Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • karo11 Debiutantka

Wysłany: 26 kwietnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie jak to było u was z tętnem płodu, czy któraś miała podobnie.
    8+3 tętno 171
    9+4 tętno 150
    Słyszałam że dopiero 10-12 tydz tętno osiąga szczyt a wygląda że u mnie było wyższe w 8 tyg.
    Doktor mówi że w normie tętno, ale martwię się dlaczego tak szybko zaczęło spadać

stayaway lubi tę wiadomość

• Kleo10 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo11 wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie jak to było u was z tętnem płodu, czy któraś miała podobnie.
    8+3 tętno 171
    9+4 tętno 150
    Słyszałam że dopiero 10-12 tydz tętno osiąga szczyt a wygląda że u mnie było wyższe w 8 tyg.
    Doktor mówi że w normie tętno, ale martwię się dlaczego tak szybko zaczęło spadać

Na badaniu tętno jest oceniane na podstawie bardzo króciutkiego pomiaru, a jest to parametr zmienny, dlatego podczas pierwszej wizyty mały człowiek mógł być bardziej aktywny i ruchliwy (tętno wyższe), a podczas drugiej może akurat spał albo był po spoczynku? Oba parametry są w zakresie normy, także myślę, że nie ma sieczym martwić, tym bardziej jeśli lekarz też mów, że to norma 🫶🏻

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL (13dpo)
    06.03.2026 - beta 402 mIU/mL (15 dpo)
    09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL (18 dpo)
    02.04.2026 - CRL 1,4 cm bobasa z serduszkiem
    23.04.2026 - CRL 5cm, FHR 166/min
    🥹🍀

preg.png
  • Alicee98 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, co mnie zaskoczyło w objawach? Pomijając fakt mdłości, wymiotów i zmęczenia na, które byłam przygotowana, to zdecydowanie zmiana kubków smakowych 😅
    Czuję się absolutnie jakby ktoś kubki smakowe mojego partnera włożył we mnie. Rzeczy, których nie trawiłam, a on uwielbia, teraz ja też uwielbiam!
    Odrzuciło mnie totalnie od mięsa, toleruje teraz tylko krewetki i ryby, portfel płacze 🤣

mAnik lubi tę wiadomość

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
    13.03.2026 zarodek 5mm 🫛 30.03 2,44cm 24.04 6,71cm

preg.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety zaskoczyło to jak każda ciąża może być różna, poprzednia bezobjawowa, a teraz nie dość że wszystkie możliwe objawy świata to te nieustanne plamienie. I pytanie kiedy to się skończy… ? Bo w zasadzie już nie powinno się dziać.

Ale z pozytywnych rzeczy, śledzę - jak pewnie większość z Was - akcje łatwoganga i moja córka dziś nagle pobiegła po skarbonkę i mówi że ona też chce wesprzeć te chore dzieci - dała mi pieniazka, a ja od niej wpłaciłam. Wzruszona i dumna byłam niesamowicie 🥹

Niaha, Biochemiczka, Powaga, Kleo10, Alicee98, mAnik, Rocky, karczoch321, Hel, Kairo, Paulina2612 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Szop Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam trzy bezobjawowe. Zawsze sobie doskonale radziłam, wszyscy och i ach bo ja i dom ogarnęłam, pracuję, dzieciaczki zadbane. W czwartej źle się czuję i czuję, że jestem na granicy. Ogarniam dom, jest czysty, dzieci zadbane ale czuję, że jest chaos, wszystko na ostatnią minutę, dużo zapominam. Czasem jestem zombie emocjonalnie. Mąż często wyjeżdża więc funkcjonuję trochę jak samotna matka. A nie umiem robić na pół gwizdka. Musi być dobrze 🙂 To się zajeżdżam. Organizm mówi stop. To ostatnie dziecko 😁

• Ana Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę bezobjawowych ciąż 😁 to moja pierwsza i raczej ostatnia bo pierwszy trymestr źle zniosłam fizycznie co wpływało też na samopoczucie psychiczne. Ale jestem u bram 2 trymestru i musze przyznać, że jak ręką odjął większość dolegliwości, a nawet chce mi się ogarniać sprawy zawodowe/domowe/dbać o siebie - co nie miało wcześniej miejsca…

Mam pytanie do was - chciałabym zaopatrzeć się w kosmetyki, które moga pomóc w profilaktyce rozstępów - coś dobrze nawilżającego i najlepiej sprawdzonego na czas ciąży. Przytyłam już 4 kg i boję się co będzie dalej, wagę natomiast można z czasem zrzucić, gorzej jeśli skóra popęka z powodu tego tempa 🥲

preg.png
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velaria wrote:
    14 dni :)

Liczyłaś razem z weekendem? Czy od poniedziałku do piątku? Bo po 10 dniach mam wysłać meila z prośbą o przesłanie wyników meilem
    I nie wiem jak liczyć. A zapomniałam dopytać 🤦‍♀️

preg.png
  • Odliczam123 Nowa

Wysłany: 26 kwietnia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co też niewiele objawów, poza sporadycznym zmęczeniem, delikatnymi plamieniami, obrzękiem piersi i wieczorami wzdętym brzuchem, najbardziej zaskoczyło mnie to że raz mnie swędziały sutki :D dziwne uczucie, jeść jakoś specjalnie mi się nie chce, ale częściej odczuwam głód :)

Też chętnie się dowiem od doświadczonych mamusiek na temat pielęgnacji aby zapobiec pojawianiu się rozstępów, nabawiłam się ich w okresie dojrzewania, teraz są trochę inne czasy i możliwości więc lepiej zapobiegać ;)

👩‍❤️‍💋‍👨
    18.03 ⏸️
    🤰
    25.11 👶

preg.png
  • Rocky Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam olejku na rozstępy YourKaya i był super (praktycznie bezzapachowy, a na tym mi szczególnie zależało). Przytyłam 8kg i udało się bez rozstępów, nawet na brzuchu. Pojawiły się dopiero jakiś miesiąc czy dwa po porodzie 😵‍💫 Teraz są praktycznie niewidoczne, ale profilaktycznie zaczęłam już smarowanie brzuszka olejkiem :)

karczoch321, Ana lubią tę wiadomość

👩🏻 39l. 🧔🏻 45l.

01.2025 🩷👧

07.03 ⏸️
    01.04 ❤️ (7+1)
    23.04 🍓3 cm (10+2)
    It’s a Boy! 💙
    11.05 6.2 cm (12+6)

preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha, kochana córa 🥹 ja też oglądam i co jakiś czas sobie popłakuje, piękna akcja chłopakom wyszła 💖

A co do rozstępów to gdzieś czytałam, że olejek migdałowy super się sprawdza. Ja na razie jestem mało regularna, bo mi się nie chce. Ale próbuje wykorzystać do końca balsam z masłem shea, a potem może kupię coś dedykowanego do ciąży/rozstepow.

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia, immunologia, kariotypy, drożność, MUCH - ok

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.1.1, 4x3.11 i 1x4.33)

🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720

preg.png

bądź dobrej myśli, bo po co być złej ✨🤞
  • Ana Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam olejek i balsam od Lili&Mu - dam znać jak poużywam, póki co opinie mają dobre :)

karczoch321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie że rozstępy to niestety genetyka, jak mają się pojawić to i tak się pojawia niestety. Ja też mam z okresu dojrzewania rozstępy na piersiach i pośladkach, ale na szczęście w ciąży mi się więcej nie pojawiło 🙏 używałam jakieś randomowe kremy z rosmanna i szczotkę do szczotkowania na sucho (szczotkę raczej po porodzie używałam). Teraz też sobie kupiłam jakis krem, bo nawilżać skórę zawsze warto, ale nie fiksuję się na tym.

34👩🏽36👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔
    02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
    11.03 0.64cm🐞 + ❤️
    16.03 1.30cm 🐝
    26.03 2.36cm 🐌
    09.04 4.47cm 🦋
    22.04 6.74cm 🩵
    30.04 8.40cm 🐥
    11.05 130g 🦔

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c&s, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
    💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)
    ❗️ liczba, ruch, upłynnienie

preg.png
  • Ana Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Pamiętajcie że rozstępy to niestety genetyka, jak mają się pojawić to i tak się pojawia niestety. Ja też mam z okresu dojrzewania rozstępy na piersiach i pośladkach, ale na szczęście w ciąży mi się więcej nie pojawiło 🙏 używałam jakieś randomowe kremy z rosmanna i szczotkę do szczotkowania na sucho (szczotkę raczej po porodzie używałam). Teraz też sobie kupiłam jakis krem, bo nawilżać skórę zawsze warto, ale nie fiksuję się na tym.
    Na pewno po części genetyka, ale tempo rozciągania skóry jest tutaj głównym czynnikiem. Kobietki czasami przez całą ciążę są szczuplutkie i mają jedynie okrągły brzuszek (albo się za dużo instagrama naoglądałam 😅), a ja już mam 4kg na plusie, brzuch wyraźnie widoczny (ciąża nie do ukrycia już na tym etapie) oraz wymienione staniki na większe, a to dopiero koniec 3 miesiąca :)

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam w pierwszej ciąży Mustelę balsam i olejek, nie mam żadnych rozstępów, ale właśnie - przytyłam mało i chyba po prostu mam dobre geny, bo moja mama też nie ma rozstępów po ciążach. Myślę, że tu bardzo duża kwestia genetyki.

Karczoch, olejek ze słodkich migdałów jest faktycznie popularny, potem do masażu krocza i kąpieli dla dzieci, ale trzeba z nim uważać - ma badania naukowe, że może się przyczyniać do rozwoju AZS, więc nie jest polecany przy problematycznych skórach.

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka bardzo poecala z PALMERS na rozstępy. Ja osobiście w pierwszej ciąży nie używałam nic i nie mam ani pół a inna koleżanka sie smarowała a i tak ma cały brzuch w rozstępach 🤨 wiec chyba genetyka dużo działa 😔
    Ja tez oglądam Łatwoganga już pół dnia i mega! To jest niesamowite co sie dzieje 😍 czekam na ilu się skończy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 20:54

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Velaria Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    Liczyłaś razem z weekendem? Czy od poniedziałku do piątku? Bo po 10 dniach mam wysłać meila z prośbą o przesłanie wyników meilem
    I nie wiem jak liczyć. A zapomniałam dopytać 🤦‍♀️

Z weekendem :)

05.25 6 tc 👼
    10.25 13 tc 👼
    01.26 cb 💔

👩🏻29
    AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
    kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
    ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
    endometrioza ❌
    pozytywny antykoagulant tocznia ❌

👦🏻29
    kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅

21.02.26 - 9 dpo⏸️; beta = 7,49 🥹prog = 34,92
    23.02.26 - 11 dpo; beta = 29,39 🥹
    26.02.26 - 14 dpo; beta = 213,5 🥹
    06.05.26 - zdrowy chłopiec 🩵🩵🩵
    🍀🍀🍀🍀
  • Kleo10 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam olejek z Musteli i bardzo miła i mięciutka jest skóra po nim. Zobaczymy czy efekty będą, ale zdaje sobie sprawę, że najwiecej do powiedzenia ma genetyka 😏

Też oglądam Łatwogang i sobie popłakuje, piękna akcja ❤️
    Zaczęłam też dziś pierwszy sweterek na drutach dla bobasa, więc w ogóle wzruszający dzień

Hel, stayaway lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL (13dpo)
    06.03.2026 - beta 402 mIU/mL (15 dpo)
    09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL (18 dpo)
    02.04.2026 - CRL 1,4 cm bobasa z serduszkiem
    23.04.2026 - CRL 5cm, FHR 166/min
    🥹🍀

preg.png
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velaria wrote:
    Z weekendem :)

Dziękuję. Pocieszyłaś mnie bo w takim razie wynik powinnam dostać przed prenatalnymi:)

preg.png
  • Rocky Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Zaczęłam też dziś pierwszy sweterek na drutach dla bobasa, więc w ogóle wzruszający dzień
    Ja czekam na info o płci i będę dziergać kocyk z merino :) Zrobię taki sam jak zrobiłam córci, tylko kolory zmienię :)

Hel, karczoch321, Kleo10, dark lubią tę wiadomość

👩🏻 39l. 🧔🏻 45l.

01.2025 🩷👧

07.03 ⏸️
    01.04 ❤️ (7+1)
    23.04 🍓3 cm (10+2)
    It’s a Boy! 💙
    11.05 6.2 cm (12+6)

preg.png
  • Hel Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również w poprzedniej ciąży używałam mustelę, najczęściej balsam na całe ciało, a olejek na brzuch i piersi, nie mam żadnego rozstępu. Mają wersje zapachową i bez. U mnie jak u Beezi genetyka działa na korzyść, mama po kilku ciążach nie miała najmniejszych rozstępów. Ale zobaczymy, co się zadzieje w obecnej :)

Kleo10 lubi tę wiadomość

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ