👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Wasi partnerzy/mężowie też mówią przed karmieniem bobasa " Mamusia zaraz da cycusia " ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:51
-
A mąż się mnie pytam gdzie na urlop w tym roku ! To ja jadę na ten nasz turnus a męża zostawię dzieckiem niech se chłop odpocznie 🤪🤪🤪hahaha haha haAnilorak88 wrote:To może Zumi zrobi Nam recenzje psychiatryków, wybierzemy najlepszy i pojedzoemy wszystkie na wspólny turnus rehabilitacyjny 🤣
Anilorak88 lubi tę wiadomość
-
Mnie akurat nie przeraza wiatr tylko bardziej woda.Zumi wrote:U nas wczorajszy dzień też prawie bez snu, dobrze, że mąż pomagał, odbijał, lulał, usypiał bo ja już byłam tak padnięta, że gapiłam się przed siebie jak zombie i chyba nastraszyłam tym męża, że mi odbija albo coś...Moim zdaniem od tego wiatru jest jakaś niespokojna aura. Nie lubię silnego wiatru, jestem wtedy bardzo zlękniona. Mam myśli katastroficzne i w ogóle mam doła od wczoraj odkąd tak wieje, nie umiem się na nic cieszyć, rozpamiętuje przeszłość i nękają mnie myśli, że nigdy nie będę szczęśliwa i inni ludzie mnie skrzywdzą albo moje dziecko (np. rówieśnicy w szkole) i wszyscy bliscy umrą i zostane sama z dzieckiem. Także skoro na mnie tak działa zły biomet to co dopiero ma powiedzieć niemowlak, łączę się z nim w bólu, byliśmy niespokojni razem cały dzień. Jeszcze byliśmy u osteopaty bo nas odesłała neurologopeda i facet twierdzi, że te napięcia ze względu na swoją lokalizację powstały w wyniku silnej żółtaczki, bo wątroba nie mogła prawidłowo przesuwać się góra-dół i był stan zapalny i że do powstania napięcia musi być zawsze jakiś bodzieć a tu była i żółtaczka i dokarmianie MM i częsta zmiana mleka MM. Szczepienia niby też mogą to powodować. Tak samo refluks może być nasilony po żółtaczce. Coś tam przy nim pogmerał i ulewa dalej tak samo, ale faktycznie ruchowo jest lepiej, bo wcześniej był strasznie pospinany. Niemniej, płacić co 2-3 tyg tyle kasy za wizyty to jakiś obłęd. Mam przeczucie, że dopóki nie minie ten 3 miesiąc albo dopóty nie zacznie siadać to nie odpędzimy się od napięć i refluksu. W sumie w wieku jednego miesiąca dalej miał podwyższone enzymy wątrobowe więc może teoria tego osteopaty ma sens i póki wątroba się nie pozbiera i zregeneruje to napięcia będą się robić w kółko pomimo masaży. Na razie odpuszczamy, czekamy do 3 miesiąca skończonego, a potem lekarz gastro. Teraz i tak nikt "chętnie" nie wdroży leczenia farmakologicznego bo to maluch i każdy nam będzie powtarzać, że to minie i mamy poczekać. Więc czekam 😪. Dobre i to, że udało się z tym karmieniem piersią i ani kapturków nie używam ani laktatora. MM zjada mniej niż mojego mleka więc może nie będzie tak źle?
No ja właśnie też zauważyłam że bardzo dużo kasy idzie w ogóle w tych pierwszym miesiącu to ogrom ale no tak jak liczyć sobie co miesiąc ile to kasy leci, już nawet nie patrząc na ciuchy, tylko o te chusteczki/pampersy itp no to to jest w ogóle szał a jeśli chodzi o lekarzy to już też dramat no na szczęście my byliśmy wszystko na NFZ więc to nam uratowało dupę i portfel. Podsumowując to dobra wycieczka by wyszła, zagramaniczna oczywiście 😎 -
https://zapodaj.net/plik-OcyMhFxPQB Trochę się udało pobyć 5 minut sam na sam 🤣
Polecam BARDZO: grubsze wytrzymałe i pupa Ignasia nie jest czerwona 🤞💪
https://ekodrogeria.pl/chusteczki-nawilzane/kit-and-kin-chusteczki-nawilzane-dla-dzieci-240-szt-4-op-po-60-szt?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BPLA%5D%20-%20M%3AWybrane%20marki%7CCONVERT&utm_content=PLA%7CAdG%7CM%3AWybrane%20marki&gad_source=1&gad_campaignid=10203003817&gclid=CjwKCAiA7LzLBhAgEiwAjMWzCHSCMElK8iWpaQOSZ5z0EYq1N3IICLJ5KSTr0uWl3gwHeZSme2ux2BoC8ycQAvD_BwE
Wzięłam też pampersy i też są super
tak tak wiem 60 zł za paczkę pieluch no walnięta jestem co wam poradzę,, mąż mówi że jestem nienormalna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:33
AnaPyza, Anilorak88 lubią tę wiadomość
-
Psaj będzie dobrze ❤️ ja podawałam żelazo ze względu na anemię. Na początku inofer- tragedia były po tym mega wymioty, ból brzuszka i zmieniłam na Sideral Gocce- od razu lepiej i wyniki sie poprawiły, do tego Innovitum B.
Zumi ja wczoraj też miałam jakiś dzień okropny, aura ewidentnie była ch..owa. 🤣
Dziewczyny byle do wiosny 😍 jeszcze chwila i będzie rok od kiedy zobaczyłyśmy dwie kreski na teście- fajnie tu z Wami spędzać ten czas naprawdę super, że takie cudowne osoby są na tym wątku. ❤️
Asia091, psaj91 lubią tę wiadomość
-
AnaPyza zdecydowanie szok jak czas mija 😱 kurde ale moje dziecko szybko się wszystkim nudzi. A najgorsze że tak mało śpi 😏
-
Co do uśmiechów to mój bobas już od jakiegoś czasu się uśmiecha tak świadomie. Najbardziej to widać np jak się obudzi a nie ma nas w pobliżu odrazu i podejdziemy do niego po chwili - wtedy odrazu jak nas zobaczy ma tak szeroki uśmiech że można oszaleć 🥰
-