👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kanola wrote:Od 3 dni Wercia złapała jakaś misje "warczenia" na cycek. Pije przez pierwsze 5/7 minut i potem wije się jak wąż, warczy, ciągnie tego sutka jakby nic nie leciało. Wcześniej nie było takich problemów przed świętami, najadła się i zasypiała. Zastanawiam się czy ten 6 tydzień to jakiś magiczny dla dziecka, ten skok może to powodować, bo chyba mało prawdopodobne, że jednak nie mam pokarmu jak miałam jeszcze 3 dni temu hiperwyplyw...
Widzę, że niektóre z Was wiszą na cycku też ale dzisiaj to chyba 4 ciągłe godziny spędziłam na kanapie zmieniając pierś bo co 5 minut kończyła i warczała że nie leci samo księżniczce .. strasznie mnie to wymęczyło, moje plecy i psychikę... Nie da się ruszyć nigdzie bo non stop pokazuje że głodna.
Już napisałam do cdl o spotkanie bo niby to tylko 3 dni ale człowiek wysiada i nie wie czy pusto w piersiach czy rozleniwiona kochana panienka się zrobila.
Długo te skoki rozwojowe u Was trwały?
Moze stabilizuje ci sie laktacja.
Ja tez teraz 6 tydzien i moim zdaniem jestesmy juz po skoku, bo sa usmiechy, machanie raczkami, guganie. A laktacja chyba tez mi sie zaczyna stabilizowac, bo piersi sie juz tak nie napelniaja, sa miekkie, ale jak nacisne mleko leci. Ada tez jak spije pierwsze lyki to sie odrywa i zaczyna afere, jakby nie miala co jesc. Nie chce sie przystawic ponownie i krzyk. Uspokajam ja ile wlezie, probuje znowu przystawiac i jak sie ida ze chwyci to stosuje kompresje, zeby troche jej pomoc z wyplywem mleka. Jak juz podlapie, ze jednak mleczko jest to zaczyna juz normalnie ssac do wyciszenia. Podobno taki kryzys moze kilka dni potrwac az dziecko nie zalapie nowego dzialania piersi.
U nas wczoraj sie zaczelo i nie chciala sie przystawic bite 40 minut w krzyku i rozpaczy.
Ale skok trwal u nas ok tydzien i tez wtedy byla agresja przy cycu, ale nie miala focha, ze nie chce zlapac tylko bardziej szarpala mi brodawki na prawo i lewo, rzucala sie na tego cycka jak opetana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia, 21:49
-
Też mam ten krem narazie go nie będę używać zobaczę do jutra czy będzie poprawa. Była dziś położna mówiła żeby niczym nie smarować..ja mam wrażenie ona ma jakieś prehistoryczne metody.
Kanola Ignacy robi podobnie, i czytałam że to się dzieje jak się laktacja stabilizuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia, 22:24
-
Dziewczyny dziś usłyszałam od postronnej osoby że ja się jest KP to cyc jest obwisły itp. To ja do męża swego mówię słuchaj powiedz mi prawdę czy mój cyc ma zwis i mu pokazuje to po 1 oczu jak 5 zł zrobił, po 2 zaczął się ślinić (mój błąd ) a po 3 załatwił sobie abstynencję seksualną na cały swoje życie, zapytacie dlaczego ? a dlatego że powiedział że ONE SĄ MLECZNE- poczułam się jak krowa 😅 i oczami wyobraźni widziałam te memy z insta jak dziecko widzi matkę .. kojarzycie zapewne 🙃
U mnie dalej waga stoi.
A i pytanie do dziewczyn KP czy was też tak swędzą sutki? -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH