Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Sirengirl92 😊 miło Cię widzieć 😍
Tez ciągle mam obawy czy wszystko będzie ok. Przyrostów już nie badam. W czwartek na usg pęcherzyk ciążowy i żółtkowy wiec trzeba być dobrej myśli 😊 Kurczę też muszę zbadać tsh (całkiem o tym zapomniałam 🫣) Miałam w granicy 1. A obecnie biorę euthyrox 25.
sirengirl92 lubi tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37

-
Awidność cmv wyniosła ponad 62%, to chyba dobrze, wskazuje na to, że zakażenie wirusem było dawno temu ❤️
mAnik, Ogoorkowa, Biochemiczka, Beezi, Kapturek, ann_ber, ItsMomi❤️, Malgo18 lubią tę wiadomość
👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 1,5 lat ❤️ 🐶 13 lat
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
31.10 - Synek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
3 cs
21/24/26/28.02 [10/13/15/17 dpo] - beta 15,6/122/298/660
09.03 [26 dpo] - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy bez zarodka
10.03 [27 dpo] - 32171,6, YS 4,1mm, GS 13,7mm
12.03 [29 dpo] - 43237.5 (przyrost 34%)
13.03 [30 dpo] CRL 2,5mm, FHR 170/min, YS 6mm (5t+5d)
23.03 [40 dpo] CRL 1,2mm, 161u/min
1.04 [49 dpo] -
27.04
30.04
...
1.11 - termin wg OM
5.11 - termin skorygowany wg wywiadu

-
Blond27, Sirengirl92 czekałam tutaj na Was, bardzo się cieszę, że jesteście i koci wątek był dla nas tym szczęśliwym 💜
Ja z supli biorę te z Health Labs Care - I trymestr i omega + dodatkowo wit D3, bo wyszła mi dosyć niska i probiotyk Sanprobi wg zaleceń mojej pani ginekolog
sirengirl92, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Eurycynia, gratulacje piękne pęcherzyki!
Ja miałam na wizycie 5+2 sam pęcherzyk ciążowy 0,94cm a nie było pęcherzyka żółtkowego, myślicie że to powód do zmartwień? Widziała któraś z was by przy takiej wielkości pęcherzyka nie było jeszcze żółtkowego i pojawił się później wraz z zarodkiem?
Trochę się martwię bo przy wizycie pierwszej z ciąży gdzie też był sam pęcherzy do samego końca, na etapie 5+4 miałam pęcherzyk 0,74cm i to za mały by był żółtkowy ale w tej ciąży Google mówi że przy takiej wielkości pęcherzyka jak 0,94m powinien być żółtkowy..beta pewnie na poziomie ok 4000 bo dzień wcześniej miałam 1920 betę.
Wizyta dopiero 02.04, chyba zwariuję do tego czasu, no i niestety 6 dzień plamienio/krwawienia mimo zastrzyków i tabletek, mimo prog na dobrym poziomie..brak krwiaka..👧🏻27, IO,PCOS
👦🏻30, okaz zdrowia, wszystkie badania prawidłowe
Starania od 01.2024
Klinika leczenia niepłodności o 11.2024
Leczenie aromek 2,5mgx2 plus ovitrelle
03.2025 poronienie zatrzymane 10tc,pusty pęcherzyk.
12.2025 ciaza biochemiczna, poronienie samoistne 7tc
03.2026
14 dpo 80,50 beta 40,50 prog,16 dpo 196 beta,18 dpo 403 beta,20 dpo 820 beta 38,50 prog,22 dpo 1920 beta 35,30 prog,23 dpo pęcherzyk ciążowy 0,94cm,
Od 20 dpo krwawienie/plamienie-duphaston 3x1 prolutex x1
36 dpo 51124 beta 31,90 prog
ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa
7+2, 2 piękne ❤️, 1,05 cm 🩵i 0,80cm🩷
9+2 2,18cm, 171 bpm❤️i 2,33cm 183bpm❤️

-
No właśnie, z tymi suplementami to może do dietetyka się przejdę. Jem dwa jajka dziennie. Ale właśnie patrzyłam na skład Pregna plus. I jest ubogi.White1 wrote:Nie wiem skąd on wziął takiw stwierdzenie 😅 niedawno zmieniły się wytyczne i teraz zalecają brać tylko i wyłącznie formę metylowaną. Ale widzę, że Pregna Plus ma formę metylowaną (L-metylofolian), za to pozostała część składu bardzo słaba, bardzo mała dawka omegi, dodatkowe żelazo, którego nie zaleca się brać bez wyraźnych wskazań i niewiele więcej. Ja biorę Prenatal Uno, zastanawiam się tylko nad dodatkową choliną, bo w nim jest tylko 150, a zalecana dzienna dawka w ciąży to 450AMH 0,27 🙋🏻♀️34 lata 👦🏻 39 lat
I IVF 💉
I Transfer 22.11.25
10dpt Beta 0.1 💔
II Transfer 22.12.25 💔
II IVF 💉
I transfer 18.02.26 4.1.1 i 4.1.2
7dpt beta 54 ⏸️🙏🏻
8dpt 102
10dpt 346
17dpt 5272 USG dwa pecherzyki
24dpt 27836 USG jeden zarodek się wchłonął 💔
28dpt USG 💓 drugi uchowany zarodek z serduszkiem
29dpt 58348 💓 130/min
9tc+2 💓179/min 2.59cm
12tc+1 💓 170/min 5.46cm

-
Mons_S, popraw proszę suwaczek w stopce 🙈
Składowp najlepiej wypadają Prenatal uno, Pueria active i Prenacaps Complete. Są w internecie rekomendacje PTGiP odnośnie suplementacji w ciąży, można sobie sprawdzić co tam zalecają i w jakich ilościach i porównać ze swoimi suplami, jeśli jesteście ciekawe. Żelazo w pierwszym trymestrze nie jest polecane, chociaż jest w wielu suplementach, ja w styczniu wykrylam niską ferrytynę, brałam żelazo w tabletkach i odstawiłam jak zaszłam w ciążę, ginekolog też mi powiedziała, że w pierwszym trymestrze suplementujemy żelazo tylko w pełnoobjawowej anemii.
Niaha, super, że to stare zakażenie 😘
Eurcynia, nie rekomenduje się Dopplera na tym etapie ciąży, ale odnośnie samego USG raczej nie ma badań o szkodliwości 🤔 Masz wyniki badań? 🍀
Niaha, Mrowka lubią tę wiadomość
-
Kairo wrote:Eurycynia, gratulacje piękne pęcherzyki!
Ja miałam na wizycie 5+2 sam pęcherzyk ciążowy 0,94cm a nie było pęcherzyka żółtkowego, myślicie że to powód do zmartwień? Widziała któraś z was by przy takiej wielkości pęcherzyka nie było jeszcze żółtkowego i pojawił się później wraz z zarodkiem?
Trochę się martwię bo przy wizycie pierwszej z ciąży gdzie też był sam pęcherzy do samego końca, na etapie 5+4 miałam pęcherzyk 0,74cm i to za mały by był żółtkowy ale w tej ciąży Google mówi że przy takiej wielkości pęcherzyka jak 0,94m powinien być żółtkowy..beta pewnie na poziomie ok 4000 bo dzień wcześniej miałam 1920 betę.
Wizyta dopiero 02.04, chyba zwariuję do tego czasu, no i niestety 6 dzień plamienio/krwawienia mimo zastrzyków i tabletek, mimo prog na dobrym poziomie..brak krwiaka..
Ja też byłam na wizycie 5+2 i był pęcherzyk mniejszy niż Twój bo 0,70cm ale był też żółtkowy. Myślę że każdy ma swoje tempo. Moja koleżanka była jakoś w 6 tygodniu i miała sam pęcherzyk ciążowy a za dwa tygodnie było już serduszko. Także spokojnie 😊
Kairo lubi tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37

-
Cześć dziewczyny 👋
Czy można dołączyć? Termin mam wstepnie na 6.11. Ciąża to ogromna niespodzianka bo mam synka z października 2025 🙈 dopiero wczoraj zrobiłam test bo dla mnie spóźniające miesiączki były na porządku dziennym przez pcos, nie miałam swoich owulacji a do tego kp więc naturalna ciąża to ostatnie czego się spodziewałam 😅 wizytę będę umawiać jutro u mojego lekarza.
Wątek postaram się nadrobić albo przynajmniej czytać na bieżąco na tyle na ile maluch mi pozwoli 😄
Niaha, Malgo18, ItsMomi❤️, White1, Kapturek, sirengirl92, karczoch321 lubią tę wiadomość
-
Beezi wrote:Mons_S, popraw proszę suwaczek w stopce 🙈
Składowp najlepiej wypadają Prenatal uno, Pueria active i Prenacaps Complete. Są w internecie rekomendacje PTGiP odnośnie suplementacji w ciąży, można sobie sprawdzić co tam zalecają i w jakich ilościach i porównać ze swoimi suplami, jeśli jesteście ciekawe. Żelazo w pierwszym trymestrze nie jest polecane, chociaż jest w wielu suplementach, ja w styczniu wykrylam niską ferrytynę, brałam żelazo w tabletkach i odstawiłam jak zaszłam w ciążę, ginekolog też mi powiedziała, że w pierwszym trymestrze suplementujemy żelazo tylko w pełnoobjawowej anemii.
Niaha, super, że to stare zakażenie 😘
Eurcynia, nie rekomenduje się Dopplera na tym etapie ciąży, ale odnośnie samego USG raczej nie ma badań o szkodliwości 🤔 Masz wyniki badań? 🍀
Faktycznie już poprawiam. Dzięki bo nie zauważyłam. -
KASIEEK wrote:Cześć dziewczyny 👋
Czy można dołączyć? Termin mam wstepnie na 6.11. Ciąża to ogromna niespodzianka bo mam synka z października 2025 🙈 dopiero wczoraj zrobiłam test bo dla mnie spóźniające miesiączki były na porządku dziennym przez pcos, nie miałam swoich owulacji a do tego kp więc naturalna ciąża to ostatnie czego się spodziewałam 😅 wizytę będę umawiać jutro u mojego lekarza.
Wątek postaram się nadrobić albo przynajmniej czytać na bieżąco na tyle na ile maluch mi pozwoli 😄
Kasieek witaj ! Ogromne gratulacje 😍♥️🥹 -
Ja również biorę Prenatal Uno ale myślę nad zmianą bo tabletka jest ogromna a mam problemy z połykaniem 🙈
Niaha cudowna wiadomość ❤️
Kasieek i Malgo18 będziecie miały co robić 🤭 ale za to fajna mała różnica wieku, u mnie to będzie 9 i 14 lat🫣
Kairo w poprzedniej ciąży zarodek z serduszkiem miałam w 8+4 , teraz 6+3 nie ma reguły ale pojawi się na pewno 😍
Również nadal plamie, raz więcej raz mniej. Pocieszam się tym że to brązowe/ beżowe plamienia. Do czwartkowej wizyty muszę wytrzymać.
Niaha lubi tę wiadomość
-
Mój lekarz polecal pregne i dobrze mi się ją pije. Mam ta z żelazem i o dziwo w ciąży super hemoglobina miałam;)Kapturek wrote:Ja również biorę Prenatal Uno ale myślę nad zmianą bo tabletka jest ogromna a mam problemy z połykaniem 🙈
Niaha cudowna wiadomość ❤️
Kasieek i Malgo18 będziecie miały co robić 🤭 ale za to fajna mała różnica wieku, u mnie to będzie 9 i 14 lat🫣
Kairo w poprzedniej ciąży zarodek z serduszkiem miałam w 8+4 , teraz 6+3 nie ma reguły ale pojawi się na pewno 😍
Również nadal plamie, raz więcej raz mniej. Pocieszam się tym że to brązowe/ beżowe plamienia. Do czwartkowej wizyty muszę wytrzymać.
Oj tak, zawsze podobała mi się mała różnica wieku ale nie sądziłam, że to będzie tylko rok 😅 chcialam zajsc w ciążę pod koniec roku i już planowałam kiedy zakończyć kp i iść po leki na owulacje a tu takie rzeczy 😅
Eh najgorsze czekanie do wizyty zwłaszcza jak coś nas niepokoi 😔 trzymam kciuki żeby Ci szybciutko czas przeleciał. -
Karmisz jeszcze piersią?Malgo18 wrote:KASIEEK gratulacje, będzie ciekawie, ja mam syna z czerwca i też się martwię jak to będzie ale widzę że u Ciebie większy hardkor 🙂
ja jestem przerażona jak to będzie - przecież Synek jeszcze jest taki malutki a tu za niedługo bedzie drugie takie malutkie 😱😱
-
Niaha wrote:Awidność cmv wyniosła ponad 62%, to chyba dobrze, wskazuje na to, że zakażenie wirusem było dawno temu ❤️
Niaha przepraszam, że dopiero teraz się odzywam w tym temacie, ale musiałam nadrobić. Mi też wyszły igG CMV, a igM niereaktywne, ale w ogóle się tym nie przejmuje, bo robiłam wszystkie badania na własną rękę w listopadzie i już wtedy tak wyszło i ginekolog kazał się w ogóle nie przejmować. -
KASIEEK wrote:Mój lekarz polecal pregne i dobrze mi się ją pije. Mam ta z żelazem i o dziwo w ciąży super hemoglobina miałam;)
Oj tak, zawsze podobała mi się mała różnica wieku ale nie sądziłam, że to będzie tylko rok 😅 chcialam zajsc w ciążę pod koniec roku i już planowałam kiedy zakończyć kp i iść po leki na owulacje a tu takie rzeczy 😅
Eh najgorsze czekanie do wizyty zwłaszcza jak coś nas niepokoi 😔 trzymam kciuki żeby Ci szybciutko czas przeleciał.
Jest do picia? Idealnie 🤭
Hihi pod koniec roku to już maluszek będzie 😍
A zabobony mówią, że przy karmieniu się nie zajdzie 🤣 moja kuzynka też zaszła, nawet karmiła obu jednocześnie ale szybko z tego zrezygnowała bo starszak wysysał wszystko bratu 🙈
Malgo18, KASIEEK lubią tę wiadomość