👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ON POPRAWNIE ZASSAŁ ❤️ jeeeeej ale się cieszę chociaż przez chwile poczułam to jak to powinno poprawnie być ❤️❤️❤️ mam nadzieję że jutro uda nam się to powtórzyć i że już będzie coraz lepiej 😇❤️
wellwellwell, Nadzieja32, kalinok, Zumi, Dahlia, Asia091, Mel 456, Maddie_Ist, Ilka96, Paulivvv, psaj91, Jjkm97, Fabregasowa, izzou97, Foxy96, Klekotka, Bećka, nnaciaa lubią tę wiadomość
-
Kropka89 wrote:Dziewczyny ON POPRAWNIE ZASSAŁ ❤️ jeeeeej ale się cieszę chociaż przez chwile poczułam to jak to powinno poprawnie być ❤️❤️❤️ mam nadzieję że jutro uda nam się to powtórzyć i że już będzie coraz lepiej 😇❤️
Super gratulacje ❤️❤️❤️ oby do przodu i bez bolu.
My tez dzis podcielismy wedzidelko. Musze jeszcze podszkolic sie w technice przystawiania, ale cos juz sie nawet dolna warga zaczyna wywijac i jest maly glonojad, wiec tez licze, ze juz bedzie z gorki.
Z pozdrowieniami dla wszystkich ulewaczy 😂
https://www.instagram.com/piotrek.strak/reel/DRkJoMoCFqR/
Wlasnie tak wygladala moja proba odkladania na sen nocny, wiec karmie znowu od 30 min. 😆
Zumi, Kropka89, AnaPyza lubią tę wiadomość
-
My podajemy Espumisan, delicol i probiotyk... Nie chciałam żadnych leków a życie jak zawsze zweryfikowało 😕 delicol nie wiem czy nam pomaga, będziemy teraz odstawiać żeby zobaczyć czy jest różnica ale zrobię to dopiero po świętach żeby sobie nie zgotować armagedonu na własne życzenie. @Jjkm97 ja w takim wypadku nie podaje drugi raz bo w sumie traktuje to jak jedno karmienie skoro jest tylko 1h przerwy, ale sama nie wiem jak się powinno robić.
A probiotyk dajemy Bifibaby z polecenia położnej
Ja zapomniałam że już można leżeć na brzuchu i położyłam się tak pierwszy raz dopiero przedwczoraj - no takiej wygody to dawno nie zaznałam 😀😀
Zumi jak tam u was po Twojej zmianie diety? Jasio mniej ulewa, zmniejszyła mu się ta wysypka? -
@Kalinok wysypki już prawie nie ma 😊 dzielnie nie jem nabiału, Jasio dostaje NAN expert pro HA dodatkowo i jest spokój. Na pewno doszedł do tego skok rozwojowy bo jest zupełnie innym dzieckiem każdego dnia. Ale jest duuużo spokojniejszy. Mógłby więcej spać ale z tym go jeszcze poobserwuje. Jeszcze staramy się żeby w mieszkaniu było chłodniej, kaloryfery cały czas zakręcone, włączamy farelkę tylko przed kąpielą. Ulewa dalej, chyb nawet bardziej, to mleko NAN jest mega rzadkie, po Kendamilu mniej ulewał. Dzisiaj zrobił z kolei mega śmierdzącą kupę (myślałam, że puszczę pawia 😅) i okropnie pierdzi, ale nastrój chyba ma doby. Nadal daję delicol, sab simplex i probiotyk (teraz mam vivomixx w kroplach, wcześniej mieśmy biogaię) ale mniej kroplek niż wcześniej, powoli chce go oduczyć.
Byliśmy dziś na USG bioderek, wszystko wzorowo 😊 spotkałam w przychodni koleżanki z oddziału położniczego i ze szkoły rodzenia, miło było się spotkać 😁
Wróciliśmy dziś do karmienia kapturkami, bo Jasio to leniwa buła i ssie za krótko cyca i muszę mu "ułatwiać" żeby więcej zjadł bo już zauważyłam, że osłabła mi laktacja i więcej MM schodzi a on ciągle woła jedzenie. W ruch znowu poszedł laktator, nieużywany od 2 tygodni, staram się coś postymulać te piersi. Piję femaltiker raz dziennie, w ogóle staram się dużo pić żeby mleczarnia działała 🫠. Ale już marzę o odstawieniu od piersi. Okazało się, że u nas to nie jest fajna przygoda, oboje się wkurzamy na to KP. Postaram się pociągnąć rok dla jego zdrowia ale nic nie obiecuję...
U nas sprawdził się ostatecznie smoczek ten co ma @Rudka, Avent air coś tam, inne wypluwa i przestał akceptować...
Jutro mam wizytę u ginekologa. Niby połóg się skończył, ale dalej ciągnie i boli mnie w pochwie więc przytulanki odpadają. Dobrze, że już się tak nie pocę i nie trzęsę z zimna. Wcześniej dogrzewałam nas farelką i pewnie przegrzewałam Jasia...
Z gadżetów sprawdza się u nas szumiąca wyderka z fisher price'a, włączamy szumy do zasypiania a pluszak automatycznie sam się wyłącza po 30 min.
Mało piszę, bo byliśmy 4 dni na wsi, dużo osób nas odwiedzało i tak ten czas przelatuje, że szok! Jeszcze pochłonęło mnie ogarnianie prezentów pod choinkę. Nie mogę się doczekać świąt, tego czasu z rodziną, Kevina, karpika, kartoflanki itd 🤤. Zamówiłam dziadkom i mojej siostrze pod choinkę kule śnieżne ze zdjęciami młodego 😁 będzie fajny gift.
kalinok, Asia091 lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
A ja wybudziłam Ignasia na jedzonko bo On ani myślał ale budzić..
🙃
A ja myślałam że zrobię furorę tym leżeniem na brzuchu... weźcie 😅
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Ja się chciałam kłaść na brzuchu jeszcze w szpitalu 😂
Kropka89, Asia091, izzou97 lubią tę wiadomość
-
Kasiek7 wrote:Kropka jakie CDL POLECILA ci butelki
Lovi medical plus i Lansinoh -
Jeju u nas w końcu wspaniała noc 🥹 dwie krótkie pobudki na jedzonko i do spania. Chyba pomogły te kapturki bo ma siłę wyssać pierś do zera, wcześniej za krótko ssał i pewnie dlatego był taki lekko niespokojny i często się budził na jedzonko. I dzisiaj jest pierwsza noc od dawna, że tak mi piersi nabrały mleka. Teraz Jasiu zjada jedną pierś, ale wydaje mi się, że to będzie max i drugą już będę zmuszona odciągnąć 😊. Jednak te kapturki to zmyślny wynalazek. Mój glonojad jest taki jak ja, niecierpliwy. Nie chce mu się zbyt długo ssać tej krótkiej brodawki, jeszcze mam małe piersi więc muszę go tak przytulać do cyca i to nie jest wygodne, a na kapturku jest o wiele wygodniej dla naszej dwójki. Wiem, że umie ssać bez więc ta świadomość mi wystarcza, a i tak mu będę teraz częściej nakładać kapturek 🥰
Asia091, Kropka89, AnaPyza lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Jezu, a propos wstania. Znalazłam Roberta na brzuchu, twarzą do dołu. Strasznie się przestraszyłam. Nie wiem teraz jak temu zapobiegać?
-
Kasiek7 wrote:Kropka jakie CDL POLECILA ci butelki
Ja sie wtrące- mi poleciła wyłącznie lansinoh xs, avent mowila ze totalnie nie a nawet szklana kupiłam 🫣
U mnie dzisiaj bobson spal od 22 do 3, szok i niedowierzanie 🤩
Jjkm97 lubi tę wiadomość
-
Zumi wrote:Jeju u nas w końcu wspaniała noc 🥹 dwie krótkie pobudki na jedzonko i do spania. Chyba pomogły te kapturki bo ma siłę wyssać pierś do zera, wcześniej za krótko ssał i pewnie dlatego był taki lekko niespokojny i często się budził na jedzonko. I dzisiaj jest pierwsza noc od dawna, że tak mi piersi nabrały mleka. Teraz Jasiu zjada jedną pierś, ale wydaje mi się, że to będzie max i drugą już będę zmuszona odciągnąć 😊. Jednak te kapturki to zmyślny wynalazek. Mój glonojad jest taki jak ja, niecierpliwy. Nie chce mu się zbyt długo ssać tej krótkiej brodawki, jeszcze mam małe piersi więc muszę go tak przytulać do cyca i to nie jest wygodne, a na kapturku jest o wiele wygodniej dla naszej dwójki. Wiem, że umie ssać bez więc ta świadomość mi wystarcza, a i tak mu będę teraz częściej nakładać kapturek 🥰
Może nie będziesz musiała odciągać drugiej? U mnie Tosia je zawsze z jednej piersi na raz na karmienie i po prostu zmieniam co karmienie, ale nie muszę tej drugiej odciągać. No chyba, że chcesz mocniej nakręcić laktację to wtedy odciąganie jak najbardziej👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Zumi super że się udaje w kapturkach 🥰 i że wysypka schodzi 👍 najwyżej będziesz drugą ściągać i dawać w butli zrobisz sobie zapas ☺️
Kropka poczułam twoją radość i ulgę że się udało 🥰 z Ignasiem też tak miałam źle źle i aż w końcu załapał i poczułam błogi stan ulgi.
Dzisiaj miałam spokojną noc, obudziłam dziecko na amciu 2:45 coś wcześniej się kręcił młody ale tylko na bąka, karmienie do 3:30 i spanko i dopiero rano 6:40 i karmienie plus zmiana pampersa bo mega dużo siusiu.. zauważyłam że Ignacy nie zaśnie bez butelki tzn wczoraj od 21:30 walczyliśmy żeby zasnął i finalnie marudzenie dość głośne itp. Aż w końcu wjechał cyc i butelka to zasnął taki umęczony że się śmiałam do męża że wygląda jak naleśnik 😎
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Dlaczego nie avent? Moja w szpitalu mówiła, że spoko, aby szeroka podstawa smoka była.Fabregasowa wrote:Ja sie wtrące- mi poleciła wyłącznie lansinoh xs, avent mowila ze totalnie nie a nawet szklana kupiłam 🫣
-
Nadzieja32 wrote:Może nie będziesz musiała odciągać drugiej? U mnie Tosia je zawsze z jednej piersi na raz na karmienie i po prostu zmieniam co karmienie, ale nie muszę tej drugiej odciągać. No chyba, że chcesz mocniej nakręcić laktację to wtedy odciąganie jak najbardziej
Oj musiałam, wybuchłaby 😅 zrobiłam sobie zapas na kolejne karmienie, bo w dzień mam słabszą laktację ostatnio. Od wczoraj intensywnie używam laktatora żeby postymulować. Wcześniej karmiłam na zmianę piersiami, ale się nie najadał, nawet jednej nie dojadał do końca bez kapturka i chyba zaczęła się ta laktacja wyhamowywać. A on wołał o jedzenie i dawałam mu MM. Wczoraj rano wpadłam na pomysł jak ten temat ugryźć, więc używałam laktatora po karmieniach i między karmieniami, a potem wymyśliłam żeby wrócić do kapturków. W razie czego może być na MM, ale chce jesze powalczyć o laktację.
@Kasiek mam kapturki z Medeli rozmiar 20 mm, wcześniej miałam 24 mm ale wolę te węższe 😊
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨

-
Fabregasowa wrote:Ja sie wtrące- mi poleciła wyłącznie lansinoh xs, avent mowila ze totalnie nie a nawet szklana kupiłam 🫣
Ja to samo mam Avent i mala z dwoma kropkami pije 3 h . Kupiłam już 3 kropki to o niebo lepiej -
Zumi też je mam Medela M ,mam też Mam M
Jestem trochę załamana bo widzę że każde z waszych bobasów załapał jedzenie z piersi tylko nie mój 😣 i też znam to poczucie ulgi bo przedwczoraj zassała pierś z 5 razy tak się cieszyłam a teraz z tym katarem znów nie chce 😕 i boje się że już nie będzie chciała ...masakra
Dodatkowo CDL powiedziała że mam super sutki do karmienia więc co jest nie tak 😭 -
Kasiek7 wrote:Zumi też je mam Medela M ,mam też Mam M
Jestem trochę załamana bo widzę że każde z waszych bobasów załapał jedzenie z piersi tylko nie mój 😣 i też znam to poczucie ulgi bo przedwczoraj zassała pierś z 5 razy tak się cieszyłam a teraz z tym katarem znów nie chce 😕 i boje się że już nie będzie chciała ...masakra
Dodatkowo CDL powiedziała że mam super sutki do karmienia więc co jest nie tak 😭
A mieliście sprawdzane wędzidełko u małej? Ale przez kogoś kto ogarnia temat? Bo nasza pediatra napisala na bilansie „wedzidelka prawidlowe” a golym okien bylo widac, ze jest skrocone, juz nawet polozna srodowiskowa to zauwazyla gdzie specjalista w tej dziedzinie nie jest.
Wspominalas na wizycie o tym zanoszeniu?
Co do butelek Avent to podobno sa dla dziwci, ktore potrafia dobrze ssac. Mysle, ze to tez taka kwestia, ze trzeba dobierac pod dziecko indywidualnie.
Ja przy starszej uzywalam Lansinoh i sie nam dobrze sprawdzaly.
Kropka89, Rudka lubią tę wiadomość