👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudka wrote:Zdecydowanie tetra wygrywa (na ten moment dopóki sik nie jest aż tak obfity) i otulacze wełniane- mam 5 używam 3 jak będę prała to żeby były na zmianę ale na szczęście często tego nie trzeba robić. Tetra do prania a otulacz wełniany może nie musi być wilgotny więc wtedy do wysuszenia i przy zakładaniu następnej tetry biorę następny otulacz. Nic nie przecieka, pupa oddycha nie trzeba niczym smarować, przemywam tylko myjką wielorazową i wodą 😃 Pranie robię raz na 2 dni.
https://zapodaj.net/plik-n5Gl4OjMoh
Tak, ja znam zasady, bardziej bylam ciekawa czy poszłaś w pul, evoflaty czy formowanki ale widzę klasyk sie dobrze sprawdza 🙂ktora tetra ci sie tak dobrze sprawuje? Ja mam troche birdseye i troche tej nowoczesnej od woolberry. Na noc też tetra czy formowanki i gatki? -
Dziewczyny help ,jeśli pamiętacie karmię cały czas z kapturkiem bo bez nie umie zassac ..mimo że moim zdaniem nie mam jakiks małych sutków 🫤 dziś np rano od 7-9 potem od 11-1 tyle to trwa...ona pociągnie zamyka oczy i tak wkoło , dziś dokarmilismy ją teraz mm mam Avent natural response i tak z przepływem 1 je z godzinę a ubywa z 10 ml a z przepływem 2 dwa razy się dziś zakrztusiła ,co mam robić ?? 😟
Ps. Do tego po wypiciu 50 ml ulała dwa razy podczas przebierania,potem płacz i nagle nie umiała pociągnąć wogole z przepływu 1..Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:53
-
Ja jak karmie MM bądź moim odciągniętym to nie na płasko tylko staram się żeby Ignaś miał główkę ciut wyżej a po jedzonku pionizuje go, ładnie mu się odbije. Zdarza mu się na cycu przysypiać (np teraz 😅)to wtedy dotykam jego policzka i ssie dalej. Jedynie w szpitalu w 3 dobie ulał (raczej to była fontanna) dwa razy od tamtej pory cisza 🤞
Czy wasze bejbisie też się tak prężą i czerwienią przy 💩 ? Aż mi żal na to patrzeć, robię rowerki masuje brzuszek itp. Ale mimo wszystko dużo wkłada pracy w 💩.
A dziś obcinałam paznokcie Ignasiowi, spociłam się przy tym jak mysz..oj te ogromne nożyczki(dziecięce) w porównaniu do tych tyci tyci paznokci 🥹09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓 -
Kasiek7 wrote:Dziewczyny help ,jeśli pamiętacie karmię cały czas z kapturkiem bo bez nie umie zassac ..mimo że moim zdaniem nie mam jakiks małych sutków 🫤 dziś np rano od 7-9 potem od 11-1 tyle to trwa...ona pociągnie zamyka oczy i tak wkoło , dziś dokarmilismy ją teraz mm mam Avent natural response i tak z przepływem 1 je z godzinę a ubywa z 10 ml a z przepływem 2 dwa razy się dziś zakrztusiła ,co mam robić ?? 😟
Ps. Do tego po wypiciu 50 ml ulała dwa razy podczas przebierania,potem płacz i nagle nie umiała pociągnąć wogole z przepływu 1..
U nas też było zawirowanie z dopasowaniem przepływu. Z 1 bardzo długo jadł, męczyło go to aż przysypiał i się budził po chwili zły bo nie mógł dojeść a z 2 się co chwile krztusił. Nam pomogła zmiana pozycji - karmimy go tak że głowe ma znacznie wyżej i jest ułożony na boku - u nas na lewym. Jak nawet był z głową wyżej, ale był skierowany w górę to i tak był problem, nawet na prawym boku średnio mu pasuje. Czasem się nu zdarzy zakrztusić, bo jest głodomorem i je bardzo łapczywie, ale nie jest to często i nie krztusi się też bardzo mocno.
Aa i co do ulewania, to my go dość długo po jedzeniu bierzemy „pionowo” - ulewa nam może ze 2 razy na tydzień więc albo ten sposób nam działa, albo on nie ma tendencji do ulewania.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:14
-
Asia091 wrote:Ja jak karmie MM bądź moim odciągniętym to nie na płasko tylko staram się żeby Ignaś miał główkę ciut wyżej a po jedzonku pionizuje go, ładnie mu się odbije. Zdarza mu się na cycu przysypiać (np teraz 😅)to wtedy dotykam jego policzka i ssie dalej. Jedynie w szpitalu w 3 dobie ulał (raczej to była fontanna) dwa razy od tamtej pory cisza 🤞
Czy wasze bejbisie też się tak prężą i czerwienią przy 💩 ? Aż mi żal na to patrzeć, robię rowerki masuje brzuszek itp. Ale mimo wszystko dużo wkłada pracy w 💩.
A dziś obcinałam paznokcie Ignasiowi, spociłam się przy tym jak mysz..oj te ogromne nożyczki(dziecięce) w porównaniu do tych tyci tyci paznokci 🥹
Nasz się tak pręży ale nie przy każdej. Nie wiem od czego to zależy że raz się wygina przy tworzeniu a raz nic a nic. A raczej te kupy ma takie same.
-
Tak u nas kupy też te same, raz więcej raz mniej. Już myślałam że coś mu Dolega że może jakiś środek na brzuszek trzeba.Paulivvv wrote:Nasz się tak pręży ale nie przy każdej. Nie wiem od czego to zależy że raz się wygina przy tworzeniu a raz nic a nic. A raczej te kupy ma takie same.
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
Apropo karmienia cycem, Ignacy na wisi po 20 minut i jeszcze się domaga tylko nie chce już cyca, szuka butelki i potrafi wypić 40-60 ml.. to coś sporo . Jak myślicie ?
A i jaką poduszkę do karmienia polecacie?09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
Asia091 wrote:Ja jak karmie MM bądź moim odciągniętym to nie na płasko tylko staram się żeby Ignaś miał główkę ciut wyżej a po jedzonku pionizuje go, ładnie mu się odbije. Zdarza mu się na cycu przysypiać (np teraz 😅)to wtedy dotykam jego policzka i ssie dalej. Jedynie w szpitalu w 3 dobie ulał (raczej to była fontanna) dwa razy od tamtej pory cisza 🤞
A dziś obcinałam paznokcie Ignasiowi, spociłam się przy tym jak mysz..oj te ogromne nożyczki(dziecięce) w porównaniu do tych tyci tyci paznokci 🥹
U mnie jest ciągła walka z dwójką.
Robert potrafi się pół dnia wyginać albo też płakać mimo że już lecimy na kropelkach, bo wczesniej to wgl był dramat. Już myślałam że mu się przepuklina pępkowa zrobi. -
Fabregasowa wrote:Tak, ja znam zasady, bardziej bylam ciekawa czy poszłaś w pul, evoflaty czy formowanki ale widzę klasyk sie dobrze sprawdza 🙂ktora tetra ci sie tak dobrze sprawuje? Ja mam troche birdseye i troche tej nowoczesnej od woolberry. Na noc też tetra czy formowanki i gatki?
Kupiłam po kilka z różnych rodzajów i numer 1 dla mnie to jest nietetra od woolberry. Fajna jest też muślinowa od woolberry ale ona nam dość szybko przemaka wiec jak ją zakładam to dokładam booster i wtedy jest ok natomiast jest mega mięciutka i to jest super. Birdseye też używam ale narazie myślę że ona jest za gruba. Pul nie używam teraz wcale i nawet nie kupowałam na NB. Mam kilka ale już na rozmiar MOS. Teraz cały czas tetra i otulacz wełniany bo zmian jest bardzo dużo więc nie trzeba nic więcejWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 23:11
-
U nas też problem z gazami i 💩, okropnie się pręży i czerwieni jak burak. Ostatnie kilka dni jest mocno marudny, często płacze i dopiero przestaje jak sobie ulży i popierdzi. Espumisan poszedł w ruch przedwczoraj ale nie chcę go faszerować codziennie... Często robi mi się przykro że nie mam jak mu pomóc.
W ogóle to synek u mnie się nie chce uspokoić, tylko szuka cyca a jak nie daje to się irytuje, uspokaja się na mężu. Czyli jestem jednym wielkim cyckiem na nogach 🤡👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨
22.11 (39+2) O 🩵💙

-