Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • karo11 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie jak to było u was z tętnem płodu, czy któraś miała podobnie.
    8+3 tętno 171
    9+4 tętno 150
    Słyszałam że dopiero 10-12 tydz tętno osiąga szczyt a wygląda że u mnie było wyższe w 8 tyg.
    Doktor mówi że w normie tętno, ale martwię się dlaczego tak szybko zaczęło spadać

stayaway lubi tę wiadomość

• Kleo10 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo11 wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie jak to było u was z tętnem płodu, czy któraś miała podobnie.
    8+3 tętno 171
    9+4 tętno 150
    Słyszałam że dopiero 10-12 tydz tętno osiąga szczyt a wygląda że u mnie było wyższe w 8 tyg.
    Doktor mówi że w normie tętno, ale martwię się dlaczego tak szybko zaczęło spadać

Na badaniu tętno jest oceniane na podstawie bardzo króciutkiego pomiaru, a jest to parametr zmienny, dlatego podczas pierwszej wizyty mały człowiek mógł być bardziej aktywny i ruchliwy (tętno wyższe), a podczas drugiej może akurat spał albo był po spoczynku? Oba parametry są w zakresie normy, także myślę, że nie ma sieczym martwić, tym bardziej jeśli lekarz też mów, że to norma 🫶🏻

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
    LUF ❌️
    Lewy jajowód niedrożny ❌️

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL (13dpo)
    06.03.2026 - beta 402 mIU/mL (15 dpo)
    09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL (18 dpo)
    02.04.2026 - 1,4 cm bobasa z serduszkiem
    🥹🍀

preg.png
  • Alicee98 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, co mnie zaskoczyło w objawach? Pomijając fakt mdłości, wymiotów i zmęczenia na, które byłam przygotowana, to zdecydowanie zmiana kubków smakowych 😅
    Czuję się absolutnie jakby ktoś kubki smakowe mojego partnera włożył we mnie. Rzeczy, których nie trawiłam, a on uwielbia, teraz ja też uwielbiam!
    Odrzuciło mnie totalnie od mięsa, toleruje teraz tylko krewetki i ryby, portfel płacze 🤣

mAnik lubi tę wiadomość

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
    13.03.2026 zarodek 5mm 🫛 30.03 2,44cm 24.04 6,71cm

preg.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety zaskoczyło to jak każda ciąża może być różna, poprzednia bezobjawowa, a teraz nie dość że wszystkie możliwe objawy świata to te nieustanne plamienie. I pytanie kiedy to się skończy… ? Bo w zasadzie już nie powinno się dziać.

Ale z pozytywnych rzeczy, śledzę - jak pewnie większość z Was - akcje łatwoganga i moja córka dziś nagle pobiegła po skarbonkę i mówi że ona też chce wesprzeć te chore dzieci - dała mi pieniazka, a ja od niej wpłaciłam. Wzruszona i dumna byłam niesamowicie 🥹

Niaha, Biochemiczka, Powaga, Kleo10, Alicee98, mAnik, Rocky lubią tę wiadomość

preg.png
  • Szop Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam trzy bezobjawowe. Zawsze sobie doskonale radziłam, wszyscy och i ach bo ja i dom ogarnęłam, pracuję, dzieciaczki zadbane. W czwartej źle się czuję i czuję, że jestem na granicy. Ogarniam dom, jest czysty, dzieci zadbane ale czuję, że jest chaos, wszystko na ostatnią minutę, dużo zapominam. Czasem jestem zombie emocjonalnie. Mąż często wyjeżdża więc funkcjonuję trochę jak samotna matka. A nie umiem robić na pół gwizdka. Musi być dobrze 🙂 To się zajeżdżam. Organizm mówi stop. To ostatnie dziecko 😁

• Ana Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę bezobjawowych ciąż 😁 to moja pierwsza i raczej ostatnia bo pierwszy trymestr źle zniosłam fizycznie co wpływało też na samopoczucie psychiczne. Ale jestem u bram 2 trymestru i musze przyznać, że jak ręką odjął większość dolegliwości, a nawet chce mi się ogarniać sprawy zawodowe/domowe/dbać o siebie - co nie miało wcześniej miejsca…

Mam pytanie do was - chciałabym zaopatrzeć się w kosmetyki, które moga pomóc w profilaktyce rozstępów - coś dobrze nawilżającego i najlepiej sprawdzonego na czas ciąży. Przytyłam już 4 kg i boję się co będzie dalej, wagę natomiast można z czasem zrzucić, gorzej jeśli skóra popęka z powodu tego tempa 🥲

preg.png
‹‹ 108 109 110 111 112
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ