👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Co ile wychodzicie z maluchami na spacer? Codziennie?
Dużo widziałam takich głosów w internecie że codziennie spacer, co by się nie działo to żeby iść. No ja nie jestem jakaś pogodowo przewrażliwiona ale czasem mi się zwyczajnie nie chce 😅 wole go czasem utulić do snu i sama też się rozłożyć na kanapie.
Dzisiaj mamy pięknie słonecznie to zaraz ruszamy spacerować.
kalinok lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jaka to logistyka żeby się zebrać z dzieckiem do lekarza! 🙉 o matko bosko,, dobrze że stary jest dostępny to gania góra - dół z tobołami.
Na wstępie wizyta była baardzo długa bo prawie godzinę. Ludzi w ciul.. każdy się pcha wiadomo 🤡 najbardziej rozwścieczyło mnie że kolejka obok do okulisty była kobieta z chłopakiem około 25 lat na wózku z głębokim upośledzeniem i kurde czaicie że ona biedna musiała stać w kolejce ? Nikt jej nie przepuścił ani lekarka niezainterweniował - nikt nic nie zrobił. 🥺
Ignaś ma dziurkę w przedsionku, do roku czasu powinna się zamknąć. Nic groźnego ale jak usłyszałam, że ma dziurkę to mało nie zeszłam na zawał bo ciśnienie to miałam 200/800 na bank. Doktorka kazała obserwować i się nie martwić na zapas, w marcu mamy wizytę kontrolną.🤞
Psaj kciuki dla Was od rana💪♥️09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓 -
Czytam Was na bieżąco, chociaż jak dochodzę do końca to jakoś nic nie udaje mi się naskrobać 😅
Na początku chciałabym wesprzeć psaj, jestem z Tobą myślami i niezmiennie zaciskam kciuki za Wasze zdrowie.
Fabregasowa, Tobie manifestuję rychłe rozpoczęcie szybkiego i lekkiego porodu. Czekamy na to piękne, wyczekane dzieciątko. Jak dziś pamiętam czas, gdy życzyłyśmy sobie być na jednym ciążowym wątku. 🩷
Mi się trafił bezproblemowy egzemplarz, więc wspieram mentalnie wszystkie wykończone mamy. Rozumiem, chylę czoła, ściskam i kibicuję.
Jestem od tygodnia sama z moimi dwiema dziewczynami. Na szczęście sąsiadka odprowadza starszą codziennie rano do szkoły, bo przerażało mnie to najbardziej. Zimno, ciemno, a tu szykować noworodka i zapierdzielać do szkoły. Chodniki oblodzone, wózek ledwo jedzie, a ubieranie warstwowe ssie.
Mąż ma wrócić za jakieś 2 tygodnie. Bardzo się bałam, że złapie mnie jakiś dołek, na szczęście tak nie jest. Jestem całkowicie obezwładniona uczuciem miłości. W domu nawet czysto, a obiad albo zrobię, albo zamówię z baru mlecznego 😅 starsza mnie trochę podkurwia, bo to taka dama co musi mieć ostatnie zdanie. Żal mi jej, że tyle śniegu, a ja jej na sanki nawet wziąć zbytnio nie mogę. Jednak w pojedynkę ciężej się wybrać, chociaż Adziocha jak poczuje świeże powietrze to zapada w sen zimowy i budzi się dopiero w domu.
Noce mamy ładne, kupa albo 5 razy dziennie albo co drugi dzień, ale bez stękania i płaczu, więc przyjęłam za normę. 4ego mamy wizytę u pediatry, wtedy zważymy klocuszka, moim zdaniem wyglada na 3 miesiące 🥴
A i się wzruszam na reklamach świątecznych. Powoli odliczam do czasu aż zaczną lecieć włosy, przygotowuję się psychicznie. I czuję się staro, bo w tv non stop oglądam familiadę, koło fortuny, va banque i milionerów. Ale ten mały mopsik albo je albo spi, więc co tu innego robić?
Asia091, izzou97, Justa877, Kropka89, edka85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jesteście kochane, dziękuję za Wasze myśli i kciuki. Mamy już wynik tomografii i potwierdzenie, że to neuroblastoma na nadnerczu prawym, ale guz jest dobrze odgraniczony, nie ma żadnych przerzutów w ciele, i ma bardzo dobre rokowania na całkowite wyleczenie. Lekarze twierdzą, że to najlepszy scenariusz w obecnej sytuacji. Prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu będzie miała operację i potem jeszcze kilka dni w szpitalu. Wszystkie pozostałe wyniki z krwi i badania ma bardzo ładne. Psychicznie szoruje po ziemi, fizycznie muszę jakoś dawać radę, mimo, że rana po cięciu wciąż boli. Na chwilę obecną to tyle wieści, bardzo proszę o kciuki ❤️🥺Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
Psaj, jesteś mega dzielna 🫶🏻 bardzo mi przykro z powodu diagnozy, pozwól sobie na te wszystkie emocje. W tym wszystkim dobrze, że są takie rokowania. Trzymamy kciuki za Was, dawaj znać jak sytuacja 🥺
-
Paulivvv wrote:Co ile wychodzicie z maluchami na spacer? Codziennie?
Dużo widziałam takich głosów w internecie że codziennie spacer, co by się nie działo to żeby iść. No ja nie jestem jakaś pogodowo przewrażliwiona ale czasem mi się zwyczajnie nie chce 😅 wole go czasem utulić do snu i sama też się rozłożyć na kanapie.
Nir mam siły na codzienne spacery 🫠 staramy się co drugi dzień chociaż wyjść, chociaż u nas pogoda nie zachęca, bo albo piździ, albo smog -
Paulivvv wrote:Co ile wychodzicie z maluchami na spacer? Codziennie?
My póki co nie wychodzimy i nie wiem kiedy się uda, bo ciągłe jest bardzo zła jakość powietrza
położna mówiła, żeby sobie niestety darować póki co
ale jest szaro, powietrze dosłownie wisi i je widać jest tak okropnie. Lepiej, żeby noworodek tego nie wdychał
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
psaj91 wrote:Dziewczyny jesteście kochane, dziękuję za Wasze myśli i kciuki. Mamy już wynik tomografii i potwierdzenie, że to neuroblastoma na nadnerczu prawym, ale guz jest dobrze odgraniczony, nie ma żadnych przerzutów w ciele, i ma bardzo dobre rokowania na całkowite wyleczenie. Lekarze twierdzą, że to najlepszy scenariusz w obecnej sytuacji. Prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu będzie miała operację i potem jeszcze kilka dni w szpitalu. Wszystkie pozostałe wyniki z krwi i badania ma bardzo ładne. Psychicznie szoruje po ziemi, fizycznie muszę jakoś dawać radę, mimo, że rana po cięciu wciąż boli. Na chwilę obecną to tyle wieści, bardzo proszę o kciuki ❤️🥺
Jesteś niesamowicie dzielna i silna 🫂 starając się szukać jakichkolwiek plusów, to dobrze odgraniczona zmiana, bez naciekania i przerzutów to w tym całym nieszczęściu, dużo szczęścia, jakkolwiek to brzmi. Po operacji pozostaną kontrole i z ogromnym prawdopodobieństwem na tym zakończycie leczenie. Wrodozna neuroblastoma, statystycznie ma 90% wyleczeń. Trzymam mocno kciuki za Was 🫂🫂 może jest w szpitalu psycholog, z którym mogłabyś porozmawiać?👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Psaj super że są dobre rokowania to teraz trzeba pozbyć się dziada 👊. Zapewne jest Wam ciężko ale dobrze że szybko się Wami zajmą . Jesteśmy z Wami ♥️09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
Co dwa dni się staram ale różnie wychodzi. 😅 czasami kanapa wygrywaPaulivvv wrote:Co ile wychodzicie z maluchami na spacer? Codziennie?
Dzisiaj mamy pięknie słonecznie to zaraz ruszamy spacerować.09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
Kochana, macie naprawdę dobre rokowania. W tomografii brak innych zmian. Wystarczy wyciąć dziada i po sprawie. Skoro to guz zarodkowy, to szanse na jego ponowne powstanie są mniejsze niż 0,1%...psaj91 wrote:Dziewczyny jesteście kochane, dziękuję za Wasze myśli i kciuki. Mamy już wynik tomografii i potwierdzenie, że to neuroblastoma na nadnerczu prawym, ale guz jest dobrze odgraniczony, nie ma żadnych przerzutów w ciele, i ma bardzo dobre rokowania na całkowite wyleczenie. Lekarze twierdzą, że to najlepszy scenariusz w obecnej sytuacji. Prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu będzie miała operację i potem jeszcze kilka dni w szpitalu. Wszystkie pozostałe wyniki z krwi i badania ma bardzo ładne. Psychicznie szoruje po ziemi, fizycznie muszę jakoś dawać radę, mimo, że rana po cięciu wciąż boli. Na chwilę obecną to tyle wieści, bardzo proszę o kciuki ❤️🥺
Zobaczysz, za 20 lat usiądziesz z córką przy kawie, a ta sytuacja będzie tylko gorzkim na wspomnieniem. -
My wychodziliśmy codziennie ale dzisiaj odpuściłam bo za oknem brzydko, jakąś mgła cały dzieńPaulivvv wrote:Co ile wychodzicie z maluchami na spacer? Codziennie?
Dzisiaj mamy pięknie słonecznie to zaraz ruszamy spacerować. -
Psaj dużo siły!! Oby teraz juz tylko było lepiej. Lekarze wiedzą co robić. Wierzę, że będzie dobrze ♥️
My nie wychodzimy na spacery póki co. Niestety, ale jakość powietrza jest okropna, kisi się wszystko i śmierdzi. Uroki górnego Śląska.
Lavenda ja się śmieję, że zdziadziałam bo kupiłam sobie po domu kapcie bo jak chodzę w nocy z Wojtkiem to mi zimno na bosaka 🤣
Asia taaa wyprawa do lekarza to jest logistyka.
Fabregasowa ✊💪
👩🧔♂️ 37
8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
25.03 ❤️
17.11 Wojtuś ♥️ -