X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia nam lekarz i położna mówili, żeby odpuścić spacery jak jest zła jakość powietrza. Ja sprawdzam w mobywatel i wychodzę jak jest bardzo dobra albo zadowalająca. Po tym covidzie boimy się o drogi oddechowe Tosi.
    My kupiliśmy niedawno oczyszczacz Winix Zero. Czuć różnicę w jakości powietrza w sypialni, warto było kupić. Mam też wrażenie, że lepiej się śpi. Co do nawilżacza to polecam sprawdzić jaką masz wilgotność w domu. Ja już byłam gotowa zamawiać, ale mąż kupił termometr, który sprawdza też wilgotność i mamy między 45-60%, więc nawilżacz jest zbędny, bo zbyt wilgotne powietrze też nie jest dobre, może wyjść grzyb

Dahlia lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Maddie_Ist Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Ciągle wyświetlają mi się na instagramie czy fb filmiki z prawidłowym podnoszeniem niemowląt. Zawsze pokazują jak podnosić dziecko z płaskiego stołu, ktory jest mniej więcej na wysokości bioder dorosłej osoby, ale już nie jest tak łatwo "poprawnie" podnosić dziecko z łóżka, wózka, dostawki czy z rąk innej osoby. Staracie się robić tak jak pokazują fizjo czy bierzecie po swojemu? Ja się staram oprócz głowy i pupy przytrzymywać jak największą część kręgosłupa, ale ciągle się zastanawiam czy nie robię tego źle i potem Jasiu będzie mieć np. asymestrię, napięcia mięśniowe. Czasem to już mi ręce mdleją od noszenia albo od trzymania go przy karmieniu i za szybko go potem położę na przewijaku czy do łóżka i mam schizy, że go rzuciłam jak worek kartofli na ziemię 😭

Mnie fizjo poinstruowała że najlepiej i najszybciej jest nałożyć klatkę na dłoń i jak kurczaka praktyczne bez trzymania głowy. I faktyczne łatwiej na ramię go nałożyć I widać jak zaczyna trzymać głowę. Niestety maruda na brzuchu jest ...

Jeśli chodzi o współżycie to za mna nasz pierwszy raz. I było średnio. Przyjemnie ale mam wrażenie że jestem podrażniona i mam jakby siniaka przy cewce. Jak nie minie to do fizjo będę szła.

Wrócę do wątku butelek. Serio avant 2 wam tak długo dzieciaczki ciągną? U mnie 10 min 100ml Robert ściąga. Nie wiem czy jest sens właśnie na 3 przechodzić.

🚶🏼‍♀️29l 🚶🏼31l

10.24 - luźne starania
    10.24 - ⏸️
    11.24 - 8td puste jajo 💔

02.25 - starania
    02.25 - ⏸️🎉

Robert SN 30.10.2025 -3100g 28tc+3

04.02 - 74 kg ➡️ 95kg - 30.10 ➡️ 80kg - 17.11

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddie_Ist wrote:
    Mnie fizjo poinstruowała że najlepiej i najszybciej jest nałożyć klatkę na dłoń i jak kurczaka praktyczne bez trzymania głowy. I faktyczne łatwiej na ramię go nałożyć I widać jak zaczyna trzymać głowę. Niestety maruda na brzuchu jest ...

Jeśli chodzi o współżycie to za mna nasz pierwszy raz. I było średnio. Przyjemnie ale mam wrażenie że jestem podrażniona i mam jakby siniaka przy cewce. Jak nie minie to do fizjo będę szła.

Wrócę do wątku butelek. Serio avant 2 wam tak długo dzieciaczki ciągną? U mnie 10 min 100ml Robert ściąga. Nie wiem czy jest sens właśnie na 3 przechodzić.

U mnie Tosia też błyskawicznie sobie radzi z 2. Zamówiłam smoczek z 1 kropelką, żeby miała trudniej

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam poinformować że mój syn przestał lubieć swojego tate 🤡 Ignacy drze się jak opętany jak mąż go ma na rękach, dosłownie dostaje spazm. Więc już wiem że jestem w ciemnej dup... i będę sikać z dzieckiem na kolanach.
    Aktualnie śpi u mnie na rękach bo przecież nie da się odłożyć.
    Ubrałam go w te same śpioszki co w szpitalu jak miał 2 dni tylko wtedy podwinięte rękawy 3 razy i gubił się w nich a dziś super pasują 🙃

Czy wasze bobasy były też markotne jak zaczęła im ropieć szczepionka po gruźlicy?

Kasiek7 lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu.
    Szczepiliśmy 6w1 + rotawirus + pneumokoki.

Przy wbijaniu igły troszkę płakał ale to dosłownie z 2 minutki. Narazie humor jest dobry, taki sam jak wcześniej. Leży sobie i zaraz będziemy robić jedzonko.
    Lekko mu się pojawiła opuchlizna na nóżkach w miejscach wkłuć ale posmarowaliśmy Altacetem jak zaleciła pediatra i narazie bobas nie wykazuje jakiegoś dyskomfortu.

Mam nadzieję że nic mu nie będzie ciężkiego.

Dahlia lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie serio z tym aventem 2. Rekord to parę godzin ,mała wkurzona głodna itd. teraz 3 zajmuje jej około 20-30 min.zastanawia mnie czy to ma związek z tym że tego cyca nie umie ssać .

Nadzieja dobrze że poruszyłas temat bo mój nawilżacz właśnie do odbioru a też nam pokazuje od 48-65 wilgotność ..i teraz się zastanawiam odesłać i kupić oczyszczacz? Hm ale to takie dziwne bo niekiedy ja aż mam sucho w gardle i usta suche u nas na poddaszu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:36

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
‹‹ 920 921 922 923 924
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ