👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Odnośnie chusty - jest tak jak mówi wellwellwell, elastyczne są tylko do 9/10kg więc nie nadają się dla starszego dziecka.
Asia ja robiłam mini research bo chciałam zamówić coś "na już" i z tego co czytałam to chustę tkaną ciężej zawiązać (trzeba zwracać uwagę który brzeg gdzie idzie i potem dociągać bardzo dokładnie pasma chusty), a chusta elastyczna jest łatwiejsza do wiązania ale do 9kg. Tkana jest grubsza w dotyku ale chyba bardziej przewiewna. Może któraś dziewczyna zna się na tym lepiej
Ja zamówiłam z vinted elastyczną z lennylamb (5m), myślę że jak synek będzie większy (więc cięższy) to przejdziemy na nosidło. Chciałam coś co zamotam w łatwy i szybki sposób dlatego elastyczna, chociaż zakładam że jak się człowiek nauczy wiązania to i tkana szybko pójdzie. Koleżanka ma tkaną rozmiar S (tj 4.2m) i na mnie jest za mała, nie jestem w stanie się nią owinąć i zawiązać supła na plecach -
Wellwellwell tak napewno to ta szczepionka.. niby na biegunki a powikłania to często biegunki 🙈
Właśnie się będę konsultować z doradcą chustonoszenia może coś dopasuje.
-
Przy młodszym miałam tkaną chustę z lennylamb, teraz mam tkaną z littlefrog. Obydwie bardzo fajne. Nosidło jest dla siedzącego dziecka, ale na pewno za kilka miesięcy kupię. Młodszy miał, szkoda, że sprzedałam, bo było świetne, a nie pamiętam jakiej firmy.
Wbrew pozorom wiązanie nie jest takie trudne. Ja noszę w "kieszonce". Na domowatv na yt jest fajnie pokazane jak wiązać.
Spisywałam właśnie kartkę do cdl, moje dziecko je średnio 16 razy na dobę 🙈 co za rozstrzał w porównaniu z synem, który jadł raz na dobę, jak zaczął po północy, tak kończył przed północą 🤣 -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH