👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak karmicie to bobasy się same odrywają jak sa pojedzone czy czekacie jak zasną? Skąd wiecie że mają dość?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 04:18
-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny jak karmicie to bobasy się same odrywają jak sa pojedzone czy czekacie jak zasną? Skąd wiecie że mają dość?
U mnie Tosia najczęściej się sama odrywa. Czasem jak przysypia to ja próbuję wyjąć, ale to z reguły zaczyna wtedy jeszcze ssać, puszcza jak już się najada👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny jak karmicie to bobasy się same odrywają jak sa pojedzone czy czekacie jak zasną? Skąd wiecie że mają dość?
Mój tak widowiskowo lubi oderwać się od cyca 🤣 Ale bywa też, że zasypia z sutkiem i uchyloną japką 😉, to odsuwam ciut do ust i patrze czy już na pewno nie złapie.86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊
13.08 28+0 1300g bobasa ❤️
10.09 32+0 1900g 😍
06.10 35+5 2500g 💗
15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕 -
My po usg bioderek, wszystko ok, uff- dobrze, jeden stesik mniej.
Taka starsza Pani doktor trochę mnie pocieszyła,bo rozumiała co to znaczy karmienie co godzinę 😊 Ja nie narzekałam, ale sugerowała, że zmęczona jestem i nic nie mogę zrobić, więc konsultowała się z naszym pediatrą i proponowała, żeby dołączyć MM albo, żeby jadł więcej, tylko jak to zrobić cycem...,ale zamieszanie 😅 Pójdziemy jeszcze do tego pediatry z małym. Jak mam swoje mleko to jakoś nie chcę na razie dokładać mieszanki, a dokarmiać swoim butlą, no nie wiem...odeszliśmy teraz nawet od butli na noc.
Kto by pomyślał, że karmienie budzi tyle emocji oraz przysparza takie trudności.86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊
13.08 28+0 1300g bobasa ❤️
10.09 32+0 1900g 😍
06.10 35+5 2500g 💗
15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕 -
Ignaś od 22:40 do 4:30 spał jak jego tatuś czyli bomba by nie zbudziła, zjadł dwa cyce plus butla 40 ml zmiana pampersa i dalej kimono. Taki to pożyje 😎 może tak mu zostać to matka się wyśpi ☺️
Ignaś zazwyczaj wypluwa a często zasypia z nim w buzi to wtedy sprawdzam czy będzie ciągnął i zawsze wtedy ciągnie 😅 ale nie pozwalam mu spać przy cyckach.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie karmie od 3 ...oczywiście z nakładka i już mnie krew zalewa i zastanawiam się jak wy to robicie . Już odkładałam z 5 razy jak zasnęła ,po minucie się budzi ręce w buzi dalej jakby głodna . Ale jak to mozliwe po 3 godzinach ssania...eh mam już dość tych cycków i tego karmienia nie wiem czy tego nie popierdziele.
Jak nie może bez kapturka ,tak z kapturkiem je parę godzin... Ściągnęłam aplikacje.. nasz rekord 8 h na cycu (w ciągu 24h). Tak mogłabym dać mm żeby poszła spać , ale nie chcę ,bo tak bardzo chcę karmić cyckiem. Mam dość dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 05:43
-
Obyś odsypiała tą nockę teraz. Ja daje cyc i butle MM większość cyca butelka idzie w ruch jak ma iść spać albo widzę że szuka. Mi pediatra powiedziała że dzieci mają silny odruch ssania i nawet nos będą ssać. Może czasem oszukaj butelką ale ze swoim mlekiem skoro nie chcesz MM. Ja rozumiem że chcesz być KP ale nie będziesz gorszą matką jak dasz butelkę ze swoim mlekiem, sama też masz być wypoczęta. Wiem co piszę bo sama czuję się wyssana energetycznie bo młody nie da się odłożyć 🙈 niestety to są "uroki" macierzyństwa.. a ostatnio nawet wspomniałam Mamie że KP jest do dupy bo młody mi wisi od 30 min do 1h na cycach i że gdzie tu wygoda ?! I że cycki ciągnął że to boli, że czasem się dotknąć nie można. A moja Mama ale to zdrowe. 🤡Kasiek7 wrote:Ja właśnie karmie od 3 ...oczywiście z nakładka i już mnie krew zalewa i zastanawiam się jak wy to robicie . Już odkładałam z 5 razy jak zasnęła ,po minucie się budzi ręce w buzi dalej jakby głodna . Ale jak to mozliwe po 3 godzinach ssania...eh mam już dość tych cycków i tego karmienia nie wiem czy tego nie popierdziele.
Jak nie może bez kapturka ,tak z kapturkiem je parę godzin... Ściągnęłam aplikacje.. nasz rekord 8 h na cycu (w ciągu 24h). Tak mogłabym dać mm żeby poszła spać , ale nie chcę ,bo tak bardzo chcę karmić cyckiem. Mam dość dziewczyny -
Ja ćwiczę już od dawna, trochę nielegalnie zaczęłam chodzić na siłownię w połogu, ale z głową i widziałam że się wszystko dobrze goi, tym bardziej ze nie mialam zadnych dużych pęknięć i szyć.Mylove wrote:A zaczęła któraś już ćwiczyć po porodzie ?
Ja póki co nie , jakieś mam dni za krótkie a w dodatku ćwiczę z małą bo ma asymetrię i tak 3 razy dziennie także dla mnie czasu już brak .
U mnie z wagą dramy nie ma , w ciąży przytyłam 18 kg , na wizycie jak byłam po miesiącu zostało mi 5 kg do zrzucenia a nie mieściłam się w moje spodnie sprzed ciąży , wchodziły do połowy ud 🤭 ale uwaga jest sukces , wczoraj znowu wyjęłam spodnie sprzed ciąży i jest weszłam 🥹
Ile ważę nie wiem bo nie mam wagi 😂 a byłam dziś w mediaexpert i zapomniałam 🙄
Polecam rowerek stacjonarny ale taki głęboki, gdzie się siedzi jak w fotelu a nie to niewygodne siodełko, marsz pod górkę z nachyleniem, jak będzie ok to trucht i wzmacnianie stopniowe mięśni brzucha.
tylko ja chodziłam pod okiem specjalisty do 9 miesiąca na siłownię z ćwiczeniami dostosowanymi do sytuacji, więc na pewno łatwiej zacząć
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:03
-
U nas po szczepieniu było wczoraj kilka godzin takiego nieutulonego płaczu i wrzasku, pomógł trochę smoczek i lulanie. Wieczorem było ok, ale drzemeczki tylko kontaktowe. Wieczorem miał 37,2 st., ale nie zbijaliśmy tego. No i wczoraj było widać przy zmianie pampersa, że przy dotyku go te miejsca wkłucia troszkę bolą, ale ogólnie nie było źle. Dziś u wczoraj mniejszy apetyt, właśnie ściągam nadmiar pokarmu laktatorem, bo już czułam takie koraliki pod skórą 🫠 a szczepiliśmy tymi na NFZ
Czy ta doustna szczepionka na rotawirusy to już rozszerzenie diety? 🤣 ponoć to taki słodki ulepek i Mały jadł jak szalony 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:09
-
Mój nie ma nigdy dość. Jakbym go po 20 minutach z zegarkiem nie wyciągała z cycka, to przysięgam, jadłby dalej bez miejsca w brzuszku, z mlekiem w przelyku, policzkach,wylewającym się na mnie, ale zadowolony i szczęśliwy 🫠🫠🫠 chłop nie ma umiaru za grosz a ja ma produkcję na trojaczki przez to ile on ciągnął zanim mu wyjmowałam. Zjada wszystko co widzi, kocyki, ręce, moje ramiona, klatę taty. Na szczepieniu szczepionkę wypił z taką radością w sekundę że pielęgniarka pytała czy wszystko z nami ok i czy dziecka nie głodzę. Obrzydliwe tłuste kropelki typu BioGaia wylizuje z łyżeczki i się do nas śmieje o więcej. Strach się baćKasiek7 wrote:Dziewczyny jak karmicie to bobasy się same odrywają jak sa pojedzone czy czekacie jak zasną? Skąd wiecie że mają dość?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:10
-
Bećka wrote:Mój tak widowiskowo lubi oderwać się od cyca 🤣 Ale bywa też, że zasypia z sutkiem i uchyloną japką 😉, to odsuwam ciut do ust i patrze czy już na pewno nie złapie.
Dokładnie tak samo
jeszcze najlepiej przy tym ostentacyjnym oderwaniu tak ścisnąć ostatni raz i się pokitłasić całym ciałkiem i dopiero puścić 💁♀️ Ale czasem zaśnie i albo cichaczem wysuwam albo jeszcze chce sobie ssać tak po prostu i na lewej piersi mam problem bo mam hiperwyplyw i się wkurza że to jeszcze leci tak dużo…
Asia091 lubi tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '90 & '84
starania o pierwsze 👶🏻 od czerwca '24
👩🏻 AMH 0,46, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza, PAI1 homo
👱🏼♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
listopad '24 1. IUI ❌
styczeń '25 2. IUI ❌
17.02.25 kwalifikacja do ivf
28.02.25 ⏸️🥹 (niespodzianka)
12dpo beta 19,9 —> 14dpo beta 74,5 —> 16dpo beta 166 —> 18dpo beta 421 —> 20dpo beta 1161 —> 23dpo beta 5235
18.03 6+3 ❤️ CRL 0,50cm cudu 🥹
16.04 10+3 CRL 3,68cm, 168bpm
🧬 nifty, ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
7.05 1. prenatalne✅ 13+3 CRL 6,91cm, 157bpm
25.06 2. prenatalne✅ 20+3 370g
29.08 3. prenatalne✅ 29+6 1615g
listopad '25 Nasz Cud na świecie 💗

-
Asia tyle że jak karmie cycem to nawet nie mam kiedy odciągać . Wczoraj jadła cały dzień cyc to udało mi się na raty za cały dzień 30 ml odciągnąć i wypiła to od razu po odciągnięciu. Masakra ,jestem w szoku że u was niektórych one się same odrywają i jedzą w minutach.
-
Mam pytanko do dziewczyn które mają dostawki, ja mam dostawkę kidwell . Czy macie jakieś patenty na przyczepienie karuzeli do łóżeczka ? Ja mam przy dostawce tak u góry idzie tylko taka rurka naokoło i potem już jest sam materiał , nie wiem czy przy każdej tak jest a karuzela ma do zamocowania takie że to się nakłada na ten pręt i przykręca w teorii powinno być git ale się ślizga na tym materiale i za czort nie chce się trzymać . Macie jakieś patenty ? 🤭
Na święta kupiłam małej pałąk z zabawkami i teraz się cykam że też będzie problem🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Można iść zjeść śniadanie 😅
https://zapodaj.net/plik-KHejGbWWGx
Działa, trochę się jeszcze rzuca jak mu zarzucam chomnoto ale się uspokaja i zasypia, oby drzemka trwała dłużej niż 30 minut...
Dhalia mój się tak zachowuje jak mu chce wyciągnąć to złapie mocniej i udaje że chce mi wyrwać sutka albo całą pierś najlepiej bo głowa na boki rzuca. . 🙂 -
Mylove wrote:Mam pytanko do dziewczyn które mają dostawki, ja mam dostawkę kidwell . Czy macie jakieś patenty na przyczepienie karuzeli do łóżeczka ? Ja mam przy dostawce tak u góry idzie tylko taka rurka naokoło i potem już jest sam materiał , nie wiem czy przy każdej tak jest a karuzela ma do zamocowania takie że to się nakłada na ten pręt i przykręca w teorii powinno być git ale się ślizga na tym materiale i za czort nie chce się trzymać . Macie jakieś patenty ? 🤭
Na święta kupiłam małej pałąk z zabawkami i teraz się cykam że też będzie problem
My mamy nestwell i kupiłam taki pałąk na karuzelę przykręcany od boku, ale to trochę inna sytuacja, bo my zabawki mieliśmy robione oddzielnie i wieszane na tym stojaku
-