X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ile wychodzicie z maluchami na spacer? Codziennie?

Dużo widziałam takich głosów w internecie że codziennie spacer, co by się nie działo to żeby iść. No ja nie jestem jakaś pogodowo przewrażliwiona ale czasem mi się zwyczajnie nie chce 😅 wole go czasem utulić do snu i sama też się rozłożyć na kanapie.

Dzisiaj mamy pięknie słonecznie to zaraz ruszamy spacerować.

kalinok lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka to logistyka żeby się zebrać z dzieckiem do lekarza! 🙉 o matko bosko,, dobrze że stary jest dostępny to gania góra - dół z tobołami.
    Na wstępie wizyta była baardzo długa bo prawie godzinę. Ludzi w ciul.. każdy się pcha wiadomo 🤡 najbardziej rozwścieczyło mnie że kolejka obok do okulisty była kobieta z chłopakiem około 25 lat na wózku z głębokim upośledzeniem i kurde czaicie że ona biedna musiała stać w kolejce ? Nikt jej nie przepuścił ani lekarka niezainterweniował - nikt nic nie zrobił. 🥺

Ignaś ma dziurkę w przedsionku, do roku czasu powinna się zamknąć. Nic groźnego ale jak usłyszałam, że ma dziurkę to mało nie zeszłam na zawał bo ciśnienie to miałam 200/800 na bank. Doktorka kazała obserwować i się nie martwić na zapas, w marcu mamy wizytę kontrolną.🤞

Psaj kciuki dla Was od rana💪♥️

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓
  • Lavenda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was na bieżąco, chociaż jak dochodzę do końca to jakoś nic nie udaje mi się naskrobać 😅

Na początku chciałabym wesprzeć psaj, jestem z Tobą myślami i niezmiennie zaciskam kciuki za Wasze zdrowie.

Fabregasowa, Tobie manifestuję rychłe rozpoczęcie szybkiego i lekkiego porodu. Czekamy na to piękne, wyczekane dzieciątko. Jak dziś pamiętam czas, gdy życzyłyśmy sobie być na jednym ciążowym wątku. 🩷

Mi się trafił bezproblemowy egzemplarz, więc wspieram mentalnie wszystkie wykończone mamy. Rozumiem, chylę czoła, ściskam i kibicuję.

Jestem od tygodnia sama z moimi dwiema dziewczynami. Na szczęście sąsiadka odprowadza starszą codziennie rano do szkoły, bo przerażało mnie to najbardziej. Zimno, ciemno, a tu szykować noworodka i zapierdzielać do szkoły. Chodniki oblodzone, wózek ledwo jedzie, a ubieranie warstwowe ssie.
    Mąż ma wrócić za jakieś 2 tygodnie. Bardzo się bałam, że złapie mnie jakiś dołek, na szczęście tak nie jest. Jestem całkowicie obezwładniona uczuciem miłości. W domu nawet czysto, a obiad albo zrobię, albo zamówię z baru mlecznego 😅 starsza mnie trochę podkurwia, bo to taka dama co musi mieć ostatnie zdanie. Żal mi jej, że tyle śniegu, a ja jej na sanki nawet wziąć zbytnio nie mogę. Jednak w pojedynkę ciężej się wybrać, chociaż Adziocha jak poczuje świeże powietrze to zapada w sen zimowy i budzi się dopiero w domu.
    Noce mamy ładne, kupa albo 5 razy dziennie albo co drugi dzień, ale bez stękania i płaczu, więc przyjęłam za normę. 4ego mamy wizytę u pediatry, wtedy zważymy klocuszka, moim zdaniem wyglada na 3 miesiące 🥴
    A i się wzruszam na reklamach świątecznych. Powoli odliczam do czasu aż zaczną lecieć włosy, przygotowuję się psychicznie. I czuję się staro, bo w tv non stop oglądam familiadę, koło fortuny, va banque i milionerów. Ale ten mały mopsik albo je albo spi, więc co tu innego robić?

20251128-140718.jpg

Asia091, izzou97, Justa877, Kropka89, edka85 lubią tę wiadomość

age.png

👩28 👨30

12.05.2017 - 🤱 Lila
    07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
    25.01.2025 - cb 💔

24.02.2025 - ⏸️
    9 dpo - beta 19,1
    11 dpo - beta 53,4
    13 dpo - beta 142,4
    15dpo - beta 349,8
    17dpo - beta 712,3
    19dpo - beta 1459,3
    22dpo - beta 5509,5

20.03 - mamy ❤️
    05.11.2025 - Ada 🩷 4140g 53cm
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane, dziękuję za Wasze myśli i kciuki. Mamy już wynik tomografii i potwierdzenie, że to neuroblastoma na nadnerczu prawym, ale guz jest dobrze odgraniczony, nie ma żadnych przerzutów w ciele, i ma bardzo dobre rokowania na całkowite wyleczenie. Lekarze twierdzą, że to najlepszy scenariusz w obecnej sytuacji. Prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu będzie miała operację i potem jeszcze kilka dni w szpitalu. Wszystkie pozostałe wyniki z krwi i badania ma bardzo ładne. Psychicznie szoruje po ziemi, fizycznie muszę jakoś dawać radę, mimo, że rana po cięciu wciąż boli. Na chwilę obecną to tyle wieści, bardzo proszę o kciuki ❤️🥺

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    27+6 tc - 1145g 🫣🩷
    30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
    33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
    37+6 tc - 3120g 👀🩷
    39+6 tc - 3820g 😱🩷
    40+2 tc - ➡️ indukcja
    40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj, jesteś mega dzielna 🫶🏻 bardzo mi przykro z powodu diagnozy, pozwól sobie na te wszystkie emocje. W tym wszystkim dobrze, że są takie rokowania. Trzymamy kciuki za Was, dawaj znać jak sytuacja 🥺

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:

Dużo widziałam takich głosów w internecie że codziennie spacer, co by się nie działo to żeby iść. No ja nie jestem jakaś pogodowo przewrażliwiona ale czasem mi się zwyczajnie nie chce 😅 wole go czasem utulić do snu i sama też się rozłożyć na kanapie.

Nir mam siły na codzienne spacery 🫠 staramy się co drugi dzień chociaż wyjść, chociaż u nas pogoda nie zachęca, bo albo piździ, albo smog

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:

My póki co nie wychodzimy i nie wiem kiedy się uda, bo ciągłe jest bardzo zła jakość powietrza :( położna mówiła, żeby sobie niestety darować póki co :( ale jest szaro, powietrze dosłownie wisi i je widać jest tak okropnie. Lepiej, żeby noworodek tego nie wdychał

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Dziewczyny jesteście kochane, dziękuję za Wasze myśli i kciuki. Mamy już wynik tomografii i potwierdzenie, że to neuroblastoma na nadnerczu prawym, ale guz jest dobrze odgraniczony, nie ma żadnych przerzutów w ciele, i ma bardzo dobre rokowania na całkowite wyleczenie. Lekarze twierdzą, że to najlepszy scenariusz w obecnej sytuacji. Prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu będzie miała operację i potem jeszcze kilka dni w szpitalu. Wszystkie pozostałe wyniki z krwi i badania ma bardzo ładne. Psychicznie szoruje po ziemi, fizycznie muszę jakoś dawać radę, mimo, że rana po cięciu wciąż boli. Na chwilę obecną to tyle wieści, bardzo proszę o kciuki ❤️🥺

Jesteś niesamowicie dzielna i silna 🫂 starając się szukać jakichkolwiek plusów, to dobrze odgraniczona zmiana, bez naciekania i przerzutów to w tym całym nieszczęściu, dużo szczęścia, jakkolwiek to brzmi. Po operacji pozostaną kontrole i z ogromnym prawdopodobieństwem na tym zakończycie leczenie. Wrodozna neuroblastoma, statystycznie ma 90% wyleczeń. Trzymam mocno kciuki za Was 🫂🫂 może jest w szpitalu psycholog, z którym mogłabyś porozmawiać?

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj super że są dobre rokowania to teraz trzeba pozbyć się dziada 👊. Zapewne jest Wam ciężko ale dobrze że szybko się Wami zajmą . Jesteśmy z Wami ♥️

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:

Co dwa dni się staram ale różnie wychodzi. 😅 czasami kanapa wygrywa

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
  • edka85 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Kochana, macie naprawdę dobre rokowania. W tomografii brak innych zmian. Wystarczy wyciąć dziada i po sprawie. Skoro to guz zarodkowy, to szanse na jego ponowne powstanie są mniejsze niż 0,1%...
    Zobaczysz, za 20 lat usiądziesz z córką przy kawie, a ta sytuacja będzie tylko gorzkim na wspomnieniem.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:

My wychodziliśmy codziennie ale dzisiaj odpuściłam bo za oknem brzydko, jakąś mgła cały dzień

• Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj dużo siły!! Oby teraz juz tylko było lepiej. Lekarze wiedzą co robić. Wierzę, że będzie dobrze ♥️

My nie wychodzimy na spacery póki co. Niestety, ale jakość powietrza jest okropna, kisi się wszystko i śmierdzi. Uroki górnego Śląska.

Lavenda ja się śmieję, że zdziadziałam bo kupiłam sobie po domu kapcie bo jak chodzę w nocy z Wojtkiem to mi zimno na bosaka 🤣

Asia taaa wyprawa do lekarza to jest logistyka.

Fabregasowa ✊💪

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11 Wojtuś ♥️
‹‹ 872 873 874 875 876
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ