X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Canpol muszlowy i generalnie nie mam zastrzeżeń. Mój Wojtek wczoraj jojczał do pluszowej pandy 🥰

Bećka, Maddie_Ist lubią tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11 Wojtuś ♥️
  • Mamasitta Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj nocka extra córcia oczywiście sie budziła na karmienie, ale tylko z zamkniętymi oczami jadla i od razu spała nawet pampersa nie chciała zmieniać. Dzusiaj to sie prawie wyspałam, bo te pobudki były w miarę szybkie. Ale za to wczorajszy dzień kiepski nie mogla spać w dzień co chwile sie budziła i bardzo duzo płakała już ze zmęczenia też. Nawet na rękach nie bardzo spała. Teraz jak ja widzę jak śpi to wydaje mi się, że czeka nas taki sam kiepski spaniowo dzień. Ale dziś to przynajmniej mąż jest w domu to w razie czego sie przyda:)

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - na samym początku jak po 1tyg w szpitalu i po 1,5tyg w domu z dzieckiem pojechałam do Rossmanna to się czułam jak ja jakiejś ekskluzywnej wycieczce 😅 ale teraz to wychodzę dość regularnie. W tym tygodniu w gamie moich wyjść był już ginekolog i paznokcie w poniedziałek, a wczoraj zakupy. Zawsze mąż zostaje, moja mama też bardzo lubi z nim siedzieć i sama mi gada co chwilę „nie chcesz jechać na zakupy? Daj mi Antosia, będziemy z nim siedzieć” 🤣 więc czasem skorzystamy z tej oferty, ale zazwyczaj na nie dłużej niż 3/4h bo ona się trochę boi go karmić.

Jedyne czego mi brakuje i jeszcze nie mogę tego do końca zorganizować i wrócić, to treningów high-heels które miałam co tydzień wtorki i czwartki. Bo nie każdy tydzień jest taki sam z dostępnością mojego męża itd, więc raz bym mogła być a raz nie.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co wychodzę sama tylko na zakupy. I czasami to już czekam żeby wyjść z domu a potem szybko, szybko spieszę się, zerkam na zegarek bo mam głupie wyrzuty sumienia, że mnie nie ma 🫤

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11 Wojtuś ♥️
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Co podawałyście na katar u swoich bobasów ? Nasivin baby to w ostateczności?

Odpaliłam przed 6 odkurzacz i gluty Ignasiowi wysysałam.. pół nocy nie przespane, On się budził bo nie mógł normalnie pełnego wdechu złapać. Ja to już 10 razy w głowie wszystkie zdrowaśki pomiędzy tym opierd...męża że nie potrafi się zająć dzieckiem że wszystko na mojej głowie itp. Zrehabilitował się i siedzi z młodym na rękach bo lepiej się Ignasiowi oddycha. Dziś zasuwam do pediatry.

Tak, nasivin baby w ostateczności jak nie pomaga sól/woda morska i odciąganie. Ja polecam jeszcze ten isonasin septo, o którym pisalam Kasi. To jest sól fizjologiczna, tymianek i miedź. Można używać od 1 dnia życia, tymianek fajnie odtyka tez. Tylko to też można tylko kilka dni. Po wkropieniu odczekujemy kilka minut i odsysamy. Nasivin baby maks 5-7 dni jak już trzeba, niby można do 3 razy dziennie, ale my kropiliśmy przez 4 dni raz i dwa dni dwa razy

Kasiek7 lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że katary się rozwijają. My noc przeżyliśmy . Byle nasze słońca się odkatarzyly

Ja nie wyszłam jeszcze nigdzie sama 🤡
    Dziewczyny a jak zostawiacie komuś butelkę to w podgrzewaczu czy mama czy tam ktoś sobie podgrzewa dopiero jak potrzebna ? Tez mam w planach wyjść na dniach a nie wiem jak najlepiej to rozegrać

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:57

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
‹‹ 913 914 915 916 917
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ