👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulivvv wrote:Dziewczyny, a macie jakieś porównanie tego Nosiboo z Katarkiem do odkurzacza?
My mamy Katarek do odkurzaczy pionowych ale jakoś słabo to wyciąga, tak jakby te końcówki źle pasowały i ta moc się po drodze gubi.
Mamy też taki elektryczny aspirator, ale on to tylko się nadaje jak z samego brzegu noska jakieś glutki są.
Mam to i to uważam ze wyciągają podobnie ale troszkę lepiej nosiboo - ma precyzyjniejszą końcówkę, pozatym jak dla mnie przewagą też jest to że jest poręczny i stoi sobie przy przewijaku a nie trzeba wyciągać odkurzacza 😃
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:
Ja tez juz w desperacji zamowilam jakies niwe smoczki do testowania. Wzielam jakies z avent 0-2m i suavinex 0-6m, zobaczymy. 😅 jak sie nie sprawdza to kolejne beda MAM od was z polecenia.
Jutro podcinamy wedzidelko wiec pokladam tez w tym nadzieje. Ada sie w ogole tym smoczkiem krztusi i nie ogarnia go, wiec oby sie cos poprawilo. 😅
Nam neurologopeda poleciła smoczek avent air i jestem w szoku jak mała go złapała 😃 mieliśmy avent ultra soft i nim pluła strasznie.
Także teraz na 1 miejscu jest avent air a na 2 Suavinex zero zero -
Moja bobasia nosi juz 62. Obstawiam ze zmiescilaby sie jeszcze w 56 z hm.
Ja wczoraj wieczorem z desperacji uzylam ta rureczke windii, olaboga. Wsadzilam w tylek odczekalam chwilke i ta rurka zaczela gwizdac od gazow 😆😆 a za chwile kilo kupska, na szczescie nie strzelalo ale ledwo wyrabialam z podmiana pampersow 😅. Po tym bylo troche lepiej. Dalismy esputikon zamiast espumisanu, moze on tez troche pomogl.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Asia091 wrote:Paulivv ja w nocy zarzuciłam młodemu pieluchę wsadziłam smok i mówię głośno do niego śpij bo jest noc i zasnął po szybkim płaczu i jęczeniu. Maz sie śmiał bo podobno on też tak spał. Dobrze że wcześniej dał znać
)
Ignacy spał dziś ładnie od 22 do 2, karmienie ok 40 minut i spał aż do 6:30! No i tu drzemka z jedzeniem od 7 do 9:20. Ja nie wiem że ja pamiętam te godziny 😅
Za każdym razem po jedzonku masowałam mu brzuszek. Chyba pomagało.
Ja mam katarek i daje super radę, mówcie że nosiboo jest dużo lepsze?
Edit: dostałam dziś za listopad i grudzień 800+, przelewie też macie napisane tytułem przelewu świadczenie wychowawcze?
Ja nie mam porównania do katarka, kupowałam nosiboo, bo nie mam odkurzacza do którego pasowałby katarek. Mamy roombe i ręczny odkurzacz. Mam porównanie do happinoska i to jest niebo, a ziemia👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
https://www.facebook.com/share/v/1ZYAGZv8GQ/
To ja w nocy. Przy czym u mnie jeszcze naprawdę się nie skończyło. Ewentualnie myślę o tym jak źle szkołę wybrałam starszakowi. I tak sesję nad laktatorem mijają 🤣 a potem nie mogę zasnąć dalej. Jak ktoś ostatnio do mnie pisze w stylu “hej co tam u Was?” To nawet nie wiem co napisać. Że Stasio nie je? Że ekipa remontowa się ociąga i nic nie pasuje? Że mąż dostaje szału i zachowuje się jeszcze gorzej niż zwykle a może że płaczę z nerwów bo szkoła syna okazała się paranoją? Jak się ktoś mnie spyta kiedy i ile spałam albo co robię na Święta to chyba walnę 🙈
Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
Kasiek i co powiedział pediatra na ten katar?
Ciekawe co u TBK słychać, dawno się nie odzywała👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Ja jeszcze jestem z myślami z Nancia i Domisiek . Jak u dziewczyn. Czy bobaski troszkę lepiej? Moja córeczka od wczoraj po skoku rozwojowym. Ufff jeszcze całkiem muszą dogadać się z cycami
nnaciaa lubi tę wiadomość
-
Ja dziś przeszłam 5,5 km z wózkiem i zaraz wyzionę ducha, boli mnie nawet paznokieć u stopy. 🤪 oj będą jutro zakwasy 😅Za to dziecko super spało i jak wróciliśmy to rzucił się na cycka jak szalony 👍.
Dziewczyna z insta -"z palma jej do twarzy " polecała odkurzacz(odciągacz)z alli, pokusiłam się i kupiłam za 64 zł, podobno sztos. Sprawdzimy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2025, 18:29
Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Kasiek i co powiedział pediatra na ten katar?
Ciekawe co u TBK słychać, dawno się nie odzywała
Że to początek kataru ,sól morska i fizjologiczna /odciągać i obserwować . Zmniejszyć temperaturę .
Jak się Pogorszy albo zacznie inaczej oddychać to szpital 😭😭😭😭😭😭😭beczę dziś jestem załamana -
U mnie bez zmian 🥴
Wczoraj byłam z Różą u osteopaty/fizjoterapeuty ze stópką. Jest do skorygowania ćwiczeniami, nie trzeba jej gipsować. Młoda ma niby jakieś napięcia w czaszce. Mamy pokazać się jeszcze raz za 2/3 tygodnie, ale można było zapisać się tylko na listę rezerwową 🙄
W akcie desperacji sięgnęłam po książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" Harvey Karp. Będę próbować jego metody 5 "S".
Mawiają, że tonący brzytwy się chwyta 😅
A młodą nadal ubieram w rozmiar 50 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2025, 16:22
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Ja jeszcze jestem z myślami z Nancia i Domisiek . Jak u dziewczyn. Czy bobaski troszkę lepiej?
Niestety u nas bez zmian, a w zasadzie dziś to tragedia. 😭 Kiepska nocka, Mały nie chciał spać, w końcu usnął na mnie koło 2:00 i tak leżeliśmy. On spał, ja nie. Mam wrażenie, że dziś od rana był ból brzuszka, strasznie mu się przelewało i poszły 3 kupy pod rząd, takie mocno wodniste. Doświadczone mamy, czy to może być jakaś biegunka? Na KP dzieci i tak robią bardziej wodnistą kupę niż nie i nie wiem jak to rozróżnić szczerze mówiąc.
Dziś drugi dzień bez męża w domu i przyznam, że wykończenie sięga zenitu. Dodatkowo mąż mam wrażenie coraz bardziej próbuje się migać od zajmowania się Małym w nocy. No ale może to tylko wrażenie, zobaczymy. Na pewno szybko to ukrócę jak faktycznie tak będzie, bo ja jestem codziennie z Małym sama cały dzień od samego świtu do wieczora. Te dwie pobudki w nocy naprawdę korona mu z głowy nie spadnie, a ja też nie śpię w tym czasie bo odciągam mleko.
Plus mam wrażenie, że paprze mi się rana po nacięciu krocza, lub co gorsza jest jakaś infekcja… będę musiała pogadać z położną, żeby przegląd zrobiła jak będzie. ☹️12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
nnaciaa wrote:U mnie bez zmian 🥴
Wczoraj byłam z Różą u osteopaty/fizjoterapeuty ze stópką. Jest do skorygowania ćwiczeniami, nie trzeba jej gipsować. Młoda ma niby jakieś napięcia w czaszce. Mamy pokazać się jeszcze raz za 2/3 tygodnie, ale można było zapisać się tylko na listę rezerwową 🙄
W akcie desperacji sięgnęłam po książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" Harvey Karp. Będę próbować jego metody 5 "S".
Mawiają, że tonący brzytwy się chwyta 😅
A młodą nadal ubieram w rozmiar 50 😆
Nnaciaa mam wrażenie, że wydźwięk Twoich wpisów jest w nieco bardziej pozytywnym tonie. Mam nadzieję, że to dobre wrażenie i trzymam kciuki za Ciebie 🤞🏻🫶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2025, 16:51
nnaciaa, Kropka89 lubią tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Kasiek7 wrote:Że to początek kataru ,sól morska i fizjologiczna /odciągać i obserwować . Zmniejszyć temperaturę .
Jak się Pogorszy albo zacznie inaczej oddychać to szpital 😭😭😭😭😭😭😭beczę dziś jestem załamana
Kasia rozumiem w 100%, przechodziłam przez to samo. Na Twoim miejscu bym awaryjnie kupiła nasivin baby i przy dużym zatkaniu, jak nic nie będzie pomagać to się tym poratowała. Jeszcze u nas fajnie działał isonasin septo, to jest naturalne na bazie soli fizjologicznej i od 1 dnia życia, wkrapia się do nosa i po kilku minutach odciąga
Kasiek7 lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
My mamy odciągacz okrągły z Ali za 70zl i katarek do odkurzacza (po starszym) na takie zwykłe czyszczenie nam się sprawdza u starszaka też jest wstanie wyciągnąć katar ale jeśli chodzi o taki gęsty ciężki katar to jeszcze nie miałam okazji przetestować na szczęście
-
A u Nas dziś cudowny dzień
Malutka odsypia chyba ten skok rozwojowy:) i ogólnie znacznie więcej leży i patrzy na grzechotki kontrastowe:) a kurde te oczka ciągle ropieją. Ma być jutro położna to Ja zapytam o to
-
Moje dziecko dziś nieodkładalne ale tyle dobrze, że nie płacze tylko ewentualnie trochę postęka. Chyba przeżywa, ze jutro ma miesiąc 😉😉
Nnacia trzymam kciuki za Was.
nnaciaa lubi tę wiadomość