👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Fabregasowa - my stosujemy Delicol ale od niego będziemy odchodzić. Wcześniej jakiś czas stosowaliśmy BioGaie i były momenty że mały nam się baaardzo prężył jak robił kupę, był taki niespokojny. Myśleliśmy że może to jakiś wstęp do kolek czy coś i zaczęliśmy dodawać Delicol, ale w tym czasie położna nam zasugerowała żeby odstawić BioGaie. No i od czasu odstawienia jej bobas nam się nie wygina już tak przy kupach. Nie wiemy czy tk się tak zbiegło w czasie, czy faktycznie ta BioGaia mu szkodziła. Ale ten Delicol też narazie chcemy zacząć próbnie odstawiać.
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
My dziś po wizycie u CDL (2h i podcięcie wędzidełka!) a teraz też po fizjo u którego nawet się Stasio nie obudził taki zmęczony jest dziś tymi wrażeniami … ja w sumie też, siedzę teraz piję herbatę z mlekiem i zastanawiam się za co się najpierw zabrać. W każdym razie na pewno z laktatorem w staniku…
I wiecie co jest naaaaajdziwniejsze? Że teraz nagle Stasio przy koksował w 5 dni 240g! A w całe poprzednie 3 tygodnie tylko 300g. Więc to dokarmianie Hippem pomogło ale teraz aż za dużo przybiera na dzień…także szok i niedowierzanie ale w te stronę to może być…u fizjo też wszystko ok. A wędzidełko, myślę że mega to przeżył chociaż nie płakał mocno. Ale jednak 2h badań ćwiczeń i samej wizyty to duuuzo dla takiego malucha.
Ja też nie stosuje żadnych kropelek.
Isonasin septo stosowałam bardzo często u chlopakow starszych swoich i mega dobrze na katar im robiło przy czym trzeba uważać aby za mocno tego nie skropić żeby nie poleciało do ucha. -
Paulivvv wrote:Fabregasowa - my stosujemy Delicol ale od niego będziemy odchodzić. Wcześniej jakiś czas stosowaliśmy BioGaie i były momenty że mały nam się baaardzo prężył jak robił kupę, był taki niespokojny. Myśleliśmy że może to jakiś wstęp do kolek czy coś i zaczęliśmy dodawać Delicol, ale w tym czasie położna nam zasugerowała żeby odstawić BioGaie. No i od czasu odstawienia jej bobas nam się nie wygina już tak przy kupach. Nie wiemy czy tk się tak zbiegło w czasie, czy faktycznie ta BioGaia mu szkodziła. Ale ten Delicol też narazie chcemy zacząć próbnie odstawiać.
No właśnie slyszalam ze Biogaia sie zepsuła, kiedyś byla hitem a po zmianie składu juz nie. Dlatego boję sie eksperymentować -
Foxy96 wrote:Ja podaję Ali od dwóch dni BioGaie i skończyły się brzuszkowe płaczki. Z drugiej strony to chyba za szybko na efekty? Od dwóch dni też nie jem czekolady, moja mama oczywiście uważa, że to dlatego… 🙃
Jakbym słyszała moją mamę! Jadłam ciasto czekoladowe to usłyszałam: „ zobaczysz jak ci da popalić, jak go brzuch będzie bolał” 🫣 jak go wysypało na twarzy to tak samo: „ za dużo jesz czekolady” 🧐
Kurcze dziewczyny my też podajemy biogaję z polecenia położnej. Wczoraj zapomniałam to mały dał w nocy popalić i wkręciłam sobie, że przez to że nie dostał probiotyku, ale to też raczej nie możliwe..
Podejrzewam skok rozwojowy, bo mały kończy właśnie 6 tydzień i od wczoraj w nocy do teraz tylko by był na rączkach i ciumciał cyca… a wcześniej praktycznie wcale nie płakał.
Chylę czoła dziewczynom z trudnymi bobasami bo mi wystarczyła ta noc i dzień żeby się popłakać z bezsilności.. Dopiero będę się myła i przebierała z piżamy, chociaż nie wiem czy jest sens tą piżamę przebierać
-
Fabregasowa wrote:Jak widzę umalowane mamy w parku z wózkami to sie zastanawiam jak i kiedy 🤣
Czy wszystkie stosujecie delicol i te cuda na brzuszki?

Fabregasowa, fryzura prosto z ręki mistrza czyli poduszki i nocnego przebudzania się na każdy jęk + brak prysznica dziś. Także umalowane? Ja nawet od rana się nie uczesałam. O 13:00 udało nam się wyjść z sypialni i przenieść do salonu. U mnie zdecydowanie macierzyństwo nie jest „instagramowe”. 🙄
Co do brzuszka to my nic nie stosujemy.
Kasiek7 lubi tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Jezu jak mnie wkurzają te gadki babć cioć i nawet znajomych, że nie można wszystkiego jeść trzeba uważać itp....PRZECIEŻ NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK DIETY MATKI KARMIĄCEJ??
A jak powiedziałam że mam ochotę zjeść pierogi z kapustą na święta to myślałam że mnie Mama oczami zamorduje.
Fergabasowa ach te teściowe.. dziś usłyszałam od pielęgniarki że jej córka nie chciała nikogo w domu jak urodziła córkę tylko najlepiej być dzieckiem samemu w takiej symbiozie ☺️
Jest jeden szczep bakterii przebadany naukowo, który skraca trwanie kolek, płaczu - Lactobacillus reuteri DSM 17938 (Protectis). -