👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dahlia nam lekarz i położna mówili, żeby odpuścić spacery jak jest zła jakość powietrza. Ja sprawdzam w mobywatel i wychodzę jak jest bardzo dobra albo zadowalająca. Po tym covidzie boimy się o drogi oddechowe Tosi.
My kupiliśmy niedawno oczyszczacz Winix Zero. Czuć różnicę w jakości powietrza w sypialni, warto było kupić. Mam też wrażenie, że lepiej się śpi. Co do nawilżacza to polecam sprawdzić jaką masz wilgotność w domu. Ja już byłam gotowa zamawiać, ale mąż kupił termometr, który sprawdza też wilgotność i mamy między 45-60%, więc nawilżacz jest zbędny, bo zbyt wilgotne powietrze też nie jest dobre, może wyjść grzyb
Dahlia, Rudka lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Zumi wrote:Ciągle wyświetlają mi się na instagramie czy fb filmiki z prawidłowym podnoszeniem niemowląt. Zawsze pokazują jak podnosić dziecko z płaskiego stołu, ktory jest mniej więcej na wysokości bioder dorosłej osoby, ale już nie jest tak łatwo "poprawnie" podnosić dziecko z łóżka, wózka, dostawki czy z rąk innej osoby. Staracie się robić tak jak pokazują fizjo czy bierzecie po swojemu? Ja się staram oprócz głowy i pupy przytrzymywać jak największą część kręgosłupa, ale ciągle się zastanawiam czy nie robię tego źle i potem Jasiu będzie mieć np. asymestrię, napięcia mięśniowe. Czasem to już mi ręce mdleją od noszenia albo od trzymania go przy karmieniu i za szybko go potem położę na przewijaku czy do łóżka i mam schizy, że go rzuciłam jak worek kartofli na ziemię 😭
Mnie fizjo poinstruowała że najlepiej i najszybciej jest nałożyć klatkę na dłoń i jak kurczaka praktyczne bez trzymania głowy. I faktyczne łatwiej na ramię go nałożyć I widać jak zaczyna trzymać głowę. Niestety maruda na brzuchu jest ...
Jeśli chodzi o współżycie to za mna nasz pierwszy raz. I było średnio. Przyjemnie ale mam wrażenie że jestem podrażniona i mam jakby siniaka przy cewce. Jak nie minie to do fizjo będę szła.
Wrócę do wątku butelek. Serio avant 2 wam tak długo dzieciaczki ciągną? U mnie 10 min 100ml Robert ściąga. Nie wiem czy jest sens właśnie na 3 przechodzić.
Zumi lubi tę wiadomość
-
Maddie_Ist wrote:Mnie fizjo poinstruowała że najlepiej i najszybciej jest nałożyć klatkę na dłoń i jak kurczaka praktyczne bez trzymania głowy. I faktyczne łatwiej na ramię go nałożyć I widać jak zaczyna trzymać głowę. Niestety maruda na brzuchu jest ...
Jeśli chodzi o współżycie to za mna nasz pierwszy raz. I było średnio. Przyjemnie ale mam wrażenie że jestem podrażniona i mam jakby siniaka przy cewce. Jak nie minie to do fizjo będę szła.
Wrócę do wątku butelek. Serio avant 2 wam tak długo dzieciaczki ciągną? U mnie 10 min 100ml Robert ściąga. Nie wiem czy jest sens właśnie na 3 przechodzić.
U mnie Tosia też błyskawicznie sobie radzi z 2. Zamówiłam smoczek z 1 kropelką, żeby miała trudniej
Maddie_Ist lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
A chciałam poinformować że mój syn przestał lubieć swojego tate 🤡 Ignacy drze się jak opętany jak mąż go ma na rękach, dosłownie dostaje spazm. Więc już wiem że jestem w ciemnej dup... i będę sikać z dzieckiem na kolanach.
Aktualnie śpi u mnie na rękach bo przecież nie da się odłożyć.
Ubrałam go w te same śpioszki co w szpitalu jak miał 2 dni tylko wtedy podwinięte rękawy 3 razy i gubił się w nich a dziś super pasują 🙃
Czy wasze bobasy były też markotne jak zaczęła im ropieć szczepionka po gruźlicy?
Kasiek7, Klekotka, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
My już po szczepieniu.
Szczepiliśmy 6w1 + rotawirus + pneumokoki.
Przy wbijaniu igły troszkę płakał ale to dosłownie z 2 minutki. Narazie humor jest dobry, taki sam jak wcześniej. Leży sobie i zaraz będziemy robić jedzonko.
Lekko mu się pojawiła opuchlizna na nóżkach w miejscach wkłuć ale posmarowaliśmy Altacetem jak zaleciła pediatra i narazie bobas nie wykazuje jakiegoś dyskomfortu.
Mam nadzieję że nic mu nie będzie ciężkiego.
Dahlia, Rudka, kalinok, Asia091, Zumi lubią tę wiadomość
-
U mnie serio z tym aventem 2. Rekord to parę godzin ,mała wkurzona głodna itd. teraz 3 zajmuje jej około 20-30 min.zastanawia mnie czy to ma związek z tym że tego cyca nie umie ssać .
Nadzieja dobrze że poruszyłas temat bo mój nawilżacz właśnie do odbioru a też nam pokazuje od 48-65 wilgotność ..i teraz się zastanawiam odesłać i kupić oczyszczacz? Hm ale to takie dziwne bo niekiedy ja aż mam sucho w gardle i usta suche u nas na poddaszu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2025, 17:36
-
Paulivvv wrote:My już po szczepieniu.
Szczepiliśmy 6w1 + rotawirus + pneumokoki.
Przy wbijaniu igły troszkę płakał ale to dosłownie z 2 minutki. Narazie humor jest dobry, taki sam jak wcześniej. Leży sobie i zaraz będziemy robić jedzonko.
Lekko mu się pojawiła opuchlizna na nóżkach w miejscach wkłuć ale posmarowaliśmy Altacetem jak zaleciła pediatra i narazie bobas nie wykazuje jakiegoś dyskomfortu.
Mam nadzieję że nic mu nie będzie ciężkiego.
My też po szczepieniu, ale tymi na NFZ - nie sądziłam że to będzie tak ciężka decyzja odnośnie, którymi szczepić
izzou97 lubi tę wiadomość
09.2021 Angelius - GM
12.2021 laparoskopia - endometrioza II stopnia
2022 - 3 X IUI - ❌️
1. IVF
04.2023 - punkcja - mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
1 transfer - beta 0
2 transfer - coś drgnęło - brak rozwoju...
3 transfer - beta 0
4 transfer - beta 0
5 transfer - 8 tydz. - puste jajo płodowe.
2. IVF
09.2024 - mamy ❄️❄️
6 transfer - beta 0
7 transfer - beta 0
3. IVF - badanie PGT
01.2025 - punkcja - ❄️❄️❄️ zdrowe na zimowisku🥹
Natural 🫣- Cudzie trwaj ❤️❤️❤️
🩷🩷🩷 zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
Termin: 3 listopad 2025 ❤️❤️ jest

-
Well, Nadzieja dzięki! Zdążyłam zażyć ten lek dopiero dziś w nocy mija 48h.
Maddie u mnie mała dość szybko spija ze smoczka 2 aventu. Mocny ma zasys 😃 zresztą co odczuwam na swoich sutkach 🥴 i już nie mogę się doczekać kiedy przestanę karmić albo ściągać… wykańcza mnie to
Też próbowaliśmy z mężem przytulanek z tydzień temu, myślałam że po cc to tam na dole wszystko bez zmian a jednak było bardzo niekomfortowo piekło mnie więc przerwaliśmy
wellwellwell, Nadzieja32, Maddie_Ist, Zumi lubią tę wiadomość
-
My mamy szczepienie 23.12 mam nadzieje ze święta będą spokojne 😅.
Ja mam wrażenie ze moj bobas w dzien to prawie wcale nie spi.. od 6 do 11 cos tam pokima zwykle na mnie ale po spacerze po poludniu w domu to juz w ogole nie spi. Wczoraj lulalismy chyba od 16 do 21, w koncu padla i spala do 00:30. Pozniej pobudka o 3.40 i o 6. Chcialabym poznac jakies magiczne sposoby na szybkie ululanie bobasa 🙈. -
Tusia88 wrote:My też po szczepieniu, ale tymi na NFZ - nie sądziłam że to będzie tak ciężka decyzja odnośnie, którymi szczepić
My mieliśmy najpierw w planie te na NFZ ale jakoś poczytaliśmy i zmieniliśmy zdanie, chociaż i tak nie byłam do końca przekonana. Do samego przyjazdu pod przychodnię się wahaliśmy co robić.
Czy dobrze to wyszło, że tak go zaszczepiliśmy to się okaże - już zaszczepiony i tyle, co by się nie działo to już musimy to przyjąć. -
Mam pytanie do mam które używają butelek MAM czy wam zdarzało się że przez odpowietrznik wylewa się mleko czy już wyciumkal smoczka czy za mały przepływ czy jak 🙄 w nocy to pół pieluchy mokrej jak go karmiłam polprzytomna to nie zwróciłam uwagi 🙈
-
Paulivvv wrote:My mieliśmy najpierw w planie te na NFZ ale jakoś poczytaliśmy i zmieniliśmy zdanie, chociaż i tak nie byłam do końca przekonana. Do samego przyjazdu pod przychodnię się wahaliśmy co robić.
Czy dobrze to wyszło, że tak go zaszczepiliśmy to się okaże - już zaszczepiony i tyle, co by się nie działo to już musimy to przyjąć.
Ja to wchodząc do gabinetu mówię do męża, że szczepimy 6w1 a sekundy przed sczepieniem zmieniłam zdanie na te NFZ. Narazie jest ok na ten monet, zobaczymy jutro jak to będzie wyglądać
. Co ma być i tak będzie
Paulivvv lubi tę wiadomość
09.2021 Angelius - GM
2022 - 3 X IUI - ❌️
1. IVF
1 transfer - beta 0
3 transfer - beta 0
4 transfer - beta 0
2. IVF
09.2024 - mamy ❄️❄️
6 transfer - beta 0
7 transfer - beta 0
3. IVF - badanie PGT

-
Tusia88 wrote:Ja to wchodząc do gabinetu mówię do męża, że szczepimy 6w1 a sekundy przed sczepieniem zmieniłam zdanie na te NFZ. Narazie jest ok na ten monet, zobaczymy jutro jak to będzie wyglądać
. Co ma być i tak będzie
Dokładnie, co ma być to będzie i już się nie ma co zastanawiać. U nas narazie ok, po jedzeniu nam zasnął około 19:00 i śpi do tej pory, chociaż widzę że coś się wierci to może będzie wstawał na jedzenie.
Gorączki narazie żadnej nie ma, ogólnie jest spokojny więc może nic go nie rozbolało. -
Kasiek wydaje mi się, że przy takiej wilgotności, bez sensu jeszcze bardziej nawilżać powietrze.
Byłam dziś na tej wigilii z pracy 3h, łącznie poza domem 3,5h. Jestem padnięta, ale bardzo dobrze mi to zrobiło 😊
wellwellwell, Rudka, Kasiek7, Dahlia, Bećka, izzou97, Zumi lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Dziś już było wszystko dobrze , lekko lewą nóżkę miała spuchnięta ale nie bolało ją to i już zachowanie też dobre także może nie będzie rózgi pod choinkę 🤣Foksik 🦊 wrote:Nie zapeszając, Czaro po 2h drzemce na tacie obudził się po tym dramacie w całkiem dobrym humorze, cd nie ma zadnych dodatkowych objawów, dostał na noc drugiego i mam nadzieję ostatniego w tym roku czopka i liczę, że będzie git ❤️ Daj znać jak ma się Iga, życzymy jej z Czarusiem zdrówka

🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
A zaczęła któraś już ćwiczyć po porodzie ?
Ja póki co nie , jakieś mam dni za krótkie a w dodatku ćwiczę z małą bo ma asymetrię i tak 3 razy dziennie także dla mnie czasu już brak .
U mnie z wagą dramy nie ma , w ciąży przytyłam 18 kg , na wizycie jak byłam po miesiącu zostało mi 5 kg do zrzucenia a nie mieściłam się w moje spodnie sprzed ciąży , wchodziły do połowy ud 🤭 ale uwaga jest sukces , wczoraj znowu wyjęłam spodnie sprzed ciąży i jest weszłam 🥹
Ile ważę nie wiem bo nie mam wagi 😂 a byłam dziś w mediaexpert i zapomniałam 🙄🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Poszczepienna aktualizacja:
Na nóżkach już nie ma opuchlizny, właściwie to nie ma wgl śladu po wkłuciach.
Bobas spokojny cały czas, spał od 19:00 do 22:20, obudził się, zjadł i zasnął o 23:00 i narazie śpi. Gorączki nie ma. Myślę, że jest tylko bardziej senny jak narazie, bo on kocha jedzonko a szczególnie po dłuższej przerwie, no a tym razem nie dojadł do końca, bo tak go ścięło, że zasnął nad butelką.
Także (ODPUKAĆ) narazie szczepienie znosi dobrze, zobaczymy czy coś się będzie działo w kolejnych godzinach ale jesteśmy dobrej myśli.
Kasiek7, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
-
U mnie też narazie wszystko dobrze, nóżki nie spuchnięte - jedynie czuć miejsca wkłucia ale to jej rozmazuje jutro minimalnie ( jak sobie pozwoli i nie da oznak, że ją coś boli).
Ps. Jedynie mamy odroczone rotawirusy, ze względu na problemy brzuszkowe i podejrzenie alergiiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2025, 02:26
Paulivvv lubi tę wiadomość
09.2021 Angelius - GM
2022 - 3 X IUI - ❌️
1. IVF
1 transfer - beta 0
3 transfer - beta 0
4 transfer - beta 0
2. IVF
09.2024 - mamy ❄️❄️
6 transfer - beta 0
7 transfer - beta 0
3. IVF - badanie PGT

-
Dzidzia nam się „zepsuła” po szczepieniu 😅 umyślał sobie że nie zaśnie na rękach, tak się rzucał że już myślałam że może coś go boli i się źle czuje… położyliśmy go samego ze smoczkiem do dostawki to się w 5 sekund zrobił spokojny i uśmiechnięty i po może max 5min bez dotykania go zasnął sam - nie wiem co go tak naszło ale może mu to zostać na dłużej 😅
Asia091 lubi tę wiadomość