👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja witaj w klubie, ja o 20.40 zaczęłam karmić. Też już prawie płakałam, ale jestem wkurzona,bo mąż tylko przyszedł się zaśmiać, że mały nie śpi, a wcześniej już jednym tekstem mnie wkurzył.86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊
13.08 28+0 1300g bobasa ❤️
10.09 32+0 1900g 😍
06.10 35+5 2500g 💗
15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕 -
Nadzieja, my ratowaliśmy się czopkami glicerynowymi dla niemowląt, z polecenia położnej, ale u nas kupy nie było tydzień i było właśnie widać że dokucza brzuszek. Teraz mamy też kupę co tydzień, teraz była nawet po 8 dniach ale córka była cały czas pogodna wiec czekaliśmy cierpliwie. Podobno na piersi te kupki mogą być tak sporadycznie.
Też czekam na zdjęcia karuzeli, bo poszukujemy czegoś do łóżeczka
Powiem Wam że Mała bardzo ładnie zniosła szczepienia (odpukac), i zaraz minie tydzień.
U nas też ubranka z Next wiodą prym, smyk też sprawdza się całkiem w porządku, Pepco (z kolekcji bawełny organicznej) też u nas jest jak najbardziej ok. Z innych firm pasuje nam również Newbie, C&A. Część ubranek mamy w rozmiarze 56, a część 62. Pampersy nosimy 2 i chyba starcza nam jeszcze na troszkę czasu. Odnośnie zestawu do paznokci to my z kolei mamy z BabyOno i ja używam obcinacza.Wczoraj poleciało mi parę łez jak patrzyłam na naszą małą istotkę i widziałam jak bardzo się zmieniła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 22:24
-
Ja również jestem #teamH&M, chyba najbardzej lubię kopertowe i prążkowane, jakoś najszybciej mi się w nie Małą ubiera. Ewentualnie jeszcze Primark. Z Sinsay i Smyka tylko pajace. Aktualnie na pokładzie rozmiar 62, aczkolwiek tylko bez zabudowanych stópek, bo mam wrażenie, że na stópkowane to ona od początku ma za duże stopy 😂
Od kilku dni lecimy też na Pamersach PC 2, bo 1 już się odciskały i przeciekały. Natomiast zauważyłam istotną różnicę w jakości pampów zakupionych stacjonarnie i na Allegro. Te na Allegro śmierdzą i są jakby bardziej szorstkie 🤔
Naszą matę piankową przejęło futro 😂 Obecnie zastanawiam się nad taką matą z pałąkami, bo też przyznam szczerze, że zaniedbujemy ćwiczenia na brzuszku...
Paznokcie obcinam zestawem z Akuku, ale to też od święta, bo Mała co chwilę ciumka łapki i mam wrażenie, że te paznokietki jej się rozpuszczają od tego ciumkania 😅
Moja Mała też jeździ po dostawce. Śmieję się, że ją wiatr znosi w nocy na prawo, bo zawsze się budzi po skosie 🫣
Jestem też zaskoczona, że Wasze maluchy przesypiają po 7h na MM 😱 Moja zjada na porcję ok. +/- 100ml (P.S. udało nam się z sukcesem przejść z Nan na Kendamil 🥰) i budzi się z zegarkiem w ręku co 2,5-3h. No, może z dwa razy po cięższym dniu przespała w nocy ok. 4,5h.
Muszę Wam również zrobić update z naszych szpitalnych perypetii. Mamy już ostateczny wynik histpat i dziękuję Bogu, że to paskudztwo zostało wycięte, bo gdyby nie to, to za 2 miesiące moglibyśmy mieć już chorobę rozsianą. Wynik nie jest idealny, ale najważniejsze, że gen odpowiadający za agresywność jest ujemny!! Na chwilę obecną najniższy stopień zaawansowania, niskie ryzyko nawrotu, żadnej chemii, tylko comiesięczne obserwacje USG do ukończenia 1 roku, potem już rzadziej. Mamy jeszcze dwie ważniejsze hospitalizacje do wiosny, ale to mówią, że badania dla świętego spokoju. Niestety w krótkiej sedacji, no ale jak trzeba to trzeba. Dziś mieliśmy też kontrolę kardiologiczną i serduszko bije jak dzwon. ❤️
Czy któreś z Waszych maluchów przyjmowało/przyjmuje żelazo w płynie? Mamy zalecenie podawania przez miesiąc żeby lekko podbić hemoglobinę, ale jakoś się cykam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 22:47
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
Bećka, u nas dziś cały dzień praktycznie bez snu, padam na twarz, a Tosia dopiero teraz zasnęła, ale jeszcze chwilę czekam, żeby mieć pewność, że śpi zanim odłożę do łóżeczka 😅 i też mnie mąż dziś wkurzył, żeby nie napisać brzydziej...
Ilka, poczekam jeszcze do końca jutrzejszego dnia, mam nadzieję, że już się załatwi. Wczoraj w nocy i rano zrobiła kilka razy i to spore, więc może dziś było bardziej pusto w tych jelitkach, a męczyły ją gazy, bo bąki szły. Ech, życie kręci się obecnie wokół 💩Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:16
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Psaj, cudownie czytać, że u Was optymistyczne wieści! 🤗 naprawdę macie dużo szczęścia w nieszczęściu, że udało się tak błyskawicznie zdiagnozować i doszczętnie wyciąć dziada. Mam nadzieję, że wszystko co złe, już za Wami ❤️
A z ciekawości zapytam. Czemu po porodzie robili Małej usg brzuszka? Wyczuli guza palpacyjnie w badaniu? Bo w sumie nie robi się usg rutynowo u wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:19
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-