X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do neurologopedy dziewczyny

Domisiek dobre jakbyś miała kiedy jeść haha xd ja dziewczyny oglądam wizę na miłość na tym moim macierzyńskim xd

Zumi, Kropka89, wellwellwell lubią tę wiadomość

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • Mylove Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik 🦊 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Mam pytanie do mam, których maluszki mają 6tyg+
    Jak przeszłyście szczepienie? Mój Czarek dziś w południe był szczepiony, zdecydowaliśmy się na 6w1, od rana chodzę po ścianach ze stresu 🫣 Przez pierwsze 2-3h maluch miał chyba najlepszy humor od kiedy przyszedł na świat, a od 2h bardzo marudny, zdarza mu się często mocno zapłakać, ewidentnie boli go brzuszek i nóżki - dostał czopek z paracetamolem i póki co ładnie śpi spokojnie. Jak narazie nie pojawiła się biegunka, gorączka ani nic bardziej niepokojącego. Jak było u was? Szukam otuchy, że będzie dobrze, bo chyba ze stresu dziś nie zasnę, jak płacze to mocno i pęka mi serce 😭. Ale przy przytulasach się uspokaja. Chciałabym usłyszeć jak u was to przebiegło i kiedy wszystko wróciło do normy 🥺 pozdrawiam ❤️

Moja Iga też miała dzisiaj szczepienie z tym że my 5w1 , miała spuchnięte nóżki tam gdzie było wkłucie , na początku ładnie spała a popołudniu już był dramat , płakała strasznie , dostała czopek z paracetamolem i póki co śpi ale boję się trochę nocy …
    Ją uspokajało tylko noszenie na rękach , także czasem będę całą noc chodzić . Mam nadzieję że już jutro będzie ok

🤰34 👨31
    👧 10 👦 6
    🦮🐈
    7.11.24- poronienie samoistne
    6.03.25- ||
    13.03.25- ciąża potwierdzona
    29.04- badania prenatalne
    9.11.25- termin
  • Mamasitta Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek zrobiłaś mi wieczór tym cukrem prosto do buzi🙂 uśmiałam sie na maksa, tego mi było trzeba dzięki 🙂

• Justa877 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie myślę narazie o współżyciu, jeszcze mam plamienia, jednego dnia jest, drugiego czysto. Czasem myślę że już koniec a jednak na drugi dzień pojawia sie plamienie. Zastanawiam sie nad antykoncepcją, tabletki czy wkładka domaciczna. Wkładkę kiedyś miałam, nie hormonalna tylko ta zwykłą i nie byłam jakos zadowolona bo krwawienia intensywne i krwawienia między miesiączkami. Jakie macie plany na zabezpieczenie sie?
    Jakie macie witaminy D3? U mnie jest Junvit, ale słyszę opinie, że to suplement a nie lek, że może lepiej zamienić na vigantol.

age.png
  • Foksik 🦊 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylove wrote:
    Moja Iga też miała dzisiaj szczepienie z tym że my 5w1 , miała spuchnięte nóżki tam gdzie było wkłucie , na początku ładnie spała a popołudniu już był dramat , płakała strasznie , dostała czopek z paracetamolem i póki co śpi ale boję się trochę nocy …
    Ją uspokajało tylko noszenie na rękach , także czasem będę całą noc chodzić . Mam nadzieję że już jutro będzie ok

Nie zapeszając, Czaro po 2h drzemce na tacie obudził się po tym dramacie w całkiem dobrym humorze, cd nie ma zadnych dodatkowych objawów, dostał na noc drugiego i mam nadzieję ostatniego w tym roku czopka i liczę, że będzie git ❤️ Daj znać jak ma się Iga, życzymy jej z Czarusiem zdrówka :)

5.11- 💙👩🏻‍🍼
  • kalinok Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam turbo apetyt, szczególnie na nabiał którego przed ciążą raczej w ogóle nie jadłam bo nie lubię. Słodkie też dojadam miedzy posiłkami... 🙈 Bałabym się o moją wagę ale całe szczęście mam dietę pudełkową z wyliczonymi kaloriami więc liczę na to że nie będę teraz tyć.

My byliśmy wczoraj u osteopaty/fizjo i mam wrażenie że Oliwer gorzej się czuje po tej wizycie i masażu 🫤 wcześniej go bolał brzuch i jęczał/stękał próbując się pozbyć gazów, a od wczorajszego wieczora płacze prawie cały czas... Czy to możliwe że osteopata mu zaszkodził? Już nie wiem jak mu pomóc, serce mi pęka i płacze razem z nim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 22:38

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '93 & '90 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
    15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
    13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
    21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
    09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
    17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨

22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to rozśmieszył rosołek na grypę bo kiedyś dawno temu byłam weganką i na propozycję rosołku na chorobę odpowiadało się w tych kręgach “Rosołek? żryj Fervex!” 😂🙈 Teraz sama pije rosołek i mnie to wciąż śmieszy 🤣😂

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hit hitów, szaleńcza histeria Stasia zakończyła się natychmiastowo kiedy….włączyłam górne światło. Nie rozumiem totalnie tej logiki, ale spoko, mogę włączać nie mam z tym problemu…czekam teraz aż się boję zgasić 🤣😂

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Karla_ Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalinok wrote:
    My byliśmy wczoraj u osteopaty/fizjo i mam wrażenie że Oliwer gorzej się czuje po tej wizycie i masażu 🫤 wcześniej go bolał brzuch i jęczał/stękał próbując się pozbyć gazów, a od wczorajszego wieczora płacze prawie cały czas... Czy to możliwe że osteopata mu zaszkodził? Już nie wiem jak mu pomóc, serce mi pęka i płacze razem z nim

Hej, ja co prawda z wątku lipcowego, ale czasem Was podczytuję 🙂
    Moja córka przez pierwsze 3 miesiące miała duże problemy z brzuszkiem - kolki, refluks i od czasu do czasu ból brzucha przy robieniu kupki. Po wizycie u osteopaty bylo jeszcze gorzej - płakała przy robieniu każdej kupki, u nas to było 4 razy dziennie po kilkanaście minut intensywnego płaczu. Bardzo mnie to zestresowało, bo myślałam że jej zaszkodził. Napisałam do niego z pytaniem, czy to normalne. Odpisał: „dziecko miało bardzo dużo gazów, nic dziwnego że jak zaczęliście państwo w to ingerować, to wzorzec jej zachowań się zmienił”.
    Czytałam też, że czasem po wizycie u osteopaty występuje chwilowe pogorszenie i nasilenie objawów.
    U nas trwało to nieco ponad tydzień, potem wszystko wróciło do normy.
    Nam jeszcze zalecił, by zintensyfikować ćwiczenia, ktore pokazywał.
    Nie powiem, zestresowało mnie to bardzo i trochę uprzedziło do osteopatów. Koniec końców myślę że jej nie zaszkodził, ale wydaje mi się że też nie pomógł.

19.10.2024 ⏸️😍 11dpo
    24.10.2024 Beta 275,75
    26.10.2024 Beta 649,39
    07.11.2024 4 mm 🥰
    21.11.2024 1.84 cm, ❤ 180/min
    30.12.2024 Nifty - zdrowa dziewczynka 🩷
    06.02.2025 290g 🥰
    05.03.2025 560g 👧
    02.04.2025 1100g 🌷
    30.04.2025 1770g 🥰
    28.05.2025 2600g 🩷
    11.06.2025 2900 g 🌸

05.07.2025 M. 🩷

age.png
  • kalinok Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla_ wrote:
    Hej, ja co prawda z wątku lipcowego, ale czasem Was podczytuję 🙂
    Moja córka przez pierwsze 3 miesiące miała duże problemy z brzuszkiem - kolki, refluks i od czasu do czasu ból brzucha przy robieniu kupki. Po wizycie u osteopaty bylo jeszcze gorzej - płakała przy robieniu każdej kupki, u nas to było 4 razy dziennie po kilkanaście minut intensywnego płaczu. Bardzo mnie to zestresowało, bo myślałam że jej zaszkodził. Napisałam do niego z pytaniem, czy to normalne. Odpisał: „dziecko miało bardzo dużo gazów, nic dziwnego że jak zaczęliście państwo w to ingerować, to wzorzec jej zachowań się zmienił”.
    Czytałam też, że czasem po wizycie u osteopaty występuje chwilowe pogorszenie i nasilenie objawów.
    U nas trwało to nieco ponad tydzień, potem wszystko wróciło do normy.
    Nam jeszcze zalecił, by zintensyfikować ćwiczenia, ktore pokazywał.
    Nie powiem, zestresowało mnie to bardzo i trochę uprzedziło do osteopatów. Koniec końców myślę że jej nie zaszkodził, ale wydaje mi się że też nie pomógł.

Dziękuję Ci za odpowiedź! Może faktycznie skoro masujemy brzuch i wspomagamy ruchy jelit to dziecko intensywnej to odczuwa... A jak mówisz że po tygodniu wszystko wróciło do normy to znaczy że kolki zostały czy jednak udało wam się trochę ulżyć córce? Znaleźliście jakiś sposób na ten brzuszek?

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '93 & '90 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
    15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
    13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
    21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
    09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
    17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨

22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • flowery Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo na oczy widzę ale nie da mi zasnąć…😭

‹‹ 918 919 920 921 922
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ