👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia091 wrote:Widać taka uroda Jasia że ulewa, kurcze musicie to jakoś przeżyć aby się skończyło jak będzie Jaś miał 3 miesiące to ten brzuszek się wyreguluje. 💪 a na wsi też mu tak się ulewa?
Też ulewa ale mniej, ale skórę ma dużo lepszą (pewnie kwestia wody) no i nie ma suchego nosa 🥺 w czwartek już będziemy na nowym mieszkaniu, 2x większy metraż, może będzie mu lepiej bo większa objętość powietrza, chłodniej. Teraz nie grzejemy w mieszkaniu a mamy ukrop bo mieszkanie środkowe, pod nami przychodnia grzeje, a okna nie idzie otworzyć bo sąsiedzi palą śmieci 😵💫 już raz wzywałam straż miejską, ale teraz mam to w nosie, zaraz nas tu nie ma.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
@Asia uśmialiśmy się razem z moim mężem z tego wyciągania baterii 🤣🤣🤣 wg jak sobie Ciebie wyobrażam w domu opiekującą się dzieckiem to ciągle biegniesz truchtem i coś robisz w tych moich wyobrażeniach 😅.
U nas też są świadome uśmiechy już ponad tydzień. Nagrywamy jak gada i śmieje się do lampy na suficie albo półki nad przewijakiem 🥹. Bardzo się śmieje do męża jak go zagaduje. W ogóle tylko on umie go zabawić, uspokoić i uśpić, we mnie Jan czuje cyc i jest problem. Zrobił się z niego niezły cycoman, ale butelkoman też. Apetyt ma przeokrutny, może dlatego też tak ulewa bo się przeżera.
Dziewczyny, które nie macie windy w bloku- jak ogarniacie wózki na spacery? My mieliśmy trzymać na parterze obok rzeczy sąsiadów (rowerki, sanki itd.) ale po 1 boje się, że ktoś ukradnie a po 2 w mieszkaniu wozimy go w wózku w ciągu dnia i się przydaje. Jak ide na spacer z kimś to ta osoba znosi mi wózek z 1 piętra i potem Jasio na ręce i idziemy. Raz byłam z nim sama na spacerze bez rodziców, koleżanki czy męża i najpierw zniosłam wózek i wróciłam po ubrane już dziecko (leżał w łóżeczku). Ale zrobiłam tak tylko raz i w sumie to się boję go zostawić samego nawet na te 2 minuty, bo jak akurat uleje i zacznie się krztusić to koniec...Mam teraz taki pomysł żeby wsadzić go do nosidła (ale zaś to montowanie go na sobie...) i najpierw z nim znieść wózek (gondolę do jednej ręki a stelaż osobno na ramieniu na pasku) i się wrócić i na spokojnie ubrać i jego i siebie. Przez te chwilę raczej nikt go nie zajuma. Po spacerze z kolei muszę wrócić po wózek i jeszcze myć koła żeby korzystać z niego w mieszkaniu. Teraz żałuję, że kupiłam te dużą dostawkę zamiast małej, wózek mogłabym trzymać na dole, może by nie ukradli, a po mieszkaniu jeździć z dostawką. Jak już przejdziemy na spacerówkę to będzie o wiele łatwiej. Sąsiad trzymał spacerówkę z Cybexa na dole i mu nie ukradli. Nie wyobrażam sobie zakupów z tym wszystkim 😕 chyba, że do plecaka i to jakieś mega drobne rzeczy.
NowaMama95 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Jjkm97 wrote:A te domki to macie po znajomości że tak tanio , czy po prostu takie sobie kiedyś znaleźliście i wam się spodobało ? My też myśleliśmy o Chorwacji samochodem w tym roku. Na pierwsze wakacje z małym nie planujemy dłuższych lotów samolotem…
Znaleźliśmy i się nam spodobało i byliśmy tam już 2 razy i teraz z małym dzieckiem nie chce mi się nic nowego szukać👧 - 1991
PCOS
Mutacja MTHFR C677T T/T homo
Mutacja 675 (4G/5G) w PAI-1 4G/5G hetero
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Stasiu - 40+0, 53 cm, 3040 g -
Nadzieja32 wrote:Niestety nie każdy ma tyle szczęścia 😅 my nie mieliśmy po kim odziedziczyć rzeczy ani w rodzinie, ani wśród znajomych. Nikt też nie pytał co może kupić itp. a narzucać komuś jak nie pyta to też tak głupio. Tak więc wszystko kupowaliśmy sami, ale nie przeszkadza nam to
dostajemy głównie same ubranka w prezencie i w 90% są za małe i nigdy nie udało się ich ubrać, mimo że mówię jaki rozmiar Tosia nosi 😆
Ja podliczyłam koszty szczepień to masakra. 2 tygodnie temu 150zl za 5w1, 300zl za Prevenar 20, Bexero na jutro 430zł, za dwa tygodnie znowu prevenar 20 do tego Nimenrix 250zł, potem kolejna dawka 5w1 🙈 Prevenar 20 ma 4 dawki, każda ze szczepionek na meningokoki 2 lub 3 dawki i 5w1 3 dawki. Niezła sumka się uzbiera 😅 ale zdrowie i spokój ducha nie mają ceny 😊
Na wzięłam młodego na wizytę do neurologa, 220 zł wizyta i dostaniemy wypis od neurologa na 5w1 na refundację to nie zapłacę za nie👧 - 1991
PCOS
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Stasiu - 40+0, 53 cm, 3040 g -
@Zumi W punktu!! Hehe mąż często mówi "usiądź co biegniesz" hehe 🤣🤣 oj nie mogę przestać się śmiać 🤣 i jeszcze krzyczę :Mamusia już do Ciebie idzie ! 🤣dziś tak miałam że poszłam siusiu i zostawiłam Ignasia w łóżeczku ten w ryk a ja z kibla: nie płacz mamusia już idzie, i w trucht 🤣🤣🤣🤣
Możliwe że duszno u Was teraz to Jaśkowi nie służy, zmienicie mieszkanie skończy się ulewanie ! super to teraz projekty kuchni, łazienki wybieranie mebli, ja uwielbiam zmieniać meble 😜 te detale są najlepsze.
Nie mam problemu z windą bo mój wózek stoi w piwnicy i ja tylko cyk pyk dziecko do środka i jazda na osiedle. A co do tych nart to zaczepiła mnie inna mama i pyta się co to?! Jej wózek telepało niczym mi kiedyś a ja tu z gracją sunę po chodniku a tej ręce wykręca od trzymania kierownicy,.. aaaaa u mnie na osiedlu dopiero DOPIERO(!!!) posypali chodniki piaskiem.. 😏 tak żeby nikt na koniec zimy nóg nie połamał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 02:11
Dahlia lubi tę wiadomość
-
Od 00:39 trwa moja przerwa w spaniu, karmienie przewijanie, karmienie, tulenie, butla - zasnął 🤞
Ale ! Coś mu się znowu śniło i zbudził się z płaczem, wzięłam go do siebie do łóżka (w kokonie zasnął. ) ale w trakcie tulenia zrobił swoją pozycję do spania czyli z piąstką przy buzi tak samo jak go zobaczyłam pierwszy raz na USG 3D 🥹 aj te maluszki ... ♥️
izzou97 lubi tę wiadomość
-
Zumi, my nie mamy windy. Mąż rano znosi sam stelaż na dół a ja później tylko gondolę, (jestem w butach), córka czeka ubrana w łóżeczku. Zakładam kurtkę sobie, kombinezon Małej i wychodzimy. Niektórzy trzymają wózek w bagażniku samochodu ale skoro używacie wózka w mieszkaniu to też nie rozwiązanie. Ja też żałuję że nie mamy wózkowni.
My po nocnym karmieniu i troszkę udało się poczytać wpisy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 03:52
-
Zumi, my trzymamy w aucie wózek. Nie chciałoby mi się go wnosić i znosić i jeszcze myć koła 😅 wynoszę Tosię w foteliku samochodowym, wpinam w bazę, ogarniam wózek i biorę Tosię. Jak będzie cieplej to fotelik też będzie w aucie i będę z samą Tosią wychodzić z domu. Jedyny minus obecnie jest taki, że gondola jest wychlodzona w aucie, więc muszę ją wyłożyć dodatkowo kocykiem👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Aaa właśnie temat zimna gondola.. to działa gorzej niż gdzie są jego skarpetki ?! Dostałam taką reprymendę za brak kocyka w gondoli bo wychów b o mróz bo zima bo zmarnuje dziecko jprdl........🤭 powiedział kup grubszy zimowy kocyk to dostałam koc z wełny merynos cieńszy ale ciepły sprawdziłam już na sobie 😅
-
Ja mieszkam w domu i mam ten problem bo gondola na dole w piwnicy ale są schody więc muszę ją dać na pole wrócić po królewnę ubrać ją ,bo ubrana się tu zadrę sama i spoci i właśnie myślę że ta gondola będzie zimna jak ją włożę xd ale chyba przesadzam xdd więc muszę iść wynieść gondole wrócić już ubrana i ubrać mała i wyjść . A z powrotem to już UJ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 05:42
-
Oj tak. Nie płacz mamusia już idzie. Standardowy tekst u mnie w mieszkaniu.
Zumi właśnie ogladałam Świnoujście albo Kołobrzeg. Wózek trzymam na dole w klatce. Jedyna opcja jak dla mnie na 4 piętrze bez windy. Póki co (tfu tfu) nie zajebali ale ja nie używam wozka w domu. Mam łozeczko na kółkach i nim jeżdżę.
Jedne dziadki wczoraj zaliczone, drugie przychodzą dzisiaj. Radość z wnuka jest zwłaszcza, ze rok temu nikt się go jeszcze nie spodziewał.
Zumi fajnie, ze juz sie przeprowadzacie 🥰
Asia091, Zumi lubią tę wiadomość
-
Ja to mam luksus. Domek jednorodzinny bez żadnych schodów:) Jak Ja się cieszę z mieszkania na Wsi 😁 i swoje podwórko, to jak będzie cieplej to z bobasem na kocyk na trawce
albo na tarasie:) a właśnie do końca lutego pokoik Melusi będzie zrobiony:)
Fabregasowa, Asia091, Anilorak88, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Laski, wy macie momcozy s12 pro prawda? Bo pamiętam że kilka osób kupiło po chyba Zumi poleceniach. Mam kolejne podejście i dalej mi przecieka dołem, co robię nie tak? Reduktor kupiony i wsadzony, przyciskam reka lub przyciskam stanikiem a i tak wycieka a w środku łyżka mleka 😬😬😬 ta węższa uszczelka tak ma wyglądać?
https://zapodaj.net/plik-IWiYHmHruu
-
Jak ją składasz to wytrzyj papierem do sucha żeby nic nie ciekło..mi pomagało.
Ania też będę mieć taki dom! 🏡 tylko ja chce taras/werandę dookoła domu 🤭 jedyne schody to na antresolę będą.
Dziewczyny po CC ja zauważyłam że mam dwa nadpiździa jedno brzuch, drugie cięcie CC. Super extra 🤣
Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:@Domisiek a tobie lekarz co powiedział?
Na razie jeszcze nic. Musimy USG brzuszka zrobić przed wizytą, ale nie mam kiedy tego umówić. Młody ma albo skok albo nie wiem, ale od piątku ciągle się drze. Jestem wrakiem człowieka, nie dość, że wcześniej nie spał to teraz nie śpi i ciągle płacze. Dziś znowu się obraził na cycka i od 5 nie śpi. Łeb mi eksploduje zaraz.12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Hej dziewczyny! Ja wiernie czytam watek ale malo sie udzielam bo moja Blanusia kiepsko spi w dzien i rece mam pelne roboty 😅. W nocy za to nadrabia, spi juz coraz dluzej. Od dwoch dni budzi sie tylko raz w nocy, zasypia o 21 i budzi sie miedzy 2-4 i pozniej juz calkiem wstaje kolo 7.30 🤪.
Z tego co czytam to fajne te nasze babelki, coraz bardziej kumate. Blanka tez juz gada po swojemu i smieje sie. Jest troche mniej przylepka odkad mamy mate z rickokids z roznymi zawieszkami i bujaczek. Jak sie jej juz znudzi lezenie na macie to wydaje takie okrzyki zalosci zeby tylko ja wziac 😂 Zdarzaja sie dni swira i drze sie wiekszosc dnia, nic jej nie pasuje 😖. Przedwczoraj to nawet przy butli plakala i wyginala sie, az zaczelam podejrzewac refluks ale na szczescie byla to jednorazowa akcja. Widocznie skok rozwojowy. Na drugi dzien zaczela turlac sie z brzucha na plecy xd.
Jesli chodzi o jedzenie to zmienilismy finalnie mleko na bebiko pro + i wydaje mi sie ze brzuszek nie boli. Kupki sa czesciej jakos co dwa dni. Wczoraj podalam biogaje wiec zobaczymy czy u nas sie sprawdzi 🤞🏼.
My wozek mamy w mieszkaniu i jak wybieramy sie na spacer to ubieram najpierw Blanke w bety otwieram okna,ubieram siebie i wychodzimy. Mamy winde wiec to duzy plus. Chcialabym zostawiac wozek przed drzwiami na klatce ale co chwile slyszymy ze zlodzieje kreca sie po nowych blokach. Zdarzylo sie ze nawet ciagna za klamki.
Od wczoraj okropne powietrze w Krakowie. Dzis dostalam znowu alert wiec bedziemy kisic sie w domu ☹️.
Dziewczyny nie wiem czy ogladacie youtube i vlogi ale ja czasem ogladam zeby sie odmozdzyc 🤪 i wczoraj obejrzalam vloga z drugiego porodu Andziaks i o matko porod marzenie, maz ukradkiem dogladal i pyta czy ona rodzi? bo tak wszystko na luzie i bezbolesnie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 10:06
-
A czy któraś z was planuje rodzeństwo? Ja myślę żeby pod koniec roku postarać się o jakieś rodzeństwo dla Stasia żeby nie był sam jak stara matka i ojciec zejdą już z tego świata. Zawsze to jakaś rodzina. W tym tempie życia jak się nam kitnie koło 60 to on będzie miał 26. I temat oszczędzania - myślałam żeby inwestować w obligacje rod i ros po 300-400 zł miesięcznie tylko dla niego. Koło 18 powinien mieć około 100 000 zawsze to jakiś start w dorosłość czy to na wkład na mieszkanie czy na rozkrecenie własnego biznesu... Oczywiście nie dostanie tego w wieku 18 lat bo wtedy człowiek ma *uja w głowie i to przehula ale po studiach chyba że nie będzie studiował to jak pójdzie do pracy czy tam na swoje ewentualnie w spadku 😆. Z drugiej strony jak wszędzie czytam że będzie wojna to mnie szlak trafia. Takie jakieś czarne myśli mam ostatnio.👧 - 1991
PCOS
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙
Stasiu - 40+0, 53 cm, 3040 g