Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Mira.huntrix Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Cześć Dziewczyny <3

Nadzieja... przesyłam dużo wsparcia i dobrych myśli <3

Gratulacje udanych wizyt <3

Ja wyprawki jeszcze w ogóle nie mam, po 3 córce nie planowaliśmy kolejnego dziecka i pozbyłam się wszystkich rzeczy, no tak więc teraz będę ogarniać na nowo :)

U mnie mdłości i złe samopoczucie powoli odpuszczają, chociaż jeszcze zdarzają się gorsze dni albo popołudnia :(
    Ja mam prenatalne w przyszłym tygodniu, ale na test z krwi Pappa lekarz mnie nie skierował, zastanawiam się czy ten test jest obowiązkowy? On jest też darmowy w ramach NFZ? Wy go robicie razem z tym USG prenatalnym?

Ja dostalam skoerowanie na USG od lekarza z kliniki, zapisałam się w szpitalu, i jak rejestrowałam się telefonicznie to zapytałam o badania krwi - dostałam informację że pójdę je wykonać po USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 10:31

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te zarwane nocki to jest coś czego obawiam się od zawsze najbardziej. Ciężko mi się wyobrazić funkcjonowanie w takiej rzeczywistości. Szczególnie, że od dłuższego czasu udaje nam się pilnować całkiem nieźle higieny snu i kładziemy się raczej wcześnie spać, tak żeby te 8h spanka wybiło. Czuje, że to będzie grube zderzenie z rzeczywistością haha. No, ale jak nie będzie wyjścia to się człowiek jakoś w miarę nauczy funkcjonować i w takim szalonym trybie 🤪🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia, immunologia, kariotypy, drożność, MUCH - ok

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.1.1, 4x3.11 i 1x4.33)

🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720

preg.png

bądź dobrej myśli, bo po co być złej ✨🤞
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Wspaniałe wiadomości dziewczyny 💗

Nadzieja, jak się czujesz?

Niaha, gratuluję przespanej nocy, oby pierwsza z wielu! Śpiące dziecko to jest taaaaaki luksus 🫠 U nas na szczęście tak było, jak odstawiliśmy nocne jedzenie to Bąbel zaczął spać i tak już śpi prawie rok. Wiadomo, w chorobie czy ząbkowaniu gorzej, ale ostatnio już mamy prawie dwa tygodnie kompletnie bez nocnych pobudek 🥹

Genevieve, wg mnie na wyprawkę jest czas - ja poprzednio robiłam wszystko w 3 trymestrze jak już byłam na zwolnieniu. Nie korzystałam z sali rodzinnej i dobrze, bo przez pierwszy tydzień po porodzie byłam na sali bez dziecka. CC miałam pilne-planowe - wiedziałam, że będzie, bo dziecko się nie obróciło, ale powiedzieli mi w sobotę wieczorem, że w niedzielę rano zrobią. Ścigałam męża z pracy na ostatnią chwilę. Było okej, personel był super, znieczulenie nie bolało (jest w kręgosłup), jesteś przytomna i wszystko słyszysz, ale nie powinnaś nic czuć. Mi dokładali trochę leków w trakcie. Przyłożyli mi dziecko do policzka i poszło do męża na chwilę na kangurowanie, potem niestety na badania, z których nie wrócił do mnie, a ja byłam przez ok. 3-4h na sali pooperacyjnej, potem przenieśli mnie na położnictwo, gdzie po ok. 8h od zabiegu była pionizacja. Teraz zmienił się standard opieki okołoporodowej i jeśli nie ma przeciwwskazań zdrowotnych to na pooperacyjne powinniście być cały czas razem z dzieckiem.

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze suplementy ciążowe z żelazem? Dostałam zalecenie, bo morfologia leci mi w dół, a dietą nie jestem w stanie tego nadrobić 😢

Hej. Dziękuję że pytasz.

Słabo. I to dość słabo. Jeść nie mogę , spać nie mogę. Ciągle płacze. Myśli krążą wszędzie. Siedzę i grzebie w tym internecie. Nic sensownego znaleźć nie mogę. Zastanawiam się nad powtórzeniem tego USG prenatalnego ale u innego specjalisty. Ale chyba w głębi się za bardzo boję…😢

A Ty jak się czujesz?

preg.png
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam gratuluję udanych wizyt 🥰 Cieszę się , że badania Wam dobrze wyszły. I trzymam kciuki dalej.

Zdecydowałam się jutro na kontrolne USG ale w innym miejscu dlatego Was bardzo proszę trzymajcie kciuki za nas jutro 🙏

Kairo, Beezi, Karolka87, aswariatka, Velaria, stayaway, Rocky, blueberry3567, dark, Wyobraźnia87, Niaha, Biochemiczka, Kleo10 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kairo Koleżanka

Wysłany: 12 maja, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę trzymać mocno!

Naadziejaa lubi tę wiadomość

👧🏻27, IO,PCOS
    👦🏻30, okaz zdrowia, wszystkie badania prawidłowe

Starania od 01.2024

Klinika leczenia niepłodności o 11.2024

Leczenie aromek 2,5mgx2 plus ovitrelle
    Diagnostyka 01.2026 u obojga, genetyka immunologia, prawidłowe ✅

03.2025 poronienie zatrzymane 10tc,pusty pęcherzyk.
    12.2025 ciaza biochemiczna, poronienie samoistne 7tc

03.2026
    14 dpo 80,50 beta 40,50 prog,
    Od 20 dpo krwawienie/plamienie-duphaston 3x1 prolutex x1 do 11+2tc
    36 dpo 51124 beta 31,90 prog

ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa

7+2, 2 piękne ❤️, 1,05 cm 🩵i 0,80cm🩷
    9+2 2,18cm, 171 bpm❤️i 2,33cm 183bpm❤️
    11+2 4,3cm 152 bpm❤️ 4,53cm 163 bpm❤️
    12+6 65gram i około 7cmx2🩷🩵
    14+1 100 i 90 gram 🩷🩵

16+2 strata, Aniołek Jasiu 💔 Prawdopodobnie niewydolność szyjki bezobjawowa, wyjście pęcherza płodowego do pochwy.

16+6 170gram mojej jedynej nadzieji,
    17+0 założenie szwu okrężnego.
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymamy kciuki! Daj znać jak te przeziernosci ❤️🤞

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Velaria Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genevieve wrote:
    Hej dziewczyny.
    U mnie też już postanowione CC.
    Pytanie do dziewczyn, które już to przechodziły - jak to wyglądało waszym okiem? :)
    Czy któraś z Was korzystała z sali rodzinnej? Czy rezerwowaliście ją dużo wcześniej?
    I kiedy myślicie, że czas zacząć organizować wyprawkę?

Genevieve i Niaha - CC to wasza prywatna decyzja, czy podyktowana wskazaniem? Ja też skłaniam się bardziej ku CC, tylko jeszcze myślę jak to ugryźć ;)

05.25 6 tc 👼
    10.25 13 tc 👼
    01.26 cb 💔

👩🏻29
    AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
    kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
    ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
    endometrioza ❌
    pozytywny antykoagulant tocznia ❌

👦🏻29
    kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅

21.02.26 - 9 dpo⏸️; beta = 7,49 🥹prog = 34,92
    23.02.26 - 11 dpo; beta = 29,39 🥹
    26.02.26 - 14 dpo; beta = 213,5 🥹
    06.05.26 - zdrowy chłopiec 🩵🩵🩵
    🍀🍀🍀🍀
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - myślę, że to dobra decyzja! 3mam kciuki!!!

Genevieve - ja drugą córkę urodziłam przez CC (ułożenie miednicowe) teraz obroty są coraz bardziej popularne i pewnie bym się na obrót dziecka zdecydowała tylko, aby móc uniknąć CC... dla mnie to była tragedia i koszmar... różnica U MNIE (u każdej kobiety inaczej... każda ma inną historię, potrzeby, realia...) była taka, że sn też bolało i to cholernie, ale z momentem urodzenia dziecka 90% bólu minęło i potrafiłam o nim zapomnieć, wyprzeć go i zachować w pamięci tylko te dobre wspomnienia z sali porodowej, a przy CC, ból w moim przypadku pojawił się po porodzie, dostałam maksymalne dawki leków przeciwbólowych a i tak nie byłam w stanie zająć się dzieckiem w pierwszej dobie, owszem potem było lepiej, ale poruszanie się było trudne ;-( a po SN od razu byłam w stanie zająć się dzieckiem, chodziłam, wstawałam bez problemu, nie potrzebowałam pomocy, aby iść pod prysznic...
    U nas nie było możliwości żadnej sali rodzinnej, dziecko pokazali mi na sekundę po wydobyciu i zabrali, tato mógł je zobaczyć później :(

Także w tej ciąży modlę się o możliwość porodu sn <3

🩷 Hanka 11 l sn
    🩷 Emilka 8 l cc
    🩷 Zosia 4 l sn
    ⏸️ 23.03.2026
    🩵 Czekamy na Piotrusia

preg.png
  • Genevieve Koleżanka

Wysłany: 12 maja, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velaria wrote:
    Genevieve i Niaha - CC to wasza prywatna decyzja, czy podyktowana wskazaniem? Ja też skłaniam się bardziej ku CC, tylko jeszcze myślę jak to ugryźć ;)

Lekarz powiedział mi, że przy IVF w ich szpitalu preferują CC, że bezpieczniej - nie wiem w sumie dokładnie dlaczego. Nie podawał innych powodów. Powiedział, że jakbym się uparła możemy próbować naturalnie ale się posłuchałam.
    Boje się ale z drugiej strony w sumie też mi pasuje - lubię wiedzieć na czym stoję, kiedy co i jak :)

Nadzieja, trzymam mocno kciuki

preg.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Dla mnie CC była ok, najważniejsze, że możliwie szybko się spionizowac i podczas chodzenia od razu chodzić prosto, brać wszystkie leki przeciwbólowe które dają a później pilnować żeby na przemian co 4h brać ibuprofen i paracetamol.

Ja chyba wszystko mam pod wyprawkę dla drugiego synka, ale gdybym nie miała zaczelabym już teraz żeby cieszyć się i wyczekiwać tego spotkania, to wspaniały czas 🥰 w czerwcu będą duże promki w sklepach online warto na nie polować.
    A kupujesz nowy materac do łóżeczka dla bobasa ? Ja się naczytałam że trzeba jak dziecko używa ok 2 lat, a nasz synek już ponad 2.5 i on dużo w tym łóżeczku śpi i się zastanawiam i raczej kupimy nowy . Tylko szkoda trochę bo nasz materac jest w dość dobrym stanie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 13:53

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

18.03.2026 r. - ⏸️✊✊HCG:43➡️164✊
    30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genevieve wrote:
    Lekarz powiedział mi, że przy IVF w ich szpitalu preferują CC, że bezpieczniej - nie wiem w sumie dokładnie dlaczego. Nie podawał innych powodów. Powiedział, że jakbym się uparła możemy próbować naturalnie ale się posłuchałam.
    Boje się ale z drugiej strony w sumie też mi pasuje - lubię wiedzieć na czym stoję, kiedy co i jak :)

Nadzieja, trzymam mocno kciuki
    Dziwnie, ciąża IVF nie różni się zupełnie niczym od każdej innej. Szczerze ja biorę pod uwagę cc tylko w przypadku gdyby wyszło takie wskazanie medyczne, a jeśli nie, to planuję sn. Rozmawiałam o tym w klinice i z ordynatorką szpitala w Krakowie i nie spotkałam się z takim wskazaniem, nawet nie wiem czemu cc miało by być lepsze 😅

Nadzieja kibicuję cały czas, obyś mogła niedługo odetchnąć z ulgą 🍀🤞

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 333g 🩵🧸

preg.png
  • Genevieve Koleżanka

Wysłany: 12 maja, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Dziwnie, ciąża IVF nie różni się zupełnie niczym od każdej innej. Szczerze ja biorę pod uwagę cc tylko w przypadku gdyby wyszło takie wskazanie medyczne, a jeśli nie, to planuję sn. Rozmawiałam o tym w klinice i z ordynatorką szpitala w Krakowie i nie spotkałam się z takim wskazaniem, nawet nie wiem czemu cc miało by być lepsze 😅

Nadzieja kibicuję cały czas, obyś mogła niedługo odetchnąć z ulgą 🍀🤞

Nie wiem. Jak byłam na oddziale w tym szpitalu to też traktowali te ciążę jak ciążę większego ryzyka.
    Jak ostatnio dopytałam to powiedział, że tak będzie bezpieczniej dla małego.
    Nie chce dyskutować też z lekarzem bo co mi do jego wiedzy :)

preg.png
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nadzieja dobrze, że się zdecydowałaś, będziesz miała pewność. Ja trzymam kciuki, żeby ta wizyta przebiegła pomyślnie 🍀🍀

starania od 2024 r

08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
    5dpt II
    6dpt beta 21,1
    8dpt beta 71,3
    11 dpt beta 200,1
    18 dpt beta 2646,1
    27 dpt beta 25904
    7+5 💔

01.2026 kolejna procedura

03.2026 transfer ❄ 4.1.2
    5dpt II
    8dpt beta 116,7
    10 dpt beta 237,8
    16 dpt beta 2551.1
    27 dpt beta 56747 mamy ♥️ preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 12 maja, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nadziejaa dobrze, ze idziesz do kogoś innego jeszcze. Trzymam mocno kciuki za dobre wieści!🫂

Ja na pewno cc bo rok to zbyt mala różnica na sn. Ale ja mam tak super wspomnienia z cc, ze totalnie mi to na rękę tym bardziej, ze w bliskim mi otoczeniu znajoma miała okropne komplikacje z dzidzia przy SN a wydawało sie, ze wszystko idzie książkowo.

Co do wyprawki to w pierwszej ciąży zaczęłam wcześnie zeby sie nie skumulowało duzi wydatków. Wozek kupiliśmy ok 20tc bo byla okazja ;) w 34tyg byłam juz spakowana i przygotowana na przyjście dzidziusia 😊

Gratulacje wszystkim udanych wizyt 😊

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 12 maja, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    Dziewczyny bardzo Wam gratuluję udanych wizyt 🥰 Cieszę się , że badania Wam dobrze wyszły. I trzymam kciuki dalej.

Zdecydowałam się jutro na kontrolne USG ale w innym miejscu dlatego Was bardzo proszę trzymajcie kciuki za nas jutro 🙏

Myślę, że to bardzo dobra decyzja. Będę mocno trzymała kciuki 🍀🍀🍀

👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 1,5 lat ❤️ 🐶 13 lat
    🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
    31.10.24 - Synek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm
    💙👦 - 2.11.26 - termin wg OM

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 12 maja, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velaria wrote:

Mam wskazania kardiologiczne, ale myślę, że nawet gdybym nie miała to moja głowa bardziej skłania się do CC i bym kombinowała, bo mój próg bólu jest zerowy.

Velaria lubi tę wiadomość

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:

Kochana trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę!
    Będę się za Was modlić 🙏

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍

🌸03.2026 ⏸️
    7.03 (12dpo) beta 31,75
    9.03 (14dpo) beta 95,17
    11.03 (16dpo) beta 239,76
    13.03 (18dpo) beta 569,37

Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 12 maja, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Nadzieja - myślę, że to dobra decyzja! 3mam kciuki!!!

Genevieve - ja drugą córkę urodziłam przez CC (ułożenie miednicowe) teraz obroty są coraz bardziej popularne i pewnie bym się na obrót dziecka zdecydowała tylko, aby móc uniknąć CC... dla mnie to była tragedia i koszmar... różnica U MNIE (u każdej kobiety inaczej... każda ma inną historię, potrzeby, realia...) była taka, że sn też bolało i to cholernie, ale z momentem urodzenia dziecka 90% bólu minęło i potrafiłam o nim zapomnieć, wyprzeć go i zachować w pamięci tylko te dobre wspomnienia z sali porodowej, a przy CC, ból w moim przypadku pojawił się po porodzie, dostałam maksymalne dawki leków przeciwbólowych a i tak nie byłam w stanie zająć się dzieckiem w pierwszej dobie, owszem potem było lepiej, ale poruszanie się było trudne ;-( a po SN od razu byłam w stanie zająć się dzieckiem, chodziłam, wstawałam bez problemu, nie potrzebowałam pomocy, aby iść pod prysznic...
    U nas nie było możliwości żadnej sali rodzinnej, dziecko pokazali mi na sekundę po wydobyciu i zabrali, tato mógł je zobaczyć później :(

Także w tej ciąży modlę się o możliwość porodu sn <3

Pewnie wszystko zależy od organizmu. Ja miałam CC i byłam na sali z dziewczyną po porodzie sn. Byłam w stanie ogarniać małego i wszystko w ogóle siebie, a ona nie mogła chodzić i siedzieć i ogólnie nie ogarniała bardzo, z całą pewnością było jej ciężko, nie miała też ciągłego wsparcia ze strony rodziny bo przychodzili tylko na chwilę wieczorem.

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 12 maja, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    A kupujesz nowy materac do łóżeczka dla bobasa ? Ja się naczytałam że trzeba jak dziecko używa ok 2 lat, a nasz synek już ponad 2.5 i on dużo w tym łóżeczku śpi i się zastanawiam i raczej kupimy nowy . Tylko szkoda trochę bo nasz materac jest w dość dobrym stanie .

Powiem szczerze, że nie zastanawiałam się nad tym. Ten materac który mamy do dostawki ma max pół roku więc chyba powinien być ok.

Blond27 lubi tę wiadomość

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • Rocky Autorytet

Wysłany: 12 maja, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genevieve wrote:
    Lekarz powiedział mi, że przy IVF w ich szpitalu preferują CC, że bezpieczniej - nie wiem w sumie dokładnie dlaczego. Nie podawał innych powodów.

Dziwne to bardzo - jaki jest związek IVF z CC? Mi przy porodzie ginekolog przyjmująca na oddział mówiła że to bez znaczenia, takie samo zdanie ma mój lekarz prowadzący.
    Ja pierwszy poród miałam zakończony nagłym CC w pełnej narkozie i kiepsko to wspominam. Długo dochodziłam do siebie i nie wiem jak dałabym radę bez sali rodzinnej i męża obok, który zajmował się córką, bo ja przez pierwszą dobę nie byłam w stanie jej podnieść.
    Teraz chciałabym vbac, ale zobaczymy jaki scenariusz życie nam napisze.

👩🏻 39l. 🧔🏻 45l.

01.2025 🩷👧

07.03 ⏸️
    01.04 ❤️ (7+1)
    23.04 🍓3 cm (10+2)
    It’s a Boy! 💙
    11.05 6.2 cm (12+6)

preg.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ