SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK a w nocy dzidzia zasypia na noc lepszym snem ?

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    event.png

MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • flowery Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak moja córka miała 7 tygodni to byliśmy u takiego starego ortopedy zza granicy na NFZ i on nam wtedy polecił herbatki rumiankowe i koperkowe na problemy z brzuchem.

Na forum za to czytam, że odradzacie podawać je takim małym dzieciom.

Pytanie kiedy można zacząć podawać te herbatki i czy one faktycznie komuś pomagały?

• flowery Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:
    Nam strasznie idą płatki bawełniane do wycierania pupy. Istnieją jakieś wielorazowe? Znalazłam tylko małe, jak do twarzy.
    Takie małe pieluszki ulewajki szybko się pierze pod umywalką i ekspresowo schną na grzejniku:

https://allegro.pl/oferta/ulewajki-tetrowe-sciereczki-6-sztuk-kamyczek-pieluchy-30x30-cm-bawelna-100-16373853827?bi_s=ads&bi_m=productlisting:mobile:queryandcategory&bi_c=MjM3NDIzMjgtYjM5Yi00ZjJiLTg2MjMtZmJmZjI5M2ViNzc3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=21959df6-fc14-42d9-ae4e-21ddc9f6499b

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:06

• Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Nadzieja robilas testy? Jak sie czujesz?

Miło, że pytasz :) robiłam test wczoraj wieczorem i dziś rano, na szczęście nic nie wyszło. Temperatura spadła sama wczoraj, ale ja nadal czułam jakby była, łamało mnie w kościach i bolały mięśnie i głowa. Dziś gorączki nie mam, ale głowa nadal boli mnie niemiłosiernie, ibuprofen nie pomaga w ogóle 🙄 w kościach już nie łamie, za to zaczynam czuć gardło, kataru i kaszlu nie mam. Nie mam pojęcia co to jest, tak dziwnie to chyba jeszcze nie chorowałam

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Miło, że pytasz :) robiłam test wczoraj wieczorem i dziś rano, na szczęście nic nie wyszło. Temperatura spadła sama wczoraj, ale ja nadal czułam jakby była, łamało mnie w kościach i bolały mięśnie i głowa. Dziś gorączki nie mam, ale głowa nadal boli mnie niemiłosiernie, ibuprofen nie pomaga w ogóle 🙄 w kościach już nie łamie, za to zaczynam czuć gardło, kataru i kaszlu nie mam. Nie mam pojęcia co to jest, tak dziwnie to chyba jeszcze nie chorowałam
    Ja miałam też taki epizod te same objawy jak na grypę i to prawdopodobne ze zmęczenia było bo na drugi dzień tylko bolała mnie głowa i ja wzięłam paracetamol, pomogło. Trzymam kciuki za zdrówko 🤞♥️

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowery wrote:
    Dziewczyny, jak moja córka miała 7 tygodni to byliśmy u takiego starego ortopedy zza granicy na NFZ i on nam wtedy polecił herbatki rumiankowe i koperkowe na problemy z brzuchem.

Na forum za to czytam, że odradzacie podawać je takim małym dzieciom.

Pytanie kiedy można zacząć podawać te herbatki i czy one faktycznie komuś pomagały?
    Mi położna polecała ale rumianek i inne zioła wchodząc jakaś toksyczną reakcje z hormonami w organizmie dziecka więc podjęłam decyzję i nie podaje.

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • TBK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    TBK a w nocy dzidzia zasypia na noc lepszym snem ?

Niestety nie 😔 czasem jak mleko tryska to jest taki ryk, że nie wiem co robić. Ona głodna, ja mleko mam, ale nawet po odciągnięciu nie daje rady jeść.

Flowery przez pierwsze pół roku tylko i wyłącznie mleko, wit D i ewentualne leki, jak trzeba. Żadnej wody, herbatek i innych rzeczy.
    Mam te ulewajki, nie pomyślałam, żeby w ten sposób użyć.

• Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:

Nam strasznie idą płatki bawełniane do wycierania pupy. Istnieją jakieś wielorazowe? Znalazłam tylko małe, jak do twarzy.

Istnieją, ja używam 🙂 głównie od firm zajmujących sie wielopielo. Popatrz u Tadzioszki, woolberry naturalnie, joopi pieluszki, green pieluszki, little birds diapers itp. Ja mam nawet wkładki laktacyjne wielorazowe

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
‹‹ 943 944 945 946 947
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ