Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Uwierz że CC również boli po, niby są przeciwbólowe ale u mnie w szpitalu przy wypisie mówili żeby schodzić z leków bo laktacja się rozkręca i żeby nie łykać dużo ibuprofenu.

Nooo, zdaje sobie sprawę, że CC to nie jest takie hop siup i to w gruncie rzeczy poważna operacja po której organizm potrzebuje dojść do sobie. Ale jednak jest w tym jakiś większy element przewidywalności, więc jeśli ktoś się boi porodu naturalnego to jest to jakoś rozwiązanie ;)
    Mimo wszystko planuje się fizycznie i oddechowo przygotować jak najlepiej żeby urodzić naturalnie, ale co się wydarzy przez najbliższe miesiące i jaka będzie ostateczna decyzja i efekt końcowy to czas pokaże ;) nie nastawiam się na 100% na żadną z opcji.

Velaria, Blond27 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia, immunologia, kariotypy, drożność, MUCH - ok

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.1.1, 4x3.11 i 1x4.33)

🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720

preg.png

bądź dobrej myśli, bo po co być złej ✨🤞
  • Milena94 Debiutantka

Wysłany: 13 maja, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziękuję za słowa wsparcia po mojej ostatniej aktualizacji ❤️ dziś niestety kolejna przykra informacja - nie będzie wyniku kariotypu, bo próbka była za bardzo zanieczyszczona moją krwią 😭 może będą tylko mikromacierze, ale pewności też nie ma. Tyle bólu i stresu na nic... Na razie nie wiem co dalej.

@Naadziejaa ogromnie mi przykro i wiem co czujesz 😭 ta niepewność i czekanie jest wykańczająca. Odkąd lekarz pierwszy raz powiedział mi w połowie kwietnia o powiększonym NT (cały czas rośnie) to mam wrażenie, że moje życie się zatrzymało. Schudłam, nie mam apetytu, ochoty na nic, nic nie jest w stanie mnie pocieszyć ani uspokoić. Pozostaje nam obu mieć nadzieję, że będzie dobrze, ale okropnie ciężko ją mieć... Trzymam za Ciebie kciuki żeby wszystko jednak zakończyło się szczęśliwie 🙏

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 13 maja, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena realnie to chyba czekanie na czas aż się będzie dało zrobić amino? 😢 🫂 nie wiem czy same mikromacierze bez kariotypu wyjaśnią sprawe 😥 bardzo mi przykro z powodu rosnącego NT 😭

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • KlaudiaŁ Koleżanka

Wysłany: 13 maja, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po prenatalnych, ryzyka niskie, zdrowy chłop. Wyrostek potwierdza nifty. Dyskoteka na maxa, kręci się jak parówka na Orlenie 🤣 cieżko zdjęcie zrobić, ciężko pomierzyc. Trochę ponad 7cm jegomościa. Następna wizyta 10.06 🥳

Rocky, White1, karczoch321, stayaway, Powaga, KASIEEK, Anett9300, Kleo10, Ogoorkowa, ann_ber, blueberry3567, Niaha, Blond27, dark, Kairo, Velaria, Paulina2612 lubią tę wiadomość

• Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 13 maja, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena94 wrote:
    Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziękuję za słowa wsparcia po mojej ostatniej aktualizacji ❤️ dziś niestety kolejna przykra informacja - nie będzie wyniku kariotypu, bo próbka była za bardzo zanieczyszczona moją krwią 😭 może będą tylko mikromacierze, ale pewności też nie ma. Tyle bólu i stresu na nic... Na razie nie wiem co dalej.

@Naadziejaa ogromnie mi przykro i wiem co czujesz 😭 ta niepewność i czekanie jest wykańczająca. Odkąd lekarz pierwszy raz powiedział mi w połowie kwietnia o powiększonym NT (cały czas rośnie) to mam wrażenie, że moje życie się zatrzymało. Schudłam, nie mam apetytu, ochoty na nic, nic nie jest w stanie mnie pocieszyć ani uspokoić. Pozostaje nam obu mieć nadzieję, że będzie dobrze, ale okropnie ciężko ją mieć... Trzymam za Ciebie kciuki żeby wszystko jednak zakończyło się szczęśliwie 🙏

Możesz powiedzieć jaka wy mielicie NT? Przykro mi bardzo. Też jestem kłębkiem nerwów. Nawet do ludzi nie chce mi się wychodzić. Mam dzisiaj wizytę kontrolną ale od rana wymiotuję ze stresu.

Jakie plany ma lekarz teraz?

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 13 maja, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, o której wizyta? ✊🏻

Milena, bardzo mi przykro 😢 Jakie dalsze postępowanie, czekasz teraz na amniopunkcję?

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 13 maja, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Nadzieja, o której wizyta? ✊🏻

Milena, bardzo mi przykro 😢 Jakie dalsze postępowanie, czekasz teraz na amniopunkcję?

O 13 .

preg.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 13 maja, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać po wizycie ❤️ 🤞

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 13 maja, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    O 13 .

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 1,5 lat ❤️ 🐶 13 lat
    🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
    31.10.24 - Synek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm
    💙👦 - 2.11.26 - termin wg OM

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    O 13 .

Powodzenia. Mam nadzieję, że trochę ta wizyta pozwoli ukoić nerwy i stres 🫂🍀

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia, immunologia, kariotypy, drożność, MUCH - ok

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.1.1, 4x3.11 i 1x4.33)

🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720

preg.png

bądź dobrej myśli, bo po co być złej ✨🤞
  • mAnik Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    O 13 .
    Trzymam kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Starania od sierpnia 2017
    07.2019 IUI ☹️
    08.2019 IUI ☹️
    2020 - 2025 3 protokoły, 5 transferów, 6 zarodków, beta zawsze 0.
    19.02.2026 transfer 3BB i 3BC z lekami: hydroxychloroquine, Accofil, Prograf, Encorton, intralipid.
    4dpt ⏸️
    6dpt beta 65,2 😍
    8dpt beta 247,1 😍
    11dpt beta 1113,2 😍
    12dpt beta 1594,7 😍
    15dpt beta 4036,5 😍
    20dpt beta 17488,3 😍
    25dpt mamy 2 serduszka ❤️❤️
    29dpt krwawienie, serduszka biją ❤️❤️
    7+3 CRL 1,03 i 1,14 ❤️❤️
    8+5 CRL 1,93 i 2,02; 160 bpm i 180 bpm ❤️❤️
    10+5 CRL 3,64 i 3,70; 176 bpm i 178 bpm ❤️❤️
    12+5 prenatalne, wszystko OK
    Panorama - zdrowe dziewczyny 🩷 🩷

preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 13 maja, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    O 13 .
    Trzymam kciuki i odświeżam caly czas w oczekiwaniu na wiadomości 🫂

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 13 maja, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny!

Ogólnie obrzęk dalej jest. Świetnie dzisiaj wszystko było widać. Pokazał mi co i jak. Ale powiedział żebym się przygotowała ze jednak dziecko się urodzi chore o ile przeżyje. I jeśli test papa mi źle wyjdzie i panorama coś pokaże żebym poszła na amniopunkcję ale nie w Lublinie tylko pojechała do Warszawy. Mam mu wysłać wyniki smsem postara się mi pomóc w dobrej diagnostyce. Ogólnie ten lekarz wykonywał mi pierwszą cesarkę więc mam strasznie duże zaufanie do niego. Nie owijał w bawełnę tylko przedstawił co może się wydarzyc

preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 13 maja, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    Dziękuję Dziewczyny!

Ogólnie obrzęk dalej jest. Świetnie dzisiaj wszystko było widać. Pokazał mi co i jak. Ale powiedział żebym się przygotowała ze jednak dziecko się urodzi chore o ile przeżyje. I jeśli test papa mi źle wyjdzie i panorama coś pokaże żebym poszła na amniopunkcję ale nie w Lublinie tylko pojechała do Warszawy. Mam mu wysłać wyniki smsem postara się mi pomóc w dobrej diagnostyce. Ogólnie ten lekarz wykonywał mi pierwszą cesarkę więc mam strasznie duże zaufanie do niego. Nie owijał w bawełnę tylko przedstawił co może się wydarzyc
    Dobrze, ze przynajmniej mniej więcej wiesz na czym stoisz i znasz kolejne kroki. Strasznie mi przykro, ze dzidzia może urodzić sie chora 😔 z drugim dzieckiem jest wszystko ok tak?

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 13 maja, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Dobrze, ze przynajmniej mniej więcej wiesz na czym stoisz i znasz kolejne kroki. Strasznie mi przykro, ze dzidzia może urodzić sie chora 😔 z drugim dzieckiem jest wszystko ok tak?

Tak drugie wychodzi na to że jest zupełnie zdrowe.

preg.png
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Naadziejaa bardzo mi przykro, że złe wieści się potwierdziły. Życzę Ci dużo siły. Może jednak ostateczna diagnoza nie będzie taka straszna ? Mam taką nadzieję 🫂

starania od 2024 r

08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
    5dpt II
    6dpt beta 21,1
    8dpt beta 71,3
    11 dpt beta 200,1
    18 dpt beta 2646,1
    27 dpt beta 25904
    7+5 💔

01.2026 kolejna procedura

03.2026 transfer ❄ 4.1.2
    5dpt II
    8dpt beta 116,7
    10 dpt beta 237,8
    16 dpt beta 2551.1
    27 dpt beta 56747 mamy ♥️ preg.png
  • dark Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    Dziękuję Dziewczyny!

Nadzieja dobrze, że byłaś u drugiego lekarza i to takiego do którego masz zaufanie. Przykro mi, że dalej jesteście w obszarze ryzyka. 😢 Wiesz już kiedy możesz dostać wyniki panoramy? Wspieram mocno Ciebie i Milene.

2019 ❤️👧| 01.2024 starania|11.2024 💔👼 |04.2025 💔👼
    9.03.2026 ⏸️
    20.03 💓 0,24 cm
    2.04 1,47 cm
    14.04 2,81 cm 🦶 5mm
    30.04 5,34 cm 🦶 1 cm
    21.05 🦶 1,71 cm
    17.06 240 g 🦶 3 cm
    preg.png
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 13 maja, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dark wrote:
    Nadzieja dobrze, że byłaś u drugiego lekarza i to takiego do którego masz zaufanie. Przykro mi, że dalej jesteście w obszarze ryzyka. 😢 Wiesz już kiedy możesz dostać wyniki panoramy? Wspieram mocno Ciebie i Milene.

Drugi raz pobierałam
    W piątek krew do panoramy. Kazała mi liczyć bezpiecznie od poniedziałku więc sama nie wiem

preg.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja, bardzo mi przykro, że drugie USG potwierdziło niepewności 😥 Ale dobrze, że trafiłaś na lekarza, któremu ufasz i który chce Was dalej pokierować, a nie zostawia Was z tym samych. Mam nadzieję, że masz teraz duże wsparcie w najbliższych ❤️‍🩹

preg.png
  • lalu Debiutantka

Wysłany: 13 maja, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Przychodze z małym updatem. Przyszły dzis wyniki sanco. Dziecko zdrowe (kamień z serca duży)❤️ i w dodatku chłopiec 🙈
    Ciesze sie, bo wsrod znajomych praktyczne same dziewczynki i tylko jeden chłopak więc troche się wyrówna.

W pracy juz wiedzą, ide na urlop i zaczynam l4 w pod koniec lipca. Wszyscy bardzo się cieszą i są wspierający, gratuluja, zero negatywnego odzewu, więc super. :) niestety muszę zejść na l4 gdyz mam prace bardzo wyjazdowa i juz w trasie jest ciężej + trzeba odpocząć:)

Biochemiczka, Rocky, ann_ber, dark, Niaha, KASIEEK, Beezi, stayaway, yoreva, blueberry3567, Mrowka, Paulina2612 lubią tę wiadomość

🙋‍♀️30l
    🙋‍♂️33l
    Zajescie z anty 02.2025
    Naturalne starania 09.2025
    amh 0.99
    Reszta super ♥️

03.2026 pierwsza symulacja aromek+otrivelle
    19.03 ⏸️
    20.03 beta 172 ♥️
    10.04 crl= 7.5mm mamy serduszko ♥️
    30.04 crl=2.87 cm

Planowany termin: 28.11.2026 ♥️
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ