SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • kalinok Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie chusty - jest tak jak mówi wellwellwell, elastyczne są tylko do 9/10kg więc nie nadają się dla starszego dziecka.

Asia ja robiłam mini research bo chciałam zamówić coś "na już" i z tego co czytałam to chustę tkaną ciężej zawiązać (trzeba zwracać uwagę który brzeg gdzie idzie i potem dociągać bardzo dokładnie pasma chusty), a chusta elastyczna jest łatwiejsza do wiązania ale do 9kg. Tkana jest grubsza w dotyku ale chyba bardziej przewiewna. Może któraś dziewczyna zna się na tym lepiej :)

Ja zamówiłam z vinted elastyczną z lennylamb (5m), myślę że jak synek będzie większy (więc cięższy) to przejdziemy na nosidło. Chciałam coś co zamotam w łatwy i szybki sposób dlatego elastyczna, chociaż zakładam że jak się człowiek nauczy wiązania to i tkana szybko pójdzie. Koleżanka ma tkaną rozmiar S (tj 4.2m) i na mnie jest za mała, nie jestem w stanie się nią owinąć i zawiązać supła na plecach

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '93 & '90 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wellwellwell tak napewno to ta szczepionka.. niby na biegunki a powikłania to często biegunki 🙈

Właśnie się będę konsultować z doradcą chustonoszenia może coś dopasuje.

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • TBK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy młodszym miałam tkaną chustę z lennylamb, teraz mam tkaną z littlefrog. Obydwie bardzo fajne. Nosidło jest dla siedzącego dziecka, ale na pewno za kilka miesięcy kupię. Młodszy miał, szkoda, że sprzedałam, bo było świetne, a nie pamiętam jakiej firmy.
    Wbrew pozorom wiązanie nie jest takie trudne. Ja noszę w "kieszonce". Na domowatv na yt jest fajnie pokazane jak wiązać.

Spisywałam właśnie kartkę do cdl, moje dziecko je średnio 16 razy na dobę 🙈 co za rozstrzał w porównaniu z synem, który jadł raz na dobę, jak zaczął po północy, tak kończył przed północą 🤣

‹‹ 947 948 949 950 951
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ