👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ty wiesz ile ja się bujałam z rozkręceniem laktacji i potem żeby młodego dobrze przystawić i żeby jadł?Kasiek7 wrote:Zumi też je mam Medela M ,mam też Mam M
Jestem trochę załamana bo widzę że każde z waszych bobasów załapał jedzenie z piersi tylko nie mój 😣 i też znam to poczucie ulgi bo przedwczoraj zassała pierś z 5 razy tak się cieszyłam a teraz z tym katarem znów nie chce 😕 i boje się że już nie będzie chciała ...masakra
Dodatkowo CDL powiedziała że mam super sutki do karmienia więc co jest nie tak 😭
Nie obwiniaj się broń Boże! Bo to niepotrzebny stres. Twój Bobas załapie zobaczysz tylko musi przyjść ten moment i wtedy zacznie wiszenie na cycu 🙃 -
Ja też mam aventa. Najpierw jadł z trójki a jak ładnie ogarnął to zmieniłam na dwójki bo tam miał za łatwo i za szybko jadł.
Kasiek Wojtek też nie daje się namówić na cycka, nauczył się juz chyba, ze wklada do buzi butle i ma mleko a u mnie raczej mleko wypływa po kropelce o ile w ogóle. Tak więc odciągam i na ten moment przed każdym karmieniem udaje mi się 30ml i potem mm. Kiepsko idzie mi ta laktacja ale w sumie 3 tygodnie temu w ogóle nie miałam pokarmu więc się nie zniechęcam i Tobie też życzę wytrwałości! Damy radę
Jjkm97 lubi tę wiadomość
👩🧔♂️ 37
8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
25.03 ❤️
17.11 Wojtuś ♥️ -
Fabregasowa wrote:Ja sie wtrące- mi poleciła wyłącznie lansinoh xs, avent mowila ze totalnie nie a nawet szklana kupiłam 🫣
U mnie dzisiaj bobson spal od 22 do 3, szok i niedowierzanie 🤩
A powiedziała czemu nie Avent?
Też mam i tylko tą.
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Dziewczyny PAMIĘTAJMY żeby suplementać witaminki (z przymróżeniem oka)
😅
https://www.instagram.com/reel/DQusRlZCH9w/?igsh=MTA2eXI5aTY3MWdpNA==
Paulivvv, Zumi, izzou97, AnaPyza, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Mój bobas pije z Aventa z 2 kropelkami, ale on nawet „karnie” ostatnio dostał smoczek z 1 kropelką…
Antek jest taki narwany do jedzenia i tak wciąga te butelkę, że on potrafi zjeść 150ml w 8min - to jest jego rekord 😅 dlatego nie może dostać większego smoczka narazie, bo zjadłby to w 3min i zakrztusił się po drodze z 7 razy. -
Kasiek7 wrote:O mi też moja lanshinoh, uzywasz? Tez smoczek xs polecała?
Właśnie ja mam tylko to Lovi, będę pewnie dokupować tego Lansinoha bo jednak dwie butelki mi mało z myciem itp. -
Czy wasze dzieciaczki też takie nerwuski jeżeli chodzi o ssanie. Tzn Melcia pięknie ssa dopóki wypija zapas i szybko leci mleczko. Natomiast jak ma zacząć pracować to robi się problem. Wkurza się kombinuje, mocno marudzi. Przechodzi fazę buntu i dopiero się poddaje i ssie dalej . No i też w pewnym momencie następuje taki wypływ większy pokarmu. Czy wasze dzieci na piersi też tak robią czy tutaj jest coś nie tak z tym pokarmem? Może ciągle się stabilizuje ile potrzeba i czasami jest za mało ?
-
Zumi, w tej sytuacji to faktycznie lepiej odciągać, trzymam kciuki żeby udało się rozkręcić tą laktację ✊️
Ogólnie trzymam kciuki za wszystkie z Was, które walczą z laktację. Jesteście super silne, karmienie piersią to trudna sztuka i nie ma co się obwiniać, jeśli nie udaje się od razu
Kasiek, a przed każdym karmieniem nawilżasz i odciągasz nosek? U nas przy katarze to pomagało i Tosia dawała radę jeść z piersi i się nie dusić przy tym. Bardzo Wam współczuję, bo rozumiem ten stres, ja chyba osiwiałam przy Tosinkowym covidzie
My mamy butelkę a Aventa i smoczek z dwoma kropelkami, ale chyba muszę kupić z jedną, bo w tej z dwoma kropelkami Antosia szybko opróżnia butlę i trochę bokiem wypływa przy tym tempie. Aczkolwiek my używamy butli sporadycznie, dopiero 3 razy, jak wyszłam na dłużej niż godzinę 😅
Jutro idę na wigilię z pracy, muszę uzbierać mleka na dwie butelki , bo Tosia ostatnio albo je co 3h albo woła już po godzinie, więc wolę męża zaopatrzyć w zapas 😁 wczoraj 3 rayz użyłam kolektora przy karmieniu i zebrałam w ten sposób 120ml mleka 🙈 więc dziś też tak będę zbierać zamiast laktatora. Boję się używać laktatora często, żeby tej laktacji nie pobudzić za mocno, bo już i tak to mleko tryska jak z fontanny
Zumi lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Ania ja zazwyczaj karmię na półleżąco i jak Mały się denerwuje, bo leci za wolno to zmieniam pozycję na siedzącą - wtedy grawitacja trochę działa i pokarm szybciej wypływa, a on spokojniejszy ☺️
-
Izzou dziękuję za radę na pewno sprawdzę czy u Melusi się sprawdzi:)
-
wellwellwell wrote:A mieliście sprawdzane wędzidełko u małej? Ale przez kogoś kto ogarnia temat? Bo nasza pediatra napisala na bilansie „wedzidelka prawidlowe” a golym okien bylo widac, ze jest skrocone, juz nawet polozna srodowiskowa to zauwazyla gdzie specjalista w tej dziedzinie nie jest.
Wspominalas na wizycie o tym zanoszeniu?
Co do butelek Avent to podobno sa dla dziwci, ktore potrafia dobrze ssac. Mysle, ze to tez taka kwestia, ze trzeba dobierac pod dziecko indywidualnie.
Ja przy starszej uzywalam Lansinoh i sie nam dobrze sprawdzaly.
Wspomniałam o zanoszeniu pediatra nie zareagowała a położna środowiskowa powiedziala że normalne i trzeba dmuchać. Wędzidełko sprawdzane przez neonatolog w szpitalu po tym jak mówiłam że mam problem z karmieniem ,przez CDL też . W szpitalu że okej a cdl że ciut za krótkie? Tak mi się nie wydaje z tak powiedziała i nie drążyła tematu,tylko tyle że mała się przyzwyczaiła do plastiku-kapturka
-