👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapisałam się do neurologopedy dziewczyny
Domisiek dobre jakbyś miała kiedy jeść haha xd ja dziewczyny oglądam wizę na miłość na tym moim macierzyńskim xd
Zumi, Kropka89, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Foksik 🦊 wrote:Cześć dziewczyny
Mam pytanie do mam, których maluszki mają 6tyg+
Jak przeszłyście szczepienie? Mój Czarek dziś w południe był szczepiony, zdecydowaliśmy się na 6w1, od rana chodzę po ścianach ze stresu 🫣 Przez pierwsze 2-3h maluch miał chyba najlepszy humor od kiedy przyszedł na świat, a od 2h bardzo marudny, zdarza mu się często mocno zapłakać, ewidentnie boli go brzuszek i nóżki - dostał czopek z paracetamolem i póki co ładnie śpi spokojnie. Jak narazie nie pojawiła się biegunka, gorączka ani nic bardziej niepokojącego. Jak było u was? Szukam otuchy, że będzie dobrze, bo chyba ze stresu dziś nie zasnę, jak płacze to mocno i pęka mi serce 😭. Ale przy przytulasach się uspokaja. Chciałabym usłyszeć jak u was to przebiegło i kiedy wszystko wróciło do normy 🥺 pozdrawiam ❤️
Moja Iga też miała dzisiaj szczepienie z tym że my 5w1 , miała spuchnięte nóżki tam gdzie było wkłucie , na początku ładnie spała a popołudniu już był dramat , płakała strasznie , dostała czopek z paracetamolem i póki co śpi ale boję się trochę nocy …
Ją uspokajało tylko noszenie na rękach , także czasem będę całą noc chodzić . Mam nadzieję że już jutro będzie ok🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Ja nie myślę narazie o współżyciu, jeszcze mam plamienia, jednego dnia jest, drugiego czysto. Czasem myślę że już koniec a jednak na drugi dzień pojawia sie plamienie. Zastanawiam sie nad antykoncepcją, tabletki czy wkładka domaciczna. Wkładkę kiedyś miałam, nie hormonalna tylko ta zwykłą i nie byłam jakos zadowolona bo krwawienia intensywne i krwawienia między miesiączkami. Jakie macie plany na zabezpieczenie sie?
Jakie macie witaminy D3? U mnie jest Junvit, ale słyszę opinie, że to suplement a nie lek, że może lepiej zamienić na vigantol. -
Mylove wrote:Moja Iga też miała dzisiaj szczepienie z tym że my 5w1 , miała spuchnięte nóżki tam gdzie było wkłucie , na początku ładnie spała a popołudniu już był dramat , płakała strasznie , dostała czopek z paracetamolem i póki co śpi ale boję się trochę nocy …
Ją uspokajało tylko noszenie na rękach , także czasem będę całą noc chodzić . Mam nadzieję że już jutro będzie ok
Nie zapeszając, Czaro po 2h drzemce na tacie obudził się po tym dramacie w całkiem dobrym humorze, cd nie ma zadnych dodatkowych objawów, dostał na noc drugiego i mam nadzieję ostatniego w tym roku czopka i liczę, że będzie git ❤️ Daj znać jak ma się Iga, życzymy jej z Czarusiem zdrówka
5.11- 💙👩🏻🍼 -
Ja mam turbo apetyt, szczególnie na nabiał którego przed ciążą raczej w ogóle nie jadłam bo nie lubię. Słodkie też dojadam miedzy posiłkami... 🙈 Bałabym się o moją wagę ale całe szczęście mam dietę pudełkową z wyliczonymi kaloriami więc liczę na to że nie będę teraz tyć.
My byliśmy wczoraj u osteopaty/fizjo i mam wrażenie że Oliwer gorzej się czuje po tej wizycie i masażu 🫤 wcześniej go bolał brzuch i jęczał/stękał próbując się pozbyć gazów, a od wczorajszego wieczora płacze prawie cały czas... Czy to możliwe że osteopata mu zaszkodził? Już nie wiem jak mu pomóc, serce mi pęka i płacze razem z nimWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 22:38
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨
22.11 (39+2) O 🩵💙

-
Mnie za to rozśmieszył rosołek na grypę bo kiedyś dawno temu byłam weganką i na propozycję rosołku na chorobę odpowiadało się w tych kręgach “Rosołek? żryj Fervex!” 😂🙈 Teraz sama pije rosołek i mnie to wciąż śmieszy 🤣😂
-
Hit hitów, szaleńcza histeria Stasia zakończyła się natychmiastowo kiedy….włączyłam górne światło. Nie rozumiem totalnie tej logiki, ale spoko, mogę włączać nie mam z tym problemu…czekam teraz aż się boję zgasić 🤣😂
-
kalinok wrote:My byliśmy wczoraj u osteopaty/fizjo i mam wrażenie że Oliwer gorzej się czuje po tej wizycie i masażu 🫤 wcześniej go bolał brzuch i jęczał/stękał próbując się pozbyć gazów, a od wczorajszego wieczora płacze prawie cały czas... Czy to możliwe że osteopata mu zaszkodził? Już nie wiem jak mu pomóc, serce mi pęka i płacze razem z nim
Hej, ja co prawda z wątku lipcowego, ale czasem Was podczytuję 🙂
Moja córka przez pierwsze 3 miesiące miała duże problemy z brzuszkiem - kolki, refluks i od czasu do czasu ból brzucha przy robieniu kupki. Po wizycie u osteopaty bylo jeszcze gorzej - płakała przy robieniu każdej kupki, u nas to było 4 razy dziennie po kilkanaście minut intensywnego płaczu. Bardzo mnie to zestresowało, bo myślałam że jej zaszkodził. Napisałam do niego z pytaniem, czy to normalne. Odpisał: „dziecko miało bardzo dużo gazów, nic dziwnego że jak zaczęliście państwo w to ingerować, to wzorzec jej zachowań się zmienił”.
Czytałam też, że czasem po wizycie u osteopaty występuje chwilowe pogorszenie i nasilenie objawów.
U nas trwało to nieco ponad tydzień, potem wszystko wróciło do normy.
Nam jeszcze zalecił, by zintensyfikować ćwiczenia, ktore pokazywał.
Nie powiem, zestresowało mnie to bardzo i trochę uprzedziło do osteopatów. Koniec końców myślę że jej nie zaszkodził, ale wydaje mi się że też nie pomógł. -
Karla_ wrote:Hej, ja co prawda z wątku lipcowego, ale czasem Was podczytuję 🙂
Moja córka przez pierwsze 3 miesiące miała duże problemy z brzuszkiem - kolki, refluks i od czasu do czasu ból brzucha przy robieniu kupki. Po wizycie u osteopaty bylo jeszcze gorzej - płakała przy robieniu każdej kupki, u nas to było 4 razy dziennie po kilkanaście minut intensywnego płaczu. Bardzo mnie to zestresowało, bo myślałam że jej zaszkodził. Napisałam do niego z pytaniem, czy to normalne. Odpisał: „dziecko miało bardzo dużo gazów, nic dziwnego że jak zaczęliście państwo w to ingerować, to wzorzec jej zachowań się zmienił”.
Czytałam też, że czasem po wizycie u osteopaty występuje chwilowe pogorszenie i nasilenie objawów.
U nas trwało to nieco ponad tydzień, potem wszystko wróciło do normy.
Nam jeszcze zalecił, by zintensyfikować ćwiczenia, ktore pokazywał.
Nie powiem, zestresowało mnie to bardzo i trochę uprzedziło do osteopatów. Koniec końców myślę że jej nie zaszkodził, ale wydaje mi się że też nie pomógł.
Dziękuję Ci za odpowiedź! Może faktycznie skoro masujemy brzuch i wspomagamy ruchy jelit to dziecko intensywnej to odczuwa... A jak mówisz że po tygodniu wszystko wróciło do normy to znaczy że kolki zostały czy jednak udało wam się trochę ulżyć córce? Znaleźliście jakiś sposób na ten brzuszek?👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨
22.11 (39+2) O 🩵💙

-