Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem po wizycie, wszystko w porządku, połówkowe mam 21.07. Maleństwo nie chciało pokazac co ma pomiędzy nóżkami 😅 więc czekamy dalej czy to co na prenatalnych się potwierdzi 🩷. Lekarz ogólnie zaleca jak najdłuższe pracowanie 🤓 ale i tak nie planuje jeszcze zwolnienia, sam zaczął temat 😅
Niaha, White1, yoreva, karczoch321, stayaway, Kleo10, dark, Karolka87 lubią tę wiadomość
-
Kairo, podobnie jak dziewczyny cieszę się, że wszystko małymi kroczkami idzie do przodu. Oby już było u Was spokojnie i stabilnie ❤️🤞🏻 Cieszę się bardzo, że masz tam dobrą opiekę, ale oczywiście trzymam kciuki za szybki powrót do domu!
Dark, super 😍 korzystaj z urlopu, a czas do 17-tego pewnie szybciutko minie
Kairo, dark lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, bierzecie dodatkowo magnez? Jesli tak to jaki i ile?
Ja biorę cytrynian 2x200mg tak profilaktycznie, ale dziś w nocy, podczas przeciągania się, złapał mnie siły skurcz w łydce 😬 do tej pory mnie boli, jakbym miała zakwasy w niej i czuję taki mikro tiki. Na razie dorzuciłam magnezu i wypiłam elektrolity, mam nadzieję, że coś pomoże. -
Ja biorę magnez już kilka lat ( podobno pomaga w zasypianiu i wyciszeniu ) ale tylko jedna tabletkę dziennie na noc ( nie mam pojęcia jaka dawka) plus pije zawsze wodę o wyższej zawartości magnezu ( nie wiem w sumie czy w ciąży można pić wodę o wyższej zawartości składników mineralnych)Ja: '90 Mąż: '87
IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok
4-6.2025. 2 IUI ❌
07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA
09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
10 dpt beta 0,2
Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%
2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem
Marzec naturals czekając na transfer
10dpo 21, 11dpo 45,

-
Ja biorę Aspargin 3x1, bo tak mi zalecił ginekolog
-
Karczoch mi w 1 ciąży zalecono aspargin

Kairo ogromnie Wam kibicuję ❤️ dużo dobrego słyszałam o tym szpitalu na różnych grupach ❤️
Odliczam super wieści
a swoją drogą lekarz mówił, czemu zaleca długie pracowanie? Ja w poniedziałek jeszcze żyję, wtorek pobolewa a od środy to już jak wstaje od komputera do łazienki to ledwo człapie, ewidentnie nie leży mi to siedzenie po tyle godzin 😢
Choć dzisiaj przegięłam w drugą stronę i właśnie leżę, bo mnie wszystko ciągnie od chodzenia 😂PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ -
Dziewczyny wylogowałam się całkiem stąd.... Oczywiście u nas wszystko dobrze, byliśmy na wakacjach na Cyprze i bardzo cieszę się bo synek skorzystał na maxa a ja jeszcze w miarę się czuje. Mdłości poranne w ogóle nie odpuściły a dodatkowo przyplątało się przeziębienie (chyba klima w samolocie). Kończę urlop, wracam do pracy na jakieś 3 tyg. Postaram się narobić 🤍🤍🤍
dark, Kleo10, stayaway, Anett9300, Niaha lubią tę wiadomość
-
Hej! Dziewczyny jak mi wyrzuciło brzuch w przeciągu ostatnich 2tyg to szok 🙈😅 pępek mam już właściwie na równo w z brzuchem.
A maluch już tak się rusza, że udało mi się nagrać nawet pierwsze filmiki 😁
Karczoch, mi też właśnie zaczęły dokuczać skurcze łydek w nocy. Wczoraj rano byłam w rossmanie, więc tak turbo szybko przeanalizowałam składy i wybrałam Chela Mag B6. Narazie wczoraj wzięłam jedną tabletkę, tam jest 100mg magnezu i dziś w nocy ok. Musze natomiast sprawdzić ile mam B6 w innych suplach żeby nie przedawkować.
Kairo, trzymajcie się dzielnie ❤️ ja w pierwszym trymestrze łącznie spędziłam ponad miesiąc w szpitalu więc wiem, że to nic przyjemnego, ale prawda jest taka, że nigdzie tak restrykcyjnie nie wylezysz jak tam. Jednakże trzymam kciuki oczywiście za szybkie wyjście 😘
Nadzieja, a Ty jak się trzymasz?
Milena94, jeśli nasz czytasz to daj też znać co u Ciebie.
Beezi, Niaha, kciuki za jutrzejsze prenatalne ❤️
Niaha, Beezi, karczoch321 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które są już dzietne 🤣 błagam powiedzcie, że do swojego dziecka ma się więcej cierpliwości niż do cudzych 😅
Przez weekend zajmowaliśmy się chłopakami siostry (3 i 6 lat) i jesteśmy po tym tak paaaaaaadnięci, że masakra 🤭
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Kleo10 wrote:Ja biorę Aspargin 3x1, bo tak mi zalecił ginekolog
też dostałam zalecenie na aspargin 2x dziennie -
Alicee98 wrote:Dziewczyny, które są już dzietne 🤣 błagam powiedzcie, że do swojego dziecka ma się więcej cierpliwości niż do cudzych 😅
Przez weekend zajmowaliśmy się chłopakami siostry (3 i 6 lat) i jesteśmy po tym tak paaaaaaadnięci, że masakra 🤭
Heh z tą cierpliwością to różnie Ci powiem, ale zawsze swoje dziecko to swoje. Masz inne podejście niż do obcych dzieci. Ale swoje też potrafią dać w kość i wyprowadzić z równowagi. Mam 3 latke i czasem marzę tylko żeby była już 20sta żebyśmy się położyli spać bo też mam dość 🤣
Alicee98 lubi tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37
Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

-
Dzięki! Dokończę ten magnez co mam i kupię w takim razie Aspargin 🙌 na razie skurcze się nie powtórzyły, ale mam teraz lęk przed wyciąganiem się w łóżku, bo to było baaaardzo nieprzyjemne 😂
-
Alicee98 wrote:Dziewczyny, które są już dzietne 🤣 błagam powiedzcie, że do swojego dziecka ma się więcej cierpliwości niż do cudzych 😅
Niby do swoich się ma więcej cierpliwości ale obce możesz odstawić do rodziców i odpocząć 😬 ja dzisiaj myślałam że oszaleję z moim synem i będę udawać że jutro jest weekend i odstawię go do dziadków. Ale na koniec przy usypianiu mówi ci że cię kocha i to wszystko idzie w niepamięć… teoretycznie bo właśnie Wam o tym pisze 🤣
Alicee98, yoreva lubią tę wiadomość
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
22.04 6.74cm 🩵
30.04 8.40cm 🐥
11.05 130g 🦔
25.05 254g 🐿️
08.06 311g 🩵
24.06 446g 🐇
06.07 685g 🩵
29.07 994g 🐨
❗️ cross-match 36,6%
⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero, KIR Bx (brak 2DS3), HLA-C1

-
Stayaway, mi też zaczął pępek wystawać, zaczyna mi się robić mała przepuklina pępkowa/rozejście mięśnia prostego brzucha, fizjo mi ostatnio zakleiła tejpami pępek. 😉 Ale tak, już ewidentnie widać, że to ciąża 🙈
Alice, swojego po takim weekendzie nie możesz oddać do rodziców 😂 Na pewno trochę inaczej jest z tą cierpliwością, co do siły - bywa różnie, też często czekam na 19 aż zaczniemy się szykować do spania 🙈 A w pierwszych miesiącach niemowlaka to już w ogóle mam wrażenie, że wiecznie czekałam - na drzemkę, na powrót męża z pracy, na nocne spanie...
Kairo, trzymaj się 😘 Mam nadzieję, że wyniki będą coraz lepsze i wyjdziesz do domu niedługo ✊🏻
Ja przy pierwszym porodzie byłam w szpitalu ok. 2 tygodnie i jedno, że się dłużyło, hormony, ciężka sytuacja, ale opiekę też wspominam naprawdę dobrze. No i do dzisiaj wspominam szpitalne jedzenie, było pyszne 😅
Niaha, o której masz prenatalne? Trzymam kciuki ✊🏻
White, Dark i inne dziewczyny, minęły Wam już mdłości? Udało Wam się odstawić leki? Ja leki odstawiłam, ale nadal wymiotuję rano średnio 3-5 razy w tygodniu. Chociaż spodziewam się, że to się utrzyma, poprzednio wymiotowałam praktycznie do samego porodu.
stayaway lubi tę wiadomość
-
Beezi u mnie mdłości były tak do 17tc, potem ze względu na wyjazd brałam jeszcze 1 tabletkę, od 19-20tc zmniejszyłam na pół i teraz zeszłam do zera.
Jak tylko w 17tc mdłości mnie odpuściły tak przyszła zgaga
ale na szczęście tylko czasami i w łagodnym stopniu.
Wydaje mi się, że u każdego kto z mdłościami walczy jest inny moment kiedy one faktycznie odchodzą na stałe, nie ma jednego konkretnego tc, u każdego jest inny. Moja mama mówiła, że wymiotowała we wszystkich 3 ciążach do 6 miesiąca.
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵🧸
01.07 660g ☀️
27.07 1120g 🦭

-
U mnie mdłości minęły tak ok 17 tc wiec nie biorę juz xonvea😄
Ja mam wrazenie, ze swoje dziecko nie przeszkadza i nie denerwuje 😄 w sensie mam na myśli jakies piski wrzaski i inne takie przypadłości . A np jak od kuzynki sa Chłopcy więksi i tak strasznie gonią, krzyczą itd to po pół h mam dosc a swojego slucham niekiedy pol dnia i nie meczy to az tak😅
@beezy z tym czekaniem to prawda 🙈 zwłaszcza jak jest dzien, ze moj 7miesieczniak sam nie wie czego chce to marzę, zeby juz miał drzemkę albo zeby naczeczony juz wrócił z pracy a wieczor to juz ukojenie 😅
-
Alicee98, z tą cierpliwością to różnie bywa.
Ja np zawsze byłam taka, że uwielbiałam totalnie wszystkie dzieci, a one do mnie same lgnęły.
Później przyszedł moment jak staraliśmy się o pierwsze dziecko i się nie udawało dość długo, to pragnienie własnego przyćmiło mnie tak bardzo, że wszystkie obce zaczęły mnie denerwować.
Później jak się urodziła córka, to jest tak faktycznie - swoje to swoje. Zupełnie inny poziom miłości, którego się wcześniej nie znało, budzą się w Tobie wszystkie możliwe najpiękniejsze instynkty.
Natomiast teraz przed drugą ciążą byłam tak obciążona (z czego zdałam sobie sprawę dopiero jak poszłam na l4), że przyznaję, że tej cierpliwości mi brakowało. Żyłam jak robot. Miałam za dużo na głowie i tyle. Dlatego z perspektywy czasu cieszę sie, że sytuacja mnie zmusiła do tak szybkiego pójścia na l4. W końcu mam siłę znów spędzać czas z córką aktywnie i z radością.
-
Beezi wrote:Stayaway, mi też zaczął pępek wystawać, zaczyna mi się robić mała przepuklina pępkowa/rozejście mięśnia prostego brzucha, fizjo mi ostatnio zakleiła tejpami pępek. 😉 Ale tak, już ewidentnie widać, że to ciąża 🙈
Alice, swojego po takim weekendzie nie możesz oddać do rodziców 😂 Na pewno trochę inaczej jest z tą cierpliwością, co do siły - bywa różnie, też często czekam na 19 aż zaczniemy się szykować do spania 🙈 A w pierwszych miesiącach niemowlaka to już w ogóle mam wrażenie, że wiecznie czekałam - na drzemkę, na powrót męża z pracy, na nocne spanie...
Kairo, trzymaj się 😘 Mam nadzieję, że wyniki będą coraz lepsze i wyjdziesz do domu niedługo ✊🏻
Ja przy pierwszym porodzie byłam w szpitalu ok. 2 tygodnie i jedno, że się dłużyło, hormony, ciężka sytuacja, ale opiekę też wspominam naprawdę dobrze. No i do dzisiaj wspominam szpitalne jedzenie, było pyszne 😅
Niaha, o której masz prenatalne? Trzymam kciuki ✊🏻
White, Dark i inne dziewczyny, minęły Wam już mdłości? Udało Wam się odstawić leki? Ja leki odstawiłam, ale nadal wymiotuję rano średnio 3-5 razy w tygodniu. Chociaż spodziewam się, że to się utrzyma, poprzednio wymiotowałam praktycznie do samego porodu.
Na 12:30, właśnie się zbieram
White1, Karolka87 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za badania, dajcie znać po ❤️🤞🏻