X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Nie wiem dziewczyny czemu Wy tak usilnie chcecie się rozpakować z bobasami 😅 potem to już tylko nieprzespane noce 🤪 ja jestem zombie, wyglądam jakby mnie coś rozjechało a deszcz rozmył mnie po asfalcie. Gdybym wiedziała, że tak będzie to bym nie poszła na indukcję 😆😅. W ciąży nie spałam dobrze, ale cokolwiek spałam.

Dla mnie ciaza byla łaskawa ale chyba po prostu panicznie boję się indukcji i wole by sie zaczęło samo... I boje sie ze w jakis sposób przegapię ze cos złego dzieje sie dla dziecka

Domisiek lubi tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🩷

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Nie wiem dziewczyny czemu Wy tak usilnie chcecie się rozpakować z bobasami 😅 potem to już tylko nieprzespane noce 🤪 ja jestem zombie, wyglądam jakby mnie coś rozjechało a deszcz rozmył mnie po asfalcie. Gdybym wiedziała, że tak będzie to bym nie poszła na indukcję 😆😅. W ciąży nie spałam dobrze, ale cokolwiek spałam.

No ja wiem juz co mnie czeka po porodzie, ale z drugiej strony i tak tego nie unikne i tak, a teraz to powiem Ci, ze z kazdym dniem po prostu mega stres kiedy to sie wydarzy i czy akurat bedzie to moment, zeby sie dobrze zorganizowac. Na chwile obecna nie do konca mamy co zrobic ze starsza corka, wiec chyba bede sasiadke budzic w razie czego. 😅 albo w ostatecznosci bede musiala rodzic sama i maz zostanie w domu. 🙃 czasem zaluje, ze jednak nie wykupilam tej prywatnej poloznej.
    No i z kazdym dniem coraz wiekszy stres o sam przebieg porodu. Takze juz chcialabym miec to wszystko z glowy za soba. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:50

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja was, dziewczyny, rozumiem — sama pamiętam, jakie miałam ciśnienie na to, żeby się wreszcie zaczęło :P Z dnia na dzień jest po prostu coraz ciężej.
    I muszę przyznać, że (póki co) bardzo podoba mi się macierzyństwo. Mam właśnie ssaka przyczepionego do cyca, przeglądam forum, oglądam Netflixa.
    Zdaję sobie sprawę, że sielanka nie będzie trwała wiecznie, ale póki co jest fajnie. Rekompensata za poród? xD
    Wiadomo, że w nocy trzeba wstawać, ale staram się to odbijać w dzień, śpiąc razem z Alą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:52

wellwellwell, Domisiek, Nadzieja32, psaj91, Zumi, Anilorak88 lubią tę wiadomość

29 i 35 👩‍❤️‍👨
    10.03 – ⏸️
    age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    No ja tez w klubie 🦕

Nigdy w życiu płytki i fugi na podłodze w łazience nie lśniły tak jak dzisiaj. A i tak dalej cisza 😋 piernicze, otworzyłam sobie paczkę czekoladowych wafelków na pocieszenie.

Ja zrobiłam domowe kokosanki i piekę ciasto Espresso dla męża. Popijam zimową herbatkę, leci jazzik a ja maluję kartki świąteczne dla odprężenia… 😂

Zumi, Anilorak88, Epidrac lubią tę wiadomość

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    14.11 planowana indukcja
    10/11.11 moj plan 😁

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chłop potrafi jechać do Lidla jest bon 30 zł za zakupy 300 i on robi zakupy za 298 czaicie :D także tak wszyscy mamy tego samego,mój nie patrzy żeby iść do sklepu po coś woli kupić na stacji paliw
    Jak już tankuje mimo że sklep 10 m dalej 🤗 dlatego już wolę ja zakupy robić

Ps. Ja również zero oznak porodu,mam nadzieję że dziś już mnie nie złapie bo mój na imprezie firmowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:18

Zumi, Domisiek lubią tę wiadomość

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    Termin 24.11

preg.png
  • Wisienka95 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    W dniu 14.11.2025 o godzinie 22:00 z wagą 2420 g urodził się mój Syn 🥰 poprzez CC.

Jutro wrócę z większą dawką informacji a teraz po karmieniu idziemy spać. Dobranoc 😴

Piszę do ciebie z forum grudniowego 🙂 na wstępnie gratuluje Synka 😉 powiedz mi proszę jeśli możesz czy macie wpisana hipotrofie ? Ile mierzył twój synek ?
    Będziecie mieli dodatkowe badania?
    U nas też jest duża hipotrofia, lekarze wróżą różne choroby. Ja odchodze od zmysłów. Miałam amnio + miktomacierze ale wszystko wyszło ok.
    Powiedz proszę czy przepływy miałaś prawidłowe?
    Mówili coś o jakości łożyska / pępowiny po porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:17

• Zumi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny czemu Wy tak usilnie chcecie się rozpakować z bobasami 😅 potem to już tylko nieprzespane noce 🤪 ja jestem zombie, wyglądam jakby mnie coś rozjechało a deszcz rozmył mnie po asfalcie. Gdybym wiedziała, że tak będzie to bym nie poszła na indukcję 😆😅. W ciąży nie spałam dobrze, ale przynajmniej cokolwiek spałam 🤤

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:

Ja tak jak Nadzieja ciągiem ostatnio nie śpię dłużej niż 4h. Każda zmiana pozycji w nocy to pobudka + siku. Codziennie jak w zegarku 5 rano i już nie śpię. Także w pobudki w nocy i drzemki w dzień już wjeżdżam jak w masło. 🙂
    Od 2 tygodni mam codziennie mdłości i biegunkę i czuję się jak we więzieniu we własnym domu. Mój mąż pracuje prawie codziennie od 8:00 do 20:00, więc ja jestem sama całe dnie. On też chodzi zestresowany bo u niego wzięcie wolnego niezaplanowanego przynajmniej miesiąc wcześniej ogólnie graniczy z cudem. Choć oczywiście rozumieją, że porodu sobie nie zaplanuje, ale w pracach u niego też siedzą jak na szpilkach bo mocno to zdezorganizuje placówki i codziennie pytają czy już rodzę. Także ja też przez to czuję na sobie presje z każdej strony.

O dziewczynach, które dodatkowo puchną, mają problemy z ciśnieniem to w ogóle nie wspomnę, bo Wam to się medal należy za wytrwałość. Mnie by w wariatkowie zamknęli.

Powiem szczerze, że nawet pomimo tego, że cały pierwszy trymestr pracowałam jednocześnie mając codziennie krwotoki z nosa, wymioty i migreny to zdecydowanie ten czas od 37tc jest dla mnie dużo trudniejszy szczególnie psychicznie. Czasem aż żałuję, że nie załatwiłam sobie CC tylko po to, żeby mieć wyznaczony termin i się nie stresować.

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙 Czekamy na Ciebie 💙

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:

Właśnie po walce na śmierć i życie na przewijaku, miałam napisać coś podobnego 😅 kupa i siki latały w promieniu 3 metrów - w każdym kierunku. Wszyscy cali ale ledwo 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:45

12.2024 7tc 👼🏼
    11.2025 A 🩵

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Dla mnie ciaza byla łaskawa ale chyba po prostu panicznie boję się indukcji i wole by sie zaczęło samo... I boje sie ze w jakis sposób przegapię ze cos złego dzieje sie dla dziecka

O to to, ja też indukcji chcę powiedzieć stanowcze nie. Chyba już wolę po prostu CC.

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙 Czekamy na Ciebie 💙

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Mój chłop potrafi jechać do Lidla jest bon 30 zł za zakupy 300 i on robi zakupy za 298 czaicie :D także tak wszyscy mamy tego samego,mój nie patrzy żeby iść do sklepu po coś woli kupić na stacji paliw
    To ja mam nie lepszego. Kiedyś wysłałam go do Lidla po biały ser. Wrócił z pustymi rękoma mówiąc, że nie było białego sera. Ja taka zdziwiona "ale jak to? Żadnego?" On na to: "Nie było białego sera. Był tylko twaróg". ... I tak to 🤦
    Zumi wrote:
    Ja doskonale to rozumiem, bo miałam wiele razy takie myśli, że jednak w ciąży było łatwiej niż z wrzeszczącym bobasem. I naprawdę mi by się nie spieszyło, gdyby nie ta kolosalna waga małej i niechęć do CC.

Kasiek7 lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:

Ps. Ja również zero oznak porodu,mam nadzieję że dziś już mnie nie złapie bo mój na imprezie firmowej

Mój wyczaił kiedyś jakąś promocję która obowiązywała z aplikacją sklepu, to pojechał pół miasta tylko po to, żeby skorzystać z promocji.
    Na miejscu to kupił itd, zapłacił - oczywiście nie zwracał uwagi ile płaci, przyjechał z tym do domu… i się okazało że zapłacił normalną cenę, bo nie zeskanował aplikacji z którą była promocja 😅

12.2024 7tc 👼🏼
    11.2025 A 🩵

age.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:

Mojego pani by zapytała czy chce coś dobrać za 2zł żeby mu się odjęło 30 zł, a on odpowie że nie dziękuję wszystko mam. Po czym dokupi torebkę za 3 zł na drugi paragon, bo zapomniał wziąć z auta torbę i nie ma się w co zapakować - w moim Lidlu panie zostawiają kartoniki, które można brać za darmo do pakowania 🙃

event.png

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Piszę do ciebie z forum grudniowego 🙂 na wstępnie gratuluje Synka 😉 powiedz mi proszę jeśli możesz czy macie wpisana hipotrofie ? Ile mierzył twój synek ?
    Będziecie mieli dodatkowe badania?
    U nas też jest duża hipotrofia, lekarze wróżą różne choroby. Ja odchodze od zmysłów. Miałam amnio + miktomacierze ale wszystko wyszło ok.
    Powiedz proszę czy przepływy miałaś prawidłowe?
    Mówili coś o jakości łożyska / pępowiny po porodzie?

Wróżą z kart czy fusów ? U nas co prawda było wiadomo po prenatalnych o chorobie serca, ale w ciąży i teraz po porodzie poprostu zrobili nam multum badań żeby zobaczyć czy coś dodatkowego nie ma. I tu jestem akurat mało motywującym przykładem, bo ile badanie słuchu wyszło dobrze to po usg głowy powiedzieli że będzie do kontroli, bo są torbiele, ale jest duża szansa że się same wchłoną i nie będą miały wpływ na słuch.

event.png

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Mój wyczaił kiedyś jakąś promocję która obowiązywała z aplikacją sklepu, to pojechał pół miasta tylko po to, żeby skorzystać z promocji.
    Na miejscu to kupił itd, zapłacił - oczywiście nie zwracał uwagi ile płaci, przyjechał z tym do domu… i się okazało że zapłacił normalną cenę, bo nie zeskanował aplikacji z którą była promocja 😅

I może jeszcze kupił tylko jedną rzecz, ale i tak nie zwrócił uwagi na różnicy w cenie 😅 ah te chłopy.

event.png

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tylko mój taki ananasek serio🙈🤣

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    Termin 24.11

preg.png
  • Epidrac Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:

Oj to u mnie odwrotnie, maz potrafi 3 kauflany zjezdzic po calym miescie bo promka na cos a w najblizszym nir ma. Jak jedzie na zakupy to wszystkie markety obskoczy, 2 h go nie ma🙈 wolalabym zeby robil jakoes mini zakupy w zabce bo u nas zawsze szafa z zapasami doslownie ugina sie od wszystkiego. Jak wraca z zakupow to palpitacji dostaje jak sie wypakowyje bo nienawidze jak jest narozstawiane wszedzie wszystko

Wysłany: Dzisiaj, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:

Ja jestem jeszcze w szpitalu więc mam posprzątane i ugotowane, ja tylko jem, sikam, kąpie się, karmię małego i przewijam małego - chociaż często robią to położne, bo jak biorą do na badania to dostaje przewinięte dziecko z powrotem 😅 jedna tylko jest nie ogar i zostawia go nie ubranego po badaniach 😅 więc po niej zawsze muszę sprawdzić jak i w czym on jest odłożony do mydelniczki, a tak to jakbym miała sztab darmowych niań. One też zawsze pytają czy wziąć go na trochę żebym mogła odpocząć.

event.png

preg.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga a jakie widoki na wyjście do domu ?

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

preg.png
‹‹ 803 804 805 806 807
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ