👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
TBK a w nocy dzidzia zasypia na noc lepszym snem ?
-
Dziewczyny, jak moja córka miała 7 tygodni to byliśmy u takiego starego ortopedy zza granicy na NFZ i on nam wtedy polecił herbatki rumiankowe i koperkowe na problemy z brzuchem.
Na forum za to czytam, że odradzacie podawać je takim małym dzieciom.
Pytanie kiedy można zacząć podawać te herbatki i czy one faktycznie komuś pomagały? -
Takie małe pieluszki ulewajki szybko się pierze pod umywalką i ekspresowo schną na grzejniku:TBK wrote:Nam strasznie idą płatki bawełniane do wycierania pupy. Istnieją jakieś wielorazowe? Znalazłam tylko małe, jak do twarzy.
https://allegro.pl/oferta/ulewajki-tetrowe-sciereczki-6-sztuk-kamyczek-pieluchy-30x30-cm-bawelna-100-16373853827?bi_s=ads&bi_m=productlisting:mobile:queryandcategory&bi_c=MjM3NDIzMjgtYjM5Yi00ZjJiLTg2MjMtZmJmZjI5M2ViNzc3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=21959df6-fc14-42d9-ae4e-21ddc9f6499bWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:06
-
wellwellwell wrote:Nadzieja robilas testy? Jak sie czujesz?
Miło, że pytasz
robiłam test wczoraj wieczorem i dziś rano, na szczęście nic nie wyszło. Temperatura spadła sama wczoraj, ale ja nadal czułam jakby była, łamało mnie w kościach i bolały mięśnie i głowa. Dziś gorączki nie mam, ale głowa nadal boli mnie niemiłosiernie, ibuprofen nie pomaga w ogóle 🙄 w kościach już nie łamie, za to zaczynam czuć gardło, kataru i kaszlu nie mam. Nie mam pojęcia co to jest, tak dziwnie to chyba jeszcze nie chorowałam
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Ja miałam też taki epizod te same objawy jak na grypę i to prawdopodobne ze zmęczenia było bo na drugi dzień tylko bolała mnie głowa i ja wzięłam paracetamol, pomogło. Trzymam kciuki za zdrówko 🤞♥️Nadzieja32 wrote:Miło, że pytasz
robiłam test wczoraj wieczorem i dziś rano, na szczęście nic nie wyszło. Temperatura spadła sama wczoraj, ale ja nadal czułam jakby była, łamało mnie w kościach i bolały mięśnie i głowa. Dziś gorączki nie mam, ale głowa nadal boli mnie niemiłosiernie, ibuprofen nie pomaga w ogóle 🙄 w kościach już nie łamie, za to zaczynam czuć gardło, kataru i kaszlu nie mam. Nie mam pojęcia co to jest, tak dziwnie to chyba jeszcze nie chorowałam -
Mi położna polecała ale rumianek i inne zioła wchodząc jakaś toksyczną reakcje z hormonami w organizmie dziecka więc podjęłam decyzję i nie podaje.flowery wrote:Dziewczyny, jak moja córka miała 7 tygodni to byliśmy u takiego starego ortopedy zza granicy na NFZ i on nam wtedy polecił herbatki rumiankowe i koperkowe na problemy z brzuchem.
Na forum za to czytam, że odradzacie podawać je takim małym dzieciom.
Pytanie kiedy można zacząć podawać te herbatki i czy one faktycznie komuś pomagały? -
Ania 89 wrote:TBK a w nocy dzidzia zasypia na noc lepszym snem ?
Niestety nie 😔 czasem jak mleko tryska to jest taki ryk, że nie wiem co robić. Ona głodna, ja mleko mam, ale nawet po odciągnięciu nie daje rady jeść.
Flowery przez pierwsze pół roku tylko i wyłącznie mleko, wit D i ewentualne leki, jak trzeba. Żadnej wody, herbatek i innych rzeczy.
Mam te ulewajki, nie pomyślałam, żeby w ten sposób użyć. -
TBK wrote:
Nam strasznie idą płatki bawełniane do wycierania pupy. Istnieją jakieś wielorazowe? Znalazłam tylko małe, jak do twarzy.
Istnieją, ja używam 🙂 głównie od firm zajmujących sie wielopielo. Popatrz u Tadzioszki, woolberry naturalnie, joopi pieluszki, green pieluszki, little birds diapers itp. Ja mam nawet wkładki laktacyjne wielorazowe -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH