Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia nam lekarz i położna mówili, żeby odpuścić spacery jak jest zła jakość powietrza. Ja sprawdzam w mobywatel i wychodzę jak jest bardzo dobra albo zadowalająca. Po tym covidzie boimy się o drogi oddechowe Tosi.
    My kupiliśmy niedawno oczyszczacz Winix Zero. Czuć różnicę w jakości powietrza w sypialni, warto było kupić. Mam też wrażenie, że lepiej się śpi. Co do nawilżacza to polecam sprawdzić jaką masz wilgotność w domu. Ja już byłam gotowa zamawiać, ale mąż kupił termometr, który sprawdza też wilgotność i mamy między 45-60%, więc nawilżacz jest zbędny, bo zbyt wilgotne powietrze też nie jest dobre, może wyjść grzyb

Dahlia, Rudka lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Maddie_Ist Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2025, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Ciągle wyświetlają mi się na instagramie czy fb filmiki z prawidłowym podnoszeniem niemowląt. Zawsze pokazują jak podnosić dziecko z płaskiego stołu, ktory jest mniej więcej na wysokości bioder dorosłej osoby, ale już nie jest tak łatwo "poprawnie" podnosić dziecko z łóżka, wózka, dostawki czy z rąk innej osoby. Staracie się robić tak jak pokazują fizjo czy bierzecie po swojemu? Ja się staram oprócz głowy i pupy przytrzymywać jak największą część kręgosłupa, ale ciągle się zastanawiam czy nie robię tego źle i potem Jasiu będzie mieć np. asymestrię, napięcia mięśniowe. Czasem to już mi ręce mdleją od noszenia albo od trzymania go przy karmieniu i za szybko go potem położę na przewijaku czy do łóżka i mam schizy, że go rzuciłam jak worek kartofli na ziemię 😭

Mnie fizjo poinstruowała że najlepiej i najszybciej jest nałożyć klatkę na dłoń i jak kurczaka praktyczne bez trzymania głowy. I faktyczne łatwiej na ramię go nałożyć I widać jak zaczyna trzymać głowę. Niestety maruda na brzuchu jest ...

Jeśli chodzi o współżycie to za mna nasz pierwszy raz. I było średnio. Przyjemnie ale mam wrażenie że jestem podrażniona i mam jakby siniaka przy cewce. Jak nie minie to do fizjo będę szła.

Wrócę do wątku butelek. Serio avant 2 wam tak długo dzieciaczki ciągną? U mnie 10 min 100ml Robert ściąga. Nie wiem czy jest sens właśnie na 3 przechodzić.

Zumi lubi tę wiadomość

🚶🏼‍♀️29l 🚶🏼31l

10.24 - luźne starania
    10.24 - ⏸️
    11.24 - 8td puste jajo 💔

02.25 - starania
    02.25 - ⏸️🎉

Robert SN 30.10.2025 -3100g 28tc+3

04.02 - 74 kg ➡️ 95kg - 30.10 ➡️ 80kg - 17.11

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddie_Ist wrote:
    Mnie fizjo poinstruowała że najlepiej i najszybciej jest nałożyć klatkę na dłoń i jak kurczaka praktyczne bez trzymania głowy. I faktyczne łatwiej na ramię go nałożyć I widać jak zaczyna trzymać głowę. Niestety maruda na brzuchu jest ...

Jeśli chodzi o współżycie to za mna nasz pierwszy raz. I było średnio. Przyjemnie ale mam wrażenie że jestem podrażniona i mam jakby siniaka przy cewce. Jak nie minie to do fizjo będę szła.

Wrócę do wątku butelek. Serio avant 2 wam tak długo dzieciaczki ciągną? U mnie 10 min 100ml Robert ściąga. Nie wiem czy jest sens właśnie na 3 przechodzić.

U mnie Tosia też błyskawicznie sobie radzi z 2. Zamówiłam smoczek z 1 kropelką, żeby miała trudniej

Maddie_Ist lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam poinformować że mój syn przestał lubieć swojego tate 🤡 Ignacy drze się jak opętany jak mąż go ma na rękach, dosłownie dostaje spazm. Więc już wiem że jestem w ciemnej dup... i będę sikać z dzieckiem na kolanach.
    Aktualnie śpi u mnie na rękach bo przecież nie da się odłożyć.
    Ubrałam go w te same śpioszki co w szpitalu jak miał 2 dni tylko wtedy podwinięte rękawy 3 razy i gubił się w nich a dziś super pasują 🙃

Czy wasze bobasy były też markotne jak zaczęła im ropieć szczepionka po gruźlicy?

Kasiek7, Klekotka, Kropka89 lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu.
    Szczepiliśmy 6w1 + rotawirus + pneumokoki.

Przy wbijaniu igły troszkę płakał ale to dosłownie z 2 minutki. Narazie humor jest dobry, taki sam jak wcześniej. Leży sobie i zaraz będziemy robić jedzonko.
    Lekko mu się pojawiła opuchlizna na nóżkach w miejscach wkłuć ale posmarowaliśmy Altacetem jak zaleciła pediatra i narazie bobas nie wykazuje jakiegoś dyskomfortu.

Mam nadzieję że nic mu nie będzie ciężkiego.

Dahlia, Rudka, kalinok, Asia091, Zumi lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie serio z tym aventem 2. Rekord to parę godzin ,mała wkurzona głodna itd. teraz 3 zajmuje jej około 20-30 min.zastanawia mnie czy to ma związek z tym że tego cyca nie umie ssać .

Nadzieja dobrze że poruszyłas temat bo mój nawilżacz właśnie do odbioru a też nam pokazuje od 48-65 wilgotność ..i teraz się zastanawiam odesłać i kupić oczyszczacz? Hm ale to takie dziwne bo niekiedy ja aż mam sucho w gardle i usta suche u nas na poddaszu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2025, 17:36

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • Tusia88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2025, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    My już po szczepieniu.
    Szczepiliśmy 6w1 + rotawirus + pneumokoki.

Przy wbijaniu igły troszkę płakał ale to dosłownie z 2 minutki. Narazie humor jest dobry, taki sam jak wcześniej. Leży sobie i zaraz będziemy robić jedzonko.
    Lekko mu się pojawiła opuchlizna na nóżkach w miejscach wkłuć ale posmarowaliśmy Altacetem jak zaleciła pediatra i narazie bobas nie wykazuje jakiegoś dyskomfortu.

Mam nadzieję że nic mu nie będzie ciężkiego.

My też po szczepieniu, ale tymi na NFZ - nie sądziłam że to będzie tak ciężka decyzja odnośnie, którymi szczepić

izzou97 lubi tę wiadomość

09.2021 Angelius - GM
    12.2021 laparoskopia - endometrioza II stopnia

2022 - 3 X IUI - ❌️
    1. IVF
    04.2023 - punkcja - mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    1 transfer - beta 0
    2 transfer - coś drgnęło - brak rozwoju...
    3 transfer - beta 0
    4 transfer - beta 0
    5 transfer - 8 tydz. - puste jajo płodowe.

2. IVF
    09.2024 - mamy ❄️❄️
    6 transfer - beta 0
    7 transfer - beta 0

3. IVF - badanie PGT
    01.2025 - punkcja - ❄️❄️❄️ zdrowe na zimowisku🥹

Natural 🫣- Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

🩷🩷🩷 zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    Termin: 3 listopad 2025 ❤️❤️ jest

age.png
  • Rudka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, Nadzieja dzięki! Zdążyłam zażyć ten lek dopiero dziś w nocy mija 48h.

Maddie u mnie mała dość szybko spija ze smoczka 2 aventu. Mocny ma zasys 😃 zresztą co odczuwam na swoich sutkach 🥴 i już nie mogę się doczekać kiedy przestanę karmić albo ściągać… wykańcza mnie to
    Też próbowaliśmy z mężem przytulanek z tydzień temu, myślałam że po cc to tam na dole wszystko bez zmian a jednak było bardzo niekomfortowo piekło mnie więc przerwaliśmy

wellwellwell, Nadzieja32, Maddie_Ist, Zumi lubią tę wiadomość

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙K 11l
    🩷A
    age.png
  • Klekotka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienie 23.12 mam nadzieje ze święta będą spokojne 😅.

Ja mam wrażenie ze moj bobas w dzien to prawie wcale nie spi.. od 6 do 11 cos tam pokima zwykle na mnie ale po spacerze po poludniu w domu to juz w ogole nie spi. Wczoraj lulalismy chyba od 16 do 21, w koncu padla i spala do 00:30. Pozniej pobudka o 3.40 i o 6. Chcialabym poznac jakies magiczne sposoby na szybkie ululanie bobasa 🙈.

⏸️25.02.2025
    ❤️21.03.2025
    🩷25.05 it’s a girl!
    🎂01.11.2025 g.19:40 3640g 55cm CC

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia88 wrote:
    My też po szczepieniu, ale tymi na NFZ - nie sądziłam że to będzie tak ciężka decyzja odnośnie, którymi szczepić

My mieliśmy najpierw w planie te na NFZ ale jakoś poczytaliśmy i zmieniliśmy zdanie, chociaż i tak nie byłam do końca przekonana. Do samego przyjazdu pod przychodnię się wahaliśmy co robić.
    Czy dobrze to wyszło, że tak go zaszczepiliśmy to się okaże - już zaszczepiony i tyle, co by się nie działo to już musimy to przyjąć.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Mmagda389 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2025, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam które używają butelek MAM czy wam zdarzało się że przez odpowietrznik wylewa się mleko czy już wyciumkal smoczka czy za mały przepływ czy jak 🙄 w nocy to pół pieluchy mokrej jak go karmiłam polprzytomna to nie zwróciłam uwagi 🙈

• Tusia88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2025, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    My mieliśmy najpierw w planie te na NFZ ale jakoś poczytaliśmy i zmieniliśmy zdanie, chociaż i tak nie byłam do końca przekonana. Do samego przyjazdu pod przychodnię się wahaliśmy co robić.
    Czy dobrze to wyszło, że tak go zaszczepiliśmy to się okaże - już zaszczepiony i tyle, co by się nie działo to już musimy to przyjąć.

Ja to wchodząc do gabinetu mówię do męża, że szczepimy 6w1 a sekundy przed sczepieniem zmieniłam zdanie na te NFZ. Narazie jest ok na ten monet, zobaczymy jutro jak to będzie wyglądać :). Co ma być i tak będzie

Paulivvv lubi tę wiadomość

09.2021 Angelius - GM

2022 - 3 X IUI - ❌️
    1. IVF
    1 transfer - beta 0
    3 transfer - beta 0
    4 transfer - beta 0

2. IVF
    09.2024 - mamy ❄️❄️
    6 transfer - beta 0
    7 transfer - beta 0

3. IVF - badanie PGT

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia88 wrote:
    Ja to wchodząc do gabinetu mówię do męża, że szczepimy 6w1 a sekundy przed sczepieniem zmieniłam zdanie na te NFZ. Narazie jest ok na ten monet, zobaczymy jutro jak to będzie wyglądać :). Co ma być i tak będzie

Dokładnie, co ma być to będzie i już się nie ma co zastanawiać. U nas narazie ok, po jedzeniu nam zasnął około 19:00 i śpi do tej pory, chociaż widzę że coś się wierci to może będzie wstawał na jedzenie.
    Gorączki narazie żadnej nie ma, ogólnie jest spokojny więc może nic go nie rozbolało.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek wydaje mi się, że przy takiej wilgotności, bez sensu jeszcze bardziej nawilżać powietrze.

Byłam dziś na tej wigilii z pracy 3h, łącznie poza domem 3,5h. Jestem padnięta, ale bardzo dobrze mi to zrobiło 😊

wellwellwell, Rudka, Kasiek7, Dahlia, Bećka, izzou97, Zumi lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • Justa877 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2025, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to i rak miło że o Tobie pomyśleli i zaprosili na wigilię. U mnie nie ma szans, wszystkie tak są traktowane na macierzyńskim. Szefowa musiałaby dać jedną kopertę więcej 🤣

age.png
  • Mylove Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2025, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik 🦊 wrote:
    Nie zapeszając, Czaro po 2h drzemce na tacie obudził się po tym dramacie w całkiem dobrym humorze, cd nie ma zadnych dodatkowych objawów, dostał na noc drugiego i mam nadzieję ostatniego w tym roku czopka i liczę, że będzie git ❤️ Daj znać jak ma się Iga, życzymy jej z Czarusiem zdrówka :)
    Dziś już było wszystko dobrze , lekko lewą nóżkę miała spuchnięta ale nie bolało ją to i już zachowanie też dobre także może nie będzie rózgi pod choinkę 🤣

🤰34 👨31
    👧 10 👦 6
    🦮🐈
    7.11.24- poronienie samoistne
    6.03.25- ||
    13.03.25- ciąża potwierdzona
    29.04- badania prenatalne
    9.11.25- termin
  • Mylove Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2025, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zaczęła któraś już ćwiczyć po porodzie ?
    Ja póki co nie , jakieś mam dni za krótkie a w dodatku ćwiczę z małą bo ma asymetrię i tak 3 razy dziennie także dla mnie czasu już brak .
    U mnie z wagą dramy nie ma , w ciąży przytyłam 18 kg , na wizycie jak byłam po miesiącu zostało mi 5 kg do zrzucenia a nie mieściłam się w moje spodnie sprzed ciąży , wchodziły do połowy ud 🤭 ale uwaga jest sukces , wczoraj znowu wyjęłam spodnie sprzed ciąży i jest weszłam 🥹
    Ile ważę nie wiem bo nie mam wagi 😂 a byłam dziś w mediaexpert i zapomniałam 🙄

🤰34 👨31
    👧 10 👦 6
    🦮🐈
    7.11.24- poronienie samoistne
    6.03.25- ||
    13.03.25- ciąża potwierdzona
    29.04- badania prenatalne
    9.11.25- termin
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszczepienna aktualizacja:
    Na nóżkach już nie ma opuchlizny, właściwie to nie ma wgl śladu po wkłuciach.
    Bobas spokojny cały czas, spał od 19:00 do 22:20, obudził się, zjadł i zasnął o 23:00 i narazie śpi. Gorączki nie ma. Myślę, że jest tylko bardziej senny jak narazie, bo on kocha jedzonko a szczególnie po dłuższej przerwie, no a tym razem nie dojadł do końca, bo tak go ścięło, że zasnął nad butelką.
    Także (ODPUKAĆ) narazie szczepienie znosi dobrze, zobaczymy czy coś się będzie działo w kolejnych godzinach ale jesteśmy dobrej myśli.

Kasiek7, Nadzieja32 lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Tusia88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2025, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też narazie wszystko dobrze, nóżki nie spuchnięte - jedynie czuć miejsca wkłucia ale to jej rozmazuje jutro minimalnie ( jak sobie pozwoli i nie da oznak, że ją coś boli).
    Ps. Jedynie mamy odroczone rotawirusy, ze względu na problemy brzuszkowe i podejrzenie alergii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2025, 02:26

Paulivvv lubi tę wiadomość

09.2021 Angelius - GM

2022 - 3 X IUI - ❌️
    1. IVF
    1 transfer - beta 0
    3 transfer - beta 0
    4 transfer - beta 0

2. IVF
    09.2024 - mamy ❄️❄️
    6 transfer - beta 0
    7 transfer - beta 0

3. IVF - badanie PGT

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzia nam się „zepsuła” po szczepieniu 😅 umyślał sobie że nie zaśnie na rękach, tak się rzucał że już myślałam że może coś go boli i się źle czuje… położyliśmy go samego ze smoczkiem do dostawki to się w 5 sekund zrobił spokojny i uśmiechnięty i po może max 5min bez dotykania go zasnął sam - nie wiem co go tak naszło ale może mu to zostać na dłużej 😅

Asia091 lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ