X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ON POPRAWNIE ZASSAŁ ❤️ jeeeeej ale się cieszę chociaż przez chwile poczułam to jak to powinno poprawnie być ❤️❤️❤️ mam nadzieję że jutro uda nam się to powtórzyć i że już będzie coraz lepiej 😇❤️

wellwellwell, Nadzieja32, kalinok, Zumi lubią tę wiadomość

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Dziewczyny ON POPRAWNIE ZASSAŁ ❤️ jeeeeej ale się cieszę chociaż przez chwile poczułam to jak to powinno poprawnie być ❤️❤️❤️ mam nadzieję że jutro uda nam się to powtórzyć i że już będzie coraz lepiej 😇❤️

Super gratulacje ❤️❤️❤️ oby do przodu i bez bolu.

My tez dzis podcielismy wedzidelko. Musze jeszcze podszkolic sie w technice przystawiania, ale cos juz sie nawet dolna warga zaczyna wywijac i jest maly glonojad, wiec tez licze, ze juz bedzie z gorki.

Z pozdrowieniami dla wszystkich ulewaczy 😂
    https://www.instagram.com/piotrek.strak/reel/DRkJoMoCFqR/

Wlasnie tak wygladala moja proba odkladania na sen nocny, wiec karmie znowu od 30 min. 😆

Zumi lubi tę wiadomość

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka jakie CDL POLECILA ci butelki

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • kalinok Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podajemy Espumisan, delicol i probiotyk... Nie chciałam żadnych leków a życie jak zawsze zweryfikowało 😕 delicol nie wiem czy nam pomaga, będziemy teraz odstawiać żeby zobaczyć czy jest różnica ale zrobię to dopiero po świętach żeby sobie nie zgotować armagedonu na własne życzenie. @Jjkm97 ja w takim wypadku nie podaje drugi raz bo w sumie traktuje to jak jedno karmienie skoro jest tylko 1h przerwy, ale sama nie wiem jak się powinno robić.
    A probiotyk dajemy Bifibaby z polecenia położnej

Ja zapomniałam że już można leżeć na brzuchu i położyłam się tak pierwszy raz dopiero przedwczoraj - no takiej wygody to dawno nie zaznałam 😀😀

Zumi jak tam u was po Twojej zmianie diety? Jasio mniej ulewa, zmniejszyła mu się ta wysypka?

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '93 & '90 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
    15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
    13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
    21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
    09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
    17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨

22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kalinok wysypki już prawie nie ma 😊 dzielnie nie jem nabiału, Jasio dostaje NAN expert pro HA dodatkowo i jest spokój. Na pewno doszedł do tego skok rozwojowy bo jest zupełnie innym dzieckiem każdego dnia. Ale jest duuużo spokojniejszy. Mógłby więcej spać ale z tym go jeszcze poobserwuje. Jeszcze staramy się żeby w mieszkaniu było chłodniej, kaloryfery cały czas zakręcone, włączamy farelkę tylko przed kąpielą. Ulewa dalej, chyb nawet bardziej, to mleko NAN jest mega rzadkie, po Kendamilu mniej ulewał. Dzisiaj zrobił z kolei mega śmierdzącą kupę (myślałam, że puszczę pawia 😅) i okropnie pierdzi, ale nastrój chyba ma doby. Nadal daję delicol, sab simplex i probiotyk (teraz mam vivomixx w kroplach, wcześniej mieśmy biogaię) ale mniej kroplek niż wcześniej, powoli chce go oduczyć.

Byliśmy dziś na USG bioderek, wszystko wzorowo 😊 spotkałam w przychodni koleżanki z oddziału położniczego i ze szkoły rodzenia, miło było się spotkać 😁

Wróciliśmy dziś do karmienia kapturkami, bo Jasio to leniwa buła i ssie za krótko cyca i muszę mu "ułatwiać" żeby więcej zjadł bo już zauważyłam, że osłabła mi laktacja i więcej MM schodzi a on ciągle woła jedzenie. W ruch znowu poszedł laktator, nieużywany od 2 tygodni, staram się coś postymulać te piersi. Piję femaltiker raz dziennie, w ogóle staram się dużo pić żeby mleczarnia działała 🫠. Ale już marzę o odstawieniu od piersi. Okazało się, że u nas to nie jest fajna przygoda, oboje się wkurzamy na to KP. Postaram się pociągnąć rok dla jego zdrowia ale nic nie obiecuję...

U nas sprawdził się ostatecznie smoczek ten co ma @Rudka, Avent air coś tam, inne wypluwa i przestał akceptować...

Jutro mam wizytę u ginekologa. Niby połóg się skończył, ale dalej ciągnie i boli mnie w pochwie więc przytulanki odpadają. Dobrze, że już się tak nie pocę i nie trzęsę z zimna. Wcześniej dogrzewałam nas farelką i pewnie przegrzewałam Jasia...

Z gadżetów sprawdza się u nas szumiąca wyderka z fisher price'a, włączamy szumy do zasypiania a pluszak automatycznie sam się wyłącza po 30 min.

Mało piszę, bo byliśmy 4 dni na wsi, dużo osób nas odwiedzało i tak ten czas przelatuje, że szok! Jeszcze pochłonęło mnie ogarnianie prezentów pod choinkę. Nie mogę się doczekać świąt, tego czasu z rodziną, Kevina, karpika, kartoflanki itd 🤤. Zamówiłam dziadkom i mojej siostrze pod choinkę kule śnieżne ze zdjęciami młodego 😁 będzie fajny gift.

kalinok lubi tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
‹‹ 915 916 917 918 919
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ