Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
stayaway wrote:Hej! Dziewczyny jak mi wyrzuciło brzuch w przeciągu ostatnich 2tyg to szok 🙈😅 pępek mam już właściwie na równo w z brzuchem.
A maluch już tak się rusza, że udało mi się nagrać nawet pierwsze filmiki 😁
Karczoch, mi też właśnie zaczęły dokuczać skurcze łydek w nocy. Wczoraj rano byłam w rossmanie, więc tak turbo szybko przeanalizowałam składy i wybrałam Chela Mag B6. Narazie wczoraj wzięłam jedną tabletkę, tam jest 100mg magnezu i dziś w nocy ok. Musze natomiast sprawdzić ile mam B6 w innych suplach żeby nie przedawkować.
Kairo, trzymajcie się dzielnie ❤️ ja w pierwszym trymestrze łącznie spędziłam ponad miesiąc w szpitalu więc wiem, że to nic przyjemnego, ale prawda jest taka, że nigdzie tak restrykcyjnie nie wylezysz jak tam. Jednakże trzymam kciuki oczywiście za szybkie wyjście 😘
Nadzieja, a Ty jak się trzymasz?
Milena94, jeśli nasz czytasz to daj też znać co u Ciebie.
Beezi, Niaha, kciuki za jutrzejsze prenatalne ❤️
Dziękuję że pytasz. U mnie jakoś leci. Jutro mam wizytę kontrolną. Zobaczymy jak tam. Ale ostatnio po kontroli było wszystko dobrze. 10 lipca mam drugie prenatalne.
W lipcu muszę zapisać się na echo serduszka. Już drugi lekarz sugeruje dziewczynkę. Więc zobaczymy jak to będzie. Ogólnie chodzę do psychologa bez tego nie dała bym rady . Mąż wspiera i to bardzo. I mam Synka ma 20 msc więc też muszę jakoś radę dawać dla niego.
Blond27, Mira.huntrix, Kleo10, stayaway lubią tę wiadomość
-
Ja boje się odstawić xonvea bo te młodości mam codziennie raczej, znikają jak zjem. Czytałam ,że niektóre kobiety mają całą ciążę. W pierwszej ciąży miałam dosłownie 1/2 tyg ....
-
U nas wszystko dobrze, 360g dziewczynki 🩷 Wychodzi wagowo do przodu względem OM, oby tak zostało.
White1, karczoch321, Niaha, Kleo10, Alicee98, dark, stayaway, KASIEEK, Ogoorkowa, Anett9300, yoreva lubią tę wiadomość
-
U nas też wszystko ok, młody waży ponad 320g. Młody jest małą wiercipiętką 😅 w ogóle ostatnio bardzo często o bardzo mocno czuję jego ruchy, więc też jestem spokojniejsza 😌
karczoch321, Kleo10, White1, Alicee98, dark, stayaway, KASIEEK, Naadziejaa, Ogoorkowa, Anett9300, Biochemiczka, yoreva lubią tę wiadomość
-
Bezzi, Niaha gratuluję udanych wizyt 🩷🩵 Niech maluszki zdrowo rosną!
Nadzieja, trzymam kciuki za kontrolę 🤞🏻 i bardzo się cieszę, że masz wsparcie ❤️🩹 przytulam Cię mocno 🫂
Naadziejaa, Niaha lubią tę wiadomość
-
Ja zmieniłam bonjesta na xenovea na razie i zamierzam po powrocie z wakacji przejść z 2 na 1 tabletkę wieczorem i obserwować. Ogólnie nie wymiotuję, ale pomimo tej xenovea często czuję się tak ciągle trochę źle jakbym miała permanentną niestrawność. 🙄 Natomiast bardzo współczuję wymiotowania, mnie mocno przeciągnęło swego czasu, ale później przechodziło i zostawały bardziej mdłości niż wymioty. Z resztą po tych wymiotach nic mi nie było lepiej i to była najgorsza różnica w stosunku do zwykłego zatrucia pokarmowego…Beezi wrote:Stayaway, mi też zaczął pępek wystawać, zaczyna mi się robić mała przepuklina pępkowa/rozejście mięśnia prostego brzucha, fizjo mi ostatnio zakleiła tejpami pępek. 😉 Ale tak, już ewidentnie widać, że to ciąża 🙈
Alice, swojego po takim weekendzie nie możesz oddać do rodziców 😂 Na pewno trochę inaczej jest z tą cierpliwością, co do siły - bywa różnie, też często czekam na 19 aż zaczniemy się szykować do spania 🙈 A w pierwszych miesiącach niemowlaka to już w ogóle mam wrażenie, że wiecznie czekałam - na drzemkę, na powrót męża z pracy, na nocne spanie...
Kairo, trzymaj się 😘 Mam nadzieję, że wyniki będą coraz lepsze i wyjdziesz do domu niedługo ✊🏻
Ja przy pierwszym porodzie byłam w szpitalu ok. 2 tygodnie i jedno, że się dłużyło, hormony, ciężka sytuacja, ale opiekę też wspominam naprawdę dobrze. No i do dzisiaj wspominam szpitalne jedzenie, było pyszne 😅
Niaha, o której masz prenatalne? Trzymam kciuki ✊🏻
White, Dark i inne dziewczyny, minęły Wam już mdłości? Udało Wam się odstawić leki? Ja leki odstawiłam, ale nadal wymiotuję rano średnio 3-5 razy w tygodniu. Chociaż spodziewam się, że to się utrzyma, poprzednio wymiotowałam praktycznie do samego porodu. -