i dla dziecka, przynajmniej tak mi się wydaje.
Mam się po prostu umówić na wizytę do mojego lekarza psychiatry, a on ma ocenić mój obecny stan. Trochę nie lubię, gdy ktoś narzuca mi takie rzeczy, ale okayWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 18:12
-
Foxy ja mierzę ciśnienie w domu przed wizytą i podaję jakie było, bo na miejscu to zawsze mi wychodzi za wysokie 🙈
Ja kocyki mam z Jukki i Colorstories
A mnie chyba zaczyna zbierać jakieś choróbsko 😭 gardło zaczyna boleć i trochę jakby mnie łamie. Mam tylko nadzieję, że to nie covid, bo teraz jest go sporo 🥺🥺🥺 A jeszcze jutro mamy 3 prenatalne i w czwartek najfajniejszy temat na szkole rodzenia - pielęgnację noworodka, bardzo bym chciała, żeby mąż był na tych zajęciach 🥺👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
Kolacja ☺️
https://zapodaj.net/plik-NbbUhdMmCT
Miałam obchód i póki co czekam na wyniki badań i na USG.
Mój Syn robi sobie jakieś cyrki, chowa się przed KTG, raz pokazuje 80 raz 57.
Masakra;( a On się tak obraca cały czas a ja zawału dostanę.Foxy96, wellwellwell lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
25.09.2025 III prenatalne 🩺
TP 18.11.2025. 🤞 -
anna.90 wrote:Ja mam 3 kocyki zrobione przez mamę z wełny merino, jeden bawełniany wafelek z Szalone Nitki i dwa z mikrofibry z Pepco. U nas w mieszkaniu jest ciepło więc liczę że wystarczy.
A czy któraś z Was ma takie odczucia kłucia jakby w szyjce macicy? Mam tak od około tygodnia. Tak jakby mała mi wkładała rączkę albo szpilka dźgała , wizyta w przyszłym piątek więc napewno o to zapytam.
Foxy96 jak u Ciebie wyglądało pobranie wymazu? -
anna.90 wrote:Ja mam 3 kocyki zrobione przez mamę z wełny merino, jeden bawełniany wafelek z Szalone Nitki i dwa z mikrofibry z Pepco. U nas w mieszkaniu jest ciepło więc liczę że wystarczy.
Foxy96 jak u Ciebie wyglądało pobranie wymazu?
Ja miałam już od początku ciąży wiele razy takie kłucia i u mnie akurat to nic nie bylo, ALE takie kłucia mogą też wynikać z infekcji albo skracającej szyjki, więc zgłoś lekarzowi, żeby to sprawdził.
Foxy myślę, że lekarz w dobrej wierze zalecił kontrolę skoro masz jakąś historię leczenia. Myślę, że to w zasadzie super, że się zaintetesował a nie tak jak wielu w naszym kraju, zlekceważył problem. ☺️Domisiek, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Ja miałam już od początku ciąży wiele razy takie kłucia i u mnie akurat to nic nie bylo, ALE takie kłucia mogą też wynikać z infekcji albo skracającej szyjki, więc zgłoś lekarzowi, żeby to sprawdził.
Foxy myślę, że lekarz w dobrej wierze zalecił kontrolę skoro masz jakąś historię leczenia. Myślę, że to w zasadzie super, że się zaintetesował a nie tak jak wielu w naszym kraju, zlekceważył problem. ☺️