X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa - my stosujemy Delicol ale od niego będziemy odchodzić. Wcześniej jakiś czas stosowaliśmy BioGaie i były momenty że mały nam się baaardzo prężył jak robił kupę, był taki niespokojny. Myśleliśmy że może to jakiś wstęp do kolek czy coś i zaczęliśmy dodawać Delicol, ale w tym czasie położna nam zasugerowała żeby odstawić BioGaie. No i od czasu odstawienia jej bobas nam się nie wygina już tak przy kupach. Nie wiemy czy tk się tak zbiegło w czasie, czy faktycznie ta BioGaia mu szkodziła. Ale ten Delicol też narazie chcemy zacząć próbnie odstawiać.

Fabregasowa lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie u CDL (2h i podcięcie wędzidełka!) a teraz też po fizjo u którego nawet się Stasio nie obudził taki zmęczony jest dziś tymi wrażeniami … ja w sumie też, siedzę teraz piję herbatę z mlekiem i zastanawiam się za co się najpierw zabrać. W każdym razie na pewno z laktatorem w staniku…
    I wiecie co jest naaaaajdziwniejsze? Że teraz nagle Stasio przy koksował w 5 dni 240g! A w całe poprzednie 3 tygodnie tylko 300g. Więc to dokarmianie Hippem pomogło ale teraz aż za dużo przybiera na dzień…także szok i niedowierzanie ale w te stronę to może być…u fizjo też wszystko ok. A wędzidełko, myślę że mega to przeżył chociaż nie płakał mocno. Ale jednak 2h badań ćwiczeń i samej wizyty to duuuzo dla takiego malucha.

Ja też nie stosuje żadnych kropelek.
    Isonasin septo stosowałam bardzo często u chlopakow starszych swoich i mega dobrze na katar im robiło przy czym trzeba uważać aby za mocno tego nie skropić żeby nie poleciało do ucha.

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Fabregasowa - my stosujemy Delicol ale od niego będziemy odchodzić. Wcześniej jakiś czas stosowaliśmy BioGaie i były momenty że mały nam się baaardzo prężył jak robił kupę, był taki niespokojny. Myśleliśmy że może to jakiś wstęp do kolek czy coś i zaczęliśmy dodawać Delicol, ale w tym czasie położna nam zasugerowała żeby odstawić BioGaie. No i od czasu odstawienia jej bobas nam się nie wygina już tak przy kupach. Nie wiemy czy tk się tak zbiegło w czasie, czy faktycznie ta BioGaia mu szkodziła. Ale ten Delicol też narazie chcemy zacząć próbnie odstawiać.

No właśnie slyszalam ze Biogaia sie zepsuła, kiedyś byla hitem a po zmianie składu juz nie. Dlatego boję sie eksperymentować

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale temat ,a właśnie dziś rozkminialismy z mężem czy nasza mała przez Biogaje nie ulewa bardziej 🤡

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję Ali od dwóch dni BioGaie i skończyły się brzuszkowe płaczki. Z drugiej strony to chyba za szybko na efekty? Od dwóch dni też nie jem czekolady, moja mama oczywiście uważa, że to dlatego… 🙃

10.03 – ⏸️
    age.png
  • Jjkm97 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 wrote:
    Ja podaję Ali od dwóch dni BioGaie i skończyły się brzuszkowe płaczki. Z drugiej strony to chyba za szybko na efekty? Od dwóch dni też nie jem czekolady, moja mama oczywiście uważa, że to dlatego… 🙃

Jakbym słyszała moją mamę! Jadłam ciasto czekoladowe to usłyszałam: „ zobaczysz jak ci da popalić, jak go brzuch będzie bolał” 🫣 jak go wysypało na twarzy to tak samo: „ za dużo jesz czekolady” 🧐

Kurcze dziewczyny my też podajemy biogaję z polecenia położnej. Wczoraj zapomniałam to mały dał w nocy popalić i wkręciłam sobie, że przez to że nie dostał probiotyku, ale to też raczej nie możliwe..

Podejrzewam skok rozwojowy, bo mały kończy właśnie 6 tydzień i od wczoraj w nocy do teraz tylko by był na rączkach i ciumciał cyca… a wcześniej praktycznie wcale nie płakał.
    Chylę czoła dziewczynom z trudnymi bobasami bo mi wystarczyła ta noc i dzień żeby się popłakać z bezsilności.. Dopiero będę się myła i przebierała z piżamy, chociaż nie wiem czy jest sens tą piżamę przebierać XD

• Mmagda389 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do isonasin septo też używałam przy starszym on naprawdę dobrze sobie radził nam pediatra zawsze mówiła żeby dziecko leżało na płasko głową na bok żeby właśnie nie wpadało do ucha i gardła i powoli po kropelce wlewać ampułka w stronę przegrody

• Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Jak widzę umalowane mamy w parku z wózkami to sie zastanawiam jak i kiedy 🤣

Czy wszystkie stosujecie delicol i te cuda na brzuszki?

IMG-8659.jpg

Fabregasowa, fryzura prosto z ręki mistrza czyli poduszki i nocnego przebudzania się na każdy jęk + brak prysznica dziś. Także umalowane? Ja nawet od rana się nie uczesałam. O 13:00 udało nam się wyjść z sypialni i przenieść do salonu. U mnie zdecydowanie macierzyństwo nie jest „instagramowe”. 🙄

Co do brzuszka to my nic nie stosujemy.

Kasiek7 lubi tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak mnie wkurzają te gadki babć cioć i nawet znajomych, że nie można wszystkiego jeść trzeba uważać itp....PRZECIEŻ NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK DIETY MATKI KARMIĄCEJ??
    A jak powiedziałam że mam ochotę zjeść pierogi z kapustą na święta to myślałam że mnie Mama oczami zamorduje.

Fergabasowa ach te teściowe.. dziś usłyszałam od pielęgniarki że jej córka nie chciała nikogo w domu jak urodziła córkę tylko najlepiej być dzieckiem samemu w takiej symbiozie ☺️

Jest jeden szczep bakterii przebadany naukowo, który skraca trwanie kolek, płaczu - Lactobacillus reuteri DSM 17938 (Protectis).

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • flowery Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam BioGaia nie pomógł. Za to widać poprawę po Symbiosys Bifibaby. Jak dziecko się nie wypróżniało po tydzień, dwa, tak teraz nie ma problemu z wypróżnianiem praktycznie codziennie i jakoś mniej cierpi z powodu brzuszka. Albo to po prostu czas...

‹‹ 914 915 916 917 918
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ