X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Dodaj jeszcze proszę naszą Godzillę - mąż nazwał tak ostatnio Stasia jak zobaczył moje dziury w piersiach 🙈🙈🙈🙈 a ja już wrzeszczę a nie płacze, znajoma mi załatwia “po znajomości” szybciej inna CDL bo oszaleje przysięgam…
    To Ignacy ma ksywę Adolf ☺️

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka a jak tam wyniki badań i przyrosty? Myślałam o Was jak się macie i przykro mi że nadal cierpisz :(
    Może zanim przyjedzie CDL podawaj mu pokarm odciągnięty laktatorem? Żeby brodawki miały szanse się zregenerowac :(

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Cześć z wątku grudniowego!
    Pytanie do mam po CC - czy bralyscie swoje dzieci jadąc do szpitala na zdjęcie szwów?

Mój mąż wpadł na pomysł, żeby 10dniowe niemowlę zostawić z teściową na jakieś min. 2 godziny w czasie kiedy pojedziemy na ściągnięcie szwów. Bo zarazki, bakterie, choroby i wiadomo.. Bobasa karmimy butelką MM i odciągniętym.
    Powiedzcie czy to tylko według mnie jest szalony pomysł czy chłop ma trochę racji?

Mi szwy ściągała położna środowiskowa w domu. Może zapytaj swojej czy tego nie zrobi?
    Wydaje mi się, że branie bobasa do szpitala to kiepski pomysł. Szpital to zarazki. Chyba że Ty pójdziesz na zdjęcie szwów z mąż zostanie z bobasem w aucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 15:50

Belma lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szwów jeśli mi nic nie mówili znaczy że mam rozpuszczalne 🤡🤪?nie pomyślałam nawet o tym 😆🫣

Edit. Moja mała odpukac dziś spoko ,zassała nawet dwa razy cyca bez kaptura 🥰

Dziewczyny po cesarce czy dalej macie problemy z 💩? Wczoraj mnie nic nie bolało podczas ,a dziś siedzę na jednej nodze i prawie piszczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 16:42

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • kalinok Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Dziewczyny po cesarce czy dalej macie problemy z 💩? Wczoraj mnie nic nie bolało podczas ,a dziś siedzę na jednej nodze i prawie piszczę

Ja nie po cc ale sama poruszałam ten temat nie tak dawno temu bo ja mam dalej zaparcia i ból na toalecie, chociaż ostatnio już jest mała poprawa. Natomiast zaczynam rozumieć skąd u mnie problem - mam podrażnione nerwy po porodzie i tak jakby straciłam czucie w kroczu. Cały region między pośladkami aż do wejścia pochwy mam taki drętwy, jakby nie mój, jak taka bardzo opuchnięta tkanka że czujesz nacisk ale nie dotyk. Przez to odrętwienie i osłabione mięśnie mam problem z parciem 💩. Mam nadzieję że to tylko chwilowe i wróci mi czucie, ale na pewno umawiam już fizjo na styczeń 🙁

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '93 & '90 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
    15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
    13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
    21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
    09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
    17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨

22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie okropnie bolą jelita jak coś przez nie przechodzi

Dziewczyny, wykończy mnie ten Tosinkowy nos. Co z tego, że już nie ma kataru jak i tak oddychać nie może. Nie pomaga nawilżanie wodą morską ani solą fizjologiczną. Po godzinie snu wybudza ją nos zatkany tak, że ciężko jej wziąć oddech i chrapie. W mieszkaniu wilgotność i temperatura są dobre, mamy też oczyszczacz powietrza, nic nie pomaga, nic się też nie odciąga, mimo że robię to maks 2 razy dziennie :( To jest coś strasznego ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 17:04

Kasiek7 lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas baaardzo spokojna noc, karmienie i jedno przewijanie a tak mloda spala na mnie grzecznie 🙃 moze kkedys nauczę sie ja odkładać

Pytanie z serii głupich i najgłupszych- moja słodycz jak je to słyszę albo ostre przełykanie (najczęściej jak ogrzeje cyce prysznicem, to wtedy az wyskakuje od tego przepływu), albo ciumkanie albo po prostu trzyma sutka w ustach ale po brodzie widzę ze przełyka- czy to wszystko oznacza ze ona mimo wszystko połyka pokarm? Tylko rozni sie efektywnościa? Pieluch moczy i brudzi sporo wiec o to się nie boję ale nie bede ukrywać ze ilosc razy wiszenia na cycku jest przytłaczajaca.

Edka, twoje wszystkie bobsony karmione kp? Masz jakies tipy jak przetrwać te pierwsze tygodnie? To minie?🤣

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Lavenda Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Cześć z wątku grudniowego!
    Pytanie do mam po CC - czy bralyscie swoje dzieci jadąc do szpitala na zdjęcie szwów?

Mój mąż wpadł na pomysł, żeby 10dniowe niemowlę zostawić z teściową na jakieś min. 2 godziny w czasie kiedy pojedziemy na ściągnięcie szwów. Bo zarazki, bakterie, choroby i wiadomo.. Bobasa karmimy butelką MM i odciągniętym.
    Powiedzcie czy to tylko według mnie jest szalony pomysł czy chłop ma trochę racji?

Mi szwy wyciągała położna podczas wizyty u malucha. Lekarz mówił, że jak ogarnięta to sobie poradzi i faktycznie szybko i sprawnie jej to poszło. :)

Belma lubi tę wiadomość

age.png

👩28 👨30

12.05.2017 - 🤱 Lila
    07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
    25.01.2025 - cb 💔

24.02.2025 - ⏸️
    9 dpo - beta 19,1
    11 dpo - beta 53,4
    13 dpo - beta 142,4
    15dpo - beta 349,8
    17dpo - beta 712,3
    19dpo - beta 1459,3
    22dpo - beta 5509,5

20.03 - mamy ❤️
    05.11.2025 - Ada 🩷 4140g 53cm
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma mi została mama. Pojechałam do mojego ginekologa prowadzącego na zdjęcie szwów :)

Belma lubi tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    age.png
    MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Mnie okropnie bolą jelita jak coś przez nie przechodzi

Dziewczyny, wykończy mnie ten Tosinkowy nos. Co z tego, że już nie ma kataru jak i tak oddychać nie może. Nie pomaga nawilżanie wodą morską ani solą fizjologiczną. Po godzinie snu wybudza ją nos zatkany tak, że ciężko jej wziąć oddech i chrapie. W mieszkaniu wilgotność i temperatura są dobre, mamy też oczyszczacz powietrza, nic nie pomaga, nic się też nie odciąga, mimo że robię to maks 2 razy dziennie :( To jest coś strasznego ☹️

Nadzieja czy wydlubujesz jej kozy patyczkiem wcześniej zakrapiajac solą?może to one tak świerczą w tym nosie jak katar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 17:53

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań

[age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma - mi szwy ściągnęła położna na wizycie patronażowej, zapytaj swojej, może też będzie w stanie Ci to zrobić i będziesz miała z głowy.

Belma lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    To Ignacy ma ksywę Adolf ☺️

Nasz ostatnio ma pseudonim „pan Kupetka” bo robi co chwile małe kupy - nazwane przez nas kupetkami 🤣

Asia091, Zumi lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na sesji z bobasem i przespał prawie całą 😅 nie wiem czy będzie tam więcej niż 1 zdjęcie z otwartymi oczami.

Asia091, kalinok lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Nadzieja czy wydlubujesz jej kozy patyczkiem wcześniej zakrapiajac solą?może to one tak świerczą w tym nosie jak katar

Nie, zakrapiam i próbuję odciągać, nie odważę się grzebać w nosie patyczkiem

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Nie, zakrapiam i próbuję odciągać, nie odważę się grzebać w nosie patyczkiem

Kurde nas tak uczyła na szkole rodzenia i w sumie co rano jej wyciągam

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań

[age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    U nas baaardzo spokojna noc, karmienie i jedno przewijanie a tak mloda spala na mnie grzecznie 🙃 moze kkedys nauczę sie ja odkładać

Pytanie z serii głupich i najgłupszych- moja słodycz jak je to słyszę albo ostre przełykanie (najczęściej jak ogrzeje cyce prysznicem, to wtedy az wyskakuje od tego przepływu), albo ciumkanie albo po prostu trzyma sutka w ustach ale po brodzie widzę ze przełyka- czy to wszystko oznacza ze ona mimo wszystko połyka pokarm? Tylko rozni sie efektywnościa? Pieluch moczy i brudzi sporo wiec o to się nie boję ale nie bede ukrywać ze ilosc razy wiszenia na cycku jest przytłaczajaca.

Edka, twoje wszystkie bobsony karmione kp? Masz jakies tipy jak przetrwać te pierwsze tygodnie? To minie?🤣

Minie kiedys. U mnie najgorsze byly pierwsze 2 tyg jesli chodzi o wiszenie, mialam schize przez chwile, ze pewnie sie nie najada skoro tak wisi, ale okazuje sie ze na wadze przybiera bardzo dobrze. Takie maluchy musza sie jeszcze ogarnac w nowej rzeczywistości, potrzebuja duzo bliskosci i ssanie je wycisza.
    A czemu podejrzewasz, ze je nieefektywnie? Macie slabe przyrosty?

My tez dzis mielismy sesje, ale w domu, takze nawet piesel sie zalapal na foteczki. 🐶

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz na mnie (poki co?) nie wisi, naje sie i bye. Czasami probuje jej jeszcze wcisnac cyca i tak smiesznie odwraca glowe, wkurzona, ze jej przeszkadzam w spaniu.
    Nie wiem, jak u was z apetytem, ale ja mam ogromny, o wiele wiekszy niz w ciazy. Plus mega ciagnie mnie do nabialu, codziennie pije wielki kubek mleka i jem jogurty.

29 i 36 👩‍❤️‍👨
    10.03 – ⏸️
    age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 wrote:
    Moja juz na mnie (poki co?) nie wisi, naje sie i bye. Czasami probuje jej jeszcze wcisnac cyca i tak smiesznie odwraca glowe, wkurzona, ze jej przeszkadzam w spaniu.
    Nie wiem, jak u was z apetytem, ale ja mam ogromny, o wiele wiekszy niz w ciazy. Plus mega ciagnie mnie do nabialu, codziennie pije wielki kubek mleka i jem jogurty.

Taak, ja tez ciagle glodna chodze… przez co podjadam slodycze, bo najszybciej i najlatwiej po nie siegnac. 🫣
    Przy KP zwiększa sie zapotrzebowanie kaloryczne o ok. 500kcal. Ja musze zaczac pilnowac co i ile jem, bo dalej mam +10kg na liczniku.

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Jjkm97 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Co do szwów jeśli mi nic nie mówili znaczy że mam rozpuszczalne 🤡🤪?nie pomyślałam nawet o tym 😆🫣

Edit. Moja mała odpukac dziś spoko ,zassała nawet dwa razy cyca bez kaptura 🥰

Kurde ten zewnętrzny szew na skórze wydaje mi się że rzadko jest rozpuszczalny, chyba że gdzieś w innych krańcach kraju stosują 🤨. A nie wisi ci żadna twarda nitka z rany? Albo jak tak lekko naciągniesz to coś tam widać? 🧐U mnie szyli tym ciągłym szwem, że wystawała taka pętelka na szerokość rany… A położna nie chciała oglądać rany jak przyszła do Ciebie?

Jeśli chodzi o 💩 to mnie tak do 3 tygodni bolało ale nie podczas robienia tylko jak się przesuwała w jelitach.. Zanim mi się zachciało był taki moment, że wiedziałam że będę musiała do kibelka, bo przechodził mnie w środku na wysokości rany taki dziwny ból w brzuchu 🫣

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

• izzou97 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek, ja miałam szwy całkowicie rozpuszczalne - tzn nie wszystko rozpuściło się jak trzeba przez moje zakażenie rany, ale w teorii po podcięciu końcówek szwów w szpitalu reszta miała rozpuścić się cała i adios, więc może u Ciebie też tak jest, skoro nikt nic nie mówił 😆 spójrz sobie jeszcze na swój wypis ze szpitala, w zaleceniach na końcu powinno być coś wspomniane w tym temacie

Paulivv, my mieliśmy sesję świąteczną końcem listopada i caaaaaalutką przespał, nawet między ujęciami nie otworzył oka 😆 na początku byłam rozczarowana, ale na zdjęciach ma to swój urok 🥰

Paulivvv lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
‹‹ 906 907 908 909 910
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ