Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
@szop to ty jesteś już w czwartej ciąży! Ale pięknie ❤️
Dobrze się czyta wasze historie. Jesteście takie dzielne 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 17:52
Alicee98, Szop lubią tę wiadomość
AMH 0,27 🙋🏻♀️35 👦🏻 40
I IVF 💉
I Transfer 22.11.25 💔
II Transfer 22.12.25 💔
II IVF 💉
I transfer 18.02.26 4.1.1 i 4.1.2
7dpt beta 54 ⏸️🙏🏻
8dpt 102
10dpt 346
17dpt 5272 USG dwa pecherzyki
24dpt 27836 USG jeden zarodek się wchłonął 💔
28dpt USG 💙 drugi uchowany zarodek z serduszkiem
29dpt 58348 💙 130/min
9tc+2 💙179/min 2.59cm
13tc+5 💙 168/min 7.21cm
15tc NIFTY zdrowy chłopiec 💙
21tc 360g 💙 ruchliwy 🕺🏼
29tc+ 2 1300g 💙
32tc 1600g 💙

-
Hahaha też mamy dżentelmena na 88 centylu i następna wizytę 9.09 😅 przeraża mnie to, córka cały czas szła 50-60 🫣KlaudiaŁ wrote:Witajcie, jesteśmy po ! Dziś w 26+3 młody waży 1100g 🫠 jest w prawie 90 centylu. Wszystko jest okej, profil twarzy ma jak córka w życiu prenatalnym więc pewnie będą podobni. Jest jeszcze wcześnie na takie decyzje, ale jak będzie tak przybierał to o vbac mogę zapomnieć, tym bardziej że poprzedni poród był bez postępu. Następną wizytę mamy 9 września i doktor zrobi trzecie prenatalne wtedy. Szyjka długa, blizna trzyma. Młody ułożony pośladkowo póki co 🫠PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ -
U mnie córcia też była zawsze ok 60 centyla, a co ciekawe synuś na ostatniej wizycie 23 centyl. Może jeszcze nadgoni.
Ja miałam planowane cc przy córeczce, ale bardzo fajnie się czyta Wasze historie 🙂
My dziś byłyśmy w rossmanie, bo jutro wybieramy się na termy i wskoczyłam po tampony probiotyczne. Kolejka była dość spora i mężczyzna ok 30stki mnie zauważył i zaczął głośno komentować żeby mnie przepuścić (swoją drogą mega krępująca sytuacja dla mnie 🫣). Po wyjściu mówię do córki, że to było bardzo miłe ze strony tego Pana, na co ona; „no miłe, przepuścił Cię bo jesteś w ciąży, a to przecież nic takiego” 😂😂 kurtyna
Anett9300, Mrowka, Kleo10, White1 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś byłam na wizycie i maluch ma już 1146g! 😮 3 tygodnie temu miał 700 coś. Dość tak. Nie spodziewałam się takiego wzrostu przez te 3 tygodnie. Ogólnie wszystko ok. Mały akrobata dziś nie chciał pokazać twarzyczki 😀 ale i tak jest mega słodki 🥰
Alicee98, Kleo10, Beezi, White1, dark, yoreva, stayaway, Niaha lubią tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37
Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

-
Matko... czy wy też tak macie, że wasz brzuch tak tańczy gdy dziecko szaleje, że aż rodzina patrzy i nie wierzy? Czwarte dziecko to prawdziwa akrobatka. Czasem mam takie myśli, że może powinnam się martwić? To jeszcze nie boli ale skutecznie potrafi mnie unieruchomić. Szczególnie po intensywnym dniu, jakby domagała się żebym dalej biegała w kółko bo jej się bujanie podoba. Tylko chcę odpocząć i już mi chce brzuch rozerwać.
W poniedziałek krzywa cukrowa 🙈 Nigdy nie zwymiotowałam ale zawsze było blisko... Jak zwykle najpierw oblukam drogę ewentualną do toatety, usiądę sobie w pobliżu i będę skupiać uwagę na książce. Trzymajcie kciuki. -
Szop trzymam kciuki za krzywą ☺️
My byliśmy wczoraj na przygotowaniu do porodu z partnerem u pani co jest urofizjo i położną. Baaaardzo fajne zajęcia ☺️ nauczyła partnera jak masować podczas porodu, jak może mi pomóc. Dodatkowo nauczyła go jak tejpować mi teraz brzuch, więc pomiędzy wizytami on mi będzie obklejac brzuch 🙈
Następna wizyta już moja, to nauka parcia razem z usg dowcipnym.
White1, stayaway lubią tę wiadomość
-
Ja idę we wtorek, trzymam mocno:-)Szop wrote:Matko... czy wy też tak macie, że wasz brzuch tak tańczy gdy dziecko szaleje, że aż rodzina patrzy i nie wierzy? Czwarte dziecko to prawdziwa akrobatka. Czasem mam takie myśli, że może powinnam się martwić? To jeszcze nie boli ale skutecznie potrafi mnie unieruchomić. Szczególnie po intensywnym dniu, jakby domagała się żebym dalej biegała w kółko bo jej się bujanie podoba. Tylko chcę odpocząć i już mi chce brzuch rozerwać.
W poniedziałek krzywa cukrowa 🙈 Nigdy nie zwymiotowałam ale zawsze było blisko... Jak zwykle najpierw oblukam drogę ewentualną do toatety, usiądę sobie w pobliżu i będę skupiać uwagę na książce. Trzymajcie kciuki.
Szop lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie czy lekarze na każdą wizytę proszą Was o crp? W pierwszej ciąży mój lekarz chciał na każdą, w tej lekarka nie chce nic. W zasadzie ze stałych mam morfologię i mocz, tsh, ft4. Inne wedle akurat potrzeby. Jak wygląda to u Was?
-
Ja mam mocz , morfologię i tsh i też ze stałych nic poza tymdark wrote:Mam pytanie czy lekarze na każdą wizytę proszą Was o crp? W pierwszej ciąży mój lekarz chciał na każdą, w tej lekarka nie chce nic. W zasadzie ze stałych mam morfologię i mocz, tsh, ft4. Inne wedle akurat potrzeby. Jak wygląda to u Was?
dark lubi tę wiadomość
starania od 2024 r
08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
5dpt II
6dpt beta 21,1
8dpt beta 71,3
11 dpt beta 200,1
18 dpt beta 2646,1
27 dpt beta 25904
7+5 💔
01.2026 kolejna procedura
03.2026 transfer ❄ 4.1.2
5dpt II
8dpt beta 116,7
10 dpt beta 237,8
16 dpt beta 2551.1
27 dpt beta 56747 mamy ♥️
-
dark wrote:Mam pytanie czy lekarze na każdą wizytę proszą Was o crp? W pierwszej ciąży mój lekarz chciał na każdą, w tej lekarka nie chce nic. W zasadzie ze stałych mam morfologię i mocz, tsh, ft4. Inne wedle akurat potrzeby. Jak wygląda to u Was?
Mi to wgl lekarz każe robić raz na trymestr morfologie 14p i mocz. Na pierwszych badaniach tylko tsh dodatkowo i jak jest prawidłowe to nie robie nic wiecej. Moze jesli wszystko w porządku to nie trzeba wiecej badań
Jak cos mnie niepokoi to sama czasami sobie robię posiew albo mocz bez zalecenia.
dark lubi tę wiadomość
-
U mnie na stałe jest morfologia i mocz, do 24 tygodnia miałam zalecenie robić na każdą wizytę cytomegalię i poziom wapnia, bo wcześniej miałam słaby. TSH, ft3 i ft4 robię na każdą wizytę u endokrynologa, a te też mam co miesiąc. Endokrynolog dodatkowo raz na trymestr zlecał mi ferrytynę, witaminę D3 i przeciwciała TRAB, ostatnio TRABy mam na każdą wizytę odkąd były dodatnie. Jakoś zawsze mi wychodzi i tak milion tych badań. Ostatnio robiłam już potwierdzenie grupy krwi, bo mam przynieść na wrześniową wizytę.
Szop, a z ciekawości w jakim wieku masz dzieci? 😉 u mnie córka też dużo bardziej ruchliwa, ale akurat na brzuchu tego w ogóle nie widać 🙈
Kleo, jak się czujesz?
Dziewczyny, mimo że planuję CC to bardzo fajnie się czytało Wasze historie porodowe, jesteście wszystkie silne babki 🔥
Dziewczyny, jak Wam idzie z wyprawką?
dark lubi tę wiadomość
-
U mnie standardowo mocz i morfologia. Z tarczycą (USG i TSH) nie miałam nigdy problemów, robiłam tylko raz w ciąży w 1 trymestrze. Za to przez brak przeciwciał robiłam po 3 razy różyczkę, CMV i toxoplazmozę. Nie wiem czy w ogóle badałam CRP.
Z wyprawką powoli do przodu, wczoraj kupiłam osłonę na materac i 2 prześcieradła do dostawki. Brakuje mi elektronicznej niani (nie wybrałam jeszcze, szukam czegoś z osobnym monitorem i aplikacją na telefon), wyprawki dla mnie (szpital, karmienie) oraz wyprawki aptecznej i higienicznej. Ubranka mam, płyn do prania też (ale nie zaczęłam prać), kocyki, śpiworki, pieluchy tetrowe, wózek, śpiworek do gondoli, przewijak, dostawka, meble, fotelik, wanienka, do tego fotel bujany i poduszka do karmienia. Pokoik gotowy 🤭
Anett9300, stayaway, dark lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️
15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵 01.07 660g ☀️ 27.07 1120g 🦭
24.08 1780g 🧸

-
Ehh, jakby było mało rzeczy na głowie i problemów, to dzisiaj w nocy jeszcze partner trafił do szpitala… Podejrzenie zapalenia wyrostka robaczkowego, trzymajcie kciuki dziewczyny, żeby to jednak nie było to i nie było potrzeby operacji.
-
Alice, ogromne kciuki żeby to nie było to ✊ dawaj znać!
Kleo, co u Ciebie? Już wszystko w porządku po tym wypadku? Doszłaś do siebie?
White, mega zazdroszczę takiego etapu wyprawkowego! Ja mam ciuszki na 56-62 i to muszę jeszcze sprawdzić czy na pewno mam wszystko 🙈 oprócz tego po córce wozek, wanienkę ze stelażem i przewijak. Dostalismy bujaczek i to by było na tyle 🫣 aaa i jeszcze mam laktator.
Szop, mój nie kopie aż tak mocno, za to niesamowicie się wypycha. Ciągle siedzi po prawej stronie brzucha i mam tam takie góry nieraz, że na serio już boli. I w ogóle niesamowicie wysoko już jest. Nie wiem co to będzie jak dojdzie takich 3kg, chyba rozerwie mi skórę 🙈😅
Dziewczyny a w czym zamierzacie prać ubranka?
Szop lubi tę wiadomość
-
White, wow, zazdroszczę organizacji 😁 Jak masz ochotę to podziel się zdjęciami 😘
Stayaway, ja przy pierwszym (i w sumie do dzisiaj) prałam w Loveli, bez płynu do płukania. Teraz rozważam dla Dzidzi płatki mydlane do tych pierwszych ubrań, a potem pewnie będę prać z naszymi. Lovela podobno lubi uczulać, ale u nas nie było problemu.
Alicee, daj znać jak sytuacja u Was 😘 Z drugiej strony lepiej teraz ewentualnie operować niż jak się dziecko urodzi, bo wtedy masz opiekę nad dwojgiem. -
Alicee współczuję bardzo! Oby wszystko było dobrze i lekarze dobrze zrobili diagnostykę. I niech wraca do sił szybko.
Dziękuję Wam za wszystkie informacje odnośnie badań, uspokoiłam się.
Ufam lekarce obecnej, ale w głowie jednak porównuje te dwie ciąże.
Wyprawka w lesie u mnie, teraz skupiam się tylko na wyprawce do szkoły, bo czas goni. 🙈 Ale bardzo podglądam Wasze polecenia. 😊 -
Przemogłam się i zrobiłam dzisiaj zamówienie z apteki, razem z moimi suplami wyszło 700zł 🫣 ale dzięki temu zostanie mi tylko kilka rzeczy i wyprawka będzie gotowa 😍
Szop, Alicee98, Biochemiczka, stayaway, KASIEEK, yoreva, Beezi, Anett9300, Wyobraźnia87, Niaha lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️
15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵 01.07 660g ☀️ 27.07 1120g 🦭
24.08 1780g 🧸

-
White1 wrote:
Piękny pokoi😍 taki przytulny 😍
Ja z wyprawka żyje w zawieszeniu.. muszę czekać aż chociaz trochę wykończymy nowy dom bo teraz żyjemy trochę w jednym domu rodzinnym trochę w drugim i nawet nie mam gdzie dawac tych kupionych rzeczy 😐 -
White, ale pięknie 😍
Kasieek, u nas taka sama sytuacja, co prawda mieszkamy w swoim mieszkaniu, ale nie chce mi się przeprowadzać z jeszcze większą ilością kartonów, już się ledwo mieścimy. A prawda jest taka, że większość rzeczy mam, muszę dokupić jakąś koszulę, wyprawkę apteczną, części do laktatora i jakąś butelkę. No i nieszczęsne foteliki 🙈 I chociaż widać światełko w tunelu, bo dzisiaj mąż już składał meble do pokoju dziecięcego, a jutro rusza z szafami, to nadal nie mamy wody 😂 -
Dziękuję Wam za troskę ❤️ mamy się już lepiej. Jesteśmy po kontroli u prowadzącej i na szczęście wszystko jest prawidłowo. Na weekend wyjechaliśmy z mężem na działkę nad jeziorem trochę odpocząć i odreagować ten stres. Bardzo dobrze mi zrobił ten czas.
White, piękny pokoik 😍
Mi się wydaje, że z wyprawki mamy już sporo. Mamy kupiony fotelik, bazę i wózek, ale dostawa dopiero w październiku. Mamy też chyba już większość ciuszków, prawie wszystkie z drugiej ręki. Dostawkę też mamy używaną, w super stanie. Mam kocyki, otulacze, śpiworki, rożek, pieluszki, ulewajki itp. bo dużo z tych rzeczy dostaliśmy w prezencie. Mam tez jakieś pierwsze butelki w razie w, mam dla siebie koszule do szpitala i szlafrok. Kupiłam też już podpaski, podkłady poporodowe, majtki, wkładki laktacyjne, woreczki na pokarm. Brakuje mi wyprawki stricte aptecznej czyli jakieś leki, suple, maści, kosmetyki. Nie mamy też wanienki, przewijaka i w sumie w tym tygodniu chcemy zamówić komodę i powoli urządzać kącik maluszka w naszej sypialni
Niaha lubi tę wiadomość