👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Psaj cudowna wiadomość 😍💕💕
Asia, pisałaś o żelazie a mi się rzuciło na blogu hafiji że żelazo przenika w bardzo nieznacznym stopniu , tutaj link do wpisu
https://skladmleka.hafija.pl/2024/09/12/dlaczego-jedne-substancje-przenikaja-do-mleka-a-inne-nie-maja-takiej-mozliwosci/
Nie myślałaś że może te 60 ml to za dużo? Mój Jasio też tyle chętnie zjadał mojego mleka odciągniętego i zrobiliśmy mu tym przyrosty rzędu 53 g na dobę. Okazało się że go przekarmialiśmy i że z piersi sporo sam pobiera. A odkąd przestałam tyle odciągać to jemu też więcej leci zauważyłam, lepiej połyka
psaj91, Asia091, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Ale nie mogę doczekać się tej przerwy świątecznej co by nie było trzeba wstawać i ogarniać córki do szkoły. Zawsze trochę więcej spokoju i trochę więcej snu
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Psaj, cudownie to czytać. W końcu będziecie mogli zacząć cieszyć się w pełni tym czasem ❤️ trzymam kciuki, żeby to było już tylko nieprzyjemne wspomnienie ✊️ jesteście bardzo dzielni!
Wellwellwell, po 3 dniach używania nosiboo pro, żałuję że nie kupiłam go od razu i mam wyrzuty sumienia, że nie miałam go przy covidzie 🥺 jest naprawdę dobry. Dziś mieliśmy ciężką nockę, bo Tosię wybudzał co chwilę zatkany nosek. Teraz wyciągnęłam ogromnego gluta z ulanego mleka i od razu oddycha normalnie. Ten happinosek nie dalby rady tego wyciągnąć
psaj91, wellwellwell lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Dziewczyny, a macie jakieś porównanie tego Nosiboo z Katarkiem do odkurzacza?
My mamy Katarek do odkurzaczy pionowych ale jakoś słabo to wyciąga, tak jakby te końcówki źle pasowały i ta moc się po drodze gubi.
Mamy też taki elektryczny aspirator, ale on to tylko się nadaje jak z samego brzegu noska jakieś glutki są. -
U nas pieluchowe usypianie nadal działa 🤣
ALE! działa tylko do usypiania na dzienne drzemki, na noc nie ma opcji żeby on tak zasnął - jak mu położę pieluchę na oczy to dostaje takiego wkurwa, że z tej dostawki to prawie mi chce wyskoczyć 😅
Mmagda389, Asia091, Kropka89, Klekotka, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Mmagda389 wrote:U nas też działa tylko w dzień i tylko wtedy kiedy złapie smoczek 🙄 już zamówiłam ten co polecacie i z MAM bo mamy z tego butelki więc żyje nadzieja że może podpasuje któryś
U nas podpasował właśnie ten z MAM, model Perfect i tylko i wyłącznie ten, a miałam chyba z 6 czy 7 innych smoczków. Właśnie w weekend zamówiłam zestaw na 2-6 miesięcy, bo ten 0+ już jest dla niego za mały i niestety ten perfect 2-6msc jest dostępny tylko na stronie producenta
-
Czytałam o tym ale próbuje wszystkiego żeby mu ulżyć. Bąki odchodzą super tylko ta kupa, jak jej nie ma to potem po sam nos 🙈Ilka96 wrote:Psaj cudowna wiadomość 😍💕💕
Asia, pisałaś o żelazie a mi się rzuciło na blogu hafiji że żelazo przenika w bardzo nieznacznym stopniu , tutaj link do wpisu
https://skladmleka.hafija.pl/2024/09/12/dlaczego-jedne-substancje-przenikaja-do-mleka-a-inne-nie-maja-takiej-mozliwosci/
Nie myślałaś że może te 60 ml to za dużo? Mój Jasio też tyle chętnie zjadał mojego mleka odciągniętego i zrobiliśmy mu tym przyrosty rzędu 53 g na dobę. Okazało się że go przekarmialiśmy i że z piersi sporo sam pobiera. A odkąd przestałam tyle odciągać to jemu też więcej leci zauważyłam, lepiej połyka -
Nadzieja32 wrote:Psaj, cudownie to czytać. W końcu będziecie mogli zacząć cieszyć się w pełni tym czasem ❤️ trzymam kciuki, żeby to było już tylko nieprzyjemne wspomnienie ✊️ jesteście bardzo dzielni!
Wellwellwell, po 3 dniach używania nosiboo pro, żałuję że nie kupiłam go od razu i mam wyrzuty sumienia, że nie miałam go przy covidzie 🥺 jest naprawdę dobry. Dziś mieliśmy ciężką nockę, bo Tosię wybudzał co chwilę zatkany nosek. Teraz wyciągnęłam ogromnego gluta z ulanego mleka i od razu oddycha normalnie. Ten happinosek nie dalby rady tego wyciągnąć
Nadzieja łącze się z tobą w gronie zakatarzonych,coś strasznego nie wyobrażałam sobie tego aż tak jak dziecko się męczy z katarem
zaraz jedziemy do pediatry
-
Paulivv ja w nocy zarzuciłam młodemu pieluchę wsadziłam smok i mówię głośno do niego śpij bo jest noc i zasnął po szybkim płaczu i jęczeniu. Maz sie śmiał bo podobno on też tak spał. Dobrze że wcześniej dał znać
)
Ignacy spał dziś ładnie od 22 do 2, karmienie ok 40 minut i spał aż do 6:30! No i tu drzemka z jedzeniem od 7 do 9:20. Ja nie wiem że ja pamiętam te godziny 😅
Za każdym razem po jedzonku masowałam mu brzuszek. Chyba pomagało.
Ja mam katarek i daje super radę, mówcie że nosiboo jest dużo lepsze?
Edit: dostałam dziś za listopad i grudzień 800+, przelewie też macie napisane tytułem przelewu świadczenie wychowawcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:27
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Psaj cudowne wiesci ❤️ cieszcie sie teraz soba ❤️
Kropka dobrze, ze poszliscie do tego neurolohopedy. Oby ominelo was drugie ciecie, choc z tego co piszesz to moze byc wlasnie przyczyna twoich boli 😢
Ja tez juz w desperacji zamowilam jakies niwe smoczki do testowania. Wzielam jakies z avent 0-2m i suavinex 0-6m, zobaczymy. 😅 jak sie nie sprawdza to kolejne beda MAM od was z polecenia.
Jutro podcinamy wedzidelko wiec pokladam tez w tym nadzieje. Ada sie w ogole tym smoczkiem krztusi i nie ogarnia go, wiec oby sie cos poprawilo. 😅
Dzisiaj wjechal juz rozmiar 63, a jak sie rodzila to topila sie w 56. 🥺

Kropka89, Paulivvv, Foxy96, Dahlia, izzou97 lubią tę wiadomość
-
Asia091 wrote:Paulivv ja w nocy zarzuciłam młodemu pieluchę wsadziłam smok i mówię głośno do niego śpij bo jest noc i zasnął po szybkim płaczu i jęczeniu. Maz sie śmiał bo podobno on też tak spał. Dobrze że wcześniej dał znać
)
Ignacy spał dziś ładnie od 22 do 2, karmienie ok 40 minut i spał aż do 6:30! No i tu drzemka z jedzeniem od 7 do 9:20. Ja nie wiem że ja pamiętam te godziny 😅
Za każdym razem po jedzonku masowałam mu brzuszek. Chyba pomagało.
Ja mam katarek i daje super radę, mówcie że nosiboo jest dużo lepsze?
Edit: dostałam dziś za listopad i grudzień 800+, przelewie też macie napisane tytułem przelewu świadczenie wychowawcze?
Tak, u mnie też taki tytuł.
Ja dostałam końcem listopada za listopad i za te pare dni października, ale grudnia jeszcze nie mam.
-
wellwellwell wrote:Psaj cudowne wiesci ❤️ cieszcie sie teraz soba ❤️
Kropka dobrze, ze poszliscie do tego neurolohopedy. Oby ominelo was drugie ciecie, choc z tego co piszesz to moze byc wlasnie przyczyna twoich boli 😢
Ja tez juz w desperacji zamowilam jakies niwe smoczki do testowania. Wzielam jakies z avent 0-2m i suavinex 0-6m, zobaczymy. 😅 jak sie nie sprawdza to kolejne beda MAM od was z polecenia.
Jutro podcinamy wedzidelko wiec pokladam tez w tym nadzieje. Ada sie w ogole tym smoczkiem krztusi i nie ogarnia go, wiec oby sie cos poprawilo. 😅
Dzisiaj wjechal juz rozmiar 63, a jak sie rodzila to topila sie w 56. 🥺

Ale piękne zdjęcie 😍 -
Moje dziecko zaczyna właśnie kolejną drzemkę a przyjechała ekipa remontowa - liczę że go nie obudzą 🫠
Wczoraj kuli ściany, aż cały dom drżał a on spał cały ten czas 😅 nawet się nie ruszył, może dziś też mu nie przeszkodzą w spaniu -
Czy ktoś z Was ma My Baby Bottle? Jak mam karmić KPI i czasem MM to wydaje mi się że coś do podgrzewania w podróży muszę mieć i właśnie wybieram sobie ale ten model wydaje się być najlepszy? Polski, ma atest itp? Czy macie jakieś inne typy?
-
Nasz Młody już ma 68, a nawet z pepco jedno świąteczne body 74 już dobre 😆 i spi w śpiworku rozm. 70 cm z C&A, więc strach myśleć co będzie dalej xD
-