👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudka wrote:O też polecam te ochraniacze z manufaktury materacy kupiliśmy dwa na zmianę 😊
Tez kupiłam ochraniacze od nich i polecam, i materac turystyczny tez jest spoko. Ale mam tez materace i ochraniacze z Rucken i sa tak samo dobre, ta sama technologia. 😁 tylko cenowo Rucken chyba wychodzi mniej korzystnie.
Rudka, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
-
Domisiek wrote:Dziewczyny, a tak z tematów nie dziecięco-porodowych - kojarzy mi się, że był poruszany chyba tutaj wątek odkurzacza bezprzewodowego? Albo pokręciłam wątki. 😅
W każdym razie nasz się popsuł i szukam wciągającego potwora co mi ogarnie żwirek i sierść i to jest priorytet. Macie coś do polecenia?
Kupiliśmy nowego Dysna ponad rok temu, mamy model Gen5Detect Absolute i mąż jest uzależniony od odkurzania nim, robi to codziennie 😅 Polecam 😁 nie żałuję ani jednej wydanej na niego złotówki. Na tamten czas to był najlepszy i najsilniejszy model. Ma super końcówki i łatwo się go czyści.
Aha i przekonało mnie też do niego to że nie trzeba tak jak w innych Dysonach trzymać guzika jak w pistolecie żeby odkurzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 18:19
Domisiek lubi tę wiadomość
-
TBK wrote:...
Ja się zastanawiam nad mufkami z juki za 59zł. Ma któraś?chyba, że macie inne polecajki nie za miliony monet, to chętnie przyjmę 🙂
Ja zamówiłam sobie na sinsay'u pojedyncze
https://www.sinsay.com/pl/pl/132gu-99x?utm_source=app_sharing&utm_medium=android&utm_campaign=product_share
Zamówienie dopiero w trakcie pakowania, więc na razie nie ocenię.
TBK lubi tę wiadomość
86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊
13.08 28+0 1300g bobasa ❤️
10.09 32+0 1900g 😍
06.10 35+5 2500g 💗
15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕 -
Bećka, a jak Ty się trzymasz? Jesteś dzielna, ja miałam depresję przy niecałych 3 dobach w szpitalu👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷

-
Nadzieja32 wrote:Bećka, a jak Ty się trzymasz? Jesteś dzielna, ja miałam depresję przy niecałych 3 dobach w szpitalu
Jakoś ten czas leci, mam 3xktg, jeszcze dzisiaj znowu byłam przenoszona, wróciłam na położnictwo. Musieli zrobić sale infekcyjną, a wcześniej kogoś z jakąś bakterią musieli przyjąć 🤷🏼♀️ Doktorka była i przepraszała, wyjaśniła wszystko, co zrobić..., więc atrakcje mam zapewnione 😅 Tyle na plus, że tu ktg robią na łóżkach, nie trzeba iść i leżeć na twardej leżance.
Bardziej przeżywam to, że ten czas ucieka, "mam ręce związane" a zaraz Przemek będzie z Nami. Mąż wszystko ogarnia i jest mi przykro z tego powodu 🙁86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

17.02 FET 🌞
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
16.07 24+0 ~700g 🫣😊
10.09 32+0 1900g 😍
06.10 35+5 2500g 💗
A chociaż masz wygodne łóżko?Bećka wrote:Jakoś ten czas leci, mam 3xktg, jeszcze dzisiaj znowu byłam przenoszona, wróciłam na położnictwo. Musieli zrobić sale infekcyjną, a wcześniej kogoś z jakąś bakterią musieli przyjąć 🤷🏼♀️ Doktorka była i przepraszała, wyjaśniła wszystko, co zrobić..., więc atrakcje mam zapewnione 😅 Tyle na plus, że tu ktg robią na łóżkach, nie trzeba iść i leżeć na twardej leżance.
Bardziej przeżywam to, że ten czas ucieka, "mam ręce związane" a zaraz Przemek będzie z Nami. Mąż wszystko ogarnia i jest mi przykro z tego powodu 🙁
Też miałam wyrzuty sumienia, że wszystko będzie na głowie męża i nawet chciałam go zabić (jak zapewne pamiętacie 😜) mąż żyje i ma się świetnie jak coś.
Mąż miał tydzień na pomalowanie łóżeczka,,, finalnie maluję je już 2 tydzień..nie pytajcie czy mnie to denerwuje bo odpowiedź brzmi tak.
Patrzyłam też materace i podpowiedzcie mi proszę skąd zamawialiście?
A i dziś dzwoniłam za wózkiem i fotelikiem miał być do 10 października a dziś usłyszałam, że może będzie w połowie miesiąca!!🤬🤬 powiedziałam, że wobec tego idę do konkurencji i ma mi oddać kasę którą sobie rozporządza od miesiąca. Także kręci się cyrk i teatr 😠09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
TP 18.11.2025. 🤞 -
Hej dziewczyny jestem po wizycie u lekarza . Dzisiaj mamy 35 tc + 4 dni i mam 3 cm rozwarcia , skierowanie na cc 29.10 .
Wczoraj w nocy miałam skurcze od tej pory mam wrażenie że mała nie przestaje się ruszać . Lekarz zlecił ktg 2 razy w tygodniu i dzwonić jeśli coś się zadzieje … czy ktoś już też jest w takiej sytuacji jak ja ? Pozdrawiam🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Bećka wrote:Jakoś ten czas leci, mam 3xktg, jeszcze dzisiaj znowu byłam przenoszona, wróciłam na położnictwo. Musieli zrobić sale infekcyjną, a wcześniej kogoś z jakąś bakterią musieli przyjąć 🤷🏼♀️ Doktorka była i przepraszała, wyjaśniła wszystko, co zrobić..., więc atrakcje mam zapewnione 😅 Tyle na plus, że tu ktg robią na łóżkach, nie trzeba iść i leżeć na twardej leżance.
Bardziej przeżywam to, że ten czas ucieka, "mam ręce związane" a zaraz Przemek będzie z Nami. Mąż wszystko ogarnia i jest mi przykro z tego powodu 🙁
O tak, jak mi robili ktg na łóżku to był luksus. Na tej twardej leżance, ostatnie 5 minut dosłownie zaciskałam zęby z bólu biodra.
Nic dziwnego, że Ci przykro, przytulam 🫂 dobrze, że już niedługo będziecie w komplecie i będziesz mogła nadrobić. Szukając plusów sytuacji, to przynajmniej nie musisz nic sprzątać, przyjedziesz na wypucowane
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹

-
Asia091 wrote:A chociaż masz wygodne łóżko?
Też miałam wyrzuty sumienia, że wszystko będzie na głowie męża i nawet chciałam go zabić (jak zapewne pamiętacie 😜) mąż żyje i ma się świetnie jak coś.
Mąż miał tydzień na pomalowanie łóżeczka,,, finalnie maluję je już 2 tydzień..nie pytajcie czy mnie to denerwuje bo odpowiedź brzmi tak.
Patrzyłam też materace i podpowiedzcie mi proszę skąd zamawialiście?
A i dziś dzwoniłam za wózkiem i fotelikiem miał być do 10 października a dziś usłyszałam, że może będzie w połowie miesiąca!!🤬🤬 powiedziałam, że wobec tego idę do konkurencji i ma mi oddać kasę którą sobie rozporządza od miesiąca. Także kręci się cyrk i teatr 😠
Ten materac: https://manufakturamateracy.pl/pl/products/materac-120x60-fizjomax-baby-poleca-mama-fizjoterapeuta-21.html?gad_source=1&gad_campaignid=22929565899&gbraid=0AAAAA9nQqM_WP_7edmL2O-2Uw6_dmgpG_&gclid=CjwKCAjwup3HBhAAEiwA7euZuhzLFZeSyuApHQ8ikeZFsahaUcoOwCpXttKam1LkMCrXzTN_S2GlxBoCaGQQAvD_BwE
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Asia091 ja mam materac z FikiMiki.
Bećka u nas w szpitalu robią na łóżku, raz tylko miałam na leżance i też myślałam, że nie dam rady.
Mylove u mnie akurat wszystko pozamykane, szyjka ok 4cm, dzis 33+6. Myślisz, że dasz rade do 29? Masz tylko leżeć? -
Mylove wrote:Hej dziewczyny jestem po wizycie u lekarza . Dzisiaj mamy 35 tc + 4 dni i mam 3 cm rozwarcia , skierowanie na cc 29.10 .
Wczoraj w nocy miałam skurcze od tej pory mam wrażenie że mała nie przestaje się ruszać . Lekarz zlecił ktg 2 razy w tygodniu i dzwonić jeśli coś się zadzieje … czy ktoś już też jest w takiej sytuacji jak ja ? Pozdrawiam
U mnie na wizycie w tamtym tygodniu nie było żadnych niepokojących objawów, wskazujących że bobas wybiera się na świat, ale od jakiś 3 dni mam tak, że co chwile twardnieje mi brzuch, pojawiają się czasem takie chwilowe skurcze, jak przy okresie i bobas skacze CAŁY CZAS - ciągle, aż czasem to jest bolesne i męczące. No i czuje takie napieranie tego dziecka tak nisko, chwilami to uczucie takie jakby on miał zaraz wyskoczyć stamtąd…
Mój prowadzący mi niby mówił, że to już czas, że tak będzie się coraz częściej zdarzać ale i tak mnie to za każdym razem przeraża.
Edit: jeszcze w temacie ruchów dziecka - mój egzemplarz jest szaleńczo ruchliwy od początku, teraz robi się to jednak dużo bardziej nie przyjemne bo jest większy a ma mniej miejsca, więc to nie przypomina miłego muskania tylko napieprzanie i wypychanie swoich części ciała w każdej możliwej konfiguracji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 20:31
-
Mylove wrote:Hej dziewczyny jestem po wizycie u lekarza . Dzisiaj mamy 35 tc + 4 dni i mam 3 cm rozwarcia , skierowanie na cc 29.10 .
Wczoraj w nocy miałam skurcze od tej pory mam wrażenie że mała nie przestaje się ruszać . Lekarz zlecił ktg 2 razy w tygodniu i dzwonić jeśli coś się zadzieje … czy ktoś już też jest w takiej sytuacji jak ja ? Pozdrawiam
Nie jestem w takiej sytuacji, ale moj lekarz na kazdej wizycie mi powtarza, ze w razie jakichs silnych skurczy, braku ruchow, ale TEZ bardzo intensywnych ruchow mam sie zglaszac na SOR. Jesli te skurcze i ruchy cie niepokoja to moze warto dla spokoju sprawdzic?
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-
Bećka wrote:Jakoś ten czas leci, mam 3xktg, jeszcze dzisiaj znowu byłam przenoszona, wróciłam na położnictwo. Musieli zrobić sale infekcyjną, a wcześniej kogoś z jakąś bakterią musieli przyjąć 🤷🏼♀️ Doktorka była i przepraszała, wyjaśniła wszystko, co zrobić..., więc atrakcje mam zapewnione 😅 Tyle na plus, że tu ktg robią na łóżkach, nie trzeba iść i leżeć na twardej leżance.
Bećka przytulam 🫂
A czy termin 37+0 jest pewny? Czy czekacie aż samo się zacznie? -
Mylove jak pisze well , jeżeli nie pokoją Cię te ruchy bądź są zdecydowanie inne niż zwykle to warto skontrolować.
Moja dzidziulka nie jest mega ruchliwa ale te ruchy to teraz bardziej rozpychanie się niż kopniaki. No chyba że w pęcherz. Chociaż mam wrażenie że ciągle jest ułożona miednicowo -
wellwellwell wrote:Nie jestem w takiej sytuacji, ale moj lekarz na kazdej wizycie mi powtarza, ze w razie jakichs silnych skurczy, braku ruchow, ale TEZ bardzo intensywnych ruchow mam sie zglaszac na SOR. Jesli te skurcze i ruchy cie niepokoja to moze warto dla spokoju sprawdzic?
Pod kontrola jestem po wizycie u lekarza . Skomentował ruchy tak że w takim tygodniu i z moimi podwyższonymi próbami wątrobowymi ( cholestaza ) może tak się dziać . W każdym razie mam dzwonić jak coś mnie będzie niepokoilo lub jechać na sor poprostu . Czy wytrwam do 29.10 ? Myślę że nie …
Trochę się boję że to zacznie się na dniach … jednak 3 cm to już trochę jest .
Nie mówił że mam się oszczędzać i leżeć ale to moje trzecie dziecko i nie mam 20 lat także myślę że wie że nie musi mi tego mówić 🫣
Już nie umawiał mi wizyty kontrolnej tylko kazał robić ktg 2 razy w tygodniu i wysyłać zdjęcie z ktg … także on chyba wie że spotkamy się na oddziale szybciej i nie ma sensu umawiać już wizyty … nie chciał mnie straszyć 😂🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
6.03.25- ||
9.11.25- termin -
Mylove wrote:Pod kontrola jestem po wizycie u lekarza . Skomentował ruchy tak że w takim tygodniu i z moimi podwyższonymi próbami wątrobowymi ( cholestaza ) może tak się dziać . W każdym razie mam dzwonić jak coś mnie będzie niepokoilo lub jechać na sor poprostu . Czy wytrwam do 29.10 ? Myślę że nie …
Trochę się boję że to zacznie się na dniach … jednak 3 cm to już trochę jest .
Nie mówił że mam się oszczędzać i leżeć ale to moje trzecie dziecko i nie mam 20 lat także myślę że wie że nie musi mi tego mówić 🫣
Już nie umawiał mi wizyty kontrolnej tylko kazał robić ktg 2 razy w tygodniu i wysyłać zdjęcie z ktg … także on chyba wie że spotkamy się na oddziale szybciej i nie ma sensu umawiać już wizyty … nie chciał mnie straszyć 😂
No tak, to pozostaje duzo odpoczywac i sluchac zalecen lekarza.
Faktycznie to rozwarcie na tym etapie lekko niepokoi, chociaz moja znajoma przy 3 dziecku miala 2cm pod koniec ciazy i przechodzila tak jeszcze kilka tygodnie, ostatecznie skonczylo sie indukcja i oksytocyna w 41tc, bo bobasowi sie wcale nie spieszylo. 😅
Takze dbaj o siebie i moze jednak uda sie wytrwac do terminu. 🤞 -
Dziękuję za miłe słowa💗
Tak, ustalone 37+0 lub 37+1 i będzie cięcie, czyli 15/16 października, jak wszystko będzie ok (musi być cesarka przy przodującym łożysku). Pytałam, czy można poczekać dłużej, po incydencie nie ma śladu. Niestety przy tym łożysku jest zagrożenie odklejenia łożyska, ja się wykrwawiam, a dziecko jest niedotlenione. Pisałam Wam, że ostatnio coś takiego się stało, w 31 tygodniu.
Łóżko zmieniłam już 3 raz, jest ok 😆 za pierwszym razem miałam to sterowane pilotem.
Przyjadę na gotowe, ale ile słuchania mnie czeka...🙄 U nas jakiś czas temu wózek stanął na granicy białoruskiej, mąż mi nie mówił, żeby mnie nie denerować.
Nie chcę straszyć, przy cholestazie dziewczyna z sali miała wywoływany poród w 37 tygodniu, może to zależy od wyników, nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 22:04
86' 👩🏼

17.02 FET 🌞
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
16.07 24+0 ~700g 🫣😊
10.09 32+0 1900g 😍
06.10 35+5 2500g 💗
Bećka wrote:Dziękuję za miłe słowa💗
Tak, ustalone 37+0 lub 37+1 i będzie cięcie, czyli 15/16 października, jak wszystko będzie ok (musi być cesarka przy przodującym łożysku). Pytałam, czy można poczekać dłużej, po incydencie nie ma śladu. Niestety przy tym łożysku jest zagrożenie odklejenia łożyska, ja się wykrwawiam, a dziecko jest niedotlenione. Pisałam Wam, że ostatnio coś takiego się stało, w 31 tygodniu.
Łóżko zmieniłam już 3 raz, jest ok 😆 za pierwszym razem miałam to sterowane pilotem.
Przyjadę na gotowe, ale ile słuchania mnie czeka...🙄 U nas jakiś czas temu wózek stanął na granicy białoruskiej, mąż mi nie mówił, żeby mnie nie denerować.
Nie chcę straszyć, przy cholestazie dziewczyna z sali miała wywoływany poród w 37 tygodniu, może to zależy od wyników, nie wiem.
Tak zależy od wyników . Jak są mega złe to wywołują szybciej ale u mnie dramy nie ma z cholestaza w każdym razie jakbym się zaczęła dużo drapać to mam dzwonić do lekarza 🫣🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
6.03.25- ||
9.11.25- termin -
Od 5:40 do 7:00 trzymałam siku, żeby minęły te 4h od ostatniego siku, bo inaczej badanie moczu ma średni sens. W ciąży to badanie jest dla mnie bardzo problematyczne, bo budzę się po 2-3 razy z pełnym pęcherzem 🙈 a na poniedziałkową wizytę mam mieć nowe badanie i dzienniczek ucznia z pomiarami ciśnienia 😁
Wczoraj zdałam sobie sprawę, że jeśli przez ciśnienie będzie indukcja lub cesarka w 38 tygodniu to za ok. 5 tygodni Tosia będzie z nami 🥹 z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej mam ogromny stres co myśmy narobili 😆😆😆 to chyba hormony, bo ciąża bardzo chciana 🙈👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹