👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulivvv trzymam kciuki 👍🏻 mój mąż też dziś wrócił do pracy i cóż, przez chwilę płakaliśmy w duecie 😅 jakiś gorszy dzień miał mój bobas, może wyczuł mój lekki stres
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Nancia co u Ciebie? Jak malutka ? Lepiej trochę z tym płaczem ?
nnaciaa lubi tę wiadomość
-
Fadecinuwazaja se wszystko robią najlepiej,,,oj jak mój mąż się zdziwił że jednak źle zakłada pieluchy! No za każdym razem przecieki wszystko szło bokiem a wiadomo siuśki to po same pachy, i dzisiaj wstałam bo młody się drze coś mu nie pasuje to mówię do męża że patrz jaki znowu zasikany a On że przebrałem go i że może się spocił .. 🤡 to ja przebrałam i pokazałam ja ma być założona pielucha przy akompaniamencie osobistej arii Ignasia
-
Stan na godzinę 02:15: jeszcze nie płaczemy w duecie.
Jesteśmy teraz po nocnym jedzeniu, przed tym jedzeniem bobas tak twardo u spokojnie spał, że psychicznie chora matka trzymała ciągle łeb w dostawce, sprawdzając czy jest z nim ok 🤡
Asia091, izzou97, wellwellwell, Kropka89, kalinok, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
To moj mąż jeszcze do końca tego tygodnia w domu ale juz chodzi i mówi, że sobie nie wyobraża jak ma pójść do pracy i zostawić Nas samych i ze tyle godzin nie będzie widział Wojtusia. Wczoraj stwierdził, ze najchętniej to by się zwolnił z roboty 🤣
Asia to mój mąż w kwestii obsługi wręcz przeciwnie. Ciągle pyta czy dobrze robi. Ja dziś takie poty, ze już dwa razy piżamę zmieniałam.
izzou97 lubi tę wiadomość
-
Mojego męża dopadło przeziębienie, mnie też zaczyna boleć gardło i niestety Tosi też się chyba zaczyna katar, częściej się budzi, słychać w nosie furczenie i jak odciągam to są gluty 😭😭😭 przecież taki mały noworodek ma strasznie ciężko oddychać z katarem. Nie wiem co robić. Zadzwonię rano do położnej, nie wiem czy z tak małym dzieckiem nie trzeba iść do lekarza jednak, ale tam to dopiero są zarazki 😭😭👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Ja też mam na Zmianę zimne poty ,potem wybuch gorąca od wczoraj.dzidzia po kąpaniu tfu tfu piękna noc tylko dwie pobudki jedzonko z cyca ale z kapturem i bez płaczu 💓może dzidzia mi się naprawila
U mojej też nos furcy od wczoraj narazie nic nie robię bo nie umiem czekam na jutro na położna 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2025, 06:33
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja mój Ignaś też ma gluty ale ja odciągam i zakrapiam solą fizjologiczną plus wodą morską. Czym dzieciom kremujecie skórę po kąpieli?
-
Dzięki dziewczyny za troskę 🩷
Właśnie jestem w drodze do szpitala, odstawiam sie na indukcje 🙄 byłam w pn na ktg i usg w szpitalu, szyjka ani drgnie ok 1cm, rozwarcie na opuszek, zwiastunów brak a główka baaardzo nisko. Wygląda na to ze blizna po elektrokonizacji totalnie blokuje cokolwiek i czeka mnie balonik 😭 swoje przepłakałam w poniedziałek. Niby nie zmuszali kiedy mam przyjść ale sama zaczynam schizowac ze przegapię ruchy dziecka itp, szczególnie ze juz wczoraj było ich mniej. Chyba i tak jestem tu najdłużej w dwupaku 🫣
Trzymajcie kciuki za mnie między cycem a pampersem 😁
Ann35, Dahlia, Asia091, AnaPyza, izzou97, wellwellwell, Paulivvv, psaj91, Lavenda, Ilka96, @pauliś@, Zumi, Kropka89, Klekotka, Foxy96, nnaciaa, Rudka, kalinok, Apatheia lubią tę wiadomość
-
My dodajemy trochę oleju ze słodkich migdałów bezpośrednio do wody, mega polecamAsia091 wrote:Nadzieja mój Ignaś też ma gluty ale ja odciągam i zakrapiam solą fizjologiczną plus wodą morską. Czym dzieciom kremujecie skórę po kąpieli?
a kremik Nivea mój pierwszy krem dodaje tylko trochę w zagięciach nóg i rąk i specjalny kremik mustela na buzię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2025, 07:38
-
Ja też zakrapiam i odciągam, ale teraz to jest ewidentnie katar 😭😭 zaraz będę dzwonić do położnej👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Asia091 wrote:Nadzieja mój Ignaś też ma gluty ale ja odciągam i zakrapiam solą fizjologiczną plus wodą morską. Czym dzieciom kremujecie skórę po kąpieli?
Ja nie kremuję, jedynie jak jest gdzieś miejsce bardziej suche to tylko w tym miejscu. Do kąpieli dodaję kropelkę płynu z hippa👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Fabregasowa kciuki za sprawną akcje i żebyś jeszcze dziś tuliła maleństwo ☺️
-
Dziewczyny doradzcie. Otóż Melusia zazwyczaj je jeden cyc i doje z drugiego. Od wczoraj tyle jest mleka że wystarcza jeden cyc na raz. Nie ma opcji że zachęci się ją na drugiego. A w drugim cycu czuje że jest już kiepsko. Tyle mleka. Czy odciągać trochę z tego cyca czy jednak nie i poczekać na kolej tego cyca. Choć i tak po jedzeniu czuje że drugie dziecko by się wykarmilo. Dziś zwaze Melusie jak waga
-
Dodaje tego olejku z migdałów do kąpieli i średnio pomaga,, bo ma suchą skórę i tak, nie chce używać olejków bo boję się że zatkam mu tą skórę.
Fergabasowa nareszcie! 🤞💪♥️ mocne kciuki za szybką akcję, Ignaś też zaciska piąstki ✊ -
Ania, ja bym z tego drugiego leciutko odciągnęła laktatorem jak przy nawale, tylko żeby ta pierś zluzować
Kto kupił 1800 chusteczek nawilżanych, które właśnie zaczęły odparzać bobasa? 🙋🏼♀️😆
Fabregasowa kciuki mocne 🍀
Zumi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! 🫶🏻
U mnie na razie jest kiepsko, codziennie płaczę. Kocham tego Malucha, ale niestety jest egzemplarzem nieodkładanym do tego z główną aktywnością w nocy. Także do szczęścia mu potrzebna mama + cycek 24h. Cycek to nawet poza karmieniem najlepszy w formie smoczka. Mnie oczywiście sutki niedługo odpadną.
Szczerze mówiąc nawet nie uprzykrzałoby mi to macierzyństwa w żaden sposób gdyby nie to, że nie daje sobie już rady z bólem. Żołądek nie przyjmuje już przeciwbólowych, czopki już ledwo dają radę. Mam ogromne bóle kości ogonowej i kręgosłupa, boli mnie krocze i piersi, które aktualnie są 3x większe. Nawał pokarmu mam taki, że jak Mały je z jednej piersi to jestem w stanie zapełnić prawie butelkę Aventa tą małą z samego kapania z drugiej. Nawet nieprzespane noce nie są dla mnie tak straszne jak ten ból aktualnie.
Niestety nie dam rady Was nadrobić, ale mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i niebawem będę mogła regularnie wrócić do Was. ☹️12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
A co do mojego porodu to chyba nikt takiego zwrotu akcji się nie spodziewał. Zaczęło się rano od nieregularnych skurczy, ale nie przekraczających 9min. Oczywiście w drodze do szpitala zaczęły się wydłużać więc byłam przekonana, że akcja się wyciszy. Przyjęli mnie na oddział koło 12:00. Powiedzieli, że jak mam nieregularne skurcze to czekamy z indukcją do jutra to może jeszcze tej nocy sama zacznę rodzić. O 14:00 miałam już skurcze co 4min, 2cm rozwarcia, wzięli mnie na porodowy. Poród szedł CUDOWNIE. były śmiechy, żarty, personel zaglądał co tak zabawnie u nas. Byłam tak pozytywnie nastawiona do tego porodu, że każdej tego życzę. Przy 4cm rozwarcia dostałam znieczulenie. Chwilę po 19:00 było 10cm. Tutaj przyszedł mój prowadzący, zaczęły się parte. Moja mama była na zewnątrz i podobno Doktor powiedział, że idzie świetnie, żeby się szykować bo godzina max i Mały jest na świecie i tu mydlana bańka pękła. Złapała mnie główna gwiazda mojej ciąży - rwa. Jakbyście mnie zapytały jak bolą parte, to szczerze? Nie wiem. Pamiętam tylko rozrywający ból lewej strony od lędźwi po najmniejszy palec. Zaczęłam słabnąć, skurcze były nieefektywne. Wleciała oxy na maxa, ale pomimo tego ja już nie dawałam rady fizycznie. Małemu zaczęło skakać tętno, wtedy poród przejął lekarz, pękło mi naczynko, wszędzie była krew, na wszystkich, nawet na ścianie, nacięli mi krocze i musieli użyć vacoom bo główka się cofała, dodatkowo druga lekarka przeciskała Leosia przez brzuch.
Sam mój lekarz był przerażony, okazało się, że mój kanał rodny jest strasznie ciasny. Leoś pomimo tego, że mały nie był w stanie się przecisnąć. A na CC było już za późno. Gdyby Leoś był większy to nie wiem co by się wydarzyło. Cudem go wyjęli.
Także jeżeli kiedykolwiek zdecyduje się na drugie dziecko, to na pewno już nie na poród SN.12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Fabregasowa - na tym wątków tyle osób trzyma za Ciebie kciuki że to musi pójść gładko! Powodzenia 🤞🏻❤️
Asia - my do kąpieli dajemy trochę płynu z Musteli i po kąpaniu główka i twarz jeśli ma jakieś suche placki to daje Bephanten Sensiderm - cieniutka warstwa, a ciałko jeśli jest potrzeba to mam z Musteli „Bio krem nawilżający” - ale raczej ostatnio nie mamy problemów z suchą skórą na ciele więc mało używamy.
Za to po każdej kąpieli nakładam mu dosłownie kilka kropelek oliwki na ciało. On jest jakiś uspokojony po tym zapachu, używamy takiej fioletowej z Johnnson. -
Fabregasowa mocne kciuki za naszego ostatniego bebjbika. ❤️❤️❤️❤️
Nadzieja u nas ta sama sytuacja, my wszyscy chorzy od tygodnia i mala tez zlapala katar. Poki jest tylko katar to nie pcham sie do przychodni zeby niczego gorszego nie zlapac, obserwuje czy nie pojawi sie kaszel. Tak to zakrapiam sola i odciagam. Polozna mowila o ewentualnych inhalacjach, wodzie morskiej i ze nawet nasivin baby mozna uzyc mimo nieskonczonych 3 miesiecy. No i pocieszala, ze mala jak jest KP to dostaje caly czas przeciwciala i powinna sobie dzieki temu poradzic z infekcja. 👌
Ania89 ja bym odciagnela tylko do uczucia ulgi, zeby nie
wzmagac produkcji.
Domisiek przykro mi, ze przy porodzie pojawily sie takie komplikacje, cale szczescie, ze ostatecznie wszystko dobrze sie skonczylo.
Co do bolu i nieodkladalnosci to wiem, ze poki co to marne pocieszenie, ale to minie. Te pierwsze dni sa najgorsze, ten bol fizyczny daje tak mocno w kosc indo tego psychika siada. U mnie zaraz mina 2 tygodnie od porodu i naprawde jest duza poprawa. Moze twoja polozna bedzie w stanie cos jeszcze doradzic na ten bol… 🥺
Nadzieja32, Domisiek lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH